מכונת מנוף
שלום
מתחיל להיבנות אצלי דחף לשדרוג
היום אני משתמש ביורו 2000 שנמצאת אצלי כ 8 שנים ורוצה להמשיך הלאה
אני בודק לעבור למכונת מנוף
ראיתי שרשור על הלונדיניום ועל בזרה סטרגה
מה אתם ממליצים?
יש מקום בארץ שניתן לראות אותם ולטעום קפה שנעשה בהם? סה"כ אני הולך להוציא סכום לא קטן ולכן אשמח לטעום קפה שהם מפיקות לפני קניה
תודה לעונים
מתחיל להיבנות אצלי דחף לשדרוג
היום אני משתמש ביורו 2000 שנמצאת אצלי כ 8 שנים ורוצה להמשיך הלאה
אני בודק לעבור למכונת מנוף
ראיתי שרשור על הלונדיניום ועל בזרה סטרגה
מה אתם ממליצים?
יש מקום בארץ שניתן לראות אותם ולטעום קפה שנעשה בהם? סה"כ אני הולך להוציא סכום לא קטן ולכן אשמח לטעום קפה שהם מפיקות לפני קניה
תודה לעונים
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
סטרגה יש בקדמה אם אני לא טועה.
לונדיניום לא מוכרים ישירות בארץ אבל יש כמה בפורום שקנו.
אם אתה יכול לתקצב לונדיניום - זה הטופ היום. תנסה לראות למי יש בפורום ואולי ככה לטעום.
לונדיניום לא מוכרים ישירות בארץ אבל יש כמה בפורום שקנו.
אם אתה יכול לתקצב לונדיניום - זה הטופ היום. תנסה לראות למי יש בפורום ואולי ככה לטעום.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
הי
תודה על התגובה
לגבי תקציב, אני יכול להגיע לשניהם.
העיצוב של הסטרגה נראה בעייני יותר יפה (איטלקי)
השאלה היא מה ההבדלים בניהם למעט העיצוב
אשמח אם מישהוא שיש לו את הלונדיניום יוכל ליצור איתי קשר ואולי נוכל לתאם טעימה
המון תודה
תודה על התגובה
לגבי תקציב, אני יכול להגיע לשניהם.
העיצוב של הסטרגה נראה בעייני יותר יפה (איטלקי)
השאלה היא מה ההבדלים בניהם למעט העיצוב
אשמח אם מישהוא שיש לו את הלונדיניום יוכל ליצור איתי קשר ואולי נוכל לתאם טעימה
המון תודה
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

ההבדלים די גדולים ויעיד על כך כפיר שהיה לו סטרגה ועכשיו לונדיניום.
לונדיניום היא מנוף קלאסי עד הסוף מבחינת הטעם - רך עגול והכל + זה מנוף מודרני ויש פחות תחזוקה ממכונה של שנות ה 50.
הסטרגה היא אמצע הדרך בטעם לכיוון טעם של משאבה (לפי כפיר אפילו 70%). תחילת החליטה כמעט או הפרה אינפיוז'ן הם בלחץ של משאבה וזה נותן גוף וטעם של משאבה.
להרבה אנשים זה יתרון כי מקבלים את 2 העולמות - אבל זה במחיר של מורכבות המכונה.
בלונדיניום הטעם הוא "מנופי" והתפעול יותר פשוט כי אין מחליף חום ולא צריך קולינג פלאש - הראש מייצב טמפרטורה כל הזמן.
יש בארץ כמה מכונות של פיורנצאטו בבתי קפה ויש להם את ראש בדיוק כמו בלונדיניום - אבל בית קפה לא יוציא קפה מספיק טוב שתתרשם.
לונדיניום היא מנוף קלאסי עד הסוף מבחינת הטעם - רך עגול והכל + זה מנוף מודרני ויש פחות תחזוקה ממכונה של שנות ה 50.
הסטרגה היא אמצע הדרך בטעם לכיוון טעם של משאבה (לפי כפיר אפילו 70%). תחילת החליטה כמעט או הפרה אינפיוז'ן הם בלחץ של משאבה וזה נותן גוף וטעם של משאבה.
להרבה אנשים זה יתרון כי מקבלים את 2 העולמות - אבל זה במחיר של מורכבות המכונה.
בלונדיניום הטעם הוא "מנופי" והתפעול יותר פשוט כי אין מחליף חום ולא צריך קולינג פלאש - הראש מייצב טמפרטורה כל הזמן.
יש בארץ כמה מכונות של פיורנצאטו בבתי קפה ויש להם את ראש בדיוק כמו בלונדיניום - אבל בית קפה לא יוציא קפה מספיק טוב שתתרשם.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
לונדיניום חד משמעי ובגרסה מחוברת ישיר.
עופר ניסח מצוין את ההבדלים, הטעם רך עגול ומתוק יותר יחד עם גוף נהדר ובקיצור קפה שונה ומיוחד יותר ממכונת משאבה.
שדרגתי מהסטרגה ואני לא מסתכל לאחור.
הראש של הלונדיניום דומה לסטרגה אך מדובר בגרסה יקרה יותר (זהה לבוסקו) ללא מכסה הפלסטיק הכסוף מלמעלה ואין מיסבים בחלק החיצוני כמו בסטרגה וכאמור יש לה תרמוסיפון ששומר על הראש בטמפ׳ עבודה (בניגוד לגופי חימום קטנים שנשתלו בסטרגה).
לדעתי הלונדיניום גם בנויה טוב יותר, פחות רכיבים וקלה מאוד לתחזוקה.
אין מחליף חום ואין קולינג פלאש - המכונה תמיד ממתינה בטמפ׳ אידיאלית.
תצמיד מטחנה טובה וקפה טרי ותחלוט אספרסו מעולה בקלות...
למיטב ידיעתי יש כבר 4 מכונות בארץ (3 בפורום), היום גם יש ליצרן מלאי זמין ואין המתנה ארוכה.
עופר ניסח מצוין את ההבדלים, הטעם רך עגול ומתוק יותר יחד עם גוף נהדר ובקיצור קפה שונה ומיוחד יותר ממכונת משאבה.
שדרגתי מהסטרגה ואני לא מסתכל לאחור.
הראש של הלונדיניום דומה לסטרגה אך מדובר בגרסה יקרה יותר (זהה לבוסקו) ללא מכסה הפלסטיק הכסוף מלמעלה ואין מיסבים בחלק החיצוני כמו בסטרגה וכאמור יש לה תרמוסיפון ששומר על הראש בטמפ׳ עבודה (בניגוד לגופי חימום קטנים שנשתלו בסטרגה).
לדעתי הלונדיניום גם בנויה טוב יותר, פחות רכיבים וקלה מאוד לתחזוקה.
אין מחליף חום ואין קולינג פלאש - המכונה תמיד ממתינה בטמפ׳ אידיאלית.
תצמיד מטחנה טובה וקפה טרי ותחלוט אספרסו מעולה בקלות...
למיטב ידיעתי יש כבר 4 מכונות בארץ (3 בפורום), היום גם יש ליצרן מלאי זמין ואין המתנה ארוכה.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

