דילמה בין עידן + לצלחת לווין
מסתבר שהטלויזיה שנקנתה אך לא מזמן (סמסונג 50 f 5000 ) אין לה תמיכה פנימית לעידן+.
זה של הבת שלי , היא לא רוצה כבלים וצריכה את זה בעיקר לתחנות ישראליות.
למיטב הבנתי עומדות בפניה שתי אפשרויות .
רכישת צלחת ביתית, לא על הגג, אלא כזו שיוצאת מהחלון (יש לנו ממיר דיגיטלי לווייני שאינו בשימוש כרגע, שנבדק בבית אחר, בו מותקנת צלחת על הגג, ועובד טוב).
רכישת ממיר עידן + חיצוני.
הממיר הדיגיטלי הלוויני לא תומך בשידורי hd.
ידוע לי שממירי עידן + מסוימים, כן תומכים.
ראיתי שצלחת ביתית כזו עלותה כ- 200 שח'. אך לא ברור לי האם יהיה צורך לכוונה לכיוון/מיקום מסוים והאם הוצאתה החוצה מכל חלון בבית ייתן את התוצאה הרצויה.
אין לי כל כך נסיון עם עידן + כך שלא ברור לי האם בנוסף לרכישת ממיר חיצוני כזה יהיה צורך גם ברכישת אנטנה , או שיש לו אנטנה מובנית, שתקלוט.
אודה על ייעוץ והבהרות בנושא.
זה של הבת שלי , היא לא רוצה כבלים וצריכה את זה בעיקר לתחנות ישראליות.
למיטב הבנתי עומדות בפניה שתי אפשרויות .
רכישת צלחת ביתית, לא על הגג, אלא כזו שיוצאת מהחלון (יש לנו ממיר דיגיטלי לווייני שאינו בשימוש כרגע, שנבדק בבית אחר, בו מותקנת צלחת על הגג, ועובד טוב).
רכישת ממיר עידן + חיצוני.
הממיר הדיגיטלי הלוויני לא תומך בשידורי hd.
ידוע לי שממירי עידן + מסוימים, כן תומכים.
ראיתי שצלחת ביתית כזו עלותה כ- 200 שח'. אך לא ברור לי האם יהיה צורך לכוונה לכיוון/מיקום מסוים והאם הוצאתה החוצה מכל חלון בבית ייתן את התוצאה הרצויה.
אין לי כל כך נסיון עם עידן + כך שלא ברור לי האם בנוסף לרכישת ממיר חיצוני כזה יהיה צורך גם ברכישת אנטנה , או שיש לו אנטנה מובנית, שתקלוט.
אודה על ייעוץ והבהרות בנושא.
לממירי עידן+אין אנטנה מובנית. הם מגיעים עם אנטנה טלסקופית בעלת בסיס מגנטי ובחלק גדול מהמקרים, אם מצמידים את האנטנה למשטח מתכתי כלשהו מקבלים קליטה מספיק טובה לפחות של אחד האפיקים בהם מתבצעים השידורים. אם זה לא קולט, יש צורך באנטנה חזקה יותר, לפעמים רק חיצונית תעבוד.
ככל הנראה שידורי HD לא יתבצעו בתקן השידור הנוכחי DVB-T אלא רק בתקן החדש DVB-T2. בגדול יש היום בארץ רק ממיר אחד שווה את הכסף ותומך ב T2 ויש עליו מספר דיונים פה בפורום (חפש innova), המחיר שלו כרגע בסביבות 300 שקל.
ככל הנראה שידורי HD לא יתבצעו בתקן השידור הנוכחי DVB-T אלא רק בתקן החדש DVB-T2. בגדול יש היום בארץ רק ממיר אחד שווה את הכסף ותומך ב T2 ויש עליו מספר דיונים פה בפורום (חפש innova), המחיר שלו כרגע בסביבות 300 שקל.
הנתון הזה ידוע לי.
99 היא ממש לא צריכה... ו23 לא קריטי.
אגב, אני עם הצלחת שיש לי על הגג קולט באיכות מעולה את הערוצים שהזכרת.
השאלה הייתה יותר אם מלבד ממיר וצלחת יש עלויות ברכישת רכיב נוסף?
והאם יכולה להיות בעיה בקליטה בגלל שהצלחת לא נמצאת בצד הנכון (ננח שיש אילוץ שהחלון מופנה לצד מסוים).
