איזה ספק הכי טוב?
- Class889
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4081
- נתן תודות: 77 פעמים
- קיבל תודות: 283 פעמים
הספק שיתן לך את הפינגים הכי נמוכים הוא 014 מכמה סיבות:
1. יש להם סיב אופטי עד למרכז אירופה חדיש
2. יש להם המון PoP מה שבעצם משתמע מכך זה שיש להם הרבה Peers מה שבעצם גורם לכך שאתה לא תעבור בספקי טרנזיט שמספקים ניתובים ארוכים יותר.
בשביל לייטנסי הכי נמוך אתה לא צריך גיימר בכלל.
1. יש להם סיב אופטי עד למרכז אירופה חדיש
2. יש להם המון PoP מה שבעצם משתמע מכך זה שיש להם הרבה Peers מה שבעצם גורם לכך שאתה לא תעבור בספקי טרנזיט שמספקים ניתובים ארוכים יותר.
בשביל לייטנסי הכי נמוך אתה לא צריך גיימר בכלל.
- Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 278 פעמים
אני חולק עלייך.
יש להם כמות POPים בינלאומיים בדיוק כמו כולם.
הסיב שלהם זה נחמד ומוזיל להם עלויות בטווח הרחוק אבל זה לא שונה בכלום משאר הספקיות שמשתמשים בשירותי סיב צד שלישי.
לפותח השרשור, היום כבר כל הספקים בארץ נותנים פלוס מינוס תוצאות דומות.
מצד שני לכל משחק ושרת יכול להיות עדיפות בספק אחד ומשחק אחר דרך ספק שני, דינמיות הרשת.
מציע לך להתחבר לספקית ולבדוק ביצועים למשחקים ספציפית שמעניינים אותך, אחרי חודש להחליף ולבחור מחדש.
אישית אני לא מאמין שתמצא הבדל תהומי בין הספקים.
הסיב שלהם זה נחמד ומוזיל להם עלויות בטווח הרחוק אבל זה לא שונה בכלום משאר הספקיות שמשתמשים בשירותי סיב צד שלישי.
מצד שני לכל משחק ושרת יכול להיות עדיפות בספק אחד ומשחק אחר דרך ספק שני, דינמיות הרשת.
מציע לך להתחבר לספקית ולבדוק ביצועים למשחקים ספציפית שמעניינים אותך, אחרי חודש להחליף ולבחור מחדש.
אישית אני לא מאמין שתמצא הבדל תהומי בין הספקים.
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
- Class889
-
- חבר מביא חבר

1. ל014 יש את הכי הרבה PoP אני יכול למנות אותם וגם את של הספקיות האחרות ולהראות לך שיש להם יותר מכולם.Chura כתב:אני חולק עלייך.
אישית אני לא מאמין שתמצא הבדל תהומי בין הספקים....
2. אתה נותן חשיבות גדולה מידי לQOS ופחות לעניין הטכנולוגיה של הסיב שמספק לייטנסי נמוך יותר והיכולת להתחבר עם הרבה יותר Peers באותם מקומות.
3. אתה מייחס לסיב רק עניין של עלות אך לא כך הדבר, כמו שאמרתי הלייטנסי שונה וגם כמות הPeers שונה בהתאם.
מבחינת לייטנסי ללא ספק 014 נותנת ל95% מהמקומות לייטנסי נמוך יותר מכל ספקית אחרת, ההבדל הוא משמעותי שלדוגמא דרך אורנג' לאמסטרדם אתה תקבל 90MS וב014 אתה תקבל 62MS, אולי לך זה "אותו שירות" אבל בשביל גיימר זה הבדל עצום.
- Chura
- חבר מביא חבר

1. יאללה בוא נתחיל לספור.
012 - לונדון, פרנקפורט ומשהו קטן בניו-יורק.
013 - לונדון, פרנקפוקט ומשהו קטן בניו-יורק.
014 - לונדון, פרנקפורט ומשהו קטן בניו-יורק.
2. לא נתתי שום חשיבות לQOS, הסיב של בזק זה אותו סיב של מדנאוטילוס ואותו הסיב של טמרס, מה שמשפיע על הלייטנסי זה התוואי שהוא מונח.
נכון להיום הלייטנסי הטוב ביותר לארץ הוא דרך טמרס.
והכמות peerים ממש אבל ממש ועוד ממש אחד לא קשור לסוג, צבע, או כל דבר אחר בסיב.
