חיוב משלוח ומיסים מוגזם - הזמנה דרך BUY2USA

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
Somnium פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 87
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום,
אני חדש בעניין הקניות מחו"ל. לאחרונה רציתי לרכוש מצלמת רשת ספציפית שבארץ מתומחרת יקר משמעותית מבחו"ל.

לבסוף הזמנתי את המצלמת רשת מאמזון. שלחתי דרך BUY2USA.
עלות המוצר עצמו הינה 72 דולר ,פלוס המס המקומי בארה"ב בגובה 7%, כלומר עלות הסופית למוצר הינה 77 דולר.

אתמול הגיע לי אימייל מBUY2USA שהמוצר הגיע לכתובת שהם נתנו לי בארה"ב , אבל ללא חשבונית.
צילמתי את החשבונית (צילום מסך) מהאתר של אמזון והעליתי אותה לאתר שלהם. והקלדתי גם בהמשך כמה הייתה עלות המוצר עצמו(72) וכמה הייתה עלות הכוללת עם המסים (77).
פתאום כשבאתי לשלם כבר באתר שלהם על השירות, אני שמתי לב לנתונים הבאים :

עלות משלוח : 33.5$
נתוני מכס קטגוריית מכס Digital Camera
עלות מיסים $18

איך הגיוני 18$ ?
הרי שגם אם במכס יהיו כל כך חסרי לב ויקחו לי מע"מ בגלל ה2$ חריגה (2 דולר מעל 75), הרי שזה עדיין לא יגיע ל18% .

עלות המשלוח היא 33.5$ !! והחבילה שוקלת חצי קילו.
משקל 0.55 ק"ג
משקל נפחי 1.06 ק"ג

(באמזון אגב היה רשום Shipping Weight: 5.6 ounces )

לפני הקנייה כשדיברתי עם הנציגה של BUY2USA ,היא אמרה לי במפורש שלא יקחו לי שום מכס או מע"מ ואני אצטרך לשלם רק 22$ לחברת השילוח עצמה וזהו. וזאת אחרי שסיפקתי לה את כל הנותנים על המוצר כולל המשקל והמחיר .היא טענה את זה באופן עיקש ומוחלט ,שלא לדבר על זה שהיא דיברה באופן מזלזל ולא נעים בלשון המעטה
נערך לאחרונה על ידי Somnium ב 10/01/2014 20:27, נערך 3 פעמים בסך הכל.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #2 

כל חריגה, גם של דולר, מעבר ל 75$ תגרור מיסים. קשה לי להאמין שנציגה אמרה לך שלא תשלם מיסים על מוצר שגבוה מ 75$ - יכול להיות שאמרת את מחיר המוצר ללא המס המקומי?

Somnium פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

היא בעצמה אמרה לי על המס המקומי. היא ידעה בדיוק בכמה זה יסתכם ,ושאלתי אותה כמה פעמים "האם את בטוחה שזה כל מה שאני אשלם?" ,היא ענתה לי בצורה מזלזלת "כן ,המשלוח יעלה 22$ ולא יקחו לך מס כי המוצר עצמו פחות מ75$ מה גם שהמשלוח עצמו הוא חינם, יהיה לך רק את המס המקומי שזה כמו מע"מ בארץ שהוא בסך 7%"
חוץ מזה ,שגם אם יקחו לי 16% על 77 זה יוצא בערך 12$ . לא 18.
שלא לדבר על זה שהמשלוח משום מה עלה ל33.5$. החברה הזאת עושה פשוט מה שבא לה זה לא יאומן.
יצא שהרכישה יצאה לא כדאית לחלוטין.

HT-Assaf
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1238
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 141 פעמים

שליחה #4 

הקופסא כנראה גדולה הם חישבו משלוח לפי 1 ק"ג וזה מה שיוצא.
תזין קופון BF13 שלפחות תשלם 25$ עבור משלוח.