אגב באתר של עידן + יש כמה ממירים שרשום שהם תומכים ב- hd. אז מה ההבדל בינם לאותו innova ?
http://idanplus.tv/digitalconverter/
אגב התחנות בארץ משדרות ב- 1080p ?
אגב, אני עם הצלחת שיש לי על הגג קולט באיכות מעולה את הערוצים שהזכרת.
והאם יכולה להיות בעיה בקליטה בגלל שהצלחת לא נמצאת בצד הנכון (ננח שיש אילוץ שהחלון מופנה לצד מסוים).
אגב באתר של עידן + יש כמה ממירים שרשום שהם תומכים ב- hd. אז מה ההבדל בינם לאותו innova ?
http://idanplus.tv/digitalconverter/
אגב התחנות בארץ משדרות ב- 1080p ?
נערך לאחרונה על ידי stive ב 13/01/2014 17:36, נערך פעם 1 בסך הכל.
stive כתב:הנתון הזה ידוע לי.
אגב, אני עם התלחת שיש לי על הגג קולט באיכות מעולה את הערוצים שהזכרת.
http:/ idanplus tv digitalconverter/
אגב התחנות בארץ משדרות ב- 1080p ?...
אני גם קורא על הרבה בעיות עם ה- innova הנ"ל.
האם יש ממיר שהניסון אתו טוב, כלומר קולט, יציב ולא נתקע, גם אם זה לא hd?
מצטער, רציתי לעשות עריכה ולהוסיף משפט ויצא לי בטעות תגובה חדשה עם ציטוט.
- nati777
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 181
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
צריך צלחת רצוי0.8-1 מטר
LNB
ממיר לוויני פשוט
הממירים שכתוב עליהם תומכים בHD זה סתם שטויות
יש רק שני ממירי עידן פלוס בארץ שיתמכו בשיטת השידור העתידנית DVB-T2 והם: תומסון שזה מוצר מדבקה סיני שנמכר בסטוקסנטר
והאינובה T2-FHD.
LNB
ממיר לוויני פשוט
יש רק שני ממירי עידן פלוס בארץ שיתמכו בשיטת השידור העתידנית DVB-T2 והם: תומסון שזה מוצר מדבקה סיני שנמכר בסטוקסנטר
והאינובה T2-FHD.
יש רק אחד שכתב ביקורת בזאפ על האינובה ונתן לו ציון נמוך מדי ולא מוצדק. רוב הדברים שהוא ציין לא שימושיים ביומיום אלא אם אתה מקליט ללא הפסקה האח הגדול והשרדות. רוב הדברים ניתנים לתיקון באמצעות עדכון קושחה שבוודאי יצא מתישהו בעתיד הקרוב.
חרשתי את זאפ לאורך ולרוחב ולא מצאתי ממיר שיש עליו קונצנזוס שהכל מעולה והכל עובד טוב, אפילו לא הקונקה המהוללים והיקרים. אם כבר לקנות אז עדיף שיהיה עם תקן T2.
חרשתי את זאפ לאורך ולרוחב ולא מצאתי ממיר שיש עליו קונצנזוס שהכל מעולה והכל עובד טוב, אפילו לא הקונקה המהוללים והיקרים. אם כבר לקנות אז עדיף שיהיה עם תקן T2.
לגבי ה- lnb ראיתי בזאפ זולים בכ- 50 שח' ויקרים יותר, עם יותר מיציאה אחת.nati777 כתב:צריך צלחת רצוי0.8-1 מטר
LNB
ממיר לוויני פשוט
והאינובה T2-FHD....
האם הזול יספיק לנו (כאמור בעיקר לתחנות הישראליות הבסיסיות ).
האם יש לך ניסיון עם השאלה הנוספת שלי, האם זה יקלוט מחלון בכל כיוון ?
לגבי הממיר, קראתי במספר שרשורים כאן שה- innova נתקע לאנשים ושהסאונד שלו ממש לא טוב.
האם בנושא זה ב- תומסון יש שיפור ?
לא מתווכח, אם יש לך ניסיון אתו, אבל קראתי במספר שרשורים כאן בפורום ( ולא בזאפ) על בעיית תקיעות וסאונד לא טוב.גיל37 כתב:יש רק אחד שכתב ביקורת בזאפ על האינובה ונתן לו ציון נמוך מדי ולא מוצדק. רוב הדברים שהוא ציין לא שימושיים ביומיום אלא אם אתה מקליט ללא הפסקה האח הגדול והשרדות. רוב הדברים ניתנים לתיקון באמצעות עדכון קושחה שבוודאי יצא מתישהו בעתיד הקרוב.