3. אין לי ניסיון עם אורנג׳ (012) אבל יש לי עם בזק ונטויז׳ן, ואתה תקבל בדיוק אותו לייטנסי ממוצע (כמו שאמרתי לאתר א׳ עדיפות מפה ואתר ב׳ עדיפות משן, אבל ממוצע יהיה זהה)
דבר אחד אני מסכים, הבדל 30 ms משמעותי, אפילו פחות מזה משמעותי.
012 - לונדון, פרנקפורט ומשהו קטן בניו-יורק.
013 - לונדון, פרנקפוקט ומשהו קטן בניו-יורק.
014 - לונדון, פרנקפורט ומשהו קטן בניו-יורק.
2. לא נתתי שום חשיבות לQOS, הסיב של בזק זה אותו סיב של מדנאוטילוס ואותו הסיב של טמרס, מה שמשפיע על הלייטנסי זה התוואי שהוא מונח.
נכון להיום הלייטנסי הטוב ביותר לארץ הוא דרך טמרס.
והכמות peerים ממש אבל ממש ועוד ממש אחד לא קשור לסוג, צבע, או כל דבר אחר בסיב.
3. אין לי ניסיון עם אורנג׳ (012) אבל יש לי עם בזק ונטויז׳ן, ואתה תקבל בדיוק אותו לייטנסי ממוצע (כמו שאמרתי לאתר א׳ עדיפות מפה ואתר ב׳ עדיפות משן, אבל ממוצע יהיה זהה)
דבר אחד אני מסכים, הבדל 30 ms משמעותי, אפילו פחות מזה משמעותי.
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
- Class889
-
- חבר מביא חבר

1.
012, לונדון, פרנקפורט, קטאינה וניו יורק
013, לונדון, פרנקפורט, אמסטרדם ופריז. (אין ניו יורק).
014, לונדון, פרנקפורט,קפריסין, בארי, מרסיי, ניו יורק והונגקונג.
הוטנט, פרנקפורט וצרפת.
כל השאר קונות רוחב פס מהגדולות או שיש להם POP אחד בלונדון.
מה שמראה של014 יש יותר POP משמע יותר נקודות גישה לPeers השונים.
כמות הPeer מאוד משנה, לדוגמא אם אתה רוצה להגיע לספק מסויים ואתה מחובר רק אל Level3 ואותו ספק לא מחובר אל Level3 אז אתה תצטרך לעבור בעוד מתקנים שונים של ספקיות אחרות שלא קרובות אחד לשני מה שגורם לעלייה בלייטנסי.
אם הPeers לא היה משנה שום דבר, אז כולם היו מתחברים לספקית Tier1 כמו Cogent או Level3 וזהו הם סיימו את העבודה שלהם... אבל זה ממש לא כך.
הסיב של טמרס יש לו פוטנציאל ממש טוב ללא ספק למערב אירופה.
אם לא נתת חשיבות לQOS אז הסיב בעצמו הוא שונה כמו שאמרתי בגלל הטכנולוגיה שהוא נבנה/משדר.
בגלל זה הלייטנסי של מדנאטילוס תמיד גבוה יותר לעומת הסיב של 014 או של טמרס.
אין מקום שאני בדקתי ו013 נתנו תוצאה טובה יותר. למה? כי הם משתמשים בסיב של מדנאטילוס. לא אפשרי שהתשתית שלך תיהיה פחות טובה ותקבל לייטנסי יותר טוב לעומת מישהו עם תשתית טובה יותר.
012, לונדון, פרנקפורט, קטאינה וניו יורק
013, לונדון, פרנקפורט, אמסטרדם ופריז. (אין ניו יורק).
014, לונדון, פרנקפורט,קפריסין, בארי, מרסיי, ניו יורק והונגקונג.
הוטנט, פרנקפורט וצרפת.
כל השאר קונות רוחב פס מהגדולות או שיש להם POP אחד בלונדון.
מה שמראה של014 יש יותר POP משמע יותר נקודות גישה לPeers השונים.
כמות הPeer מאוד משנה, לדוגמא אם אתה רוצה להגיע לספק מסויים ואתה מחובר רק אל Level3 ואותו ספק לא מחובר אל Level3 אז אתה תצטרך לעבור בעוד מתקנים שונים של ספקיות אחרות שלא קרובות אחד לשני מה שגורם לעלייה בלייטנסי.
אם הPeers לא היה משנה שום דבר, אז כולם היו מתחברים לספקית Tier1 כמו Cogent או Level3 וזהו הם סיימו את העבודה שלהם... אבל זה ממש לא כך.
