התלבטות בין שני מסכים

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Nimi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

מרחק צפיה 3.5 מ'
ההתלבטות היא בין סמסונג "UA F6400 55
לבין פיליפס "55 6008

נקודת המוצא היא שאין משמעות להבדל במחיר בין השתיים.

מי לדעתכם עדיפה ?

tinker
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 74
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #2 

אני הייתי בדיוק באותה התלבטות, בסוף הלכתי על הפיליפס 6008 וב-60״, טרם קיבלתי אותה אז קשה לי לחוות דיעה אבל אני אישית יותר אהבתי את איכות התמונה בפיליפס.

מה חשוב לך בטלויזיה? אם חשוב לך הסמארט לך על הסמסונג כי בפיליפס הסמארט TV לא להיט.

לדעתי פשוט כדאי ללכת לראות בפועל את שני הדגמים ולראות מה אתה אוהב יותר, קח בחשבון שברשתות הגדולות לרוב המסכים לא מכויילים, או שהם מכיילים רק את אלה שיש להם אינטרס למכור ואז זה לא בהכרח משקף.

Nimi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

tinker כתב:אני הייתי בדיוק באותה התלבטות, בסוף הלכתי על הפיליפס 6008 וב-60״, טרם קיבלתי אותה אז קשה לי לחוות דיעה אבל אני אישית יותר אהבתי את איכות התמונה בפיליפס.

מה חשוב לך בטלויזיה? אם חשוב לך הסמארט לך על הסמסונג כי בפיליפס הסמארט TV לא להיט.

לדעתי פשוט כדאי ללכת לראות בפועל את שני הדגמים ולראות מה אתה אוהב יותר, קח בחשבון שברשתות הגדולות לרוב המסכים לא מכויילים, או שהם מכיילים רק את אלה שיש להם אינטרס למכור ואז זה לא בהכרח משקף.
...
תודה על ההתייחסות.. :)
קראתי את השרשור שלך עם הלבטים לגבי המסכים והגדלים , מה שאני מנסה להבין זה האם חווית הצפיה שלי תהיה טובה יותר עם הפיליפס בזכות האמבילייט, או שהנושא שולי ?

המחיר של השתיים מאוד דומה ומעניין אותי מה המסך האיכותי יותר מבין השתיים..

tinker
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

אני יכולה להעיד רק על עצמי שבאופן אישי מצפייה בפיליפס אצל חברים ובסמסונג (סדרה 7) אצל משפחה אהבתי יותר את התמונה של הפיליפס והאמבילייט מבחינתי הוא בונוס.

אבל אני אפנה את הבמה למומחים ממני שיחוו את חוות דעתם המלומדת ;)

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #5 

ההבדל באמבילייט 2 צדדים ל 3 הוא ממש משמעותי (בין 3 ל 4 זה לא כל כך, במיוחד אם המסך על שידה או מזנון).
והאפקט של 2 צדדים הוא לא ממש מטורף אלא "סבבה". על כן לא הייתי מתייחס לאמבילייט כשיקול משמעותי במקרה הזה.
כמו רבים אחרים אני מעדיף את התמונה של פיליפס. חוץ מזה, אני מעדיף 3D פאסיבי אבל זה לא כזה קריטי בגלל מיעוט התכנים.
מכיוון שלשני המסכים איכות תמונה טובה, אני מציע לחשוב על השימוש בסמארט ובפיצ'רים אחרים כמו סטרימר פנימי. אם אתה הולך להשתמש בזה, לך על סמסונג. זה ממש דבר נחמד לחסו, מכשיר בסלון.
אם אתה כמוני ולא מתכוון לוותר על נגן יעודי (לי יש מחשב אבל גם סטרימר טוב לוקח) אז לך על פיליפס, אני משוכנע שתהנה יותר ותהיה שלם עם ההחלטה.

tinker
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

freedom_il כתב:ההבדל באמבילייט 2 צדדים ל 3 הוא ממש משמעותי (בין 3 ל 4 זה לא כל כך, במיוחד אם המסך על שידה או מזנון).
והאפקט של 2 צדדים הוא לא ממש מטורף אלא "סבבה". על כן לא הייתי מתייחס לאמבילייט כשיקול משמעותי במקרה הזה.
כמו רבים אחרים אני מעדיף את התמונה של פיליפס. חוץ מזה, אני מעדיף 3D פאסיבי אבל זה לא כזה קריטי בגלל מיעוט התכנים.
מכיוון שלשני המסכים איכות תמונה טובה, אני מציע לחשוב על השימוש בסמארט ובפיצ'רים אחרים כמו סטרימר פנימי. אם אתה הולך להשתמש בזה, לך על סמסונג. זה ממש דבר נחמד לחסו, מכשיר בסלון.
אם אתה כמוני ולא מתכוון לוותר על נגן יעודי (לי יש מחשב אבל גם סטרימר טוב לוקח) אז לך על פיליפס, אני משוכנע שתהנה יותר ותהיה שלם עם ההחלטה.
...
עכשיו אתה ממש מבאס :/ כבר הייתי די שלמה עם ה-6008 ואפילו שכנעתי את עצמי שאמבילייט 3 צדדים זה טו מאץ׳.

amitgv1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 912
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #7 

freedom_il כתב:ההבדל באמבילייט 2 צדדים ל 3 הוא ממש משמעותי (בין 3 ל 4 זה לא כל כך, במיוחד אם המסך על שידה או מזנון).
...
מסכים עם כל מילה :)

amitgv1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

טו מאץ? איך הגעת לזה ?
המלצנו לך ללכת על המסך שבחרת בגלל הגודל. אבל מבחינת האמבילייט, יש הבדל ניכר בין 2 ל 3 צדדים.

