בגדול כן.
לא רק מבחינת חומרים שממנו הוא עשוי אלא גם רמת הגימור של הכבל עצמו.
כבלים פשוטים בנויים מגידי חמרן עם ציפוי נחושת בעבי 0.25. ציפוי PVC דק והמחבר בנוי ביציקה כך שכל תזוזה תנתק את הכבל מהמחבר.
כבלים יקרים יותר (מ50 ומעלה של חברות מוכרות) בנוים מסיבי נחושת 0.5, ציפוי PVC קשיח יתר, מחבר ברזל ייצוק עם מרווח גמישות כך שלא כל תזוזה תנתק את הכבל מהמקום.
כבלים יקרים יותר הסיכוך גדול יותר בניגוד לגיד בודד בכבל זול.
מכוון שהאות אנלוגי, איכות בניית הכבל חשובה מאוד.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT
העינין עם כבלים הוא שאיכות הסאונד נטו לא משתנה, בהנחה שהתנאים מושלמים.
הבעיות עם כבלים זולים מתחילים כאשר יש עוד זרם חשמלי ליידם(תמיד יש) אז הכבל עלול לקבל השראה מכבל השני,או מאוד 20 כבלים.
מה זה אומר במציאות? זמזום,HUM ורעשים מיותרים.
צריך להשקיע בכבל איכותי, אני לא אומר להשקיע מאות ואלפי שקלים בכבלים כי אין לזה סוף http://www.amazon.com/Wireworld-Platinu ... s=speakers
ברור שיש הבדלים בסאונד בין כבל של 1$ לכבל של 15$~
אני קניתי למערכת בבית לא מזמן כבל AUX למערכת, חוץ מזה שהכבל נראה מדהים
הסאונד השתפר מאוד (יחסית לכבל) ואני אומר בוודאות שהקנייה הזאת שווה כל שקל!
ברור שאם יש לך כבל ב20$ ואתה קונה כבל ב50$ ההבדלים נהיים קטנים מאוד (מאוד)
אבל ההבדל בין כבל פשוט וזול לכבל ב15$ יכול להיות גדול מאוד.
נהדר! קנית ב-$18 למטר כבל מיקרופון שהולחם ביד בסין בשעה שגליל של 30 מטר של כבל זהה נמכר ב-eBay במחיר של $2 למטר. בפעם הבאה שתצטרך מטראז' כזה של כבילה (כלומר בעוד חודש כאשר הכבל הסיני יתפרק לך ויקצר) תוכל להכנס להום סנטר ולרכוש כבל יצוק של Philips בעלות של 25 - 35 ש"ח.
אני קניתי כבילה של qed ו audioquest. את האמת אני לא חושב שיש הבדל בסאונד בינם לבין כבל פשוט רגיל שעולה לך 30-70 שקל בכל חנות בארץ.
איכות הבניה והאסטתיקה החיצונית משופרים ובייחוד הקונקטורים שיושבים יותר טוב ולא מתפרקים אחרי כמה חודשים. אבל שוב, מבחינת סאונד, מדובר בד"כ באורך כל כך קטן שאין באמת הבדל שניתן לשמוע.
בקיצור, אל תקנה כבל ב 3 שקלים, תשקיע קצת יותר.
tnsilver כתב:נהדר! קנית ב-$18 למטר כבל מיקרופון שהולחם ביד בסין בשעה שגליל של 30 מטר של כבל זהה נמכר ב-eBay במחיר של $2 למטר. בפעם הבאה שתצטרך מטראז' כזה של כבילה (כלומר בעוד חודש כאשר הכבל הסיני יתפרק לך ויקצר) תוכל להכנס להום סנטר ולרכוש כבל יצוק של Philips בעלות של 25 - 35 ש"ח.
...
אחרי התגובה הזאת מה יצא לך? שאני עכשיו צורח מעצבנות ואני חושב כמה אני פראייר יצאתי?
כביש נקי! זה מה שיצא לי. כשילדים בני 15 נכנסים לפורומים של מבוגרים וכותבים פוסטים של 6 שורות כאשר חמש מהן שגויות - מישהו צריך לנקות את אוטוסטרדת המידע אחריהם.