האם TP-Link TL-WR1043ND עדיין מומלץ? או שיש כבר מלך חדש בשכונה?
ראיתי בכל השרשורים שנורא ממליצים על הנתב הזה
1) האם זה עדיין רלוונטי במידה והתקציב שלי לנתב חדש הוא עד 400 שח
2) ראיתי שיש לנתב הזה שני עיצובים אחד לבן מכוער כמו כל ה TPLINK והעיצוב השני הוא עיצוב חללית כחול
השאלה האם יש הבדל בין הדגמים? יש גרסה ישנה וחדשה משהו שמומלץ יותר או פחות?
1) האם זה עדיין רלוונטי במידה והתקציב שלי לנתב חדש הוא עד 400 שח
2) ראיתי שיש לנתב הזה שני עיצובים אחד לבן מכוער כמו כל ה TPLINK והעיצוב השני הוא עיצוב חללית כחול
השאלה האם יש הבדל בין הדגמים? יש גרסה ישנה וחדשה משהו שמומלץ יותר או פחות?
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
יש את ה-TP Link WDR4300 שהוא נחשב יותר טוב אבל יש איתו כמה בעיות, ר' דיונים עליו בפורום רשתות ו-IT.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

בשלב זה רצוי לא לקנות גרסת חומרה מעל 1.6. מתישהו בעתיד זה אמור להסתדר גם לגרסאות חדשות יותר.rabak כתב:ראשית תודה רבה על העזרה
ראיתי שהוא נמכר ב אולסייל ב350 שח...
האם אני יכול לרכוש בביטחון? או שיש קאץ של איזה גרסת חומרה יש שאחכ לא יתאפשר לי לעדכן את הקושחה ושאר הפתעות שצריך לודא לפני קניה?...
יש דרך להבטיח את זה?NegativeIQ כתב:בשלב זה רצוי לא לקנות גרסת חומרה מעל 1.6. מתישהו בעתיד זה אמור להסתדר גם לגרסאות חדשות יותר.rabak כתב:ראשית תודה רבה על העזרה
ראיתי שהוא נמכר ב אולסייל ב350 שח...
האם אני יכול לרכוש בביטחון? או שיש קאץ של איזה גרסת חומרה יש שאחכ לא יתאפשר לי לעדכן את הקושחה ושאר הפתעות שצריך לודא לפני קניה?......
זה רשום על הקופסה או משהו? כי אני מניח שבאולסייל אין לי דרך לודא את זה, אז אצטרך ללכת לחנויות קטנות יותר...
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

אם זכור לי נכון זה רשום על הקופסה בקטן. תצטרך מהמוכר לתת לך לראות את הקופסה לפני שאתה קונה.
- Itsik_G
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
גם לי יצא לבדוק קצת לגבי הנתב הזה לפני כמה ימים. ממה שהבנתי הגירסה החדשה מסומנת כ version 2. מבחינת היצרן הגירסה הקודמת (v1) כבר לא קיימת יותר, אבל בחנויות היא עדיין נמכרת.rabak כתב:האם יש הבדל בין גרסת ה"חללית" ללבנה הפשוטה? והאם גם שם יש קאץ ומשהו שאני צריך לודא לפני?...
לפי המפרט אין כמעט הבדל בין הגירסאות למעט ההספק של האנטנות - 3dBi בגירסה 1 לעומת 5dBi בגירסה 2.
לגרסא 2 יש מעבד מהיר יותר ויותר זכרון.Itsik_G כתב:גם לי יצא לבדוק קצת לגבי הנתב הזה לפני כמה ימים. ממה שהבנתי הגירסה החדשה מסומנת כ version 2. מבחינת היצרן הגירסה הקודמת (v1) כבר לא קיימת יותר, אבל בחנויות היא עדיין נמכרת.rabak כתב:האם יש הבדל בין גרסת ה"חללית" ללבנה הפשוטה? והאם גם שם יש קאץ ומשהו שאני צריך לודא לפני?...
לפי המפרט אין כמעט הבדל בין הגירסאות למעט ההספק של האנטנות - 3dBi בגירסה 1 לעומת 5dBi בגירסה 2....
מה שכן, לדעתי התמיכה של firmware אלטרנטיבי (שלפחות במקרה שלי די הכרחית עם גרסא 1.11, הגרסא המקורית של Tp-Link עבדה רע להפליא) עדיין פחות מוצלחת עם גרסא 2.
לבסוף הצלחתי למצוא 4300 בגרסה 1.6 אז נסעתי ל KSP וקניתי אותו...
לא ברור לי כלכך איך אני בודק אם אני בגרסה גלובלית או ישראלית... נכון לעכשיו יש לי
Firmware Version:
3.13.33 Build 130617 Rel.46239n
Hardware Version:
WDR4300 v1 00000000
ולא מצאתי במקום כלשהו הודעה שאני בגרסה ישראלית...
כאשר רציתי לבחור רשת 5GHZ הוא אמר לי שבישראל זה מוגבל אבל יכולתי לבחור כל אזור אחר.. ככה שאני מאמין שזה גלובלי?
יש מבחן קצת יותר אמין?
האם יש לראוטר גרסה יותר חדשה מזאת?
לא ברור לי כלכך איך אני בודק אם אני בגרסה גלובלית או ישראלית... נכון לעכשיו יש לי
Firmware Version:
3.13.33 Build 130617 Rel.46239n
Hardware Version:
WDR4300 v1 00000000
ולא מצאתי במקום כלשהו הודעה שאני בגרסה ישראלית...
כאשר רציתי לבחור רשת 5GHZ הוא אמר לי שבישראל זה מוגבל אבל יכולתי לבחור כל אזור אחר.. ככה שאני מאמין שזה גלובלי?
יש מבחן קצת יותר אמין?
האם יש לראוטר גרסה יותר חדשה מזאת?
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

