שאלה טכנית לגבי מסך LCD

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
lotem פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

(f) שלום רב!
ברשותי טלוויזיה שארפ 32 אינץ' שניתנה עליה אחריות למסך לתקופה של 10 שנים.
לאחר כ-5 שנים, התגלו במסך נקודות שחורות שנראות כפיקסלים צרובים. חלקן בקבוצות (4-6)
וחלקן ב"בודדים".

נציג חברת השירות טוען שלא מדובר בפיקסלים צרובים, אלא באבק שחדר בין שכבות המסך
ויצר הצללה. על כן, לטענתו, התיקון כרוך בתשלום, למרות שניתנה אחריות עבור פיקסלים צרובים (W) .

שאלתי היא (למבינים בלבד): כיצד יתכן שיחדור אבק אל בין שכבות המסך, כאשר המסך עצמו
עטוף במעטפת חובקת של מסגרת המכשיר, וכיצד יתכן שפתיתי אבק כה גדולים (שמסתירים
מספר פיקסלים) התבייתו במקומות שונים בין שכבות המסך?

האם יש מצב לתופעה שכזו? (אחראי המעבדה טוען באוזניי, שכאשר נתן מספר מכות במסגרת
כמכשיר, הנקודות שינו את מיקומן, אבל לי אין אפשרות להגיע למעבדה כדי להיווכח בזה). מוזר?
הגיוני? אפשרי? למענה מקצועי אודה מאד.
בברכה, אני (f) .

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #2 

יש לך במקרה גם פיקסלים "תקועים" ולא "שרופים"? כלומר תקועים על צבע מסויים ולא שחור לחלוטין?
נמתין למיהו שמבין יותר ממני כי לי, בדיוק כמוך, זה נשמע כמו שקר גם ומכוער.
נ.ב: גם הקטע הזה של "נתתי מכות למסך" - איזה מין דבר זה?! ככה מתקנים היום מסכים?!

lotem פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

היי אלון סולו..

לא.. אין לי פיקסלים תקועים. או שמאירים או שחשוכים.
יש קבוצות ויש בודדים ובמצטבר, יש מעל ל-10, שזה הסף המינימלי שבו מכירים בראלקו
בתעודת האחריות הספציפית הזו.

ראוי לציין, שהטכנאי ביקר בביתי פעמיים. בפעם הראשונה, הוא בכלל הגיע ללא מחולל
שיוצר מסך לבן, ולכן התקשה לזהות את מוקדי הפיקסלים (כשהממיר הציג סרט צבעוני בתנועה).
כשהוא הבין שאני מתעקש על "יותר מ-10", הוא טען שבכל מקרה, סופרים מקבץ של פיקסלים
כאילו היו פיקסל בודד!

לאחר שכתבתי מכתב חריף לאיש שירות הלקוחות בראלקו על התנהלותם של נותני השירות
(רטפון), נציג רטפון יצר עמי קשר והבטיח שהמכשיר יילקח למעבדה וייבדק שם, כשכל פיקסל
ייספר כפיקסל ללא קשר להיותו חלק במקבץ.

שמחתי.
אבל הנה... הוא התקשר ואמר לי שזה לא פיקסלים אלא אבק, ועובדה שכשהקיש במעטפת (והוא לא
גילה לי האם השתמש בפטיש של קילו או של 5 קילו), גרגירי האבק זזו. זזו? ואם אגיד לך שמדדתי
את מיקומם ויש לי טבלה שמציגה את מיקומם המדויק? האם יוכל להוכיח שזזו "רק" בחצי מילימטר?
נו באמת!

והקטע של המכות במסך? נו. הוא אמר שככה בודקים אם זה אבק או פיקסלים צרובים. אבק זז
ופיקסלים לא.

אבל בחיאת אלון... מסגרת הטלוויזיה עוטפת את המסך, וככל שזכור לי, גם למסך עצמו יש איזושהיא
מסגרת מתכתית בצורת U שעוטפת אותו מסביב, או איזה סרט דביק מסביבו. איני זוכר מה בדיוק,
אף כי היה מקרה בו פירקתי לגורמים מסך LCD של מחשב.

