הי,
רכשתי רסיבר חדש ימאהה 1030 בעל חיבורי HDMI סוף סוף.
עד עתה ה-HTPC שלי היה מחובר בחיבור קומפוננט לרסיבר הישן, כעת אני מנסה לחבר אותו באמצעות HDMI דרך כרטיס HD7500 של ATI, לרסיבר החדש. מערכת ההפעלה היא Win XP 32.
הבעיה היא שאני מצליח להעביר רק PCM לרסיבר. אבל אני רוצה שהכל יפוענח ע"י הרסיבר ולא ע"י ה-HTPC.
עדכנתי את ה-Driver של הכרטיס הגרפי לגרסא החדשה ביותר.
ניסיתי לשחק בהגדרות של FFDSHOW, הכל מסומן שם כ-PASS-THROUGH, ביטלתי אפשרות של Connect as PCM first והחזרתי - שום דבר לא עובד.
חפרתי שעות בכל מיני פורומים ללא הועיל.
החשד שלי הוא שכרטיס המסך איכשהו לא מעביר סאונד כאשר הקונפיגורציה היא לא PCM. הבעיה היא שאני לא מצליח למצוא איך לבדוק מה מקונפג בכרטיס המסך הזה. תוכנת ה-Catalyst שבאה עם ההתקנה מציגה רק אפשרויות וידאו וכלום על סאונד.
אולי למישהו כאן יש רעיון?
חיבור HDMI מעביר רק PCM לרסיבר
גם לי היה בעיה דומה מה שאתה צריך לעשות זה להוריד קודקים ולשחק בהגדרות.
מה שהקודק עושה במקור זה מבצע את הקידוד דרך המחשב ומה שקורה זה שהמגבר מקבל את האות כבר מקודד.
לכן אתה צריך לבטל בקודקים את AC3, DTS. DTS-HD ועוד פורמטים שהמגבר שלך תומך, ואז מה שקורה שהקידוד מתבצע במגבר מה שאמור להיות
ואז אתה תראה שרשום על המגבר DOLBY DIGITAL או DTS.
שים לב שגם צריך להגדיר את תצורת הרמקולים דרך הקודקים.
תיזהר לא לגעת הקודקים של הוידאו רק של האודיו בלבד כי אחר כך לא תצא מזה.
פשוט תראה מה אתה עושה ואם יש בעיה תחזיר למה שהיה.
מה שהקודק עושה במקור זה מבצע את הקידוד דרך המחשב ומה שקורה זה שהמגבר מקבל את האות כבר מקודד.
לכן אתה צריך לבטל בקודקים את AC3, DTS. DTS-HD ועוד פורמטים שהמגבר שלך תומך, ואז מה שקורה שהקידוד מתבצע במגבר מה שאמור להיות
ואז אתה תראה שרשום על המגבר DOLBY DIGITAL או DTS.
שים לב שגם צריך להגדיר את תצורת הרמקולים דרך הקודקים.
תיזהר לא לגעת הקודקים של הוידאו רק של האודיו בלבד כי אחר כך לא תצא מזה.
פשוט תראה מה אתה עושה ואם יש בעיה תחזיר למה שהיה.