מה דעתכם?
לפיד חיסל את עולם הטלווזיות של 50 אינצ' ומעלה
אני שם לב מהדיונים בפורום ודיברתי כבר עם כמה אנשי מכירות והם אומרים שהם בקושי מוכרים טלוויזיות גדולות יחסית למה שהיה בעבר. היו כאלה שהזדרזו לקנות לפני המס המטומטם הזה (כמוני
) והשאר לא מוכנים לשלם מחיר הזוי כזה לטלוויזיה בשביל הבדל של עוד כמה אינצ'ים. אני מאמין שמשרד האוצר יצא שכרו בהפסדו כי במקום להגדיל את המס שהם גובים על טלוויזיות הוא רק ירד וככה יוצא שכולם מפסידים.
מה דעתכם?
מה דעתכם?
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
דמגוגיה בשקל...
תסתכל על כמות שירשורי ה "התחדשתי" בפורום המסכים כדי להבין כמה הטענה הזו לא רצינית.
וחוץ מזה - אם מישהו יכול להרשות לעצמו לרכוש 50 אינ'ץ ומעלה אז כן - הוא יכול לשלם עוד כמה מאות שקלים יותר כי עם כל הכבוד - כנראה שיש לו את האפשרות הכלכלית..
ולכל מי שרוצה לנצל עוד שירשור בשביל להתלונן על יאיר לפיד - תעשו טובה ותשתמשו במאתיים השירשורים האחרים שכבר קיימים בנושא.
אורי.
נ.ב. אני ממש, אבל ממש, לא מאוהדי לפיד אבל נמאס לי כבר לקרוא את כל התלונות האלו!
תסתכל על כמות שירשורי ה "התחדשתי" בפורום המסכים כדי להבין כמה הטענה הזו לא רצינית.
וחוץ מזה - אם מישהו יכול להרשות לעצמו לרכוש 50 אינ'ץ ומעלה אז כן - הוא יכול לשלם עוד כמה מאות שקלים יותר כי עם כל הכבוד - כנראה שיש לו את האפשרות הכלכלית..
ולכל מי שרוצה לנצל עוד שירשור בשביל להתלונן על יאיר לפיד - תעשו טובה ותשתמשו במאתיים השירשורים האחרים שכבר קיימים בנושא.
אורי.
נ.ב. אני ממש, אבל ממש, לא מאוהדי לפיד אבל נמאס לי כבר לקרוא את כל התלונות האלו!
אכן פופוליזם בגרוש..oris74 כתב:דמגוגיה בשקל...
אורי.
נ.ב. אני ממש, אבל ממש, לא מאוהדי לפיד אבל נמאס לי כבר לקרוא את כל התלונות האלו!...
ידידי הנכבד !!oris74 כתב:דמגוגיה בשקל...
אורי.
נ.ב. אני ממש, אבל ממש, לא מאוהדי לפיד אבל נמאס לי כבר לקרוא את כל התלונות האלו!...
בלי קשר לאדון לפיד , תרשה לי לחלוק עליך בכך שאמרת "כמה מאות שקלים" - כי זה לא המצב .
מדובר על תוספת של כ-1000 ש"ח ומעלה לכל מי שרוצה לרכוש TV בגודל 55 לדוגמה .
חוץ מזה - ישנם TV פשוטות מאוד שעלו כ-4500 ש"ח לפני עליית המיסים הללו ולהם נוספו כ-500-600 ש"ח ולא כמה מאות מסכנות של ש"ח .
אני חושב שישנם הרבה כאלו שרצו TV פשוטות בגודל של מעל 50' אך המהלך מנע מהם.
אני יודע שאלו שיש להם 15K ומעלה עבור TV - יוכלו להשלים את ה-אלפייה אבל אלו אינם הרוב.
שים לב כי אפילו בפרסומות של אתרי אינטרנט ובעיתונים נעלמו רוב המודעות של מבצעים לTV בגודל מעל 50' ובטח של 55' שהיו סופר
פופולאריות לפני המהלך הזה.
לכן אני כן חושב שזה היה מהלך טיפשי.