אם אתה מצליח לשדרג גרסה לגרסה שאינה ישראלית אז יש לך גלובלית 
יש לי לאן לשדרג?
זה נראה שיש לי את הגרסה האחרונה לא?
עדכון: טוב כהמלצתך פשוט הורדתי את הגרסה 3.13.34 Build 131028 Rel.72366n
שפורסמה בשרשור הראשי והיא עודכנה בהצלחה....
מוזר קניתי את הראוטר מ KSP והוא היה באריזה חדשה ובניילונים... אפילו חוברת הוראות של בנדא הייתה בפנים....
יכול להיות פספוס שלהם?
זה נראה שיש לי את הגרסה האחרונה לא?
עדכון: טוב כהמלצתך פשוט הורדתי את הגרסה 3.13.34 Build 131028 Rel.72366n
שפורסמה בשרשור הראשי והיא עודכנה בהצלחה....
מוזר קניתי את הראוטר מ KSP והוא היה באריזה חדשה ובניילונים... אפילו חוברת הוראות של בנדא הייתה בפנים....
יכול להיות פספוס שלהם?
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

אולי, בכל מקרה הרווחת. חוץ מזה אתה לא הראשון שמדווח על זה, נראה שבנדא הוציאו batch שלם עם הקושחה הגלובלית.
חוץ מזה בהתחשב בעובדה שכבר קיימת דרך קלה לפתוח את כל הראוטרים עד גרסה 1.6 לקושחה גלובלית גם אם הם הגיעו עם הישראלית אז זה לא כל-כך משנה.
חוץ מזה בהתחשב בעובדה שכבר קיימת דרך קלה לפתוח את כל הראוטרים עד גרסה 1.6 לקושחה גלובלית גם אם הם הגיעו עם הישראלית אז זה לא כל-כך משנה.
- 9xcalibur9
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1639
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 110 פעמים
לא מצליח להבין אתכם...
מי משתמש בקושחא המקורית של TPLINK כשאפשר לשים עליו DDWRT ולהפוך אותו לחיה רעה?!
יש שם טונה אופציות כולל VPN מובנה שמאוד מומלץ למי שרוצה להתחבר לבית מהעבודה.
ה-ר-ב-ה יותר יציב כבר אמרתי?
ה-ר-ב-ה יותר יציב כבר אמרתי?
מסכים איתך לחלוטין9xcalibur9 כתב:לא מצליח להבין אתכם...
ה-ר-ב-ה יותר יציב כבר אמרתי?...
כל השיחה הייתה כדי לודא שאני אכן על קושחה גלובלית ולא ישראלית בכדי שאוכל לשדרג כפי שציינת
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

נכון, וראוי לציין את זה. מצד שני הקושחות החלופיות באמת הרבה פעמים יציבות יותר ובוודאי שמי שרוצה להשתמש בפיצ'רים כמו VPN או הרחבות שונות שלא קיימות בקושחה המקורית צריך אותן.BennyBron כתב:רק תזכרו שבקושחות האלה לא נעשה שימוש ב HARDWARE NAT...
חוץ מזה, נראה לי שה-Hardware NAT לא עוזר הרבה מעבר לתרגיל שיווקי, לפחות לא עם המהירויות שיש בארץ, אלא אם יש לך המון מחשבים ברשת הפנימית. אני יכול להגיד לך שבבדיקה עם ראוטר WR1043ND (שעד כמה שידוע לי באף גרסה שלו אין Hardware NAT) וקושחת OpenWRT עם חיבור 30 מגה הוא הגיע למהירות המקסימלית בלי בעיה.
- skywalker30
-
- חבר פעיל

- תגובות: 57
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 2 פעמים
התקנתי קושחה של gargoyle ( מבוסס openwrt ).
נראה ייציב - Uptime:3 days, 8 hours, 54 minutes
מחובר בחייגן לבזק 100mb
נראה ייציב - Uptime:3 days, 8 hours, 54 minutes
מחובר בחייגן לבזק 100mb
- ValorHeart
- חבר ותיק

- תגובות: 1372
- נתן תודות: 45 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים