חדשה על הדלפק ופרידה מהגאג׳יה קלאסיק.. (הוספתי סרטון חליטה)

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
redyoyo פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 91
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #1 

אתמול בערב היא הגיעה יחד עם חברה חדשה. בורקת נוצצת ורק ממתינה כבר שמישהו כבר יפעיל אותה ויכין איזה קפה קטן:-)
היום התפנה זמן לכיווני המטחנה (צר לי שאין לי וידאו אבל אני אעלה בקרוב, זאת תהיה זכות ללמוד מכם על הכנת השוט בצורה נכונה) אחרי מספר כיוונים הגעתי למצב של 50-60 מל באזור של 25-27 שניות. עם קרמה וטעם! נפלאים. אחרי כל השנים עם הגאג׳יה הקפה ברוקט שוט טעים יותר.

שאלה של הדיוט: אם מכוונים בדאבל, האם בסלסלת סינגל לאחר מכן זאת אמורה להיות אותה טחינה? כי למרות המאמצים הזליגה בסינגל הייתה איטית יותר.

עריכה - 12.1.14: הוספתי סרטון חליטה. קצת התארך לי, גם לצלם גם לעצור את המכונה.. אולי לטובה כך אני אבין גם את שיוניי הצבעים. תודה לכל תובנה שתבוא.
[url=]

תודה!
עופר
נערך לאחרונה על ידי redyoyo ב 12/01/2014 19:59, נערך 2 פעמים בסך הכל.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #2 

תתחדש ! חתיכת קפיצה עשית...

לשאלתך כן יש הבדל וזה משתנה בין סוגי הסלסילות כי כמות הקפה קטנה בסינגל ומתנגדת פחות ולכן הגיוני שיש קצת הבדל.

המלצתי בהתחלה להתמקד בדאבל ואחרי שתרגיש בנוח תעבור גם להשתמש בסינגל.

לחמם את המכונה מראש חצי שעה לפחות, לעשות קולינג פלאש של כמה שניות לפני החליטה כדי לנקז את המים הרותחים ממחליף החום (אפשר לנצל את המים לחימום הכוס) ואז להמתין מעט ולחלוט את הקפה.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

ועוד נקודה, לפני השוט הראשון של הבוקר טחן 3-4 גרם קפה וזרוק ואז טחן קפה לשוט.

הסיבה: יש תמיד שאריות קפה ישן טחון במעברי המטחנה מהטחינה האחרונה והוא מתחמצן מהר ולכן אחרי הפסקה ארוכה או כשמחליפים קפה צריך לזרוק קצת בהתחלה.

redyoyo פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

אבל קפיצה מדהימה.. אני מתוודה שזאת פשוט הנאה צרופה ממנה. אפילו אשתי אמרה שהקפה פשוט טוב יותר.
אני בינתיים מתמקד בדאבל והולך לפי מה שכתבת, כרגע הסלסלה היא זאת שהגיעה עם המכונה.
תודה!

nadavmm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 614
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 76 פעמים

שליחה #5 

ראשית כל תתחדש, בחירה טובה!!!

רכשת בארץ? תעדכן היכן ובכמה - זה בטוח מעניין הרבה אנשים כאן.

לאחרונה קניתי סלסלה בודדת של LM והכי טוב זה שלא צריך לשנות עובי טחינה, איכשהו זה יוצא בול!!!

ד.א - למה הגומיות על הידיות? הרי הן עם בידוד כפול, לא?

redyoyo פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

האמת שבחודש האחרון דיברתי עם קרלו, לואיג'י ועוד מיני ממגוון חנויות שאנשים רכשו מהן כולל גם המכס כדי לקבל מידע ומחירים. ההמלצה החמה זה לרכוש דרך החנויות. אני עדיין תמה מדוע אלו ההבדלים במחירים כאן לעומת שם. שם החסכון לרוב הוא משמעותי יותר (במכונות קפה לא במטחנה) והאמונה שלי שמכונות בסדר גודל כזה לא אמורות להתקלקל בשנה שנתיים הראשונות (יש יוצאות מן הכלל). את שלי רכשתי לבסוף בארץ בזכות מחיר שקיבלתי- תולדה של הרבה סיבות.
nadavmm כתב:לאחרונה קניתי סלסלה בודדת של LM והכי טוב זה שלא צריך לשנות עובי טחינה, איכשהו זה יוצא בול!!!

