"תמונה נמרחת" ב-philips 7008 - מופנה בעיקר לבעלי המכשיר !

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
avve1959 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 367
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

שלום לבעלי הטלווזיה הנ"ל !

בבעלותי הטלוויזיה הנ"ל ובגדול אני מאוד מרוצה מאיכות התמונה. (בעיקר HD). למרות התמונה הנהדרת, נראה לי שבעת תנועה מהירה של המצלמה בסרט הנתון או לחלופין משחק כדורגל וכ"ו, התמונה נמרחת לי במעט וזה קצת צורם בעין.
מעניין לי לדעת, מהם הפרמטרים הקובעים היכולים לשפר את התופעה .?! אשמח לרעיונות !
תודה

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #2 

תבטל החלקת תמונה ותעשה עדכון למסך לגרסה אחרונה.
עם החלקת תמונה (frame interpolation) יכולות להיות בעיות בתנועות מהירות שמחליפות כיוון. אז קודם כל, יש לי הרגשה שזה שופר בגרסה האחרונה ושנית, אני כמעט ולא משתמש בזה, בטוח שלא בספורט אז מומלץ מאוד לכבות.
גם חשוב אף יותר שבסרטים קצב הרענון של המכשיר המנגן את הסרט יהיה מסונכרן ל frame rate של הסרט (בד"כ 24 פריימים לשנייה). באיזה מקור אתה משתמש? אולי אוכל לעזור בהסבר איך אם אני אדע מה המקור.
בספורט אני מניח שאין לך הרבה מה לעשות בקשר לסנכרון כי זה מגיע מהממיר.

avve1959 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

freedom_il -ראשית, תודה על תשובתך המנומקת.
המסך מעודכן לגירסה האחרונה (עידכתי ישירות , מחובר בכבל רשת). כיצד נקרא הפרמטר של החלקת התמונה בתפריט המכשיר?. לא מצאתי משהו שנקרא "החלקת תמונה". כנראה שיש לזה שם אחר !
אני מחובר לטלוויזיה עם Dune Base 3D . (כל המכשירים , כולל הסטרימר ) מחוברים לרסיבר Pioner 921k ומשם אני יוצא עם כבל אחד ל-TV.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #4 

במסך הפרמטר הזה נקרא Perfect Natural Motion. שים על off כמובן.
ב Dune צריך להיות פרמטר של סנכרון המוצא לתדר הסרט. לא זוכר איך קוראים לזה.
התופעה של קפיצות קטנות בסרט בגלל חוסר סנכרון נקראת micro judder. הבחנתי בה רק כשעברתי למסך הזה ואכן ככל שיש לך מסך עם תגובה מהירה יותר בפאנל, הסנכרון הזה הופך להיות יותר משמעותי. זו תופעה ידועה בכל המסכים החדשים, שלא תחשוב שזה יחודי לך. מה שכן, סנכרון של תדר המוצא לסרט פותר את זה לחלוטין.
כשאתה צופה בסרט אתה צריך לראות שהמסך מקבל 24p - תלחץ על info בשלט כדי לראות את זה. הרסיבר מעביר את האות כמו שהוא אז הוא לא משנה כלום.
יש עוד בעיה שלא כל הסטרימרים יודעים להוציא 23.976fps... ביציאה ממחשב זה נקרא 23p (גם במקרה הזה המסך מראה 24p ולא 23). אם אין את התמיכה הזו בסטרימר, יהיו קפיצות קטנות כל כמה פריימים.

avve1959 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

freedom_il כתב:במסך הפרמטר הזה נקרא Perfect Natural Motion. שים על off כמובן.
ב Dune צריך להיות פרמטר של סנכרון המוצא לתדר הסרט. לא זוכר איך קוראים לזה.
התופעה של קפיצות קטנות בסרט בגלל חוסר סנכרון נקראת micro judder. הבחנתי בה רק כשעברתי למסך הזה ואכן ככל שיש לך מסך עם תגובה מהירה יותר בפאנל, הסנכרון הזה הופך להיות יותר משמעותי. זו תופעה ידועה בכל המסכים החדשים, שלא תחשוב שזה יחודי לך. מה שכן, סנכרון של תדר המוצא לסרט פותר את זה לחלוטין.
כשאתה צופה בסרט אתה צריך לראות שהמסך מקבל 24p - תלחץ על info בשלט כדי לראות את זה. הרסיבר מעביר את האות כמו שהוא אז הוא לא משנה כלום.
יש עוד בעיה שלא כל הסטרימרים יודעים להוציא 23.976fps... ביציאה ממחשב זה נקרא 23p (גם במקרה הזה המסך מראה 24p ולא 23). אם אין את התמיכה הזו בסטרימר, יהיו קפיצות קטנות כל כמה פריימים.
...
(Y) תודה רבה.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”