הסיב של טמרס יש לו פוטנציאל ממש טוב ללא ספק למערב אירופה.
אם לא נתת חשיבות לQOS אז הסיב בעצמו הוא שונה כמו שאמרתי בגלל הטכנולוגיה שהוא נבנה/משדר.
בגלל זה הלייטנסי של מדנאטילוס תמיד גבוה יותר לעומת הסיב של 014 או של טמרס.
אין מקום שאני בדקתי ו013 נתנו תוצאה טובה יותר. למה? כי הם משתמשים בסיב של מדנאטילוס. לא אפשרי שהתשתית שלך תיהיה פחות טובה ותקבל לייטנסי יותר טוב לעומת מישהו עם תשתית טובה יותר.
- Chura
- חבר מביא חבר

013 אכן התעדכן, peeringdb יש את אמסטרדם ופריז, לא בדקתי ומסתבר שהוסיפו. (וכן, יש ניו-יורק בוודאות, במקום בעבודה אנחנו עובדים עם קישורים לשם. שלי אולי הם מצמצמים ולא מוציאים משם לקוחות פרטיים או משהו.)
אשמח לשמוע מהיכן אתה מבסס את המידע על הpopים של בזק.
אגב, הסיב של בזק מגיע למרסיי באמת, אבל למיטב ידיעתי אין להם שם POP פיזי (IP)
עכשיו בנוגע לנושא השני.
peer לרוב מתבצע ע״ג Internet Exchange למשל בלונדון Linx. אם אתה לא מבצע peer ישיר מול חבר בExchange אז אתה גם מחובר לRS שזה סוג של צומת כללית כזאת שמשתפת מידע בין כל החברים שם.
כלומר שPeer ישיר זה נחמד, אבל ממש לא הכרחי. אם מישהו חבר שם אתה תגיע אליו בדיוק דרך אותו קישור בין אם יש לך peer ישיר או לא.
סיב זה סיב, מעביר אור. מה שמשתנה זה הציוד בקצוות אשר יודע לנצל את הסיב יותר טוב ולדחוף יותר רוחב פס.
את הלייטנסי לא ישנה סוג הסיב. אפשר לחשב את זה כתלות במהירות האור ועקבות למיניהם שבזה אני כבר לא מבין.
מה שמשנה את הלייטנסי זה אך ורק התוואי שלו (וכמובן אם יש ממירים בדרך לכל מיני קומבינות שהם לא 10גיג eth מלא, אבל הספקים בארץ כבר לא מבצעים זאת למיטב ידיעתי)
לא יודע מתי בדקת, אבל זה דינמי, יום אחד נטויז׳ן עולה ויום אחד בזק עולה. אני כן חושב שמדובר ב2 הספקים החזקים בארץ היום.
אשמח לשמוע מהיכן אתה מבסס את המידע על הpopים של בזק.
אגב, הסיב של בזק מגיע למרסיי באמת, אבל למיטב ידיעתי אין להם שם POP פיזי (IP)
עכשיו בנוגע לנושא השני.
peer לרוב מתבצע ע״ג Internet Exchange למשל בלונדון Linx. אם אתה לא מבצע peer ישיר מול חבר בExchange אז אתה גם מחובר לRS שזה סוג של צומת כללית כזאת שמשתפת מידע בין כל החברים שם.
כלומר שPeer ישיר זה נחמד, אבל ממש לא הכרחי. אם מישהו חבר שם אתה תגיע אליו בדיוק דרך אותו קישור בין אם יש לך peer ישיר או לא.
סיב זה סיב, מעביר אור. מה שמשתנה זה הציוד בקצוות אשר יודע לנצל את הסיב יותר טוב ולדחוף יותר רוחב פס.
את הלייטנסי לא ישנה סוג הסיב. אפשר לחשב את זה כתלות במהירות האור ועקבות למיניהם שבזה אני כבר לא מבין.
מה שמשנה את הלייטנסי זה אך ורק התוואי שלו (וכמובן אם יש ממירים בדרך לכל מיני קומבינות שהם לא 10גיג eth מלא, אבל הספקים בארץ כבר לא מבצעים זאת למיטב ידיעתי)
לא יודע מתי בדקת, אבל זה דינמי, יום אחד נטויז׳ן עולה ויום אחד בזק עולה. אני כן חושב שמדובר ב2 הספקים החזקים בארץ היום.
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
- Class889
-
- חבר מביא חבר

לגביי הPoP אתה בעצמך יכול לראות וגם בנוסף הם מפרסמים זאת באתר שלהם.