מעבר לכך, בביתי אין מפעל שמייצר אבק ויש לי עוד 3 טלוויזיות, שבאף אחת מהן אין שום פיקסל
צרוב (או גרגירי אבק). אז איך זה?

lotem פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

נו? אין כאן אף אחד שיכול להגיב ולתת מידע על מבנה של מסך ו/או על האפשרות הסטטיסטית שאבק יכול לחדור בין השכבות שלו? 8O

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #5 

לא הבנתי, כמה כבר עולה "תיקון" שכזה? 250-300 ש"ח? לפרק את המסגרת ולנקות במידה וזה באמת אבק זה די שטויות.
מה יש לך להפסיד? אם זה אבק, תשלם על התיקון, אם זה פיקסלים שרופים, זה באחריות ואל תשלם. בכל מקרה תקבל בסוף מסך תקין.

lotem פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

פרידום יקר, טעית. הם רוצים רק על שינוע המסך (ללא תיקון) 250 ש"ח ובעבור ניקוי האבק כביכול, הם רוצים 600 ש"ח.
אבל עזוב מה שהם רוצים. איני מכיר אותם ואין לי קשר אליהם. אני מכיר את ראלקו כנותן האחריות ולא אותם. מה שכן ניסיתי לברר כאן, בפורום מכובד זה, מה הסיכוי שכמה וכמה גרגירי אבק יחדרו אל בין שכבות המסך כשהוא אטום בהיקפו: האם זה אפשרי או שלא. זה הכל. אז כעת אני קורא : הבה ונלמד מהם הסיכויים שאבק יחדור ל-7 מוקדים שונים בין שכבות המסך. זה שיש פתחים בצידו האחורי של המכשיר זה ברור, אבל שוב: שאלת השאלות היא: האם הפאנל עצמו אמור להיות אטום או שלא.. ורק שתבין: הקטע הוא העיקרון, ולא ה-250 ש"ח שהזכרת.
נערך לאחרונה על ידי lotem ב 17/01/2014 11:00, נערך 4 פעמים בסך הכל.

lotem פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

למי שמכר לי את המכשיר שלום רב!
הנדון: חוסר נכונות לטפל בפגם במסך במסגרת 10 שנות האחריות ככתוב בהזמנה.
המכשיר סופק בזמן ועבד מצוין ולשביעות רצוני המלאה. בחודשים האחרונים, מצאתי כמה פקיסלים שחורים על פני המסך ופניתי לראלקו. הם טענו כי מגיעה לי אחריות ל-10 שנים, עבור 10 פיקסלים צרובים ומעלה. הם הפנו אותי למעבדת רטפון לצורך המשך טיפול. ברטפון, קבעו כי ביקור הטכנאי יעלה לי 250 ש"ח הן אם ימצא לנכון לקחת את המכשיר לתיקון והן אם לא. מר יעקב גורמן מראלקו טען שבמידה שהפגם במסך, איני אמור לשלם. לאחר דין ודברים עם ראלקו, רטפון הגיעו שוב ולקחו את הטלוויזיה. אלא שכעת, הם טוענים שאין מדובר בפיקסלים צרובים אלא באבק שחדר אל בין שכבות המסך וטיפול בתקלה שכזו כרוך בתשלום. מעולם לא שמעתי שאבק יכול לחדור למסך אטום, אבל גם אם כן, היכן נאמר שאין אחריות לנזק שכזה? זה נזק במסך, ועל המסך יש אחריות!
כעיקרון, איני רואה עצמי מחויב לדין ודברים מול רטפון. לא קניתי מהם דבר ולא כרתתי עמם שום הסכם. כן רכשתי את המסך באמצעותכם, וכן ידעתי שראלקו עומדים מאחורי הרכישה ומימוש האחריות. אנא מכם, צרו קשר עם ראלקו ועזרו לי לסיים את הפרשה העגומה שחב' רטפון מנסה לגזור ממנה קופון לא לה.
בתודה וברכה,
אני

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”