מיני PC למטרת מוזיקה

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
yairbb פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
שם מלא: יאיר בראל
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

בעמותה שאני עובד מחפשים להקים עמדות להשמעת מוזיקה בלבד לילדים בעלות הכי מזערית שניתן
מה שחשוב לי שכל השירים יהיו ב NAS אחד וכל התחנות יתחברו לאותו NAS כך שאני לא יצטרך לעדכן כל עמדה בנפרד
אם יש אפשרות לחבר עמדות דרך ה WAN גם יכול לחסוך לי
אשמח ללשמוע המלצות על חומרה ותוכנה (קליינט)
המסכים שיש לי כיום הם עם חיבור VGA אם יש סטרימר פשוט עם מחבר VGA ועכבר זה יהיה אידיאלי
ותוכנה מעדיף תוכנה שאני יכול לעקר אותה זאת אומרת שיכולו אך ורק לשמוע שירים ואולי לראות עדכוני RSS

תודה מראש
יאיר

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

יש לך כבר NAS?
בגדול, כל מיני PC שתקנה כיום ויש לו יציאת VGA יעשה את העבודה.
האם למסכים שלך יש רק כניסת VGA? אם אלו מסכי מחשב, בדוק אם יש להם גם כניסת DVI, כי הרבה מחשבי מיני הנמכרים כיום כוללים DVI ו-HDMI ללא VGA.
תוכנה - OpenELEC הכוללת XBMC, שאפשר להתקין על דיסק און קי ללא כונן קשיח במחשב.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #3 

שקול את המחשב הזה:
http://ksp.co.il/?uin=20554
יציאת ה-DVI שלו היא גם VGA בעזרת אדפטר קטן המגיע עם המחשב.
צריך להוסיף לו רק סטיק של זכרון - 2GB בכ-90 ש"ח יספיקו.

most
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 291
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #4 

זיכרון במהירות 1333 או 1600
כמו זה : http://ksp.co.il/?uin=15175
עובד אצלי תקין

nirhazir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 324
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #5 

יש מחשבי אנדרואיד עם יציאת vga.בעלות של כ 60 70 דולר באליאקספרס. בתור קליינט אתה יכול להשתמש ב xbmc.
אתה גם יכול להשתמש בטאבלטים הכי פשוטים שיש, שעולים כ50 דולר.

yairbb פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

ראשית תודה לכל העונים
יש לי כיום NAS של WD מבחינת קיבולת הוא עושה את העבודה
אני מאמין שלמסכים שלי יש יציאת DVI אבל כל המחשבי מיני הזולים שראיתי מגיעים עם יציאת HDMI וזה מחייב אותי בממיר נכון?
וקצת שאלות על OpenELEC
יש אפשרות להכניס RSS להציג עדכונים בדף הבית?
יש למישהו רעיון מה לשעות לקליינטים רחוקים שמחברים דרך האינטרנט איך ניתן לסנכרן את השירים ?
עם הNAS או עם תחנה אחרת
תודה מראש

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

קרא הודעה 3. ה-Zotac ID18 תומך ב-VGA.
כמו כן, אין צורך בהמרה מ-HDMI ל-DVI, זה כבל/מתאם פשוט בלבד.
יש תמיכה ב-OpenELEC/XBMC ב-RSS, כולל עברית. ב"מדריך השלם ל-XBMC" (לינק בשרשור המדריכים בראש הפורום) יש הסבר איך עושים את זה.
סינכרון - אתה פשוט מגדיר היכן נמצאת תיקיית המוסיקה שלך ב-NAS והתוכנה עושה את כל השאר.

yairbb פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

מה אתם אומרים על CuBox-i mini PC כתחנת קצה לניגון מוזיקה

masterdigital
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 243
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #9 

אם זה לעמותה אני מוכן לתרום את המערכת שלח לי הודעה בפרטי אם יש עניין

guyyug
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 909
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #10 

CuBoX עם GeeXboX נראה פתרון נחמד וזול
זה שיש גב של חברה אמיתית ותמיכה רישמית של GeeXboX תתן כנראה תמיכה רצינית יותר לעדכונים ותיקוני באגים
גיא

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 879 פעמים

שליחה #11 

yairbb כתב:מה אתם אומרים על CuBox-i mini PC כתחנת קצה לניגון מוזיקה
...
ראית בכלל את הנתונים של ה-Cubox-i ?
יציאת וידאו HDMI בלבד !
אין יציאת אודיו אנלוגית, 2 מחברי USB בלבד, אין יציאות PS/2 למקלדת ועכבר !
חשבתי לתומי שהמטרה לחסוך כסף לא להוציא על מסכים חדשים, מקלדת ועכבר עם מחבר USB (קיימים כמובן מתאמים), כרטיס קול USB ורכזות USB (יש 2 מחברי USB בלבד).