בקשר למע"מ זה באמת מוזר, הזנתי במחשבון שלהם 100$ מוצר והם לקחו מס 21.5% (לא 18%) משונה מאוד.

עריכה: הבנתי, הם לוקחים 3.5$ לכל חבילה שעולה על סכום 75$ אז 18+3.5=21.5
נערך לאחרונה על ידי HT-Assaf ב 10/01/2014 20:37, נערך פעם 1 בסך הכל.

Somnium פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

ראשית, תודה רבה. באמת ,אני אבוד ולא מתמצא בדברים האלה לחלוטין..
אגב, גם אם הם לקחו על משלוח לפי המשקל הנפחי 1.06 ק"ג, זהלא אמור להיות 33.5 הרי . או שאני טועה?
עד קילו זה 25 או משהו כזה ... או שהם לקחו לי תשלום על חריגה של 60גרם (שזה פחות מקופסת גפרורים) ואז יצא שזה משלוח של יותר מ1 קילו ?
מצטער על ה"נוביות", אבל איך אני מזין את הקופון הנ"ל ?

HT-Assaf
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1238
נתן תודות: 3 פעמים

שליחה #6 

במסך של התשלום, אתה בוחר סוג משלוח ויש שדה של קופון, תבחר משלוח אווירי ותזין את זה שם. זה תקף עד 14/1.
אתה תראה את הסכום יורד ל25$.

Somnium פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

תודה.

אגב, רשום באתר שיש הנחה של 10$ עם הקופון הזה לא? או שלא הבנתי נכון..

ועוד שאלה, 3.5$ לוקחת חברת השילוח על כל חבילה שעולה על 75?
ולמה אני צריך לשלם את המע"מ כבר עכשיו ,ולא כשזה יגיע לארץ? אולי בארץ המכס יבליג לי על ה2$ חריגה סה"כ ?

אגב, עדיין לא הבנתי למה המסים 21.5% ?
16 אחוז מע"מ = 12.3 $ + 3.5$ = 15.3$ הרי.
נערך לאחרונה על ידי Somnium ב 10/01/2014 21:00, נערך פעם 1 בסך הכל.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #8 

הכל רשום אצלם די ברור.
התשלום הוא 18% מע"מ + 3.5 דולר עמילות מכס. יוצא סה"כ כ-17.3 דולר.
משקל של 1.06 קילו זה אכן 33 דולר משלוח, תכניס במחשבון עלויות שלהם ותראה. בין חצי קילו לקילו זה 27 דולר.

Somnium פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

אז באמת לקחו לי תוספת משלוח על חריגה של 60 גרם מעל 1 קילו? חחח

טוב ,תודה רבה על העזרה!

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1666
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #10 

כדאי בפעם הבאה שתקרא קצת ותלמד, ואז לא תופתע.

1. כפי שכתבו לך על כל מה שמעל 74.99 אתה משלם מעמ. יש מקרים שכבר מהדולר הראשון תשלם מיסים+מעמ (סלולרי לדוגמא).

2. כן גם על חריגה של 60 גרם תשלם.
הרי איפה הגבול ? 50 גרם ? 60 ? אולי 99 גרם ?
וממילא אם תשתמש בקופון המחיר ירד ל 25 שזה המינימום אז זה לא משנה.

בפעם הבאה תלמד שאמזון אורזים את החבילות לעיתים בקרטונים גדולים . וזה מייקר את העלות.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #11 

mayeast כתב:כדאי בפעם הבאה שתקרא קצת ותלמד, ואז לא תופתע.

1. כפי שכתבו לך על כל מה שמעל 74.99 אתה משלם מעמ. יש מקרים שכבר מהדולר הראשון תשלם מיסים+מעמ (סלולרי לדוגמא).

2. כן גם על חריגה של 60 גרם תשלם.
הרי איפה הגבול ? 50 גרם ? 60 ? אולי 99 גרם ?
וממילא אם תשתמש בקופון המחיר ירד ל 25 שזה המינימום אז זה לא משנה.