בטח שאפשר הדוד מכויל ל 1.2 באר קבוע.
הראש הוא מעין רדיאטור, התרמוסיפון מכויל כך שהמים הרותחים מהדוד נעים סביבו, מתקררים וחוזרים חזרה וככה הוא נשאר קבוע סביב 85 מעלות והמים בדוד ב 110.
אז זה בדיוק כמו כל מכונה, תמיד מוכנה ולהקצפה (אגב עוצמתית יותר מהסטרגה כי הדוד גדול יותר) וכשאתה חולט מים מגיעים לראש ומיד מתקררים לטמפרטורת חליטה (93-4 מעלות).
קצב ההתאוששות מהיר מאוד, תוך דקה הראש מאזן את עצמו חזרה לטמפרטורה אידיאלית אחרי שהתחמם מהראש.
לראש יש המון מסה של פליז (כ 7 קילו) וזה מה שמקנה לו את היכולת הזו לספוג חום ולהתאושש מהר.
זו מכונה אנאלוגית אבל מכוילת היטב ועובדת נהדר.
הראש הוא מעין רדיאטור, התרמוסיפון מכויל כך שהמים הרותחים מהדוד נעים סביבו, מתקררים וחוזרים חזרה וככה הוא נשאר קבוע סביב 85 מעלות והמים בדוד ב 110.
אז זה בדיוק כמו כל מכונה, תמיד מוכנה ולהקצפה (אגב עוצמתית יותר מהסטרגה כי הדוד גדול יותר) וכשאתה חולט מים מגיעים לראש ומיד מתקררים לטמפרטורת חליטה (93-4 מעלות).
קצב ההתאוששות מהיר מאוד, תוך דקה הראש מאזן את עצמו חזרה לטמפרטורה אידיאלית אחרי שהתחמם מהראש.
לראש יש המון מסה של פליז (כ 7 קילו) וזה מה שמקנה לו את היכולת הזו לספוג חום ולהתאושש מהר.
זו מכונה אנאלוגית אבל מכוילת היטב ועובדת נהדר.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

