רעש עמום של מוסיקה מרמקול שמחובר למגבר.

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
odedia פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 471
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #1 

יש לי בעיה שאני לא מצליח לזהות את המקור שלה.

יש לי בעיה כללית של hum ורעשים ברמקולים לאחרונה. הרסיבר שלי מחובר לקדם מגבר אמוטיבה שמחובר למגבר אמוטיבה.
היום עשיתי כמה ניסיונות לזהות את הבעיה. כשאני שם את האוזן קרוב לרמקול השמאלי אני יכול לשמוע רעש של מוסיקה מאוד מאד חלשה. אני חושב שזה שידור רדיו אבל אין לי דרך לוודא. הקטע הוא שניתקתי את כל המכשירים חוץ מהמגבר והקדם מגבר. הרסיבר נותק מהחשמל וכך גם כל המקורות לאודיו. עדיין אפשר לשמוע את זה. וידאתי עם האישה כדי לבדוק אם אני צריך תרופות אבל היא גם שמעה :).

עלי לציין שיש לי כבלי אודיו די ארוכים של כ-8 מטר מ-blue jeans. הם מגיעים לרמקול בתעלה שיש בה גם כבל hdmi וכבלי חשמל לרמקולים (לרמקולים יש מגבר פנימי לסאב). אבל, דאגתי לנתק את החשמל בבדיקה ועדיין שומעים גם את ההמהום וגם את המוסיקה ברמקול השמאלי. זה פשוט הזוי.

רעיונות?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #2 

זה לא ממש נדיר ברמקולים למחשבים. נראה של-Logitech יש התמחות בתחום. זה קורה לפעמים כשמחשב משמש כמקור. הבעייה נפתרת בד"כ בהרצה של כלי ניקוי registry. את זה אפשר להסביר כבאג, והרבה פעמים - וירוס. במקרים אחרים זה קורה כאשר חלק מהחיווט ברמקול מתפקד כאנטנה, וחלק מהמעגל של הקרוס מצליח איכשהו, לתפקד כדיודה. כל הרמקול הופך לדה-מודולטור כאשר המגבר מספק את האנרגיה הדרושה כדי להפוך את כל העסק לרדיו מאולתר. מיותר לציין שזה קורה בד"כ ברמקולים זולים. במקרים אחרים מדובר בהפרעת RFI שמקורה במשדרים של תחנת רדיו בקרבת מקום, אולי משדר צבאי \ אזרחי אחר. ישנם אנשים שדיווחו על קליטת שידורי רדיו וזמזומים מהסתימות בשיניים שלהם כתגובה אלקטרו-כימית עם נוזלים בחלל הפה, שיצרה סוג של רדיו פרימיטיבי. לנגן רדיו מהשיניים - זה הזוי! מעניין מה צריך לסובב להם כדי להחליף תחנה... :wtf:

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #3 

כנראה RFI, אפשר לנסות להתמודד ע"י התקנת מסננים כאלה ואחרים, ואפשר פשוט לזרום... :wink:

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”