אפשר להשתמש באוזניות מוניטור לשם האזנה למוזיקה או שהן מיועדות לאולפן?
- eyal1983
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3449
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 281 פעמים
אין שום משמעות ל "ייעוד" אם זה בין מוניטור, לסטודיו, לאולפן, או ל...
היום משתמשים במושגים האלו באופן מאוד רופף ולא מדוייק
יש לך אוזניות "מוניטור" כבר ב 30שח..
זה לא אומר כלום על איכות הסאונד או חתימת הצליל.
זה לא אומר כלום על איכות הסאונד או חתימת הצליל.
- doc-oren
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 245
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
כעיקרון, מוניטורים (אוזניות או רמקולים) אמורים להיות עם עקומת הענות שטוחה בתחום התדרים שהם מכוונים אליהם, כאשר באוזניות זה אמור להיות כל התחום מ-20 הרץ עד 15 קילוהרץ (סף השמיעה "הפורמלי" הוא 20 קילוהרץ, אבל האוזן האנושית כמעט לא תבחין בצלילים בתדרים אלו כחלק ממכלול מוזיקלי). הן גם אמורות להיות "מפורטות" ככל הניתן (שזה שילוב של נתוני עיוות, זמני הענות וכו').
אוזניות כאלו אמורות להיות, פי הסלנג האודיופילי, "שטוחות", "קרירות" וללא "צבע".
כל זאת במטרה לשקף באופן הנאמן ביותר את הסאונד כפי שהוא מוקלט.
עד כאן התאוריה.
אין שום בעיה עם אוזניות מוניטוריות טובות כל זמן שאתה לא מחפש "בום-בום" מנופח או כל מיני משחקי מלאכותיים אחרים של עקומת ההענות.
האודיו-טכניקה M50 זוכות להערכה גם מחוץ לאולפן ההקלטות וגם אני די מרוצה "מהמוניטורים" שלי (SRH-940).
עד כאן התאוריה.
אין שום בעיה עם אוזניות מוניטוריות טובות כל זמן שאתה לא מחפש "בום-בום" מנופח או כל מיני משחקי מלאכותיים אחרים של עקומת ההענות.
האודיו-טכניקה M50 זוכות להערכה גם מחוץ לאולפן ההקלטות וגם אני די מרוצה "מהמוניטורים" שלי (SRH-940).
eyal1983 כתב:אין שום משמעות ל "ייעוד" אם זה בין מוניטור, לסטודיו, לאולפן, או ל...
זה לא אומר כלום על איכות הסאונד או חתימת הצליל....
- mikel1999
- חבר ותיק

- תגובות: 1808
- נתן תודות: 223 פעמים
- קיבל תודות: 128 פעמים
למה אתה מתכוון לדגמים שכתוב עליהם פרוIlyan כתב:הכלל היחיד הוא שאם מופיע בדגם הכיתוב "PRO" בהדגשה אז כדאי להתרחק... מעבר לזה, מה שdoc-oren אמר....
שכל אוזניות שכתוב עליהם בדגם PRO לא ניטרליות ?
doc-oren כתב:כעיקרון, מוניטורים (אוזניות או רמקולים) אמורים להיות עם עקומת הענות שטוחה בתחום התדרים שהם מכוונים אליהם, כאשר באוזניות זה אמור להיות כל התחום מ-20 הרץ עד 15 קילוהרץ (סף השמיעה "הפורמלי" הוא 20 קילוהרץ, אבל האוזן האנושית כמעט לא תבחין בצלילים בתדרים אלו כחלק ממכלול מוזיקלי). הן גם אמורות להיות "מפורטות" ככל הניתן (שזה שילוב של נתוני עיוות, זמני הענות וכו').
עד כאן התאוריה.
האודיו-טכניקה M50 זוכות להערכה גם מחוץ לאולפן ההקלטות וגם אני די מרוצה "מהמוניטורים" שלי (SRH-940)....
נתת דוגמאות לדגמי אוזניות מהצד הגבוה יותר של הדגמים -
אני מכוון יותר לדגמי ה- SRH440 או ה- M40 האם גם הן יעניקו סאונד הולם להאזנה ביתית
ושאלה נוספת - מה ההבדל בין הדגמים שציינתי לדגמים מסדרת ה- ATH-AD500X או ATH-AD700X וכו'
נערך לאחרונה על ידי liran11 ב 17/01/2014 15:21, נערך פעם 1 בסך הכל.
כמובן שיש יוצאים מהכלל אבל כן זה הכיוון... ע"ע Ultrasone PRO900, Sennheiser HD280PRO, Beyerdynamic DT770PRO-80ohm, Yamaha PRO500 רק רשימה חלקית ממה שאני זוכר. כמובן שלא כולן גרועות, לדוגמא הבייר 770-80 שלא מיועדות דווקא להעינות שטוחה, פשוט אם בסאונד נייטרלי/שטוח עסקינן אז זה אינדיקטור טוב לסינון בדר"כ, לעניות דעתי.mikel1999 כתב:
למה אתה מתכוון לדגמים שכתוב עליהם פרו![]()
שכל אוזניות שכתוב עליהם בדגם PRO לא ניטרליות ?...
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
אוזניות PRO מיועדות במקרים רבים ל-DJs, ולכן אינן מוניטוריות במובן המקובל של המילה (היענות שטוחה על כל טווח התדרים השמיע). חוצמזה, יש מקרים שבהם PRO בשם הדגם לא מציין כלום מלבד נסיון שיווקי-מיתוגי לא ברור במיוחד.