אני אשמח לראות טרייס אם תוכל שנוכל לראות האם באמת יש להם PoP שם.
הסיב של 014 מגיע לבארי באיטליה ומשם דרך הרשת של InterRoute הם משכירים אורכי גל לאותם PoP כמו למשל למרסיי:
[left]
5 bzq-179-1-249.static.bezeqint.net (212.179.1.249) [AS8551] 7.486 ms 7.683 ms 7.637 ms
6 bzq-179-162-57.static.bezeqint.net (212.179.162.57) [AS8551] 8.582 ms 8.518 ms 8.457 ms
7 bzq-219-189-34.cablep.bezeqint.net (62.219.189.34) [AS8551] 8.190 ms 10.401 ms 10.357 ms
8 te0-7-0-19.770.ccr22.mrs01.atlas.cogentco.com (149.6.155.33) [*] 55.704 ms 55.877 ms 55.835 ms
[/left]
כשאתה מתחבר לIX אתה מתחבר לRoute Server אבל לא כולם מחוברים אליו שכן יש כאלה שנמצאים בפוליסי של סגור/תלוי בפיר.
לדוגמא 013:
https://www.ams-ix.net/connected_parties
הם בAMS-IX נמצאים במצב של Case by Case, כל עוד ואתה לא מדבר איתם והם מאשרים את זה, לא תוכל לעבור דרך הפורט של אותה החברה.
על מנת להתחבר אל 013 אתה חייב לדבר איתם והם צריכים להסכים לזה, ולכן הניתוב מאוד אבל מאוד משתנה.
טרייס אל שרת שיש לי שיש לו חיבור פתוח בAMS-IX עובר דרך הAMS-IX כמו שאמור להיות, אבל טרייס מהשרת שלי אל 013 לא עובר דרך שם אלא דרך cogent מה שגורם לדרך ארוכה הרבה יותר ולייטנסי פחות טוב מה גם שהחיבור של Cogent עם 013 הוא על הפנים.
ההנחה שלך שכל מי שלא מחובר בפיר ישיר יעבור בRS הוא לא נכון והוכחתי לך.
כל הסיבים הם לא אותו דבר, כמו שתגיד אין הבדל בין Single Mode לMulti Mode.
המגברים שונים האות יש לו אופטימזציה טובה יותר וכו' מה שמשנה בעצם את המהירות של האור בתוך הסיב.
אורך הכבל של 014 הוא לא כזה שונה משל מדנאטילוס, אך הלייטנסי הוא כן מה שאומר שהמהירות של האור בפנים שונה.
בין הכבל של טמרס לשל 014 אין ממש הבדל, אבל 013 ו012 לא משתמשות בהם.
זה לא כל כך דינאמי כמו שאתה מציין.
מבחינת מהירות אני לא מדבר כי זה כבר קשור לQOS שהספקיות מחליטות לעשות, אבל מבחינת לייטנסי כל מקום שנבדוק ב95% מהמקרים תקבל ב014 נמוך יותר, אני מתבסס על עובדות ותו לא.
לפתוח הדיון, אתה רצית לייטנסי הכי נמוך,בבטחה אני יכול להגיד שעם 014 תקבל את הלייטנסי הכי נמוך לעומת ספקיות אחרות. אם השרת שאתה משחק הוא רק בלונדון, אז ממליץ לך לבדוק את 018/CCC שאצלהם החיבור ללונדון הוא דרך טמרס, הלייטנסי דרכם הוא בכמה MS בודדים טוב יותר.
אני אשמח לראות טרייס אם תוכל שנוכל לראות האם באמת יש להם PoP שם.
הסיב של 014 מגיע לבארי באיטליה ומשם דרך הרשת של InterRoute הם משכירים אורכי גל לאותם PoP כמו למשל למרסיי:
[left]
5 bzq-179-1-249.static.bezeqint.net (212.179.1.249) [AS8551] 7.486 ms 7.683 ms 7.637 ms
6 bzq-179-162-57.static.bezeqint.net (212.179.162.57) [AS8551] 8.582 ms 8.518 ms 8.457 ms
7 bzq-219-189-34.cablep.bezeqint.net (62.219.189.34) [AS8551] 8.190 ms 10.401 ms 10.357 ms
8 te0-7-0-19.770.ccr22.mrs01.atlas.cogentco.com (149.6.155.33) [*] 55.704 ms 55.877 ms 55.835 ms
[/left]
כשאתה מתחבר לIX אתה מתחבר לRoute Server אבל לא כולם מחוברים אליו שכן יש כאלה שנמצאים בפוליסי של סגור/תלוי בפיר.
