כמה שאלות בנוגע לעידן+

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
Tsevi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכל חברי הפורום

ממה שהבנתי מתוך כמה הודעות בפורום, אפשר לקלוט שידורי עידן+ גם ללא ממיר "גדול" אלה באמצעות TV Box. עם זאת יש לי כמה שאלות הקשורות לזה ולממיר:
1) מה צריך להיות ב TV Box כדי שיוכל לקלוט שידורי עידן+ ואיזה אנטנה צריך לחבר אליו?
2) מה זה EPG?
3) מה זה XBMC?
4) אם כבר לקנות ממיר, אז יש כזה שקולט גם עידן+ וגן מצלחת לווינית? במידה ומותקנת אצלי כבר צלחת.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #2 

1. אני מניח שאתה מתכוון למכשירים מבוססי Android. בגדול לגבי אנדרואידים רוב מה שכתוב שמתאים ל-DVB-T אמור לעבוד אבל לא 100%. מצד שני אני אישית לא משתמש בכזה, אולי עדיף שתחכה שמישהו שמבין יותר יענה.
2. קיצור של Electronic Programming Guide, או מדריך שידורים אלקטרוני. מכיר את זה שיש לך בהוט וביס כפתור שמציג את לוח השידורים של כל ערוץ? אז גם בעידן+ יש את זה.
3. תוכנת XBMC היא אחת מתוכנות המדיה-סנטר הכי פופולאריות שקיימות היום. מאוד נפוצה בקרב אנשים שמשתמשים במחשב HTPC. מצד שני היא לא תומכת בשידור חי, כלומר לא תוכל להשתמש בה כדי לקלוט עידן+ אז אם אתה בכיוון של HTPC ולא רוצה כמה מכשירים דווקא הייתי שוקל אלטרנטיבות.
4. כן, אם כי בד"כ יהיה מדובר ביקרים יותר. רוב הדרימבוקסים אמורים לתמוך בזה או שאפשר בקלות להוסיף להם תמיכה בזה וגם אפשר להשתמש במחשב HTPC עם כרטיס DVB-T לעידן+ וכרטיס DVB-S ללוויין.

* כוכבית אחת על כל התשובות - מדברים כבר הרבה זמן על ערוצים חדשים שיתווספו למערך והם אמורים להיות בטכנולוגיה חדשה - DVB-T2. אם אתה מתכוון לקנות ממיר יותר יקר מהזבל הסיני שמוכרים היום ב-100₪ בדוכני פלאפל, רצוי שהוא יתמוך בזה אחרת ייתכן שתגלה בדיעבד שבזבזת הרבה כסף לריק.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #3 

DVB-T2

אולי עוד כמה שנים...

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

asaf23 כתב:DVB-T2

אולי עוד כמה שנים...
...
אולי, אם היית מחליט לקנות ממיר high-end בעלות של אלפי שקלים היום, היית קונה משהו שלא תומך?

Tsevi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

עכשיו הסתדר לי הכל בראש פחות או יותר.
לעניין החידוד:
1) מכשיר עם כניסת DVB-T2 מקבל גם DVB-T, כלומר הכיניסות שלהם זהות?
2) אני כבר מזמן שוקל לקנות את MINIX NEO X7 בגלל הממשק שלו ובדקתי עכשיו ואין לו כניסת DVB-T. אני מניח שהעניין של חיבור מודול DVB-T אליו דרך USB לא ייתן פתרון ללא דרייברים?

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

1. כל ממיר DVB-T2 אמור להיות תואם לאחור ל-DVB-T. מבחינת הכניסות אתה אמור לחבר לזה אנטנה. זאת אותה אנטנה בשני המקרים, למען האמת זאת גם אותה אנטנה שהיתה בתקופה של האנלוגי, כבר מזמן לא היה שום חידוש בתחום הזה.
2. תצטרך למצוא דונגל DVB-T שיש לו דרייברים ללינוקס, אחרת שום דבר לא יעבוד. תבדוק גם שברמת ממשק המשתמש של הסטרימר הזה יש איזו תמיכה בסיסית בשידור-חי אחרת תצטרך למצוא כל מיני פתרונות יצירתיים. אני בכל אופן הייתי הולך רק על משהו שתומך DVB-T "מהקופסה".

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”