התקנת WIN 8 חוקי על WIN7 לא חוקי

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Xona פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 55
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הי כולם,

קרוב משפחה רוצה לשים קץ להתקנות לא חוקיות - אין זמן וכוח לכל הפרצות, וגם שצריך לתת את הקרדית למתכנתים :)

נכון להיום מותקן לו ווינדוס 7 לא חוקי פרוץ (התקינו לי מזמן) - כלומר, הוא מראה את הלוגו כאילו הוא חוקי (אתם יודעם כשבודקים בלוח הבקרה).. והוא רוצה להתקין WIN8.1.
איך לעשות זאת? צריך לקנות גרסת retail? האם אפשר לרכוש את גרסת השדרוג של מיקרוסופט והלתקין עליו?

תודה

BreezeNET
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1757
שם מלא: אבי כהן
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 111 פעמים

שליחה #2 

אפשר גם את גרסת השדרוג.....

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1588
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #3 

מנסיונות שבדקתי אין אפשרות להתקין שידרוג של 7 ל 8.1 שכולל העברה של כל האפליקציות, זה מתקין גרסה חדשה ומאלץ להתקין אפליקציות מחדש (מעתיק מידע פרטי כן, אבל לא את ההתקנות).
מה שכן עובד זה התקנה של שדרוג מ-7 ל 8 כולל רוב התוכנות אוטומטית (חלקם מבקש להתיקין שוב בכל זאת) ואז שדרוג אוטומטי של 8.1.

תבדוק אם כל האופרציה הזו שווה לך (זה לוקח מספר לא קטן של RESTARTS והורדות אוטומטיות של עדכונים מספר שעות).
או פשוט להתקין התקנה נקיה של 8.1.

את כל העדכון בדקתי רק על גרסה חוקית של 7 ו 8 כך שיכול להיות ששלב א כבר לא יעבוד...

Sexter
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1197
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #4 

לא מומלץ לעולם להתקין מערכת אחת על השנייה. מגבים ומפרמטים מחדש.. חוף מזה אין שום פריצות במערכת הפעלה "לא חוקית". היא מתפקדת כמו החוקית ב 100% רק יותר זולה... כמובן בתנאי שמתקינים גרסה רשמית רגילה ולא איזו גרסת Warez עם כל מיני תוכנות מובנות וממשק עם Theme של כל מיני גולגלות...

Xona פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

תודה לכולם,

Sexter, כדי להתקין ווינדוס לאחר פירמוט הוא יכול לקנות גרסת השדרוג? לדעתי לא, וההבדל הוא כ-700 שקל. האם אני טועה? (אגב הגרסה שלו היא רגילה).

rm, גם כאן - התקנה ישירה ל8.1 יעלה הרבה יותר מהתקנת 8 ולאחר מכן שדרוג ל-8.1.
ראיתי גרסות שדרוג ל-8 במחירים יחסית זולים של 240 ש"ח...

BreezeNET
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1757
שם מלא: אבי כהן
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 111 פעמים

שליחה #6 

אכן החלטה קשה
במידה ורוצים WIN כשר למהדרין, גירסת השידרוג הינה זולה משמעותית (אני רכשתי אחת כזו) והתקנתי אותה על WIN7
אני התקנתי את 7 מחדש ועליו שמתי את 8, כך שאפשר לקרוא לזה התקנה נקייה :D

sky1sky10
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3357
נתן תודות: 874 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #7 

יש לארגונים מסויימים גרסאות שדרוג בפחות מ 100 שח. תבדוק אם לקרובי משפחה
יש שייכות לארגונים והנה הרווחת.

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1588
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #8 

ככל שידוע לי השידרוג מ 8 ל 8.1 הוא חינם....
הסיבה ששישדרגתי 7 ל 8 ולא פירמטטי היתה שבמחשב מותקנות הרבה אפליקציות פיתוח ולא רציתי להתקין/לקנפג מחדש.
תמיד מומלץ להתחיל מאפס אבל לפעמים יש אילוצים.

Xona פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

לגבי התקנה נקייה - אם אני רוכש HD/SSD חדש ומתקין עליו את ה-8 ואח"כ עושה boot ממנו וכאשר הכל עובד כרגיל מפרמט את ה-HD ישן.
האם זה יעבוד? הרי אני רוכש גרסת שדרוג...
אם כן, זה יהיה כמו התקנה נקייה? אוכל לגשת ל-HDD הישן מתוך הווינדוס החדש רגיל (או זה שמותקן עליו ווינדוס אחר יווצר קונפליקט?)?

ra
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2433
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #10 

קודם כל אתה יכול להתקין שדרוג על דיסק לפני פירמוט ובזמן ההתקנה לבחור
בהגדרות מתקדמות ואז לבצע מחיקת המחיצה
ההתקנה תמשיך כרגל ותזכור שזה שידרוג כי בתחילתו היתה כבר מערכת קודמת
זו הדרך החוקית והקצרה

Xona פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

ra, לא ממש הבנתי.
זה אומר שאני לא יכול להתקין על הכונן החדש? היות וזה רק שדרוג אני חייב להתקין על הכונן של הווינדוס הנוכחי?

