עזרה לגבי בידוד אקוסטי לקיר משותף עם השכנים

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
avirez פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 564
נתן תודות: 137 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #1 

אנחנו גרים בבניין ישן, הסלון שלנו חולק קיר בלוקים עם המטבח שלהם. מספיק דק כדי לשמוע את הדיבורים שלהם, הכנת ארוחות ערב והכנת אלוהים יודע מה באמצע הלילה שנשמע כאילו פורצים אלינו 8O
מהצד השני - יש לי ק.ב. בסלון, אני אוהב לשמוע בקול והרמקולים האחוריים תלויים על הקיר הזה. לא רוצה לשאול שאלות קיטבג אבל אני בטוח שאני מפריע גם להם.
בגלל שהבעיה היא בעיקרה לא בתדרים הנמוכים, חשבתי על בניה של קיר גבס כמה ס"מ לתוך הסלן שלי ובינו לקיר הבלוקים, למלא באיזה חומר אוטם או צמר סלעים.
הקיר המשותף גדול - 2.7 מ' (גובה) על 5.1 מ' (אורך) = 13.8 מ' מרובע
נניח ומחיר למ' מרובע לבניה כזו היא כ300 ש"ח, אנחנו חוצים את ה4000 ש"ח בקלות.
כמה לדעתכם יעלה לי לבנות עיבוי כזה בעצמי?
ולא פחות חשוב - האם זה בכלל שווה את הכסף?

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

לערך סכום כזה הוא לא ישפר כלום.
לבנות קיר גבס שכולל חומרים אקוסטים (דפיוזרים ולוקדים) יעזרו הרבה אך המחיר והתכנון יעלה לך המון (מינימום 10000 וצפונה).

עיבור קירות, החלפת חלונות, החלפת משקופי דלתות יעזרו לך לבנות תא אטום יותר למניעת חדירה והוצאת רעש החוצה... סתם קיר גבס עם אקרילאן או צמר סלעים לא יעשה שום דבר, גם אם השכנים יעשו את אותו דבר.

בבניינים חדשים ישנו קיר בטון 30 שכולל חיפוי גבס 7 בכל צד, סה"כ כ45 ס"מ קיר - זה אטום, אך בכל זאת באס מצליח לחדור...
אצליך בטח קיר 20 בלוקים...
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #3 

נראה כמו עוד אחת מהדירות המפוצלות של החמדנים התל אביבים. תעבור דירה וזהו, אין טעם לנסות אפילו.

avirez פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 564
נתן תודות: 137 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #4 

הבנתי. (וכן, זה בלוק 20)
טוב, תודה רבה על היעוץ. חסכתם לי הרבה עבודה/כסף/זמן (Y)

sky1sky10
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3357
נתן תודות: 874 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #5 

אם האופציה לעבור דירה היא לא על הפרק והדירה היא בבעלותכם אז להשקיע סכום 10000 ומעלה היא אופציה לא רעה בכלל. זה לא ינחית ב 100 אחוז אבל אין ספק יקטן הרעש שמגיע מאזור המטבח .

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #6 

לא חסכו לך לא זמן ולא כסף. רק בלבלו לך את המוח. איזה 10,000 שקל ואיזה נעליים? מאיפה אתם שולפים את המספרים האלה? ב-2008 עשיתי 60 מטר בידוד גבס במשרד שלי ב-2,800 שקל. כמה לוחות 12 מ"מ בודדים (שבעה במקרה שלך), שמונה ניצבים, שמונה מסילות - קו"ב אחד של צמר סלעים ושלום - תודה רבה. באתר של אורבונד יש הנחיות DIY מדויקות לקירות, תקרות, חיפויים וכל מה שצריך או לא צריך. זה לא מדע טילים, לא מדובר במתכות יקרות, וכל צלייגר שמסוגל להחזיק מקדחה וללחוץ יכול לבצע. כל הסיפור לוקח חצי יום עבודה.

האידאל הוא 15 ס"מ עובי, כאשר 10 ס"מ ממולאים בצמר סלעים ייעודי בדחיסות של 80 ק"ג לקו"ב ו-5 ס"מ אוויר. זה לא 'משתיק' את הבעיה לחלוטין אבל זה בהחלט מרגיע אותה (לפחות את הקרקושים של השכנים). במטראז' שיש לך זה לא יעבור את ה-1000 ש"ח עם הכלים. לא מאמינים? הנה המחירים אצל רוטנברג. אני עוד 'התפנקתי'. הזמנתי הכל אצל ירון צור בשיינקין 'עשה זאת בעצמך' - כולל הובלה עד המשרד. דפיוזרים... לך תבנה מדינה כש-13 מ"ר קיר גבס עולה 10,000 ש"ח. למה מי מת? מה קרה? שיש איטלקי?. :roll:

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 155 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #7 

מסכים עם טומי.
קיר גבס נוסף להפרדה, מלא בצמר סלעים בדחיסות גבוהה + יריעה אקוסטית (מאד חשוב), יעלה 2-3 K ויוריד הרעש משמעותית.
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

EyalR
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1024
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #8 

לבידוד אקוסטי, חומר בעל צפיפות גבוהה יועיל יותר מצמר סלעים (שלו צפיפות נמוכה).
ישנן יריעות PVC בעובי של 3 מ"מ ומשקל של 5 ק"ג למ"ר.
http://www.absotec.co.il/media/1353413483.pdf

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 155 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #9 

אכן, אלו הירחעות האקסוטיות שדיברתי עליהן.
מוצמדות ללוחות גבס. מצאתי במחיר זול יחסית (גם יקר) ב devtek צומת סגולה.
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

Sync
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 287
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 20 פעמים

אקוסטילוגיקה

שליחה #10 

קשה לי להאמין שכמה לוחות גבס 12ממ וכמה ניצבים שמורכבים ב"פחות או יותר" יבודדו סאונד של מערכת קולנוע ביתי ובוודאי לא את התדרים הנמוכים. אני מוכן לקבל את העובדה שכנראה יש כאלו שמצליחים יותר מאיתנו.
בבנית קיר מבודד, שאינו קיר סופג, איני מוצא סיבה לשלב דיפיוזרים או חומרים חיצוניים לריסון. יש לתכנן ולבנות קיר בעל משקל עצמי מתאים יחד עם גמישות רצויה ותו לא. שני אלו הם נגזרות של אורךXרוחב הקירXרמת הבידוד המבוקשת...
אפשר להגיע בבניה קלה בגבס לביצועי בידוד טובים אבל זה מחייב קירות כפולים, עם לפחות שני עלים של 12/16ממ וביניהם יריעת MLV או GreenGlue לתוספת מסה ושיכוך רעידות וחומר נקבובי מסוג נכון ובכמות מספקת למניעת מהוד פנימי. חשוב לא פחות איטום סביב הקיר החדש ומניעת מעקפים. כבר שירשרתי כאן בעבר לינקים להסבר מהוא מעקף (בצע חיפוש). בנית שלושה קירות היא צעד בכיוון לא נכון - ביצועי הבידוד של שלושה קירות על שטח נתון יהיו טובים פחות מאשר ביצועי הבידוד של שני קירות על אותו שטח. ענין של פיזיקה שרחוקה מעט מחוכמת הרחוב.
אנחנו לא קבלנים אבל מנסיונם של לקוחות עימם עבדנו מחיר הבניה האקוסטית מהסוג הזה גבוהים יותר ממחיר בנית קיר גבס משרדי רגיל ותלוי בשולי הרווח של הקבלן המבצע.
יועץ אקוסטי מומחה בחדרי האזנה, בידוד ואקוסטיקה פנימית

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”