הראש שלה קטנטן ולא מסוגל לספוג הרבה חום ולכן היא מתחממת יתר על המידה אחרי שוטים ספורים.
פרט לזה אין לה תרמוסיפון אלא הראש מחובר ישירות לדוד.
בנוסף הקפיץ של האלקטרה מייצר 6-6.5 באר בניגוד ל 9-10 במנוף מסחרי וגם זה משפיע על הטעם.
יש עוד כמה הבדלים כגון נפח הדוד, יכולת הקצפה, מילוי מים ידני רק כשהמכונה קרה באלקטרה מול מילוי אוטומטי מתוך מיכל או חיבור ישיר ועוד... זו לא אותה ליגה של מכונות בשום אספקט.
פרט לזה אין לה תרמוסיפון אלא הראש מחובר ישירות לדוד.
בנוסף הקפיץ של האלקטרה מייצר 6-6.5 באר בניגוד ל 9-10 במנוף מסחרי וגם זה משפיע על הטעם.
יש עוד כמה הבדלים כגון נפח הדוד, יכולת הקצפה, מילוי מים ידני רק כשהמכונה קרה באלקטרה מול מילוי אוטומטי מתוך מיכל או חיבור ישיר ועוד... זו לא אותה ליגה של מכונות בשום אספקט.
אם ידך משגת אולי כדאי לך לשקול Izzo Alex Leva.
מנוף לה-סן-מרקו בגוף מוקטן לגודל ביתי(גוף Alex).
ראש(גרופ) לה סן מרקו נחשב לדעת חלק מהאנשים לעדיף על ראש ברסיליה(אסטוריה, בצרה, גרסה משופרת נמצאת גם בלונדיניום ובוסקו),
בגלל גודל הסלסילה השונה(53 במקום 58) שמביא ללחץ שונה(כמו סלסלת טריפל 58) בדומה לתוצאה בראש SAMA(כיום פונטה ווקיו),
שנחשב לראש עדיף על אלקטרה(אומרים שזה בגלל היחס בין הקפיץ והצילינדר לסלסלה הקטנה-45).
כמו כן דוד 5 ליטר ותרמוסיפון
סליחה מראש אם עברתי על חוקי הפורום(יותר מדי סוגריים?)
מנוף לה-סן-מרקו בגוף מוקטן לגודל ביתי(גוף Alex).
ראש(גרופ) לה סן מרקו נחשב לדעת חלק מהאנשים לעדיף על ראש ברסיליה(אסטוריה, בצרה, גרסה משופרת נמצאת גם בלונדיניום ובוסקו),
בגלל גודל הסלסילה השונה(53 במקום 58) שמביא ללחץ שונה(כמו סלסלת טריפל 58) בדומה לתוצאה בראש SAMA(כיום פונטה ווקיו),
שנחשב לראש עדיף על אלקטרה(אומרים שזה בגלל היחס בין הקפיץ והצילינדר לסלסלה הקטנה-45).
כמו כן דוד 5 ליטר ותרמוסיפון
סליחה מראש אם עברתי על חוקי הפורום(יותר מדי סוגריים?)
נערך לאחרונה על ידי זקן-רגל ב 19/01/2014 22:00, נערך פעם 1 בסך הכל.
״דודי זקני מנקיי הדעת שבירושלים היה. בנפש סוערה הייתי מביא לפניו שאלות באורחות חיים ובהנהגת עולם. והוא היה משיב במתינות: אספר לך מעשה באחד מבני ירושלים. וכשגמר את המעשה, חייך ושתק. מתוך המעשה נפתרה שאלתי.״
תודה על התיקון.
אם אין צורך בקיטור(חוצפנים ששותים חלב עם קצת קפה במקום קפה עם קצת חלב)
כדאי לבדוק את המכונה המעניינת ES3. בעצם זו קרבל מודרנית שמחוברת לקיר, ויש להם בוכנה גאונית-כשמרימים את המנוף קצת, מים זורמים פנימה, וככה אפשר להוריד את המנוף כמה פעמים בלי שהעוגייה תישבר מוואקום.
בעתיד הלא רחוק אמורה להיות גרסה לשיש עם דוד קיטור קטן בנוסף לדוד הפתוח.
אם אין צורך בקיטור(חוצפנים ששותים חלב עם קצת קפה במקום קפה עם קצת חלב)
כדאי לבדוק את המכונה המעניינת ES3. בעצם זו קרבל מודרנית שמחוברת לקיר, ויש להם בוכנה גאונית-כשמרימים את המנוף קצת, מים זורמים פנימה, וככה אפשר להוריד את המנוף כמה פעמים בלי שהעוגייה תישבר מוואקום.
בעתיד הלא רחוק אמורה להיות גרסה לשיש עם דוד קיטור קטן בנוסף לדוד הפתוח.
״דודי זקני מנקיי הדעת שבירושלים היה. בנפש סוערה הייתי מביא לפניו שאלות באורחות חיים ובהנהגת עולם. והוא היה משיב במתינות: אספר לך מעשה באחד מבני ירושלים. וכשגמר את המעשה, חייך ושתק. מתוך המעשה נפתרה שאלתי.״
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

מכונה מענינת, פרנס בחור שאני מכיר מהפורום הלונדוני ביקר שם וצילם תמונות וקליפים:
http://londiniumespresso.com/forum/stri ... txEHnhXec0
הוא כתב שהמחיר הצפוי בהתחלה הוא כ 1060 אירו פלוס משלוח, אחרי זה יעלה באיזה 10%
http://londiniumespresso.com/forum/stri ... txEHnhXec0
הוא כתב שהמחיר הצפוי בהתחלה הוא כ 1060 אירו פלוס משלוח, אחרי זה יעלה באיזה 10%
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

האיצו מגודלת יותר מדי לבית - הראש מגניב כי הקפיץ גלוי (ראש ברזיליה)
אבל זה שאין שם 58 מ"מ זה חיסרון כי אין מבחר של ידיות להחלפה אם רוצים.
אבל זה שאין שם 58 מ"מ זה חיסרון כי אין מבחר של ידיות להחלפה אם רוצים.