אם היו מעלים מיסים על TV החל ממחיר של 10K לדוגמה - זה היה יותר הוגן , אך כמובן שהמדינה רוצה כסף - וכמו תמיד
זה על חשבון החלשים/מעמד הביניים.
לדעתי אתה מגזים, סוני 50'' עולה 6,000 ש"ח. אני גם כן הייתי מאוד נגד המס החדש (כי הוא לא הגיוני, בכל בית המרחק אחר, אז אתה מעניש את אלו עם חדר ארוך), אבל יש דברים יותר גרועים...
נערך לאחרונה על ידי asaf23 ב 14/01/2014 18:22, נערך פעם 1 בסך הכל.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4216
- נתן תודות: 1659 פעמים
- קיבל תודות: 558 פעמים
המס על בכ 15% ומשלמים אותו על מחיר הרכישה של היבואן ולא על מחיר המכירה ויתכן שהיבואנים החליטו לעלות את ה 15% ויותר גם מהרווחים
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
היו ימים שבהם מסך "50 היה עולה מעל 10,000 ש"ח (ואף הרבה יותר) ואנשים קנו.
לא חושב שהמס הקטין באופן מובהק את מכירות מסכים אלה.
מה שכן, ייתכן (לא יודע, אין לי נתונים) שהעלייה במכירות של מסכים גדולים (כתוצאה מירידת המחיר לאורך השנים) התמתנה כתוצאה מהמס החדש...
לא חושב שהמס הקטין באופן מובהק את מכירות מסכים אלה.
מה שכן, ייתכן (לא יודע, אין לי נתונים) שהעלייה במכירות של מסכים גדולים (כתוצאה מירידת המחיר לאורך השנים) התמתנה כתוצאה מהמס החדש...
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8255
- נתן תודות: 415 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
דופקים אותנו מאות מונים יום יום על יבש בתחנות הדלק, בכל ק"מ שהרכב עושה בגלל מחירו, באגרות, בארנונה, בחשמל, במים, במע"מ ובשאר מרעין בישין. כמה מאות שקלים על פני אורך חיים של כ 5 שנים לטלוויזיה זה זניח. אומנם מעצבן ולא הגיוני, אבל לא שווה את ההתעסקות.
amosM1 כתב:אכן פופוליזם בגרוש..oris74 כתב:דמגוגיה בשקל...
אורי.
נ.ב. אני ממש, אבל ממש, לא מאוהדי לפיד אבל נמאס לי כבר לקרוא את כל התלונות האלו!......
עמוס, בבקשה תהיה יותר ספציפי. פופוליזם של מי ?
א. לפיד
ב. המתלוננים נגדו
ג. כל התשובות נכונות
אלה העקרונות שלי !! לא מוצאים חן בעינייך ?! ....יש לי אחרים ! (הפילוסוף הדגול גראוצ'ו מרקס)
- oris74
- חבר במועדון HT

אכןamosM1 כתב:פופוליזם של פותח השרשור!...
ומישהו אמר דבר נכון - הכי קל לסוחרים להאשים את האוצר בזה שהם מעלים מחירים - מספיק לראות כמה משלמים בחו"ל על אותו המסך בשביל להבין איך עושקים אותנו (ותחסכו ממני את כל הדיבורים על עלויות אחסון, מיסים וכל שאר הבעיות של יבואני אלקטרוניקה בארץ)
ימות המשיח !!oris74 כתב:אכןamosM1 כתב:פופוליזם של פותח השרשור!...![]()
ומישהו אמר דבר נכון - הכי קל לסוחרים להאשים את האוצר בזה שהם מעלים מחירים - מספיק לראות כמה משלמים בחו"ל על אותו המסך בשביל להבין איך עושקים אותנו (ותחסכו ממני את כל הדיבורים על עלויות אחסון, מיסים וכל שאר הבעיות של יבואני אלקטרוניקה בארץ)...
האזרח הישראלי תומך במשרד האוצר
פתאום משרד האוצר הפך להיות האמא תרזה של המדינה. (לא שהסוחרים חפים מכל אחריות, אבל ראבק!!!!)