עד עכשיו לא הבנתי למה אתה צריך מחשבים רק לשם ניגון מוזיקה ?
למה לא לרכוש נגני mp3 או טבלטים זולים ("7 מתחילים מ-50$ כולל משלוח מ-Aliexpress, כמובן שאמליץ לשלם מעט יותר מהמינימום לקבלת מוצר באיכות נורמלית).

לא נשמע לי הגיוני שמישהו ישב מול מסך מחשב עם עכבר ומקלדת רק כדי שיוכל להאזין למוזיקה.

בכל מקרה אם אתה סגור על רכישת מחשבים אז אמליץ לא להשתמש ב-XBMC, כן, היא יכולה לעשות את העבודה מצוין אך זז לא רעיון מוצלח לדעתי.
פתרון יותר טוב יהיה להקים עמדות עם דפדפן (לקוחות) ולתת לילדים לגלוש ב-Youtube וכדו' (ולחסום גישה לאתרים אחרים) או להתקין תוכנה להזרמת מוזיקה (אפליקציות רשת) על אחד המחשבים (שישמש כשרת) כמו Subsonic ו-CherryMusic (אני בטוח שיש עוד עשרות כאלה) ואז הלקוחות יתחברו (באמצעות הדפדפן) לאפליקציות הרשת האלה.
היתרון העיקרי הוא שאין צורך לרכוש מחשבים ואפשר להשתמש בחומרה קיימת ואם מתקינים מערכת קלילה וידידותית למשתמש המבוססת אובונטו כמו Linux Mint אז גם תקבל ביצועים מצוינים מחומרה זולה וישנה, שליטה מלאה על המערכת והאפליקציות המותקנות ואבטחה משופרת ללא חשש מוירוסים או משתמשים שמתקינים אפליקציות ומבצעים שינויים במערכת.
guyyug כתב:CuBoX עם GeeXboX נראה פתרון נחמד וזול
זה שיש גב של חברה אמיתית ותמיכה רישמית של GeeXboX תתן כנראה תמיכה רצינית יותר לעדכונים ותיקוני באגים
...
אל תתבלבל יש Cubox ויש Cubox-i שתי פלטפורמות שונות לגמרי.

SolidRun עם כל הרצון הטוב לפחות בהיבט הצרכני היא חברת חומרה (אני לא יודע אם בהקשר העסקי הם נותנים גם פתרונות תוכנה משולבים עם מוצריהם), לכן יש דברים שהיא לא עושה כמו הוספת תמיכה לפלטפורמת iMX6 עבור XBMC את זה עושים מתנדבים (ליתר דיוק מפתח מתנדב בודד) או תיקון באגים בדרייבר הגרפי.
גם גרסה מותאמת של Geexbox לא אומרת שום דבר לגבי רמת התמיכה במכשיר, מפתחי Geexbox לא ממש בררנים ומוציאים גרסה לכל מכשיר שהם הצליחו לנגן איתו איזשהו וידאו גם אם זה אומר תמיכה בקודק יחיד בלבד (ע"ע Allwinner A20).

לכן ההנחות שלך שגויות בתכלית.
במהלך ימים אלה אני בודק את אחד הדגמים של Cubox-i, אני לא יכול למסור מידע נוסף כי עוד לא סיימתי את הבדיקות, אך גם ללא כל בדיקה לא הייתי ממליץ לאף אחד לרוץ לרכוש מוצר שהתמיכה בו ובפלטפורמה בכלל נמצאת בפיתוח (בשונה לדוגמה מאינטל שהתמיכה בפלטפורמות שלה קיימת שנים, ושלמוצרים חדשים שלה כמו מעבדים ומעבדים גרפיים מתווספת תמיכה בתוכנה עוד לפני שעלו לפס הייצור).

yairbb פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

dhead2009 תודה על התגובה המפורטת ..
ראשית מדובר בעמותה חרדית כך ש YouTube לא בא בחשבון . xmbc יש לו גם ממשק מאוד מרשים לכן חשבתי עליו כאופתיה מאוד טובה הוא גם מאוד מתאים לילדים ואנשים שאין להם ידע במחשבים ... והאפשרות שאני מתקין אותו ללא צורך במערכת הפעלה .. ויש לי את היחולת לנעול אותו אך ורק לשמוע מוזיקה
Cubox-i לא הסתכלת על המפרט פשוט המחיר שלו מאוד זול אבל באמת המפרט באמת לא מתאים לי

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”