בניית מחשב סלוני ממחשב ישן
-
שי-כ
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4807
- שם מלא: שי כהן
- נתן תודות: 949 פעמים
- קיבל תודות: 302 פעמים
שלום רב,
קיבלתי מחשב ישן שאינו בשימוש וברצוני להפוך אותו למחשב סלוני.
אני לא מבין במה שקשור בחומרת מחשב והרכבה, לכן אני צריך עזרה.
הנתונים של המחשב (כפי שהצלחתי לדלות) הם:
- לוח אם: GA-EP35-DS4
- כרטיס מסך: Nvidia g210 1gb ddr3
- ספק כוח: Huntkey CP-400HP
- מעבד: דו-לבתי של אינטל. לא יודע איזה, אך זה לא i3.
המארז במצב גריאטרי מתקדם ולא שמיש, אך בכל מקרה ברצוני להחליף אותו למשהו - כמה שיותר קטן!
בשלב זה, למרות היכולות הגרפיות, החשב יהיה להרצת תכנים און-ליין וגלישה בסלון. פחות להזרמת סרטים ושימושי HTPC.
מה אפשר לעשות איתו? איזה מארז קטן אפשר לרכוש לו? והאם צריך להוסיף משהו?
תודה, שי
קיבלתי מחשב ישן שאינו בשימוש וברצוני להפוך אותו למחשב סלוני.
אני לא מבין במה שקשור בחומרת מחשב והרכבה, לכן אני צריך עזרה.
הנתונים של המחשב (כפי שהצלחתי לדלות) הם:
- לוח אם: GA-EP35-DS4
- כרטיס מסך: Nvidia g210 1gb ddr3
- ספק כוח: Huntkey CP-400HP
- מעבד: דו-לבתי של אינטל. לא יודע איזה, אך זה לא i3.
המארז במצב גריאטרי מתקדם ולא שמיש, אך בכל מקרה ברצוני להחליף אותו למשהו - כמה שיותר קטן!
בשלב זה, למרות היכולות הגרפיות, החשב יהיה להרצת תכנים און-ליין וגלישה בסלון. פחות להזרמת סרטים ושימושי HTPC.
מה אפשר לעשות איתו? איזה מארז קטן אפשר לרכוש לו? והאם צריך להוסיף משהו?
תודה, שי
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
"למרות היכולות הגרפיות" - לטוב או לרע? כי כרטיס המסך ינגן לך כל מה שתרצה.
לוח האם על פי נתוני אתר ג'יגה-בייט הוא בגודל ATX ולכן מארז קטן לא ממש תוכל לקנות לו...
לוח האם על פי נתוני אתר ג'יגה-בייט הוא בגודל ATX ולכן מארז קטן לא ממש תוכל לקנות לו...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- masterdigital
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 243
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 12 פעמים
האמת לא משנה לאן תלך אולי תחסוך גרוש או 2 וכנראה שהכל לא ילך חלק ויגזול ממך זמן
אני במקומך הייתי קונה זוטק ID18 עם 4GB ראם ודיסק של טרה וסוגר את הסיפור ב 1150 ש"ח
מארז + ספק (כי שלך לא יתאים לקופסא קטנה זולה והחלפים הנוספים יביאות אותך ל 700 צפונה בוודאות
אני במקומך הייתי קונה זוטק ID18 עם 4GB ראם ודיסק של טרה וסוגר את הסיפור ב 1150 ש"ח
מארז + ספק (כי שלך לא יתאים לקופסא קטנה זולה והחלפים הנוספים יביאות אותך ל 700 צפונה בוודאות
-
שי-כ
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4807
- שם מלא: שי כהן
- נתן תודות: 949 פעמים
- קיבל תודות: 302 פעמים
תודה על התשובות
אם הייתי יכול להרשות לעצמי הוצאה כזאת, הייתי קונה MINI HTPC מזמן...
חוץ ממארז, יש במחשב הזה הכל. למה לקנות חדש?
אין לי צורך ב HTPC לצפייה בסרטים מכוון שיש לי בסלון שני סטרימרים שאני די מרוצה מהם.
דורון,
יש לך המלצה בכל אופן על מארז, עם עדיפות לכמה שיותר קטן, אשר יתאים ללוח-אם הזה?
masterdigital,masterdigital כתב:האמת לא משנה לאן תלך אולי תחסוך גרוש או 2 וכנראה שהכל לא ילך חלק ויגזול ממך זמן
מארז + ספק (כי שלך לא יתאים לקופסא קטנה זולה והחלפים הנוספים יביאות אותך ל 700 צפונה בוודאות...
למרות היכולות הגרפיות, לטוב... מדובר במחשב שהיה של גרפיקאי - אם שמת לב מדובר בלוח-אם עם קירור נוזלי.pixies כתב:"למרות היכולות הגרפיות" - לטוב או לרע? כי כרטיס המסך ינגן לך כל מה שתרצה.
לוח האם על פי נתוני אתר ג'יגה-בייט הוא בגודל ATX ולכן מארז קטן לא ממש תוכל לקנות לו......
אין לי צורך ב HTPC לצפייה בסרטים מכוון שיש לי בסלון שני סטרימרים שאני די מרוצה מהם.
דורון,
יש לך המלצה בכל אופן על מארז, עם עדיפות לכמה שיותר קטן, אשר יתאים ללוח-אם הזה?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
המארז הזה מתאים ללוחות אם בגודל ATX מלא:
http://ksp.co.il/?uin=19988
http://ksp.co.il/?uin=19988
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
הלוח אם הזה לא קרוב להכיל קירור נוזלי , ואין קשר בין קירור נוזלי לאיכות המחשב/לוח האם ,יש מספיק לוחות אם ב2000 שקל שנחשבים לוחות High End/Extreme שמתבססים על קירור אויר אקטיבי או פאסיבי כמו במקרה הזה.שי-כ כתב:תודה על התשובותmasterdigital,masterdigital כתב:האמת לא משנה לאן תלך אולי תחסוך גרוש או 2 וכנראה שהכל לא ילך חלק ויגזול ממך זמן
מארז + ספק (כי שלך לא יתאים לקופסא קטנה זולה והחלפים הנוספים יביאות אותך ל 700 צפונה בוודאות...
למרות היכולות הגרפיות, לטוב... מדובר במחשב שהיה של גרפיקאי - אם שמת לב מדובר בלוח-אם עם קירור נוזלי.pixies כתב:"למרות היכולות הגרפיות" - לטוב או לרע? כי כרטיס המסך ינגן לך כל מה שתרצה.
לוח האם על פי נתוני אתר ג'יגה-בייט הוא בגודל ATX ולכן מארז קטן לא ממש תוכל לקנות לו......
דורון,
יש לך המלצה בכל אופן על מארז, עם עדיפות לכמה שיותר קטן, אשר יתאים ללוח-אם הזה?...
מה שכן ,חבל על הגראפקאי שנאלץ לעבוד עם GT210.