הקצפת חלב נכונה
-
shacharnabati
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 16
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
משתמש במכונת קפה Hemilton HEM183...
אפשר טיפים להקצפת חלב נכונה ? (משתמש בחלב 1%)
ואפשר לשפר את המקציף חלב במכונה?
אפשר טיפים להקצפת חלב נכונה ? (משתמש בחלב 1%)
ואפשר לשפר את המקציף חלב במכונה?
אפשר לדבר שעות על איך להקציף אך בסופו של דבר זה עניין של אימון.
כעיקרון: כאשר המקציף חצי בחוץ ואתה שומע "ציקי ציקי" אויר נכנס לחלב ומנפח אותו. כאשר המקציף לגמרי שקוע בפנים, בועות האויר "נשברות" לבועות קטנות ומתמזגות בצורה הומוגנית בחלב. ישנה נקודה מתוקה (SWEET SPOT), בין בחוץ לבפנים שבה המעבר הזה מתבצע בצורה הכי טובה ואתה מקבל מיקרו קצף MICRO FOAM). את מיקום הנקודה אתה תגלה לאחר אימון רב. רצוי להצמיד את הסטימר לדופן הכד וכך הסירקולציה המתקבלת טובה יותר.
טיפים: כאשר הייתי מלמד את הבריסטות שלי להקציף הייתי שם מים קרים בכד ו"צובע" בחלב. בצורה כזו אתה יכול לתרגל הרבה ולא לבזבז חלב וההבדלים לא גדולים במיוחד. בנוסף, במקום אספרסו, תשמש בנס קפה עם טיפה מים חמים על מנת לקבל את האפקט של האספרסו.
ודבר אחרון, יש משפט שאומר: מתחת לכל קצץ מגעיל מסתתר קצף שמנתי - כלומר, אם יצא לך קצף בועתי מאוד, נסה להוריד את השכבה העליונה עם כף ומאוד יכול להיות שתמצא שם קצף איכותי הרבה יותר.
אם יש לך עוד שאלות תרגיש חופשי לפנות אלי בפרטי.
בהצלחה
כעיקרון: כאשר המקציף חצי בחוץ ואתה שומע "ציקי ציקי" אויר נכנס לחלב ומנפח אותו. כאשר המקציף לגמרי שקוע בפנים, בועות האויר "נשברות" לבועות קטנות ומתמזגות בצורה הומוגנית בחלב. ישנה נקודה מתוקה (SWEET SPOT), בין בחוץ לבפנים שבה המעבר הזה מתבצע בצורה הכי טובה ואתה מקבל מיקרו קצף MICRO FOAM). את מיקום הנקודה אתה תגלה לאחר אימון רב. רצוי להצמיד את הסטימר לדופן הכד וכך הסירקולציה המתקבלת טובה יותר.
טיפים: כאשר הייתי מלמד את הבריסטות שלי להקציף הייתי שם מים קרים בכד ו"צובע" בחלב. בצורה כזו אתה יכול לתרגל הרבה ולא לבזבז חלב וההבדלים לא גדולים במיוחד. בנוסף, במקום אספרסו, תשמש בנס קפה עם טיפה מים חמים על מנת לקבל את האפקט של האספרסו.
ודבר אחרון, יש משפט שאומר: מתחת לכל קצץ מגעיל מסתתר קצף שמנתי - כלומר, אם יצא לך קצף בועתי מאוד, נסה להוריד את השכבה העליונה עם כף ומאוד יכול להיות שתמצא שם קצף איכותי הרבה יותר.
בהצלחה
-
shacharnabati
-
- חבר שרק התחיל

תודה רבה!! עזרת לי מאוד!!Moyish כתב:אפשר לדבר שעות על איך להקציף אך בסופו של דבר זה עניין של אימון.
בהצלחה...
אני מקציף בכד מהזכוכית שאליו הקפה נמזג, זה בסדר להקציף בזה?
ואם לא , באיזה כד עליי להשתמש?
- sunrise
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 229
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 37 פעמים
לרוב משתמשים בכד נירוסטה על מנת שתוכל לחוש את הטמפרטורה של החלב. עם כד מזכוכית לא תוכל להרגיש בזמן אמיתי.
יחד עם זאת, אני ממליץ (בחום...) לרכוש מדחום להקצפה (כ 30 ש"ח) ולהיפטר מניחושים. אז גם תוכל לעבוד עם כל כלי שתחפוץ.
בהצלחה
יחד עם זאת, אני ממליץ (בחום...) לרכוש מדחום להקצפה (כ 30 ש"ח) ולהיפטר מניחושים. אז גם תוכל לעבוד עם כל כלי שתחפוץ.
בהצלחה
אני מסכים עם התגובה שמעלי. כד נירוסטה יתן לך את תחושת הטמפ בצורה המהירה ביותר - לעומת זכוכית שלוקח לה זמן רב יותר להתחמם.
הייתי ממליץ על כד של 400 מ"ל כהתחלה. זהו גודל שיספיק לך למלא כוס בכל גודל כמעט.
לאחר שתשתפר תוכל לרכוש כדים בנפחים גדולים יותר כמו 750 מ"ל, איתם תוכל להקציף חלב ל2-3 כוסות בבת אחת.
דבר אחרון, חשוב שלכד תיהיה פיה חדה וכמה שיותר ארוכה. נסה את החנות בהרצליה welovecoffee
לאחר שתשתפר תוכל לרכוש כדים בנפחים גדולים יותר כמו 750 מ"ל, איתם תוכל להקציף חלב ל2-3 כוסות בבת אחת.
דבר אחרון, חשוב שלכד תיהיה פיה חדה וכמה שיותר ארוכה. נסה את החנות בהרצליה welovecoffee
-
shacharnabati
-
- חבר שרק התחיל