בפעם הבאה תלמד שאמזון אורזים את החבילות לעיתים בקרטונים גדולים . וזה מייקר את העלות.
...
(Y)

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #12 

אם אמאזון אורזים את החבילה בקרטון גדול ממש שמקפיץ את המשלוח, אפשר תמורת 5 דולר לבקש מ-Buy2USA לארוז מחדש.

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1574
נתן תודות: 23 פעמים

שליחה #13 

חחח אולי המכס יוותרו לך על 2$ ? באמת נראה לך שככה המכס עובד ? יהיו חסרי לב? תגיד אתה אמיתי? אם זה מעל 75 זה מעל 75, זה לא משנה אם זה סנט, ולגבי המשלוח, כמו שנאמר, מעל קילו זה מעל קילו מה זה חשוב אם זה 10 גרם או 60, יש מחירון, אם לא מתאים לך המחירון אל תזמין, הם לא אשמים שאמזון שלחו לך את המוצר בקרטון גדול יותר, מי שעשה את הטעות זה אמזון שרשומו מידות\משקל חבילה לא נכון בעמוד המוצר, ומבחינתם זה לא ממש משנה, כי הם לא יודעים שאתה הולך לשלוח את זה לארץ ולשלם לפי גודל החבילה, אם היית גר בארצות הברית זה ממש לא היה מעניין אותך גודל החבילה, להיפך, אפילו היה עדיף לך שהיא תהיה יותר גדולה עם שקית אוויר בפנים

המכס יוותר לך על מיסים בגלל 2$ ו-BUY2USA יוותרו לך על תוספת למשלוח בגלל 60 גרם, נראה שקצת התבלבלת, זה לא שוק הכרמל

of1978
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
נתן תודות: 115 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #14 

Nemesis כתב:אם אמאזון אורזים את החבילה בקרטון גדול ממש שמקפיץ את המשלוח, אפשר תמורת 5 דולר לבקש מ-Buy2USA לארוז מחדש.
...
באיזה שלב מבקשים אריזה מחדש, איך התהליך מתבצע ? האם כשאר המוצר מגיע למחסנים שלהם והם מבקשים תשלום או לפני ?
"Losers always whine about their best. Winners go home and f**k the prom queen"
John Patrick Mason

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

איך אתה יכול לדעת אם המוצר הגיע באריזה גדולה אם לא תחכה שהוא יגיע למחסנים שלהם וימדדו את האריזה ?

אחרי שהמוצר הגיע אליהם, אם נראה לך שהמידות גדולות מדי בשביל המוצר שהזמנת, אתה יודע שארזו אותו הקופסה גדולה מדי, תקשר לשירות הלקחות ותבקש אריזה מחדש

yeuda
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1643
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #16 

כל עוד יש את הקופון של BF13 אין טעם לבקש אריזה מחדש.
הקופון נותן הנחה של 10$ בתנאי שמחיר המשלוח יהיה לפחות 25$
במקרה שלך ירד למחיר זה - ואז האריזה מחדש תצא בסוף יקרה יותר

לגבי הפתעות בגודל האריזה - גיליתי שלפעמים עדיף להשתמש בשירות "קונים עבורך באמזון"
שכן אז מקבלים הצעת מחיר סופית בשקלים, משלמים אתה ואם המוצר ארוז גדול
יותר אז לא משלמים תוספת.
(מצד שני יש לשירות עלות גבוהה בקצת עקב תוספת ביטוח שהם מוסיפים).

Trip
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 952
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

שליחה #17 

Somnium כתב: ולמה אני צריך לשלם את המע"מ כבר עכשיו ,ולא כשזה יגיע לארץ? אולי בארץ המכס יבליג לי על ה2$ חריגה סה"כ ?
...
מצטרף לשאלה הנ"ל - Buy2USA מכריזים שעל פי מחיר החבילה שלך וסוגה, זה המכס/מע"מ שאתה הולך לשלם. בפועל יכול להיות שהחבילה תגיע לארץ ואף אחד לא ידרוש עליה מכס/מע"מ, כמו שקורה לפעמים כשמזמינים עצמאית מחו"ל לארץ. במקרה כזה Buy2USA משלשלים לכיסם סכומים לא קטנים ע"H זה שהם גובים הכל מראש.