לדוגמא 013:
הם בAMS-IX נמצאים במצב של Case by Case, כל עוד ואתה לא מדבר איתם והם מאשרים את זה, לא תוכל לעבור דרך הפורט של אותה החברה.
על מנת להתחבר אל 013 אתה חייב לדבר איתם והם צריכים להסכים לזה, ולכן הניתוב מאוד אבל מאוד משתנה.
טרייס אל שרת שיש לי שיש לו חיבור פתוח בAMS-IX עובר דרך הAMS-IX כמו שאמור להיות, אבל טרייס מהשרת שלי אל 013 לא עובר דרך שם אלא דרך cogent מה שגורם לדרך ארוכה הרבה יותר ולייטנסי פחות טוב מה גם שהחיבור של Cogent עם 013 הוא על הפנים.
ההנחה שלך שכל מי שלא מחובר בפיר ישיר יעבור בRS הוא לא נכון והוכחתי לך.
המגברים שונים האות יש לו אופטימזציה טובה יותר וכו' מה שמשנה בעצם את המהירות של האור בתוך הסיב.
אורך הכבל של 014 הוא לא כזה שונה משל מדנאטילוס, אך הלייטנסי הוא כן מה שאומר שהמהירות של האור בפנים שונה.
בין הכבל של טמרס לשל 014 אין ממש הבדל, אבל 013 ו012 לא משתמשות בהם.
זה לא כל כך דינאמי כמו שאתה מציין.
מבחינת מהירות אני לא מדבר כי זה כבר קשור לQOS שהספקיות מחליטות לעשות, אבל מבחינת לייטנסי כל מקום שנבדוק ב95% מהמקרים תקבל ב014 נמוך יותר, אני מתבסס על עובדות ותו לא.
לפתוח הדיון, אתה רצית לייטנסי הכי נמוך,בבטחה אני יכול להגיד שעם 014 תקבל את הלייטנסי הכי נמוך לעומת ספקיות אחרות. אם השרת שאתה משחק הוא רק בלונדון, אז ממליץ לך לבדוק את 018/CCC שאצלהם החיבור ללונדון הוא דרך טמרס, הלייטנסי דרכם הוא בכמה MS בודדים טוב יותר.
- Chura
- חבר מביא חבר

פרסום שלהם לא אמין מבחינתי, זה שיווקי נטו.Class889 כתב:לגביי הPoP אתה בעצמך יכול לראות וגם בנוסף הם מפרסמים זאת באתר שלהם....
לצערי לא אוכל לשתף במידע זה.Class889 כתב: אני אשמח לראות טרייס אם תוכל שנוכל לראות האם באמת יש להם PoP שם....
כן תוכל לראות למשל שפה : http://lg.de-cix.net/Class889 כתב: הסיב של 014 מגיע לבארי באיטליה ומשם דרך הרשת של InterRoute הם משכירים אורכי גל לאותם PoP כמו למשל למרסיי:
[left]
5 bzq-179-1-249.static.bezeqint.net (212.179.1.249) 7.625 ms 7.583 ms 7.535 ms
6 bzq-179-162-57.static.bezeqint.net (212.179.162.57) 8.979 ms 8.438 ms 8.392 ms
7 bzq-219-189-34.cablep.bezeqint.net (62.219.189.34) 8.340 ms 8.953 ms 9.136 ms
8 te0-7-0-19.770.ccr22.mrs01.atlas.cogentco.com (149.6.155.33) 55.749 ms 55.936 ms 55.844 ms
[/left]
לדוגמא 013:
ההנחה שלך שכל מי שלא מחובר בפיר ישיר יעבור בRS הוא לא נכון והוכחתי לך....
הAS שלהם מופיע עם 2 פירים ו350 ניתובים.
כלומר כל מי שמחובר לRS הזה לומד את הניתובים שלהם ויכול להגיע.
לצערי לAMS-IX אין RS פתוח לעולם שנוכל להוכיח לכאן או לכאן ואין לי דרך חכמה אחרת.
אכן טעיתי בנוגע לתוואי הסיב של בזק, נקודת הנחיתה שלו באיטליה כפי שציינת.
יש הבדל מיבני, אורך גל, עוצמת אות מרחקים ולצערי (ובאמת לצערי) אני לא מבין בזה במיוחד.Class889 כתב:
בין הכבל של טמרס לשל 014 אין ממש הבדל, אבל 013 ו012 לא משתמשות בהם....
