עידון האספרסו bezzera 07
-
gibson9655
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 103
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 5 פעמים
שלום לכולם,
לאחר תקופה לא קצרה עם הבזרה 07 שלי ותערובות מגוונות מחו"ל ומקולי בוטיק ישראלים (כרגע קפה שנקלה ב22 לחודש שעבר) שמתי לב שאני מאד מתקשה להבחין בהבדלים בין התוצאות - עיקר ההבדל הוא בגוף אבל כמעט ולא בטעם.
השימוש הוא בסלסלת דאבל (בינתיים) - כיוון המשקל והטחינה לפי ההוראות שבאתר של גלעד שמחי.
דחיסה כמעט מלוא הטמפר ככה שאין ממש מגע בין הקפה לראש המכונה.
קולינג פלאש של 10~ שניות , המתנה חצי דקה ושוט.
התוצאה יפה - אספרסו עשיר בקרמה צבע חום אדמה ונקודות שומן יפות.
הטעם - חזק מאד לכיוון השרוף טיפה חמצמץ, באמת שלא מצליח להבחין בטעם בין השוטים בין תערובות.
בגלל שהגרסה של המכונה שלי היא הבסיסית יש שעון לחץ דוד בלבד , אז להוריד את לחץ המשאבה כנראה לא ישים , אלא על עיוור .(אם אני טועה אשמח לדעת)
בקפלאש פעם בשלושה שבועות.
רעיונות לשיפור הטעמים ?
תודה
[/b]
לאחר תקופה לא קצרה עם הבזרה 07 שלי ותערובות מגוונות מחו"ל ומקולי בוטיק ישראלים (כרגע קפה שנקלה ב22 לחודש שעבר) שמתי לב שאני מאד מתקשה להבחין בהבדלים בין התוצאות - עיקר ההבדל הוא בגוף אבל כמעט ולא בטעם.
השימוש הוא בסלסלת דאבל (בינתיים) - כיוון המשקל והטחינה לפי ההוראות שבאתר של גלעד שמחי.
דחיסה כמעט מלוא הטמפר ככה שאין ממש מגע בין הקפה לראש המכונה.
קולינג פלאש של 10~ שניות , המתנה חצי דקה ושוט.
התוצאה יפה - אספרסו עשיר בקרמה צבע חום אדמה ונקודות שומן יפות.
הטעם - חזק מאד לכיוון השרוף טיפה חמצמץ, באמת שלא מצליח להבחין בטעם בין השוטים בין תערובות.
בגלל שהגרסה של המכונה שלי היא הבסיסית יש שעון לחץ דוד בלבד , אז להוריד את לחץ המשאבה כנראה לא ישים , אלא על עיוור .(אם אני טועה אשמח לדעת)
בקפלאש פעם בשלושה שבועות.
רעיונות לשיפור הטעמים ?
תודה
[/b]
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
יש מצב שהחצי דקה שאתה מחכה ארכה מידי , זה מישתנה לפי גודל הדודים , נסה להוריד מיים בלי הקפה , לעצור לחצי דקה , ואז ליבדוק עם יוצאים מיים רותחים , אים כן , אז שם כניראה הבעייה של הטעם השרוף , ?
מעבר לזה שכמובן החצי דקה הופכת יחד עם השוט לכמעט דקה שלמה , המיים ממשיכים להיתחממם גם תוך כדי השוט כמובן . . . מרגיש לי ארוך מידי להמתנה לאחר קולינג פלאש . . . ?
מעבר לזה ניקיון כללי של הראש הידית ויתר המעברים , תמיד עוזר לשיפור הטעם .
מעבר לזה שכמובן החצי דקה הופכת יחד עם השוט לכמעט דקה שלמה , המיים ממשיכים להיתחממם גם תוך כדי השוט כמובן . . . מרגיש לי ארוך מידי להמתנה לאחר קולינג פלאש . . . ?
מעבר לזה ניקיון כללי של הראש הידית ויתר המעברים , תמיד עוזר לשיפור הטעם .
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
לחץ משאבה אפשר לכוון מול שעון לחץ שמרכיבים לידית חליטה. בכל מעבדה יש כזה ולפיו אפשר לכוון את ה OPV.
תנסה גם סינגלים - יהיה לך יותר קל למצוא הבדלים בסינגל.
אולי אתה מצונן?
תנסה גם סינגלים - יהיה לך יותר קל למצוא הבדלים בסינגל.
אולי אתה מצונן?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
gibson9655
-
- חבר פעיל מאוד