שולטהייס
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 46
נתן תודות: 0

שליחה #12 

מנסיוני-

"הכשרתי" את חלונות 7 היחידה שהיתה... בעייתית.. בבית ע"י שדרוג זול לחלונות 8. הכל עבד באופן מושלם.
מיקרוסופט הציעה בזמנו, לתקופה קצרה, גרסת שדרוג לחלונות 8 ב 160 ש"ח בערך.
הם דאגו לשדרוג זול במיוחד, וללא בדיקת כשירות, בשביל לשמור על נתח שוק מערכות ההפעלה שלהם. כך שזו הזדמנות טובה לשדרג.

---אבל----
החשש היחיד שנשאר לי הוא שהמערכת הלא כשרה אולי הכילה קוד זדוני, סוס טרויאני, או משהו מרושע אחר, ושהשדרוג לא נפטר ממנו.
אמנם לא קיבלתי התראה מהאנטי וירוס החינמי במערכת ההפעלה הישנה ולא מהמשודרגת. אך זה לא הסיר את החשש, היות ואני מבין שאי מציאת חור אינו אומר שהוא לא שם.

הבעיה העיקרית באבטחה היא כשמתקינים crack למערכת ההפעלה, או כשמתקינים מערכת הפעלה מ image שהמקור שלו לא ידוע (מהסוג שמקבלים מחבר או מורידים מהאינטרנט).

אם ההתקנה היתה מקורית, ורק המספר היה... לא כשר... אז השדרוג שווה את זה.

--בסופו של דבר--
משיקולי אבטחה, החלטתי בכל זאת לפרמט הכל ולהתקין גרסת חלונות 7, 32 ביט, שקניתי מזמן.

שולטהייס
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 46
נתן תודות: 0

שליחה #13 

Xona כתב:ra, לא ממש הבנתי.
זה אומר שאני לא יכול להתקין על הכונן החדש? היות וזה רק שדרוג אני חייב להתקין על הכונן של הווינדוס הנוכחי?
...
לזכרוני אתה חייב להתקין על אותו הדיסק של מערכת ההפעלה הקודמת.
בנוסף, אתה מוגבל לתאימות ארכיטקטורה - ז"א חלונות 7, 32 ביט תשודרג רק לחלונות 8 - 32 ביט. 64 ביט ל 64 ביט.

Xona פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

אם כך שצריך להתקין מעל הווינדוס הקיים, האם יש למישהו איזשהי רעיון איך להתקין על כונן חדש?
או שלא ניתן וזהו?
קניתי SSD (והיום היגיע :)) חדש ורוצה שעליו יהיה המערכת הפעלה שכרגע על כונן אחר..

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 879 פעמים

שליחה #15 

אם אני זוכר נכון אז בוינדוס 7 היתה "פרצה" מכוונת של מייקרוסופט שאפשרה לבצע שדרוג להתקנה נקייה שלא אומתה כאשר הבסיס לכך הוא שבאופן עקרוני ההבדל בין התקנה נקייה לשדרוג הוא המפתח אותו מזינים לפני האימות.
אני לא בטוח אם זה עובד עם כל גרסת וינדוס, בלפטופ שלי זה עבד מצוין עם גרסת Home Premium.

הרעיון אם כך:
* לקחת את אותה מדיית התקנה שמשמשת לשדרוג ובמקום שדרוג לבחור התקנה נקייה.
* בסיום השדרוג אין להזין מפתח ואין לאמת את ההתקנה מול שרתי מייקרוסופט אלא להכניס את מדיית ההתקנה ותחת וינדוס להתחיל שדרוג, כלומר משדרגים לאותה גרסה אותה התקנו (אני לא יודע אם זה עובד אם מעלים את מדיית ההתקנה מה-boot).
* לאחר סיום השדרוג יש להזין את המפתח שקיבלנו ולאמת את המערכת וקיבלנו מערכת נקייה (יחסית) ללא שאריות מגרסה וינדוס ישנה.

אין לי מושג עם זה נכון גם לוינדוס 8 אך שווה לנסות (או להריץ חיפוש בגוגל).

ra
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2433
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #16 

Xona כתב:ra, לא ממש הבנתי.
...
אתה יכול להתקין על הדיסק החדש אבל בסיום ההתקנה תצטרך להתקין מתוך המערכת החדשה שוב את אותה התקנה והפעם היא תזהה שזה שידרוג והמפתח יתפוס
בלי לעודד פעולות לא חוקיות
כמובן שאפשר לשנות מפתח ב-registry שחוסך התקנה מחדש
אבל את זה חפש באתר אחר

Xona פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #17 

הי חברה
אני מנסה להתקין את שדרוג ווינדוס 8 על הכונן ssd חדש שקיבלנו.
לא מצליח? בשלב מסויים של ההתקנה הוא שואל היכן אני רוצה להתקין ובחרנו ה-ssd ואז הוא רושם: ״ לא היתה אפשרות ליצור מחיצה חדשה או ךאתר מחיצה קיימת....״.
מה זה אמור להיות? צריך לעדות משהו לפני עם ה-ssd? אשמח לעזרתכם....

תודה

Xona פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #18 

טוב..
לקח זמן והרבה קריאה בפורומים ומאמרים :-)
הבעיה: היה לי כונן קשיח חיצוני מחובר ומשם מה זה היה עושה בעיות ולא נותן להתקין על ה-ssd.
הוצאתי אותו ווואלה, עובד בגדול...

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”