אריהט
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 348
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #9 

הסמארט בסמסונג הוא להיט , אמבלייט הוא דבר נחמד אבל לא מכריע .
בפילפס התלת מימד פסיבי אם אתה מתכוון לראות סרטי תלת מימד אז לך על פיליפס
ואם לא אז ממליץ על הסמסונג בגלל הסמארט והסטרימר הפנימי.

amitgv1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

אריהט כתב:הסמארט בסמסונג הוא להיט , אמבלייט הוא דבר נחמד אבל לא מכריע .
בפילפס התלת מימד פסיבי אם אתה מתכוון לראות סרטי תלת מימד אז לך על פיליפס
ואם לא אז ממליץ על הסמסונג בגלל הסמארט והסטרימר הפנימי.
...
מנסיון של חודשיים בלבד, אחרי שמתרגלים לאמבילייט, אי אפשר לצפות ללא האמבילייט. זה הרבה מעבר לנחמד. חווית הצפייה משתנה לחלוטין. זה הופך להיות מנדטורי ברמות קשות.
דווקא הסמארט לדעתי זה לא יותר מגימיק בארץ הקודש. התכנים לא רציניים וזה די מייתר אותו.
הדבר היחיד במדינת ישראל ששווה משהו בסמארט לדעתי זה אפליקציית youtube. לא רואה ערך כלשהו בכל השאר.

Nimi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

תודה על התשובות (Y)
עוד שאלות על הדרך.. :D

1. בסמסונג יש Micro Dimming , האם גם לפיליפס יש ?

2. האם בפיליפס איכות התמונה טובה יותר מהסמסונג ?

3. לפיליפס אין SMART ? או מה ההבדלים ביניהם ?

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

אני אוסיף עוד משהו בקשר לסמארט:
מעבד הסמארט דומה למעבדי הסמארטפונים ואף נחות ממנו, כנ"ל למערכת ההפעלה.
כמו שסמארטפון "מחזיק" מספר שנים בודד (כל אחד והעדפותיו לשידרוגים אבל בד"כ שנתיים שלוש) אני מאמין שזה גם זמן החיים של סמארט אפילו אם הוא איכותי.
יוצאים דגמים חדשים ומערכות הפעלה חדשות ומפסיקים לצאת עדכונים לאפליקציות ומערכת ההפעלה...
לדוגמא: LG נוטשים את הסמארט הישן שלהם ועוברים ל WebOS. סמסונג ככל הנראה ישלבו Tizen בתור מערכת ההפעלה שלהם.
מסך רוכשים לשנים רבות (לפחות רוב האנשים), הוא נגיד 6-7 שנים בד"כ. לכן משמעותית יותר חשובה איכות התמונה וחווית הצפייה מאשר פיצ'רים שהטלפון או הטאבלט שלכם יעשו טוב יותר עוד חודשיים (או כבר עושים טוב יותר).

מה שחשוב במידה מסויימת, למי שרוצה לחסוך נגן בתור מכשיר נפרד בסלון, כמו שציינתי קודם, הוא פיצ'רים של סטרימר. אם רוצים להזרים לטלויזיה עם PLEX למשל, סמסונג נותנת פתרון מעולה. בפיליפס אין אפליקציית PLEX ואין תמיכה בכתוביות בכלל ב DLNA...
ושוב כמו שכתבתי קודם, למי שיש סטרימר או מחשב מחובר למסך, כל זה לא רלוונטי. אני לא הייתי מוותר על מחשב למשל (איך אני אראה מאסטר שף ב HD בלי makoVOD במחשב? - זו סתם דוגמא, יכול להיות שדווקא mako יש בסמסונג, אז נגיד "היפה והחנון" ב HD מ nana10). ללא מחשב או סטרימר נורמלי גם לא ניתן לצפות ב Bluray ויש עוד.

Tinker, אני לא הייתי מתבאס במקומך. למרחק הצפייה שלך, מאוד תשמחי שזה גודל המסך שבחרת.
כשקניתי את המסך 55" שלי, הוא נראה לי גדול בהתחלה אז הצמדתי אותו לקיר על השידה והמרחק היה 3.2 מטר בערך. אחרי חודש חודשיים בערך הוא התחיל להראות לי קטן ולכן קירבתי אותו כ 15 ס"מ אלי לאמצע השידה...

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

Nimi כתב:תודה על התשובות (Y)
עוד שאלות על הדרך.. :D

1. בסמסונג יש Micro Dimming , האם גם לפיליפס יש ?

2. האם בפיליפס איכות התמונה טובה יותר מהסמסונג ?

3. לפיליפס אין SMART ? או מה ההבדלים ביניהם ?
...
1. כן. דווקא בפיליפס הוא נראה לי עובד טוב יותר אחרי עדכוני הקושחה האחרונים.

2. לדעת רבים כן. בפיליפס התמונה "טבעית" יותר וגם חדה יותר ללא ארטיפקטים לעומת סמסונג שכאשר מדליקים את מנגנוני הפחתת הרעשים והחידוד, לעיתים נותנת הרגשה מלאכותית (זה נעלם בסדרות הגבהות יותר אבל לא לגמרי).

3. הסמארט של פיליפס די דל באפליקציות שימושיות ואין תכנים מישראל. Netflix יש, למשל אבל כידוע, זה לא עובד בישראל... הדבר הכי שימושי בסמארט של פיליפס מבחינתי (וזה גם הכי שימושי אצל חברים שלי עם סמסונג) זה שליטה באפליקציית Youtube מהטלפון או שליחה של תכנים בשיתוף מסך מהטלפון או ב DLNA מהטלפון. את זה יש גם בפיליפס אבל כמו שכתבתי בפוסט הקודם, אין תמיכה בכתוביות דרך DLNA.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”