סלסלת סינגל של לה מרזוקו בדרך.
לא מצונן לא מעשן (כלום)
כשאגיע הביתה אסתכל שוב על כמה bar הדוד ננעל , למיטב זכרוני הוא ננעל על 1.3 - 1.4 באר , אחרי קולינג פלאש יורד לאיזור ה1.1 והרבה לפני שלושים שניות המתנה חוזר חזרה ל1.3 -1.4.
אני חושב שזה קצת גבוה מדי מצד שני ככה זה הגיע מהמפעל המכונה די חדשה.
לא מצונן לא מעשן (כלום)
כשאגיע הביתה אסתכל שוב על כמה bar הדוד ננעל , למיטב זכרוני הוא ננעל על 1.3 - 1.4 באר , אחרי קולינג פלאש יורד לאיזור ה1.1 והרבה לפני שלושים שניות המתנה חוזר חזרה ל1.3 -1.4.
אני חושב שזה קצת גבוה מדי מצד שני ככה זה הגיע מהמפעל המכונה די חדשה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

לחץ דוד כזה נראה בסדר - אם יש לך לחץ דוד גבוה אז אתה יכול להאריך את הקולינג פלאש
לחץ חליטה יותר ישפיע על הטעם .
לחץ חליטה יותר ישפיע על הטעם .
-
gibson9655
-
- חבר פעיל מאוד

גלעד - שני הזנים האחרונים שניסיתי הם שלך
אתיופי וסלוסי קאלוסי
לפני כן היו אי אילו תערובות של קדמה ותערובות מקומיות.
אתיופי וסלוסי קאלוסי
לפני כן היו אי אילו תערובות של קדמה ותערובות מקומיות.
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
הפעם היחידה שבה נתקלתי באי הרגשת טעם באספרסו זה כשהוא היה רותח (קור וחום מקהים טעמים), בהכנה נכונה אין סיכוי לא להרגיש הבדלים בטעם, בטח בין שני סוגים כל כך קיצוניים.
זה גם מחזק את הדברים שכתבת לגבי טעמי השרוף והחמצמץ (בדרך כלל יופיע בחליטה ארוכה).
את הסינגלים שלי אני אוהב ב22 שניות, שהקפה יהיה אימולסי וקרמי .
דבל אני כמעט לא שותה אבל יש לשים לב (לטעמי) שלא יהיה זנב עכבר דק מדי בזליגה אלא יחסית עבה.
אני לא יודע מה לחץ הדוד שלך אבל ניתן להוריד את טמפ' האספרסו על ידי הורדת לחץ הדוד אבל הייתי מנסה קודם חליטת קצרות יותר.
לכל שאלה אתה יודע היכן למצוא אותי
בברכה גלעד
זה גם מחזק את הדברים שכתבת לגבי טעמי השרוף והחמצמץ (בדרך כלל יופיע בחליטה ארוכה).
את הסינגלים שלי אני אוהב ב22 שניות, שהקפה יהיה אימולסי וקרמי .
דבל אני כמעט לא שותה אבל יש לשים לב (לטעמי) שלא יהיה זנב עכבר דק מדי בזליגה אלא יחסית עבה.
אני לא יודע מה לחץ הדוד שלך אבל ניתן להוריד את טמפ' האספרסו על ידי הורדת לחץ הדוד אבל הייתי מנסה קודם חליטת קצרות יותר.
לכל שאלה אתה יודע היכן למצוא אותי
בברכה גלעד
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
לחץ הדוד שלך גבוה מידי, תוריד לטווח שבין 1-1.2 מקסימום.
דווקא המכונה שלך לא צריכה קולינג פלאש ארוך כמו ב e61, מספיק לרוב 4-5 שניות גג ואז לחבר ולחלוט.
קודם הורד לחץ בדוד ונסה מה שהצעתי.
אתה דואג לנקות את המסננת בראש מידי פעם?
מה מצב המטחנה שלך ? חדשה יחסית ?
דווקא המכונה שלך לא צריכה קולינג פלאש ארוך כמו ב e61, מספיק לרוב 4-5 שניות גג ואז לחבר ולחלוט.
קודם הורד לחץ בדוד ונסה מה שהצעתי.
אתה דואג לנקות את המסננת בראש מידי פעם?
מה מצב המטחנה שלך ? חדשה יחסית ?
-
gibson9655
-
- חבר פעיל מאוד