כל הקטע של לפיד ודעת תומכיו על מעשיו במשרד האוצר מזכיר לי קטע מהסרט זולנדר : הסוכן של זולנדר אומר למישהו בטלפון שיש מעצב אופנה כל כך "חם" בשוק, שגם אם יקח שתי חתיכות לשלשת, חומר פקלי, גללים, צואה (המילה הפשוטה מצונזרת משום מה) ויעטוף אותם בנייר כסף ויצמיד לזה שתי קרסות, הוא יוכל למכור אותם בתור עגילים.
אלה העקרונות שלי !! לא מוצאים חן בעינייך ?! ....יש לי אחרים ! (הפילוסוף הדגול גראוצ'ו מרקס)
- oris74
- חבר במועדון HT

כמו שחשבתי - כותרת פופוליסטית של שרשור תוביל לסילוף של דברים ולפרשנויות מוזרות...
אני פרשתי מפה - המשך דיון פורה.
אני פרשתי מפה - המשך דיון פורה.
- beller
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 519
- שם מלא: beller
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
אישית, למדתי לקח על הדרך הקשה:
לא שווה להשקיע בציוד יקר או מתוחכם. השירות נוראי. יש לי פטיפון יוקרתי שהגיע בלי אחד החלקים ועד היום היבואן הרשמי בישראל לא השיב למייל. כ"כ, מכונות אספרסו יקרות. כ"כ רמקולים. טלוויזיה, יש לי CRT 29" והיא עובדת. כשתתקלקל, יש במחסני חשמל ליד הבית טלוויזיה של HAIER 32" ב-900 שקלים. כשתרבות השירות בישראל תתחלף וכשלסוחרים יהיה יחס יותר טוב ומקצועי, נדבר. לזרוק 5000 שקל על טלוויזיה שגם אם יש לה נציגות אין אבא, שאתה לא יודע בדיוק איזה דגם היא, כי המוכרים חרטטנים, חבל על הכסף.
לא שווה להשקיע בציוד יקר או מתוחכם. השירות נוראי. יש לי פטיפון יוקרתי שהגיע בלי אחד החלקים ועד היום היבואן הרשמי בישראל לא השיב למייל. כ"כ, מכונות אספרסו יקרות. כ"כ רמקולים. טלוויזיה, יש לי CRT 29" והיא עובדת. כשתתקלקל, יש במחסני חשמל ליד הבית טלוויזיה של HAIER 32" ב-900 שקלים. כשתרבות השירות בישראל תתחלף וכשלסוחרים יהיה יחס יותר טוב ומקצועי, נדבר. לזרוק 5000 שקל על טלוויזיה שגם אם יש לה נציגות אין אבא, שאתה לא יודע בדיוק איזה דגם היא, כי המוכרים חרטטנים, חבל על הכסף.
דני בלר
beller כתב:אישית, למדתי לקח על הדרך הקשה:
לא שווה להשקיע בציוד יקר או מתוחכם. השירות נוראי. יש לי פטיפון יוקרתי שהגיע בלי אחד החלקים ועד היום היבואן הרשמי בישראל לא השיב למייל. כ"כ, מכונות אספרסו יקרות. כ"כ רמקולים. טלוויזיה, יש לי CRT 29" והיא עובדת. כשתתקלקל, יש במחסני חשמל ליד הבית טלוויזיה של HAIER 32" ב-900 שקלים. כשתרבות השירות בישראל תתחלף וכשלסוחרים יהיה יחס יותר טוב ומקצועי, נדבר. לזרוק 5000 שקל על טלוויזיה שגם אם יש לה נציגות אין אבא, שאתה לא יודע בדיוק איזה דגם היא, כי המוכרים חרטטנים, חבל על הכסף....
- keyser
- עוסק בתחום

- תגובות: 15223
- שם מלא: מני דהן
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 264 פעמים
רק כדי לדייק - המס חל על 51" ומעלה.
מסכים בגודל 50" לא נפגעו.
וכן, נוצר פער גדול מדי במחיר בין 50" ל-55" , לכן רוב מי שהתנדנד בין 2 הגדלים האלה, לרוב בוחר ב- 50" .
מסכים בגודל 50" לא נפגעו.
וכן, נוצר פער גדול מדי במחיר בין 50" ל-55" , לכן רוב מי שהתנדנד בין 2 הגדלים האלה, לרוב בוחר ב- 50" .