זיהוי גירסא של התקנת וינדוס 7

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
nati_l2 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 34
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן.. אני רוצה לפרמט את המחשב שלי ויש לי כאן 2 דיסקים של וינדוס 7.. איך אני מזהה איזה התקנה כל דיסק (32-64 ביט?) עוד שאלה.. ניסיתי להעלות את שני הדיסקים במחשב ולעשות "פתח" אולי רשום משהו ב readme אז דיסק אחד המחשב קרא מהר ודיסק שני הוא בקושי קורא אותו רק אחרי כמה דקות קרא אותו .. מה זה אומר לא להשתמש בו? האם הוא גם לא יקרא אותו שאני יעשה ריסטרט שירצה להתקין או שיש בו בעיה וזה ישפיע על ההתקנה?
בנוסף איך אני יודע איזה גירסא כל דיסק..(ultimate וכו'...)
עוד שאלה.. כרגע הווינדוס שמותקן הוא גם וינדוס 7 ultimate- ביט64 אמנם אינו מקורי זאת אומרת לא באמת קניתי, התקנתי כמו כולם, מדיסק צרוב שהביאו לי ...
הוינדוס כבר מותקן 3 שנים אבל איך אני יודע אם הוא נחשב לי חוקי יענו מקורי?
שאני לוחץ על מאפיינים במחשב שלי יש בצד שמאל למטה כוכב כזה ורשום דרוש תוכנות מקוריות של מיקרוספורט.. לא יודע ממתי זה היה אף פעם לא שמתי לב לזה.. מה זה אומר? יש לציין שהוינדוס שלי מבצע עדכונים תמיד והכל טוב ..

תודה רבה מקווה שתעזרו מצטער על החפירה.. ;)

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #2 

שאלה לא ברורה,אם זה לא דיסק מקורי אין לך דרך לדעת לפני ההתקנה, רק אחרי ההתקנה.

מוזר לשאול שאלה כזו בפורומים ולהגיד ״אני מתקין לא חוקי״
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

nati_l2 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

מה זאת אומרת? מה ציפית שאני יגיד שקניתי וינדוס ב 1000 שקל ? חח מי קונה היום וינדוס? גם אתה לא קנית . או שכן.. אבל זה לא משנה כרגע..
קיצור לענייננו הבנתי אותך אבל ניראה לי זיהיתי מה 64 ביט כי אחד מהם שוקל 4 גיגה ומשהו והשני 2 ג'יגה ומשהו... רק באסה שזה דווקא הדיסק שלוקח למחשב לקרוא אותו אחרי כמה דקות.. האם זה משהו שצריך לשאת אליו צומת לב? או שהעיקר שהוא קורא אותו ואפשר להתקין? תודה ;)

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #4 

תתקין ותהנה.

Hertz33
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2910
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #5 

סביר מאוד להניח שבדיסק ששוקל 4 ג'יגה יש לך כמה אופציות וגירסאות. כגון home, premium או corporate. כשתתחיל להתקין הוא יתן לך בחירה בין מהדורות וגירסאות.
"על החתום...."

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #6 

תופתע , אבל אנשים קונים ווינדוס, לא כל הגרסאות חייבות לעלות 1000 שקל ,אם המחיר סביר אז בהחלט כדאי לשקול קנייה של מערכת הפעלה מקורית ,זה חוסך המון בעיות .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

nati_l2 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

Hertz33 כתב:סביר מאוד להניח שבדיסק ששוקל 4 ג'יגה יש לך כמה אופציות וגירסאות. כגון home, premium או corporate. כשתתחיל להתקין הוא יתן לך בחירה בין מהדורות וגירסאות.
...
אוקיי בקשר לדיסק של ה 4 ג'יגה כמו שאמרתי המחשב בקושי קורא וגם ההתקנה עלתה בקושי ולאט מאוד אז העדפתי להמנע להתקין מהדיסק הזה כי מצאתי עוד דיסק שהיה לי .
והבנתי שאם יש את הקובץ bootmge.efi אז זה 64 ביט. והיה בו
התקנתי אבל אחרי ההתקנה ראיתי שזה וינדוס 7 professional. באסה שזה לא מראה בהתחלה כי רציתי ultimate :\. בכל מקרה תודה לכם על העזרה ורציתי לשאול עוד שאלה.. דרייברים וכאלה של כרטיס מסך וכו'... הוינדוס מבצע זאת לבד נכון? אין צורך להתחיל לחפש לא? ואם כן אז מה צריך להתקין?

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #8 

אתה בכלל יודע את ההבדל בין pro לבין ulti? או סתם מישהו אמר לך שזה יותר טוב?
צריך דרייברים את מה שהמערכת לא מזהה, ולפחות כרטיס מסך וציפסט מאתר היצרן.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #9 

nati_l2 כתב:
Hertz33 כתב:סביר מאוד להניח שבדיסק ששוקל 4 ג'יגה יש לך כמה אופציות וגירסאות. כגון home, premium או corporate. כשתתחיל להתקין הוא יתן לך בחירה בין מהדורות וגירסאות.
...
אוקיי בקשר לדיסק של ה 4 ג'יגה כמו שאמרתי המחשב בקושי קורא וגם ההתקנה עלתה בקושי ולאט מאוד אז העדפתי להמנע להתקין מהדיסק הזה כי מצאתי עוד דיסק שהיה לי .
והבנתי שאם יש את הקובץ bootmge.efi אז זה 64 ביט. והיה בו
התקנתי אבל אחרי ההתקנה ראיתי שזה וינדוס 7 professional. באסה שזה לא מראה בהתחלה כי רציתי ultimate :\. בכל מקרה תודה לכם על העזרה ורציתי לשאול עוד שאלה.. דרייברים וכאלה של כרטיס מסך וכו'... הוינדוס מבצע זאת לבד נכון? אין צורך להתחיל לחפש לא? ואם כן אז מה צריך להתקין?
...
ההבדלים בגרסאות המתקדמות כמו הPro והUltimate כל כך מזעריים לאדם הפרטי ,שאני באמת לא מבין את ה"באסה" ..

בנוגע לדרייברים ,יש סיכוי שווינדוס יצליח למצוא דרייברים להכל ,אבל בשביל כ.מסך כדי להתקין דרייברים עדכניים בשביל ביצועים מיטביים ולא אלו שעברו אצל MS אישורים במשך חודשים לפני שהם מוכנים להפיץ אותם ,בנוגע לכ.קול גם כדי להוריד לבד מעמוד לוח האם באתר החברה בשביל לוח הבקרה המתקדם, ואם יש לך לוח של אינטל אז כדי גם להתקין את הדרייברים לבקרי האיחסון שאפשר למצוא באתר של אינטל לביצועים מייטבים (בעיקר עם SSD, ולא עם קשיחים שממילא מוגבלים במהירות בלי קשר לדרייברים).

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”