טמרס פשוט יושב בתוואי טוב יותר.
ייתכן, אבל מזערי, פחות מ10ms. ותלוי לאיזה מקומות שוב.Class889 כתב: זה לא כל כך דינאמי כמו שאתה מציין.
מבחינת מהירות אני לא מדבר כי זה כבר קשור לQOS שהספקיות מחליטות לעשות, אבל מבחינת לייטנסי כל מקום שנבדוק ב95% מהמקרים תקבל ב014 נמוך יותר, אני מתבסס על עובדות ותו לא....
- Class889
-
- חבר מביא חבר

כמו שאמרתי, זה נכון כשאתה מתחבר לIX אתה מתחבר בהכרח לRoute Server ולומד את הניתובים, אבל לא כולם מאפשרים ניתוב דרך זה כמו שהסברתי למעלה.
וזה לא 2 פירים, זה 2 פורטים שיש להם באותו מתקן סה"כ.
כל פורט של 10 גיגה.
ול014 יש יותר ניתובים של 460.
אבל אתה מסתכל על נתונים יבשים ואתה צריך להבין את הפרוצדורה של חיבור PEERS לIX מסויים, לא כל מי שמחובר לRS מאפשר גישה אליו!
אתה לא צריך חיבור לRS בשביל לדעת מה קורה בדיוק, הבאתי לך דוגמא של 013 שמחוברת בAMSIX ולא מאפשרת חיבור אלייה דרך הRS באופן שוטף אלא רק באופן ידני שזה מראה בדיוק שלהיות מחובר לRS בלבד לא אומר שאתה תתחבר אל כולם או שכולם יתחברו אליך.
תבדוק בעצמך את הלייטנסי של 013 לאותם IX שיש ל014 ותראה את מצב הלייטנסי שבאף אחד מהם 013 לא נמוך יותר.
גרמניה:
מפרנקפורט ל013- 60MS
מפרנקפורט ל014- 50MS
לונדון:
מלונדון ל013- 67MS
מלונדון ל014- 56MS
מלונדון ל018- 56MS
אז בשום מצב 013 לא יכולה לספק לייטנסי טוב יותר אך ורק אם יש להם peering טוב יותר לאותו מקום.
בסופו של דבר תבדוק בעצמך ותראה של014 הלייטנסי טוב יותר בהכרח משל 013.
לעומת זאת 018 וCCC מקבלים לייטנסי נמוך יותר אך ורק ללונדון במצב הקיים, וגם לא לכל מקום בלונדון, בגלל חוסר בPEERS לעומת 014.
014 לא סתם מפרסמת את זה ורק סתם לפירסום, אמרתי בפירוש שאתה יכול לראות בעצמך על ידי טרייסים שונים.
אני בספק ש10MS מזערי, שכן יש חברות שמשקיעות במאות מיליוני דולרים בשביל לשפר את התשתית שלהם אפילו רק ב6MS.
אגב, הבנתי שאתה מאמין במוצר של 013 אבל זה לא המצב מבחינת לייטנסי.
ולשם ההגינות אני לא מחובר היום בכלל ל014 אני פשוט מביא עובדות.
כל פורט של 10 גיגה.
אבל אתה מסתכל על נתונים יבשים ואתה צריך להבין את הפרוצדורה של חיבור PEERS לIX מסויים, לא כל מי שמחובר לRS מאפשר גישה אליו!
אתה לא צריך חיבור לRS בשביל לדעת מה קורה בדיוק, הבאתי לך דוגמא של 013 שמחוברת בAMSIX ולא מאפשרת חיבור אלייה דרך הRS באופן שוטף אלא רק באופן ידני שזה מראה בדיוק שלהיות מחובר לRS בלבד לא אומר שאתה תתחבר אל כולם או שכולם יתחברו אליך.
תבדוק בעצמך את הלייטנסי של 013 לאותם IX שיש ל014 ותראה את מצב הלייטנסי שבאף אחד מהם 013 לא נמוך יותר.
גרמניה:
מפרנקפורט ל013- 60MS
מפרנקפורט ל014- 50MS
לונדון:
מלונדון ל013- 67MS
מלונדון ל014- 56MS
מלונדון ל018- 56MS
אז בשום מצב 013 לא יכולה לספק לייטנסי טוב יותר אך ורק אם יש להם peering טוב יותר לאותו מקום.
