חיבור אנטנה דיגיטלית ואנלוגית במקביל

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
Avihaiav פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
לטלויזיה שלי יש ממיר dvb-t מובנה, כאשר אני מחבר אנטנה דיגיטילת קולטים שידורי עידן פלוס והכל בסדר.
אני מעוניין לחבר גם אנטנה אנלוגית במקביל (שידורים אנלוגיים של hot (כאילו פיראטי)).
בקיצור קניתי מפצל rf (החיבור של האנטנה) אך כאשר אני מחבר במקביל את שתי האנטנות אני לא מצליח לקלוט את השידורים הדיגיטליים אלא רק את האנלוגיים, בשניה שאני מנתק את הצד של האנלוגי אני מצליח לקלוט את הדיגיטליים, יש לשים לב שאין השפעה על השידורים האנלוגיים, הם רק מפריעים לדיגיטליים.
יש פתרון לקליטה במקביל?

תודה.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #2 

א. לא חושב שיעזרו לך כאן בכל מה שקשור לקליטה פיראטית, זה נגד החוקים של האתר.
ב. מה שמפצל רגיל עושה זה פשוט לקצר את שלושת היציאות שלו וקח בחשבון שזה גורם בין היתר שהשידורים של האנטנה יעברו לתוך הכבל של הוט. זה עלול להפריע לשכנים שלך ויש מצב שהוט יכולים לגלות את זה.
ג. מכיוון שאין באמת פתרון נורמלי לבעיה שלך אז אני כן אתן לך את התשובה כי זה לא יעזור לך יותר מידי (חוץ מזה שתפסיק לנסות) - הסיבה שזה קורה לך היא שבניגוד ללוויין, שיש לו סקלת תדרים משלו, שידורים קרקעיים ושידורי כבלים (גם אנלוגיים וגם דיגיטליים) חולקים בדיוק את אותה סקלת תדרים. השידורים של עידן+ הם (נכון להיום) בתדר אחד (514MHz במרכז ו-538MHz בצפון ובדרום), השידורים האנלוגיים של הוט הם בהרבה מאוד תדרים, מכיוון שבאנלוגי כל ערוץ חייב להיות משודר בתדר משלו (וכמובן גם הערוצים הדיגיטליים משודרים באותו טווח). מכיוון שהוט משדרים לא מעט ערוצים, הם משתמשים בהרבה מאוד תדרים שונים וכנראה בין היתר גם בתדר שמשמש את עידן+, שזה בסדר כי זה על שתי פלטפורמות פיסיות שונות לחלוטין (אחד באוויר והשני בכבל מבודד). ברגע שאתה מאחד אותם לכבל אחד, בכל תדר שיש בו שידור גם של ערוץ של הוט וגם של עידן+ תהיה התנגשות ואתה לא תקלוט לא את זה ולא את זה.

Avihaiav פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

אנלוגי ודיגיטלי

שליחה #3 

ראשית, תודה רבה על התשובה, רואים שאתה מקצוען.
למען הסדר הטוב, לא מדובר בקליטה פיראטית ולכן רשמתי את המילה ״כאילו״, אני לקוח ותיק בטריפל של הוט ולכן אין בעיה שיעלו עלי או בעיות עם השכנים.

אין פתרון אחר בדוגמת פילטר, שינוי הגדרות או כל פתרון אחר?

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #4 

השאלה אם אתה מחובר באופן חוקי או לא אינה רלוונטית מבחינה טכנית, עדיין תהיה אותה בעיה כמו שדיברתי שיהיה מעין שידור לתוך הכבל של הוט וזה עלול להפריע גם לשכנים, ועדיין הוט יכולים לשים לזה לב. הם אולי לא יתבעו לך את הצורה אבל עדיין. אז הדבר הראשון שאתה צריך זה מפצל (בעצם מאחד במקרה הזה) נורמלי שדואג שמה שנכנס אליו ב-input יעבור רק ל-output ולא בין שני input-ים. זה עוד אפשר להשיג.
הנה החלק הטריקי - אתה צריך לשים על הכבל שמגיע מהאנטנה פילטר שמעביר רק את תדר 514MHz (או 538MHz, תלוי איפה אתה בארץ), ועל הכבל של הוט אתה צריך פילטר שחוסם רק את התדר הזה. מכיוון שלא ידוע לי על פילטרים כאלו שזמינים "על המדף" כנראה שתצטרך לבנות כזה בעצמך, ובכל מקרה שים-לב שאתה תאבד לכל הפחות את אותו ערוץ שהוט משדרים על התדר של עידן+.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”