אני מפספס משהו או שזה באמת עובד ככה?

(כהערת אגב, אני מתחיל להיות פחות ופחות מרוצה מהחברה ומהאופן בו היא עובדת)

zmls
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 137
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

הכל פשוט שם יש טבלה

שליחה #18 

היי,
תסתכל בטבלאות שלהם ותראה שמע 75 דולר כלומר אפילו בסנט אחד יש מע"מ.
עכשיו לגבי החישבו שלהם קצת מוזר כי :
77 כפול 0.18 = 13.86 כלומר 90.86
פלוס 3.5 דולר זה 17.36 - עיגול כלפי מעלה זה 18.
בכנות אין לי שום דבר רע להגיד עליהם והזמנתי דרכם כבר 20 חבילות.
אתה בכלל צריך להגיד תודה שהם לא לוקחים את ה-77 דולר שלך מוסיפים עליו את המשלוח 33 ואז לוקחים מע"מ.
ככה זה נעשה בלעדיהם.
הכי חשוב שזה יותר זול מהארץ ה......
שבוע טוב לכולם.

zmls
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 137
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #19 

Trip כתב:
Somnium כתב: ולמה אני צריך לשלם את המע"מ כבר עכשיו ,ולא כשזה יגיע לארץ? אולי בארץ המכס יבליג לי על ה2$ חריגה סה"כ ?
...
מצטרף לשאלה הנ"ל - Buy2USA מכריזים שעל פי מחיר החבילה שלך וסוגה, זה המכס/מע"מ שאתה הולך לשלם. בפועל יכול להיות שהחבילה תגיע לארץ ואף אחד לא ידרוש עליה מכס/מע"מ, כמו שקורה לפעמים כשמזמינים עצמאית מחו"ל לארץ. במקרה כזה Buy2USA משלשלים לכיסם סכומים לא קטנים ע"H זה שהם גובים הכל מראש.

אני מפספס משהו או שזה באמת עובד ככה?

(כהערת אגב, אני מתחיל להיות פחות ופחות מרוצה מהחברה ומהאופן בו היא עובדת)
...
אבל מצד שני אף אחד לא שולח לך בכל כך זול.
אני מסכים עם מה שאתה אומר.

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

שאתה מזמין לבד חבילות בדואר רגיל זה ברוב הפעמים לא עובר במכס, וזה למה אתה לא משלם מיסים, חברת שילוח כמו DHL ו-FEDEX וכו וגם BUY2USA מחוייבות להעביר כל חבילה במכס, זה לא דואר רגיל שרובם לא נתפסים אם החבילה קטנה, ולכן גובים ממך תשלום שאתה בכל מקרה תצטרך לשלם

והאופן שבו היא עובדת עובדות כל שאר החברות האלה MUSTOP ו-TNT וגם EZBUY ז"ל

אני לא מבין על מה התלונות, המחיר לא נראה לך אל תזמין מהם, במקום אחר אם תשלח עם חברת שילוח ולא בדואר רגיל המחיר של המיסים יחושב עם עלות המשלוח

מחיר החבילה+מחיר המשלוח ובנוסף לזה עוד גובים ממך עמלות במאות שקלים לפעמים, שאתה מזמין דרך MUSTOP BUY2USA וכו המיסים מחושבים רק לפי ערך החבילה לא כולל המשלוח, ככה שאם במקום אחר תזמין משהו שעולה 70$ והמשלוח יעלה עוד 5$ תשלם מיסים, אצלהם לא תשלם, וגם לא תשלם עמלות, במקום להתלונן סתם אולי כדי שתברר קודם איך עובד המכס ולמה בדואר רגיל קורה שאתה לפעמים לא משלם מיסים לפני שאתה סתם מתלונן

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”