אומנם התמונה לא באיכות טובה בכלל, אבל מה דעתכם?
זה יצא מהבאקי כרגע. אומנם הקפה (נגרו) לא הכי טרי כבר והזליגה הייתה לדעתי טיפה מהירה, אבל מבקש את דעתכם המקצועית.
בנוסף, האם מישהו יוכל להסביר לי את עניין כמות הקפה שצריך לשים? אני לא אמור פשוט לטחון קפה עד שהסלסלה מלאה לחלוטין ואז ליישר?
בנוסף, האם מישהו יוכל להסביר לי את עניין כמות הקפה שצריך לשים? אני לא אמור פשוט לטחון קפה עד שהסלסלה מלאה לחלוטין ואז ליישר?
אנסה-
בגלל שעד עכשיו שתיתי רק קפוצ'ינו בעזרת הבריקה ומקציף, אני מרגיש שסקאלת הטעמים שאני חווה היא עוד יחסית מצומצמת אבל אנסה בכל זאת-
היה טיפה ממש טעם של חמיצות. לא היה בכלל טעם של שרוף (מה שתמיד היה לי בבריקה). לא הרגשתי מאפיינים כמו פרחוניות, מתיקות וכו'. אני פשוט לא יודע להבחין בזה, כנראה. לא נשאר לי טעם כלשהו בפה אחרי לגימה.
בנוסף, כן הרגשתי טיפה טעם של הקפה עצמו, כאילו ללא חליטה.
נ.ב- הקפה היה סומטרה מנדלינג שנקלה ב-22/12
היה טיפה ממש טעם של חמיצות. לא היה בכלל טעם של שרוף (מה שתמיד היה לי בבריקה). לא הרגשתי מאפיינים כמו פרחוניות, מתיקות וכו'. אני פשוט לא יודע להבחין בזה, כנראה. לא נשאר לי טעם כלשהו בפה אחרי לגימה.
בנוסף, כן הרגשתי טיפה טעם של הקפה עצמו, כאילו ללא חליטה.
נ.ב- הקפה היה סומטרה מנדלינג שנקלה ב-22/12
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
22/12 זה לא ישן בכלל (לא אצלי), לצערי היה לי קשה מאוד להבין מההסבר שלך מה אתה חווה .
אני גם לא יודע כמה אפשר להוציא מהבאקי מבחינת מיצוי טעם.
מהסומטרה לא תבוא מתיקות או פרחוניות אלא טעם עצי, עשבי, אדמתי, אלף ואחת ביטויים לטעם הקפה מסומטרה, גוף טוב ותבליניות שקשה לתאר.
אם תוכל להעלות סרטון של החליטה אוליייייייייייי אקבל מושג.
תוכל כמובן לקרוא את המאמרים שלי שמתעסקים בחליטה נכונה ולנסות לראות מהם המשתנים המשפיעים ולווסתם בבאקי עד כמה שתוכל.
בהצלחה
אני גם לא יודע כמה אפשר להוציא מהבאקי מבחינת מיצוי טעם.
מהסומטרה לא תבוא מתיקות או פרחוניות אלא טעם עצי, עשבי, אדמתי, אלף ואחת ביטויים לטעם הקפה מסומטרה, גוף טוב ותבליניות שקשה לתאר.
אם תוכל להעלות סרטון של החליטה אוליייייייייייי אקבל מושג.
תוכל כמובן לקרוא את המאמרים שלי שמתעסקים בחליטה נכונה ולנסות לראות מהם המשתנים המשפיעים ולווסתם בבאקי עד כמה שתוכל.
בהצלחה
גלעד, חלילה לא התכוונתי לומר שהקפה שלך לא טוב,
להיפך- התכוונתי לומר שאפילו שהקפה כבר לא כ"כ טרי (אין לי דרך טובה עדיין לאכסן אותו)- עדיין הוא מוציא תוצאות (שעל פניו) טובות.
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
תמיד אמרתי שבכתיבה אף פעם לא מבינים אותך (וזו לא פעם ראשונה), חלילה , לא חשבתי לרגע שדיברת על הקפה לרעה, אלא שהתאריך 22/12 זה אומר שהקפה עדיין טרי, גם אם לא שמרת אותו בקפדנות סגור, איך דרך מיוחדת לאחסן אותו חוץ מבשקית ולארון קריר, אלא אם אתה רוצה לשמר אותו לחודשים קדימה.
מצטער אם הייתה אי הבנה (דרך אגב, זו הסיבה שאני משתדל להוסיף סמיילי, כדי שיבינו שהכוונה טובה
מצטער אם הייתה אי הבנה (דרך אגב, זו הסיבה שאני משתדל להוסיף סמיילי, כדי שיבינו שהכוונה טובה