לא צריך בדר"כ שלכד תיהיה פיה רחבה ?Moyish כתב:אני מסכים עם התגובה שמעלי. כד נירוסטה יתן לך את תחושת הטמפ בצורה המהירה ביותר - לעומת זכוכית שלוקח לה זמן רב יותר להתחמם.
דבר אחרון, חשוב שלכד תיהיה פיה חדה וכמה שיותר ארוכה. נסה את החנות בהרצליה welovecoffee...
נ.ב., אם לא ראית את השרשור הבא, עיין בו, ובמיוחד התמקד בהודעה השניה שבו (של נימיץ):
http://www.htcafe.co.il/vt204050.%D7%90 ... D7%94.html
בהצלחה
בהצלחה
-
shacharnabati
-
- חבר שרק התחיל

איפה אני משיג כד של MOTTA ? אזור ירושלים (מעלה אדומים)Moyish כתב:רחבה זה חשוב גם כן, אולם גם לאורך יש חשיבות. ככל שהפיה ארוכה יותר מתקבלת שליטה טובה יותר בציור.
תבחן את הפיות של כדי מוטה (MOTTA) לעומת כדים "רגילים"...
-
shacharnabati
-
- חבר שרק התחיל

מאוד עזר לי ! תודה רבהמיץ_פטל כתב:נ.ב., אם לא ראית את השרשור הבא, עיין בו, ובמיוחד התמקד בהודעה השניה שבו (של נימיץ):
בהצלחה...
אני קניתי אצל ברק ב"עולם הקפה" רחוב ינאי 2 (ליד כיכר ספרא) בירושלים במחיר מצויין.shacharnabati כתב:איפה אני משיג כד של MOTTA ? אזור ירושלים (מעלה אדומים)Moyish כתב:רחבה זה חשוב גם כן, אולם גם לאורך יש חשיבות. ככל שהפיה ארוכה יותר מתקבלת שליטה טובה יותר בציור.
תבחן את הפיות של כדי מוטה (MOTTA) לעומת כדים "רגילים"......
אתה יכול להזמין כמובן גם באיביי.
אדחף לשרשור ברשותכם ואשאל מה הדרך הטובה ביותר להקציף ל 2 כוסות ומעלה, איך מאזנים את הקצף שייצא כמו שצריך גם בכוס השנייה והלאה ... (אני אישית מוזג מהקנקן הגדול לקנקן קטן וככה מצליח לאזן +- ) אשמח להמלצות נוספות ,
@Moyish , אני מבין שיש לך נסיון בלימוד חבר'ה שלא יודעים , זה גם תפקידי בכוח ::) , אשמח לעוד המלצות למעט מים וסבון ...
@Moyish , אני מבין שיש לך נסיון בלימוד חבר'ה שלא יודעים , זה גם תפקידי בכוח ::) , אשמח לעוד המלצות למעט מים וסבון ...
-
shacharnabati
-
- חבר שרק התחיל

תודה רבה אחי עזרת לי מאודMimi111 כתב:אני קניתי אצל ברק ב"עולם הקפה" רחוב ינאי 2 (ליד כיכר ספרא) בירושלים במחיר מצויין.shacharnabati כתב:איפה אני משיג כד של MOTTA ? אזור ירושלים (מעלה אדומים)Moyish כתב:רחבה זה חשוב גם כן, אולם גם לאורך יש חשיבות. ככל שהפיה ארוכה יותר מתקבלת שליטה טובה יותר בציור.
תבחן את הפיות של כדי מוטה (MOTTA) לעומת כדים "רגילים"......
אתה יכול להזמין כמובן גם באיביי....
כעיקרון: מהשניה שאתה מפסיק להקציף את החלב "לסרקל" , הקצף מתחיל לעלות למעלה ולהיפרד מהחלב החם. ולכן, ככל שתחכה יותר זמן מרגע סיום ההקצפה ועד לרגע המזיגה, הכוס הראשונה תיהיה בעלת יותר חלב מוקצף. ואז תקבל מה שאני קורא לו "הקצפת אספרסו". מכאן שתמיד כדאי למזוג כמה שיותר מהר.
באשר לשיטות אחרת, אני לא מכיר שיטה יותר טובה מלאזן בעזרת שני כדים.
תבדוק חנות שנקראת המרכז הארצי למכונות קפה בהרצליה (welovecoffee.co.il) המשלוח לירושלים יעלה לך 15 ש"ח בדואר רשום
באשר לשיטות אחרת, אני לא מכיר שיטה יותר טובה מלאזן בעזרת שני כדים.
תבדוק חנות שנקראת המרכז הארצי למכונות קפה בהרצליה (welovecoffee.co.il) המשלוח לירושלים יעלה לך 15 ש"ח בדואר רשום