לעומת זאת 018 וCCC מקבלים לייטנסי נמוך יותר אך ורק ללונדון במצב הקיים, וגם לא לכל מקום בלונדון, בגלל חוסר בPEERS לעומת 014.
014 לא סתם מפרסמת את זה ורק סתם לפירסום, אמרתי בפירוש שאתה יכול לראות בעצמך על ידי טרייסים שונים.
אני בספק ש10MS מזערי, שכן יש חברות שמשקיעות במאות מיליוני דולרים בשביל לשפר את התשתית שלהם אפילו רק ב6MS.
אגב, הבנתי שאתה מאמין במוצר של 013 אבל זה לא המצב מבחינת לייטנסי.
ולשם ההגינות אני לא מחובר היום בכלל ל014 אני פשוט מביא עובדות.
- Chura
- חבר מביא חבר

בוא תסביר לי, אם ניתוב מפורסם ברשת ומפורסם לספק אחר, איך בדיוק ההגישה נמנעת ?Class889 כתב:כמו שאמרתי, זה נכון כשאתה מתחבר לIX אתה מתחבר בהכרח לRoute Server ולומד את הניתובים, אבל לא כולם מאפשרים ניתוב דרך זה כמו שהסברתי למעלה.
כל פורט של 10 גיגה.
...
וכמות הניתובים לא אומרת כלום. ממש כלום. זה רק תלות בכמות לקוחות עם כתובות PI וכתובות שהוקצו לספק.
אני יכול לחזור על דבריי אבל לא מבין לאיפה זה יקדם אותנו.Class889 כתב: תבדוק בעצמך את הלייטנסי של 013 לאותם IX שיש ל014 ותראה את מצב הלייטנסי שבאף אחד מהם 013 לא נמוך יותר.
גרמניה:
מפרנקפורט ל013- 60MS
מפרנקפורט ל014- 50MS
לונדון:
מלונדון ל013- 67MS
מלונדון ל014- 62MS
אני בספק ש10MS מזערי, שכן יש חברות שמשקיעות במאות מיליוני דולרים בשביל לשפר את התשתית שלהם אפילו רק ב6MS....
נסכים שלא להסכים
אין לי איך לקדם את הדיון מאחר ואני בבית רק נטויז׳ן ובעבודה יש לי את הכלים לבדוק גם את בזק.
- Class889
-
- חבר מביא חבר

ניתוב לא מפורסם בגלל עניין הPolicy.
כשאתה מתחבר לIX אתה לא מחוייב לתת לאחרים לגשת אליך ואתה יכול רק לגשת אליהם.
[left]"Every member or customer at an AMS-IX Internet exchange is in the position to peer with any of the other connected parties although they are not obliged to: each network might have a different peering policy, and this policy may differ depending on the party that is negotiating with them. "
[/left]
https://www.ams-ix.net/about/history-ba ... t-exchange
וכנראה שלא התסתכלת על הלינק שנתתי ששם רשום את הPolicy של 013 שזה של Case by case מה שאומר שהם לא מפרסמים ניתובים בBGP שמאפשרים לכולם לגשת דרכם בAMS-IX, זה פשוט מאוד.
כל זה מוסבר בפירוש בעמוד הבא:
https://www.ams-ix.net/technical/specif ... te-servers
[left]Our route servers offer the peers the possibility of filtering based on their IRRdb entries. Therefore peering with the route servers does not eliminate the possibility of maintaining your peering policy.
[/left]
משפט המפתח:
[left] Also, peering with a route server does not mean that you must accept routes from all other route server participants. [/left]
מבחינת הלייטנסי, גם כשאתה בבית אתה יכול לבדוק את זה עם ה-Looking Glass השונים.
**אגב בשביל ההומור תתרגם את הפסקה הראשונה, נקרעתי מצחוק איזה שפה מלוכלכת גוגל translate משתמש
(קרדיט לחבר שלי שעלה על זה).
כשאתה מתחבר לIX אתה לא מחוייב לתת לאחרים לגשת אליך ואתה יכול רק לגשת אליהם.
[left]"Every member or customer at an AMS-IX Internet exchange is in the position to peer with any of the other connected parties although they are not obliged to: each network might have a different peering policy, and this policy may differ depending on the party that is negotiating with them. "
[/left]
https://www.ams-ix.net/about/history-ba ... t-exchange
וכנראה שלא התסתכלת על הלינק שנתתי ששם רשום את הPolicy של 013 שזה של Case by case מה שאומר שהם לא מפרסמים ניתובים בBGP שמאפשרים לכולם לגשת דרכם בAMS-IX, זה פשוט מאוד.
