עדכון מצב:
לוח הגבס למזנון כבר נקנה, פרופילים נחתכו והכל מוכן להרכבה.
פתאום החלטתי להתאמץ עוד קצת ולעשות תעלה לכבלים מהטלויזיה.
קראתי את המדריך של זיו וחיפשתי בעוד הרבה מקומות אך לא הצלחתי למצוא כיצד לעשות זאת בקיר גבס?
(יש לי חיפוי גבס על כל הקירות בבית ואני די בטוח שיש שם חלל כלשהו)
הרעיון שלי הוא פשוט להשתמש במסורית קטנה ולחתוך את דרכי בצורת המלבן ולתוכה להכניס את התעלה והחיפויים.
השאלות החשובות:
1. האם אפשרי / נכון לבצע כך?
2. בהנחה שיש צמר סלעים / בידוד בפנים - האם ניתן לגעת בו בידיים כדי לפנות מקום? (רעיל/מסרטן/מגרד...)
3. כיצד ניתן לעגן את התעלה לחלק הפנימי של הגבס כדי שלא תיפול למטה?
אולי להשתמש בצינור ולחבר אותו לקצוות שמחוברים לקיר?
ודבר נוסף - איפה לעזאזל קונים את כל מוצרי גוויס באזור הרצליה/רמת השרון/תל אביב??
חיפשתי ללא סוף באינטרנט ומצאתי חנות אחת בחיפה שמוכרת קופסא ב-15 ש"ח (לא סביר)
אני לא צריך הרבה - גודל של 3 מפסקים בערך, לא צריך להיות יפה מדי. גם תחליף זה אחלה, אני פשוט לא יודע מה לחפש ואיך קוראים למסגרת הזו ששמים בסוף כדי שיראה יפה על הקיר.
תודה על העזרה ומבטיח תמונות מהכל בקרוב.
אורון.
"חציבת" תעלה בקיר גבס + היכן קונים גוויס?
-
oronwerner
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 380
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 40 פעמים
תמיד טוב לעשות משהו בעצמך, מי שלא עושה , לא טועה
אז רק למען הסדר הטוב, אנחנו מדברים על העברת כבלים בין הטלוויזיה לממיר (ולחשמל - מאחר ולא ציינת אחרת, אני יוצא מנקודת הנחה שאין שקע חשמל מאחורי / צמוד לטלוויזיה)
למעשה קיר גבס זה יותר קל, בגדול תחשוב על חלול.
אתה יכול להכניס לבפנים מה שאתה רוצה, תעלה, צינור.
אני הייתי מעביר 2 צינורות שרשוריים גמישים בקוטר 50 מ"מ כל אחד.
כלומר צינורות עבים שאוכל להעביר בהם כל מה שארצה, כולל הראש של כבלי הhdmi , התקע של כבל החשמל של הטלוויזיה (בחלק מהדגמים הכבל מחובר לטלוויזיה)
בנוגע לקיבוע של הצינורות, אפשר להכניס חוט חשמל / מתכתי דרך הגבס ולקשור איתו את הצינור, לא יזוז לשום מקום. החוט די דק וקשיח, אפשר לעשות חריטה קטנה בגבס , ככה שהחוט נכנס לתוך החריטה, ונסגר עם שפכטל וצבע במידת הצורך.
בנוגע להכנסת הצינורות, אין צורך לחתוך את כל הדרך של הצינור, תחתוך איפה שאתה רוצה שאתה רוצה שהצינורות יצאו ויכנסו בלבד, כלומר פתח למעלה, ופתח למטה ותכניס את הצינורות.
אם לא הצלחת, נתקעת באמצע, תעשה עוד חור באמצע.
לגבי הצמר זכוכית / צמר סלעים, מגרד לגמרי ואתה בטוח לא רוצה לנשום את זה. זה לא שאתה הולך לעבוד במפעל ליצור הדבר הזה, בסה"כ 2 חורים בגבס, תשתמש בציוד מגן, כמו שהייתי מציע לך להשתמש לכל דבר, ולא צריכה להיות שום בעיה.
מחכה לתמונות מפורטות , לפני , בתהליך ואחרי כמובן
בהצלחה
אז רק למען הסדר הטוב, אנחנו מדברים על העברת כבלים בין הטלוויזיה לממיר (ולחשמל - מאחר ולא ציינת אחרת, אני יוצא מנקודת הנחה שאין שקע חשמל מאחורי / צמוד לטלוויזיה)
למעשה קיר גבס זה יותר קל, בגדול תחשוב על חלול.
אתה יכול להכניס לבפנים מה שאתה רוצה, תעלה, צינור.
אני הייתי מעביר 2 צינורות שרשוריים גמישים בקוטר 50 מ"מ כל אחד.
