הוספת הגברה לz11 עזרה ?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #21 

כשזה נוגע לרמקולים ורסיבר, לוואטים יש משמעות הרבה פחות גדולה ממה שרבים נוטים לחשוב...

רק השבוע היו שני שרשורים לגבי יבוא אישי מארה"ב של רסיברים של ימאהה, ואנשים היו בטוחים שהם יצטרכו לצוות להם שנאים בהספק של מעל 1.000W בגלל שהרסיבר על הנייר דוחף יות רמ-100W ל-7 ערוצים. אבל מה, מייל זריז לשירות של ימאהה, ומסתבר שצריכת הכוח של הרסיברים האלה קטנה בערך פי 2-3 ממה שניתן היה לצפות, ושנאי של 600W הוא יותר ממספיק עבור ההספק שלהם.

מצד שני, הדיון כאן הוא על הגברת כוח, וכאן הוואטים חשובים ואפילו חשובים מאוד, כי כל עליה של 10DB דורשת הספק פי 10 יותר גדול מהרסיבר. 8O

במילים אחרות, כאשר איננו מתכוונים להפציץ בווליום, אין טעם להעדיף רסיבר אחד על השני בגלל הפרש של 10-20 וואט. מצד שני, כשלווליום יש משמעות גדולה עבורנו, אזי גם לוואטים יש משמעות גדולה, ואז צריך ללכת על כמה שיותר.
יש כמובן עוד שיקולים, אבל בכל הנוגע לוואטים, זה פחות או יותר העיקר. :wink:

הנה הסבר לא רע בנוגע לזה: http://www.axiomaudio.com/power

ועוד אחד:
[left]
One hundred watts per channel might not be enough, or 200 might be better, but an honest-to-God 300 watts might be what it takes to rock your world. Even if it's just the occasional party where you really want to blast the system, you need to buy enough power. When in doubt, go for more, and don't worry about damaging your speakers with too much power. Fact is, more speakers get fried by underpowered amps than by uber power amps. In other words, you're more likely to "blow up" a speaker with a 25 watt amp than a 250 watter.
...
[/left]
מקור: http://news.cnet.com/8301-13645_3-9765657-47.html

ngold7
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 843
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 133 פעמים

שליחה #22 

העם זה רק עניין של ווליום? נגיד ואני שומע בדרך כלל ברמה של -10 ברסיבר, ואני באמת שלא צריך עוד, אז למה לי(ןלפותח השירשור) לקנות מגברים נפרדים לבמה הקדמית? הרי עם ה"רעש" מספיק לי, למה להוסיף עוד מגבר משולב(או לא משולב)מה זה אמור לתת?? מה היתרון הכל כך גדול במגבר משולב לסטריו?

נ.ב
אחלה מאמר, אולי כדי להדביק שירשורים אם מאמרים כאלה לידע כללי (i)
.He who knows the past controls the future
.He who controls the future conquers the past

ishaked
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1372
נתן תודות: 381 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #23 

הפאוור של בריסטון חסר ערוץ אחד.
עשו לו איזושהי קונפיגורציה ל4 ערוצים.
צריך לבדוק לעומק את הסיבה.
יש ללמוד מטעויות של אחרים, אנחנו לא חיים מספיק זמן בשביל לטעות כל כך הרבה.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17927
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #24 

ishaked כתב:הפאוור של בריסטון חסר ערוץ אחד.
...
אין מה לבדוק עכשיו , אחרי שהוא הזכיר זאת, נזכרתי שבזמנו ניתן היה להזמין אותו גם בקונפיגורציה של 4 ערוצים וגם 3 ערוצים. הוא מודולארי בפנים וההוצאה וההכנסה של המודול הגברה לא מסובכת אבל נדרשת עבודת טכנאי לצורך זה.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7438
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #25 

זמר בוקר טוב (f)

האם השוואת את ההגברה של אנטם שלך ל-Z11.... :?:
או ש"חיברת" ללא בדיקה...אני מאמין שכן בדקת..ועל כן הגעת למסקנות שלך...

ה-Z11 בעל הגברה מצוינת - ה-Z11 מובדל משאר אחיו בשל יכולת להביא הגברה ברמה גבוהה ודינאמית הרבה יותר מאחיו הצעירים...
לאחרונה הייתי נוכח לאדם (חבר) בעל ציוד של Electrocompaniet (קדם+מגבר) אותו אדם לאחרונה הכניס לביתו Z11 ערך השוואה בין הסט שאצלו עבור דו ערוצי ל-Z11, והחליט (כן גם אני הייתי בהלם8O) שה-Z11 נשמע לו טוב יותר, ההגברה טובה יותר, יחידת הקדם לטענתו טובה יותר...
הציוד של אלקטרו שלו מסתובב בלוחות...
אשמח לקשר בינכם...והוא יסביר לך מה הוא הרגיש אצלו כאשר עשה את המבדק... (f) דבר איתי בפרטי.

הגברה חיצונית ברמות שאתה מדבר לא תוסיף לך מהומה...עדיף להשאר עם הגברה זהה ובריאה כשל ה-Z11...

רוטל-לא הייתי מתקרב לשם אלא אם זה דגמים: RB-991, RB-993, RB-1090, RB-1095, אילו מגברי כוח הכי טובים שהחברה הזו הוציאה.
המגברים האילו בהשוואה למשל ל-EMOTIVA XPA5 נשמעו פחות טוב :!:

מה שאני מנסה לומר לך, תעצור, תרגע, תדבר אם אנשים שמבינים, יש לך יופי של רסיבר בבית, תהנה ממנו...
לא בטוח בכלל שהפרוססור החדש (חוץ מזה שהוא "חדש") יהווה איזה עילוי על ה-Z11...

דבר איתי בפרטי
ואביא לך את הנייד של אותו חבר.

יום טוב

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7438
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #26 

istarmini כתב:
ishaked כתב:הפאוור של בריסטון חסר ערוץ אחד.
...
אין מה לבדוק עכשיו , אחרי שהוא הזכיר זאת, נזכרתי שבזמנו ניתן היה להזמין אותו גם בקונפיגורציה של 4 ערוצים וגם 3 ערוצים. הוא מודולארי בפנים וההוצאה וההכנסה של המודול הגברה לא מסובכת אבל נדרשת עבודת טכנאי לצורך זה.
...
זה נורמטיבי ותקין (Y)

זה קיים בעוד חברות
כגון
ADA
TagMclaren
Theta Dreadnaught
Electrocmpeniet

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”