שאלה על Hz שונה בין הכניסות במסך
שלום לכולם
יש לי שאלה לגבי משהו שלא מובן לי במפרט של מסך.
במפרט כתוב שהמסך הוא 120 hz אבל בחיבור הhdmi כתוב שזה 60 או 50 hz.
מה זה אומר? שהמסך יתן לי רק 60hz?
אני מחבר מחשב דרך הhdmi, ממיר וDVD.
זה מסך שקניתי ואני ממתין שיביאו לי אותו ולכן חשוב לדעת מה זה אומר לפני שאני מקבל את המסך.
קישור למפרט המסך http://www.hisenseil.co.il/pdf/46T39X3D.pdf
תודה
יש לי שאלה לגבי משהו שלא מובן לי במפרט של מסך.
במפרט כתוב שהמסך הוא 120 hz אבל בחיבור הhdmi כתוב שזה 60 או 50 hz.
מה זה אומר? שהמסך יתן לי רק 60hz?
אני מחבר מחשב דרך הhdmi, ממיר וDVD.
זה מסך שקניתי ואני ממתין שיביאו לי אותו ולכן חשוב לדעת מה זה אומר לפני שאני מקבל את המסך.
קישור למפרט המסך http://www.hisenseil.co.il/pdf/46T39X3D.pdf
תודה
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
מה זאת ההצהרה ה____ (השלם את הרווח במילה פוגענית) הזו?mp3lll כתב:מחשב מוציא רק 50/60 הרץ....
מחשבים עדכניים (בשימוש בגרפיקה של מעבדים מהשנים האחרונות של אינטל ואף של AMD) או כרטיס מסך עדכני יודעים להוציא את כל התדרים בסטנדרט:
23p, 24p 30p, 50p, 60p
ועוד אוסף של תדרים עם i
לשאלה של פותח השרשור: אם המסך נקנה בארץ אמור לתמוך בכל מה שהמחשב יודע להוציא שציינתי. אם הוא לא תומך בזה, זה אומר שבעצם לקחו משהו שנראה כמו מסך מחשב (במסכי מחשב בד"כ יש רק 50p ו 60p) ועשו ממנו טלויזיה.
נערך לאחרונה על ידי freedom_il ב 16/01/2014 9:00, נערך פעם 1 בסך הכל.
תודה לעוזרים
אני עדיין לא מבין מדוע בטלוויזיה שבמפרט שלה (ולפי מה שהמוכר אמר) מופיע שהיא 120 hz ובאותו מפרט כתוב שהחיבורים תומכים רק ב60hz. אם הכניסות מקבלות רק 60hz גג אז איך הטלוויזיה היא 120 hz? ואיך הטלוויזיה תומכת 3d?
האם כדי לבטל את העיסקה ?
אני עדיין לא מבין מדוע בטלוויזיה שבמפרט שלה (ולפי מה שהמוכר אמר) מופיע שהיא 120 hz ובאותו מפרט כתוב שהחיבורים תומכים רק ב60hz. אם הכניסות מקבלות רק 60hz גג אז איך הטלוויזיה היא 120 hz? ואיך הטלוויזיה תומכת 3d?
האם כדי לבטל את העיסקה ?
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
זה הפרוטוקול. 120hz זה קצב הרענון הפנימי של המסך או שהוא מייצר בהחלקת תמונה. אין כזה דבר 120hz בכניסת HDMI. כלומר המסך יודע לייצר פריים ביניים שנכנס בין הפריימים שבאים מהכניסה.
עכשיו רק שתדע, אם אין למסך אפשרות לקבל 24p ו 23p (שזה בעצם 23.976hz) זו בעיה. ללא סנכרון של קצב הרענון במוצא לסרט שמנגן (רוב הסרטים והסדרות הם בקצב הזה) תקבל אפקט של רעידות או תמונה לא לגמרי חלקה שנקרא micro judder.
לשאלתך, אם באמת אין למסך את האפשרות הזו בכניסה של 24p: אני הייתי מבטל את העסקה. מבחינתי זה הדבר שתורם הכי הרבה לצפייה חלקה, הרבה יותר מפיצ'רים פנימיים של החלקת תמונה של המסך עצמו.
עכשיו רק שתדע, אם אין למסך אפשרות לקבל 24p ו 23p (שזה בעצם 23.976hz) זו בעיה. ללא סנכרון של קצב הרענון במוצא לסרט שמנגן (רוב הסרטים והסדרות הם בקצב הזה) תקבל אפקט של רעידות או תמונה לא לגמרי חלקה שנקרא micro judder.
לשאלתך, אם באמת אין למסך את האפשרות הזו בכניסה של 24p: אני הייתי מבטל את העסקה. מבחינתי זה הדבר שתורם הכי הרבה לצפייה חלקה, הרבה יותר מפיצ'רים פנימיים של החלקת תמונה של המסך עצמו.