חרשתי את זאפ לאורך ולרוחב ולא מצאתי ממיר שיש עליו קונצנזוס שהכל מעולה והכל עובד טוב, אפילו לא הקונקה המהוללים והיקרים. אם כבר לקנות אז עדיף שיהיה עם תקן T2....
עניין ההקלטות פחות מעניין .
אגב, בדקתי עכשיו בזאפ- די הרבה ביקורות על בעיות.
http://www.zap.co.il/ratemodel.aspx?modelid=781988
נערך לאחרונה על ידי stive ב 13/01/2014 17:52, נערך 2 פעמים בסך הכל.
החלון לכיוון מזרח.nati777 כתב:גש לטלראן היבואן בחולון שם תמצא את כל הציוד במחירים טובים
אם החלון מסתכל לדרום אז אפשרי ואם לכוון הצפון אז תשכח מזה.
לגבי ממירי עידן פלוס אין לי נסיון איתם....
נראה לך שבטלראן אוכל לקבל הכוונה/ייעוץ גם אם לא נקנה את הממיר, רק צלחת וה- lnb (את הממיר יש לנו כבר).?
אתה מסתכל בזאפ על הדגם הלא נכון.. אני לא מדבר על ה - 7002.
ובעיית הסאונד של אנשים היא בעיה בצפייה מהאיכות של שידורי עידן+ בשלב הזה. אם היית קורא טוב את השרשור ההוא, היית רואה שצירפתי הקלטה של שידורי נסיון שהיו בפורמט HD ובתקן T2 ויש קטע מסרט שמוקלט עם האינובה והסאונד שלו טוב מאד (וזה עוד במצב של שידורי נסיון ולא שידור אמיתי !).
תנסה את התומסון (שהמקור שלו נמכר באליאקספרס בפחות מחצי המחיר בארץ) ותראה מה זה בעיות סאונד.
ובעיית הסאונד של אנשים היא בעיה בצפייה מהאיכות של שידורי עידן+ בשלב הזה. אם היית קורא טוב את השרשור ההוא, היית רואה שצירפתי הקלטה של שידורי נסיון שהיו בפורמט HD ובתקן T2 ויש קטע מסרט שמוקלט עם האינובה והסאונד שלו טוב מאד (וזה עוד במצב של שידורי נסיון ולא שידור אמיתי !).
תנסה את התומסון (שהמקור שלו נמכר באליאקספרס בפחות מחצי המחיר בארץ) ותראה מה זה בעיות סאונד.
אז על מה אתה מדבר, על ה- Innova T2 FHD ?גיל37 כתב:אתה מסתכל בזאפ על הדגם הלא נכון.. אני לא מדבר על ה - 7002.
תנסה את התומסון (שהמקור שלו נמכר באליאקספרס בפחות מחצי המחיר בארץ) ותראה מה זה בעיות סאונד....
גם לגביו מדווחים על בעיית תקיעות.
עם מי מהם יש לך ניסיון אישי ואתה משתמש אצלך בבית ?
נערך לאחרונה על ידי stive ב 13/01/2014 21:33, נערך פעם 1 בסך הכל.
יש מצב לסוג של מערב עם נטיה קלה דרומה.nati777 כתב:הצלחת צריכה להסתכל על כוון דרום מערב כך שתראה אם זה אפשרי
בטלראן אפשר לקנות גם רק צלחת וLNB
אתה יודע איך לכוון צלחת?...
אני לא יודע לכוון, אצלי יש על הגג ועשו לי את זה אנשי מקצוע.
זה לא מסובבים בסוג של ניסוי וטעיה עד שקולטים?
רגע, כשאתה אומר אפשר לצרף....., ה- LNB הוא ייעודי לכל לוויין, או סטנדרטי לכולם ?sathack כתב:אם מתקינים צלחת לעמוס, אפשר לצרף LNB לניילסאט ולקבל עוד כמה ערוצים לא רעים באנגלית.
אגב, ישנם בטלראן ממירים משולבים לעידן פלוס וללווין. יכולים לפתור לך את ההתלבטות....
אצלי כרגע יש בנוסף לעמוס הוטבירד שאני כמעט לא משתמש בו, התחנות הפתוחות לא משהו לטעמי.