כלומר צינורות עבים שאוכל להעביר בהם כל מה שארצה, כולל הראש של כבלי הhdmi , התקע של כבל החשמל של הטלוויזיה (בחלק מהדגמים הכבל מחובר לטלוויזיה)
בנוגע לקיבוע של הצינורות, אפשר להכניס חוט חשמל / מתכתי דרך הגבס ולקשור איתו את הצינור, לא יזוז לשום מקום. החוט די דק וקשיח, אפשר לעשות חריטה קטנה בגבס , ככה שהחוט נכנס לתוך החריטה, ונסגר עם שפכטל וצבע במידת הצורך.
בנוגע להכנסת הצינורות, אין צורך לחתוך את כל הדרך של הצינור, תחתוך איפה שאתה רוצה שאתה רוצה שהצינורות יצאו ויכנסו בלבד, כלומר פתח למעלה, ופתח למטה ותכניס את הצינורות.
אם לא הצלחת, נתקעת באמצע, תעשה עוד חור באמצע.
לגבי הצמר זכוכית / צמר סלעים, מגרד לגמרי ואתה בטוח לא רוצה לנשום את זה. זה לא שאתה הולך לעבוד במפעל ליצור הדבר הזה, בסה"כ 2 חורים בגבס, תשתמש בציוד מגן, כמו שהייתי מציע לך להשתמש לכל דבר, ולא צריכה להיות שום בעיה.
מחכה לתמונות מפורטות , לפני , בתהליך ואחרי כמובן
בהצלחה
מסכם את שניכם:
1. לא שמים תעלה בתוך גבס, אלא צינור שרשור 2" המכונה קוברה, או צינור ירוק רגיל. הגימור בגבס עם יציאת צינור לא נראה טוב בגלל הזווית, אז שמים קופסה 15*15 עם מכסה יפה ולתוכה הצינורות.
2. צמר סלעים קצת מגרה, מקסימום שים כפפות לטקס.
3. ענו פה יפה לפניי: קושרים את הצינור עם חתיכת חוט מגולה לגבס מבפנים. כמובן לעשות 2 חורים לחוט.
אם אתה צריך 2 חתיכות צינור, יש לי מלא קוברות וגם תקבל הסבר ותראה מוצר גמור...
גר בגעש.
1. לא שמים תעלה בתוך גבס, אלא צינור שרשור 2" המכונה קוברה, או צינור ירוק רגיל. הגימור בגבס עם יציאת צינור לא נראה טוב בגלל הזווית, אז שמים קופסה 15*15 עם מכסה יפה ולתוכה הצינורות.
2. צמר סלעים קצת מגרה, מקסימום שים כפפות לטקס.
3. ענו פה יפה לפניי: קושרים את הצינור עם חתיכת חוט מגולה לגבס מבפנים. כמובן לעשות 2 חורים לחוט.
אם אתה צריך 2 חתיכות צינור, יש לי מלא קוברות וגם תקבל הסבר ותראה מוצר גמור...
גר בגעש.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
-
oronwerner
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 380
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 40 פעמים
וואו, תודה רבה לשניכם על התשובות הזריזות והמפורטות!
האמת שהחלק היחיד שלא מובן לי הוא איך לקשור את הצינור לגבס?
האם הכוונה היא לעשות שני חורים בגבס, להשחיל את החוט ואז לשים שפכטל מעל או שיש דרך לקשור מבפנים?
והאם ניתן לקנות קופסאות כאלה ומכסה פשוט בחנויות כמו הום סנטר או אייס?
Shtirlitz, תודה רבה על ההזמנה ואולי אצליח להיענות לה. אני גר ברמת השרון ויכול להיות מאוד מלמד לראות איך זה אמור לצאת
ואיך עושים את זה נכון.
Tapuach - ברור שהולכות להיות תמונות! ככה גם אחרים יוכלו לעשות וללמוד וכמובן שכיף לשתף פה
אורון
האמת שהחלק היחיד שלא מובן לי הוא איך לקשור את הצינור לגבס?
האם הכוונה היא לעשות שני חורים בגבס, להשחיל את החוט ואז לשים שפכטל מעל או שיש דרך לקשור מבפנים?
והאם ניתן לקנות קופסאות כאלה ומכסה פשוט בחנויות כמו הום סנטר או אייס?
Shtirlitz, תודה רבה על ההזמנה ואולי אצליח להיענות לה. אני גר ברמת השרון ויכול להיות מאוד מלמד לראות איך זה אמור לצאת
ואיך עושים את זה נכון.
Tapuach - ברור שהולכות להיות תמונות! ככה גם אחרים יוכלו לעשות וללמוד וכמובן שכיף לשתף פה
אורון