סוויצ' בתור DHCP וראוטר של בזק משמש כוויפיי?
קניתי עכשיו סוויצ' של HP 1910 - יש בו אפשרות שיחלק גם כן כתובות לכל המחשבים, DHCP
בנוסף לזה יש לי ראוטר של בזק שיש בו גם כן וויפיי (שכיום הוא מחלק את הכתובות)
רציתי לדעת האם כשאני יהפוך את הסוויצ' להיות הDHCP - ואת הראוטר לחבר לסוויצ' שיהיה אינטרנט לכולם
תהיה עדיין אפשרות להתחבר בוויפיי (והסוויצ' ייתן כתובת)?
תודה מראש,
רציתי לדעת האם כשאני יהפוך את הסוויצ' להיות הDHCP - ואת הראוטר לחבר לסוויצ' שיהיה אינטרנט לכולם
תודה מראש,
- urisavor
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 909
- נתן תודות: 46 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
כאמור, כן. אם מישהו רוצה הסבר:
כל התקשורת היא ברמת Ethernet - כלומר ברשת המקומית, כולל dhcp, תקשורת בין המחשבים לראוטר, בין המחשבים לעצמם וכד'. כל זאת בשני סוגי תווך: נחושת (802.3) ואלחוטי (802.11). המקום היחידי בו אתה יוצא מהרשת המקומית הוא בראוטר - לכוון האינטרנט.
רוב הבלבול נובע מכך שראוטר ביתי מודרני מממש כמה התקנים ביחידה אחת:
א. סוויץ'
ב. ממשק wifi - שמחובר לסוויץ'
ג. ראוטר עם רגל אחת על הסוויטש ורגל שניה בממשק אחר (ethernet אם זה רק ראוטר, DSL וכד' אם הוא גם מודם)
ד. לעיתים, גם מודם, כאמור
ה. דברים אחרים, כגון שרתי קבצים, DHCP, ועוד.
כאמור, מחשב (או טלפון) שמחובר לwifi מדבר ethernet ולכן כל בקשה לאיתור שרת DHCP תופץ ברחבי כל הרשת המקומית שלו, כלומר לכל פורט של כל סוויץ' אליו הוא מחובר ישירות או בעקיפין.
כל התקשורת היא ברמת Ethernet - כלומר ברשת המקומית, כולל dhcp, תקשורת בין המחשבים לראוטר, בין המחשבים לעצמם וכד'. כל זאת בשני סוגי תווך: נחושת (802.3) ואלחוטי (802.11). המקום היחידי בו אתה יוצא מהרשת המקומית הוא בראוטר - לכוון האינטרנט.
רוב הבלבול נובע מכך שראוטר ביתי מודרני מממש כמה התקנים ביחידה אחת:
א. סוויץ'
ב. ממשק wifi - שמחובר לסוויץ'
ג. ראוטר עם רגל אחת על הסוויטש ורגל שניה בממשק אחר (ethernet אם זה רק ראוטר, DSL וכד' אם הוא גם מודם)
ד. לעיתים, גם מודם, כאמור
ה. דברים אחרים, כגון שרתי קבצים, DHCP, ועוד.
כאמור, מחשב (או טלפון) שמחובר לwifi מדבר ethernet ולכן כל בקשה לאיתור שרת DHCP תופץ ברחבי כל הרשת המקומית שלו, כלומר לכל פורט של כל סוויץ' אליו הוא מחובר ישירות או בעקיפין.
בסופו של דבר?
לא הבנתי בדיוק מה המסקנה?
אני כן יכול להשתמש עם הסוויצ' של HP שיחלק כתובות?
תודה רבה וסליחה אם יצרתי בלבול
אני כן יכול להשתמש עם הסוויצ' של HP שיחלק כתובות?
תודה רבה וסליחה אם יצרתי בלבול
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
רגע, עצור...byb37 כתב:קניתי עכשיו סוויצ' של HP 1910 - יש בו אפשרות שיחלק גם כן כתובות לכל המחשבים, DHCP
תודה מראש,...
המתג שלך אומנם מנוהל אך הוא אינו יודע לחלק כתובות DHCP...
הראוטר של בזק הוא זה שמחלק את הכתובות ונותן גם WIFI... הוא מחובר קווית למתג.
לאותו מתג אתה מחבר את הצרכנים שלך וכולם מקבלים כתובות... אתה יכול להוסיף AP למתג בכדי לקבל רשת WIFI נוספת...
המתג הזה יודע להתחבר לצרכים דרך כתובת MAC במידה ושרת DHCP אינו מחובר אבל בשבילך זה לא משנה...
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 902 פעמים
[/quote]
המתג הזה יודע להתחבר לצרכים דרך כתובת MAC במידה ושרת DHCP אינו מחובר אבל בשבילך זה לא משנה...[/quote]
המתג לא יודע להתחבר בשום צורה דרך כתובת MAC וזה בכלל לא אפשרי . מה שמתג יודע לעשות זה לנהל ולהחזיק טבלאות MACs לכל Port בנפרד . מודל ה OSI מספיק התייצב בשביל שלא נתחיל לשנות אותו .
המתג הזה יודע להתחבר לצרכים דרך כתובת MAC במידה ושרת DHCP אינו מחובר אבל בשבילך זה לא משנה...[/quote]
המתג לא יודע להתחבר בשום צורה דרך כתובת MAC וזה בכלל לא אפשרי . מה שמתג יודע לעשות זה לנהל ולהחזיק טבלאות MACs לכל Port בנפרד . מודל ה OSI מספיק התייצב בשביל שלא נתחיל לשנות אותו .