ה - fisher
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
תתחדש.
זה פישר טרנזיסטורי מוקדם,אם אני לא טועה?
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
הרסיבר...וגם כולנו 
הפישר נותן אותות חיים
, כך אבא שלי מוסר,העברתי אותו לאבי שגילה סימני שעמום,השנאי חווט בצורה לא נכונה 230 ל חיבורי 120
הקבלים האלקטרוליטים של המיישר זרם במצב נזיל...יש להחליף, 3300 מיקרופארד ו 1000\500 (קבל כפול)
כמו כן קבלים אלקטרוליטים ביציאה של הרמקולים של 1200 מיקרופארד ,מה תפקידם ? והאם הם מסכנים את הרמקולים?
ושאלה לסיום האם ניתן למצוא קבלים בסגנון הנ'ל בארץ?
הקבלים האלקטרוליטים של המיישר זרם במצב נזיל...יש להחליף, 3300 מיקרופארד ו 1000\500 (קבל כפול)
כמו כן קבלים אלקטרוליטים ביציאה של הרמקולים של 1200 מיקרופארד ,מה תפקידם ? והאם הם מסכנים את הרמקולים?
ושאלה לסיום האם ניתן למצוא קבלים בסגנון הנ'ל בארץ?
אני לא זז מכאן עד סוף הצד
הם שם כי המגבר הזה כנראה רץ על ספק בודד ולכן חובה לעשות AC-coupling.
1200uF עם רמקולים של (נגיד) 8 אוהם, ייתן תדר ברך של כ-17Hz (אם אני עוד זוכר חשבון
).
יש לי בארון סוני ישן שפועל באותה הצורה (STR-6046). כשאני קיבלתי אותו במצב מקולקל הבעיה הייתה סך הכל שאחד הקבלים התנתק מהרגל שלו (בכל זאת קבל בן 40 בערך). אחרי 5 דקות עם המלחם, ו-2 קבלים שהוצאתי מארגז הפירוקים שלי המגבר חזר לתפקד- ומאז הוא תופס לי מקום מיותר בארון ואין לי מושג מה אני עושה איתו.
1200uF עם רמקולים של (נגיד) 8 אוהם, ייתן תדר ברך של כ-17Hz (אם אני עוד זוכר חשבון
יש לי בארון סוני ישן שפועל באותה הצורה (STR-6046). כשאני קיבלתי אותו במצב מקולקל הבעיה הייתה סך הכל שאחד הקבלים התנתק מהרגל שלו (בכל זאת קבל בן 40 בערך). אחרי 5 דקות עם המלחם, ו-2 קבלים שהוצאתי מארגז הפירוקים שלי המגבר חזר לתפקד- ומאז הוא תופס לי מקום מיותר בארון ואין לי מושג מה אני עושה איתו.
האם אני בכיוון, לגבי הקבלים לרמקולים? (עברתי על המאמר של טומי)
המתח של המקוריים הוא רק 50V
וכשאני מחפש קבל לפילטר של מיישר הזרם, צריך במסנני חיפוש גם לרשום AUDIO? לדוגמא
תודה
המתח של המקוריים הוא רק 50V
וכשאני מחפש קבל לפילטר של מיישר הזרם, צריך במסנני חיפוש גם לרשום AUDIO? לדוגמא
בהצלחה בפרויקט החדש שלך וזה ממש מעניין 
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
רניבורג... מדובר בסך הכל בקבלי צימוד ביציאה לרמקולים (50V/1200uF) בטופולוגיה ישנה שאינה מקובלת יותר. באופן עקרוני היה רצוי להחליף בקבלים עם ESR ועכבה נמוכה, או במילים אחרות, קבלי אודיו - אבל בהתחשב במקרה המדובר כל קבל general purpose בערכים הנכונים היה מתאים לשם. כנ"ל לגבי קבלי פילטר. Panasonic מסדרת FC הם אלטרנטיבה זולה ומקובלת לקבלים מגונדרים כמו KG של Nichicon או סילמיק וסראפין של Elna.
בתקופה שפישר הרכיבו את הרסיבר הזה טכנולוגיית האלקטרוליטים היתה, יחסית להיום, בתחילת ימי הביניים. חבל על הכסף שלך. במחיר שיעלה לך לשווק לישראל זוג קבלים מ-DK או מאוזר יש אלטרנטיבות מקומיות. לא שאני מתכוון לעודד כאן תרבות צריכת אלקטרוניקת 'תחנה מרכזית' - אבל במקרה הזה אני די בטוח שבנצי מ'אלקטרוניקה הר-ציון' יוכל למצוא לך זוג קבלים הולם לחלוטין. לדעתי אפילו המוצר הסיני הירוד ביותר עולה באיכותו על המיטב שפישר יכלו לשים את ידם עליו בסוף שנות ה-60'. מחיר הקבלים הוא בערך $3 אך הייבוא (ממאוזר ישראל) יעלה 150 ש"ח. בשבר מהמחיר הזה - אולי בנצי גם יסכים לשלוח לך בדואר.
בתקופה שפישר הרכיבו את הרסיבר הזה טכנולוגיית האלקטרוליטים היתה, יחסית להיום, בתחילת ימי הביניים. חבל על הכסף שלך. במחיר שיעלה לך לשווק לישראל זוג קבלים מ-DK או מאוזר יש אלטרנטיבות מקומיות. לא שאני מתכוון לעודד כאן תרבות צריכת אלקטרוניקת 'תחנה מרכזית' - אבל במקרה הזה אני די בטוח שבנצי מ'אלקטרוניקה הר-ציון' יוכל למצוא לך זוג קבלים הולם לחלוטין. לדעתי אפילו המוצר הסיני הירוד ביותר עולה באיכותו על המיטב שפישר יכלו לשים את ידם עליו בסוף שנות ה-60'. מחיר הקבלים הוא בערך $3 אך הייבוא (ממאוזר ישראל) יעלה 150 ש"ח. בשבר מהמחיר הזה - אולי בנצי גם יסכים לשלוח לך בדואר.
אפשר להזמין מאריהב. הם יעשו לך משלוח ממאוזר\DG\Farnell בתמורה לסכום סמלי. אם מה שמזמינים זה רק כמה קבלים, כנראה שהעמלה שלהם תהייה כמה עשרות שקלים בסך הכל. להזמנות ממש קטנות זה יכול להיות משתלם.
טומי הפתעת אותי
אתה ממש מסיע אותי לבאר שבע לחפש רכיבים אלקטרוניים
בסופש עבדתי קצת על המארז עץ, למזלי פישר שמו ''פורניר'' דובדבן בעובי של 3 ממ, אז היה מה ללטש כדי להוריד שריטות ואת הזפת?? ששפכו עליו
אחרי הליטוש שכבה של שמן זרעי פשתן(בתמונה) ועוד יומיים גימור אחרון עם וקס דבורים
בסופש עבדתי קצת על המארז עץ, למזלי פישר שמו ''פורניר'' דובדבן בעובי של 3 ממ, אז היה מה ללטש כדי להוריד שריטות ואת הזפת?? ששפכו עליו
אחרי הליטוש שכבה של שמן זרעי פשתן(בתמונה) ועוד יומיים גימור אחרון עם וקס דבורים