כל זה מוסבר בפירוש בעמוד הבא:
https://www.ams-ix.net/technical/specif ... te-servers
[left]Our route servers offer the peers the possibility of filtering based on their IRRdb entries. Therefore peering with the route servers does not eliminate the possibility of maintaining your peering policy.
[/left]
משפט המפתח:
[left] Also, peering with a route server does not mean that you must accept routes from all other route server participants. [/left]
מבחינת הלייטנסי, גם כשאתה בבית אתה יכול לבדוק את זה עם ה-Looking Glass השונים.
**אגב בשביל ההומור תתרגם את הפסקה הראשונה, נקרעתי מצחוק איזה שפה מלוכלכת גוגל translate משתמש
- Chura
- חבר מביא חבר

קראתי אל תדאג, החברה שאני עובד בא מחוברת בפרנקפורט אז אני יודע בדיוק מה הפוליסי.
תראה זה יכול להמשיך עוד הרבה, ואת רוב חברי הפורום זה לא מעניין ובטח שלא את פותח השרשור.
נפרד כידידים
תראה זה יכול להמשיך עוד הרבה, ואת רוב חברי הפורום זה לא מעניין ובטח שלא את פותח השרשור.
נפרד כידידים
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
- Class889
-
- חבר מביא חבר

אני למדתי את הידע הזה מכמה אנשים שהקימו ספק והתחברו לAMS-IX בנוסף לעוד חיבורי TRANSIT שיש להם והידע שלך הוא חלקית נכון ולכן אני מסביר לך איך זה יתכן וחלק מהדברים שאמרת אינם נכונים.
אני לא מגיע מנקודת מבט עליונה, אני גם לא טוען שאני יודע הכל (אני מאוד רחוק מזה), פשוט אם אני הייתי עושה טעות ולא יודע משהו נכון אז הייתי רוצה שיתקנו אותי זה הכל. שום דבר אישי , כולנו כאן בשביל לעזור אחד לשני וללמוד
אני לא מגיע מנקודת מבט עליונה, אני גם לא טוען שאני יודע הכל (אני מאוד רחוק מזה), פשוט אם אני הייתי עושה טעות ולא יודע משהו נכון אז הייתי רוצה שיתקנו אותי זה הכל. שום דבר אישי , כולנו כאן בשביל לעזור אחד לשני וללמוד
- Shankaroff
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 39
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אחרי שעברתי פה באתר עשיתי מנוי נוסף בבזק בינלאומי חוץ מי נטויז׳ון שלי שיש לי כבר 16 שנים, תשתית בזק ב-VDSL. חבילה של 40מ״ביט גם בנטויז׳ון וגם בבזק בינלאומי.
בהורדה קובץ זה שזה כ-1.4ג״בייט ftp://ftp.bezeqint.net/crash.zip עם חשבון של נטויז׳ון אני מוריד במהירות של 3.8MB. אותו קובץ עם חשבון של בזק בינלאומי אני מוריד במהירות 1.8MB - 2.4MB.
בבדיקות פה: http://speedtest.bezeqint.net http://www.bezeq.co.il/internetandphone ... speedtest/ עם נטויז׳ון אני מגיע ל41, עם בזק בינלאומי אני מגיע בדרך כלל ל27, לפעמים 33-35מ״ביט. דברתי עם בזק ב״ל ולא הצליחו לעשות דבר.
בהורדה קובץ זה שזה כ-1.4ג״בייט ftp://ftp.bezeqint.net/crash.zip עם חשבון של נטויז׳ון אני מוריד במהירות של 3.8MB. אותו קובץ עם חשבון של בזק בינלאומי אני מוריד במהירות 1.8MB - 2.4MB.
בבדיקות פה: http://speedtest.bezeqint.net http://www.bezeq.co.il/internetandphone ... speedtest/ עם נטויז׳ון אני מגיע ל41, עם בזק בינלאומי אני מגיע בדרך כלל ל27, לפעמים 33-35מ״ביט. דברתי עם בזק ב״ל ולא הצליחו לעשות דבר.
- Shankaroff
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 39
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
·אין לי בעיה. לא רוצה להכנס לדיון. בחור שפטח דיון שאל - אני בדקתי ועניתי. זה הכול.Class889 כתב:Shankaroff תפתח דיון חדש לגבי הבעיה שלך זה לא קשור פה לדיון....