טוב אני מודה שהזנב אצלי יחסית דק - מתחיל בסביבות המילימטר ומסתיים בערך ב2 מילימטר) , כשהוא היה עבה השוט זרם מהר מדי (13-15 שניות).
http://ruleronline.net/
אני אנסה להרחיב אותו ,
איך אני מוריד לחץ בדוד ? (הלחץ באמת 1.4 באר)
המטחנה - בזרה bb05 חדשה מאפריל. את הרשת בראש לא ניקיתי מעולם אולי באמת כדאי לנקות אותה למרות שזה בעצם אמור להיות תפקיד הבאק פלאש.
http://ruleronline.net/
אני אנסה להרחיב אותו ,
איך אני מוריד לחץ בדוד ? (הלחץ באמת 1.4 באר)
המטחנה - בזרה bb05 חדשה מאפריל. את הרשת בראש לא ניקיתי מעולם אולי באמת כדאי לנקות אותה למרות שזה בעצם אמור להיות תפקיד הבאק פלאש.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

לחץ דוד יכול להיות שונה בין מכונות, אין מספר קסם. 1.0 יכול להיות טוב לאחת אבל נמוך קצת לאחרת.
(ב E61 אם מורידים יותר מדי כבר התרמוסיפון ייפגע)
גם אם הלחץ גבוה עדיין קולינג פלאש ארוך יוריד את הטמפרטורה של הראש - בהנחה שהמכונה בנויה נכון ולא תתחמם יותר מדי.
אני הייתי מתמקד בלחץ חליטה דווקא - לא בטוח שבזרה שולחים את המכונה עם 9 בר. יש לאיטלקים נטייה לשלוח עם 11 או 12 בר וזה דופק הרבה מהטעם.
(ב E61 אם מורידים יותר מדי כבר התרמוסיפון ייפגע)
גם אם הלחץ גבוה עדיין קולינג פלאש ארוך יוריד את הטמפרטורה של הראש - בהנחה שהמכונה בנויה נכון ולא תתחמם יותר מדי.
אני הייתי מתמקד בלחץ חליטה דווקא - לא בטוח שבזרה שולחים את המכונה עם 9 בר. יש לאיטלקים נטייה לשלוח עם 11 או 12 בר וזה דופק הרבה מהטעם.
-
gibson9655
-
- חבר פעיל מאוד

אוקי אז עד עכשיו אני מבין שאת השוטים אני צריך לכוון להיות עם זנב רחב יותר שזה בעצם אומר זרימה מהירה יותר.
לחץ בדוד - אני יכול לכוון בעצמי ?
לחץ חליטה אני כרגע אשאיר בצד כי צריך מעבדה.
לחץ בדוד - אני יכול לכוון בעצמי ?
לחץ חליטה אני כרגע אשאיר בצד כי צריך מעבדה.