ד.א - למה הגומיות על הידיות? הרי הן עם בידוד כפול, לא?
...
איפה רכשת את הסלסלה? אתה משתמש גם בטמפר ייעודי עבורה?

פשוט לא הורדתי את הגומי-פלסטיק מהידיות די נוח האמת. הידיות מתחממות מעט אבל אין בעיה לגעת בהן.

עופר
נערך לאחרונה על ידי redyoyo ב 16/01/2014 23:04, נערך פעם 1 בסך הכל.

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #7 

תתחדש ותהנה, יופי של סט,
כפי שכפיר המליץ תתחיל עם סלסלת הדאבל, תכוון בעיקר לפי הטעם, עוד שנייה פחות שנייה של זליגה זה לא העיקר...
בהצלחה!

nadavmm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 614
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 76 פעמים

שליחה #8 

רכשתי מבריסטה סטיל. כן כולל הטמפר - פשוט סט מעולה.

למרות שקשה לעבוד עם הסלסלה הזו בלי מתקן ייעודי שמונע מהקפה ללכת לצדדים, מאוד מומלץ.

מדהים איך כולם פה בפורום שומרים את המחיר לעצמם, בסוף כולם ייגלו ששילמו ביוקר (-:

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #9 

הגיוני שישמרו את המחיר לעצמם ממגוון סיבות.
אני מעריך שתקשורת פרטית תסייע למעוניינים מבינינו לקבל מושג מדוייק יותר לגבי המחיר וזה בהחלט מקובל.

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1403
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 126 פעמים

שליחה #10 

תתחדש, סט מדהים.
לגבי הסינגל של הרוקט צריך לפחות 12-13 גרם (טוב לא ממש סינגל ) ואני כדי להישאר עם אותה טחינה של הדאבל הייתי דוחס חלש יותר. היום גם אני משתמש רק עם הסינגל של LM.

redyoyo פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

כל אחד וסיבותיו הוא.. הכי חשוב לעשות סקר ולראות שיש הבדלים והם לא קטנים.
בנוגע לבריסטה סטיל היה לי תכנון לקנות שם ובאמת העלתי בשרשור אחר, האם יש חשיבות לטבעת. האנשים היו תמימי דעים -כן. אני אתמקצע קצת וכנראה גם אזמין משם.

אהה-רון
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 364
נתן תודות: 279 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

שליחה #12 

תתחדש... ותהנה...

זכור לגאג'יה את זכות הראשונים.

אני השארתי אותה על השיש... ומשתמש בה מידי פעם כשגדולה לא מחוממת, וגם כדי לזכור שהתקדמתי...

redyoyo פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

האמת של saeco via veneto de lux הייתה זכות ראשונים עוד לפנ הגאג'יה למשך מספר שנים.. אבל אין ספק שלגאג'יה זכות ראשונים בקפה ברמה שונה מבעבר.

אין ספק שזה שדרוג משמעותי עבורי. אבל כזה שדורש למידה. אם אתמול הכול בסוף יצא לא רע בכלל וגם טעים (שזה מחינתי המדד האמיתי) היום בבוקר אחרי שהיא עבדה לפחות 30 דק, הזרימה הייתה פתאום איטית מדי. מה שאומר שאני עדיין עוד צריך להבין איך למלא נכון את הסלסלה ועבודה טובה עם הטמפר.
אני אשמח לשמוע טיפים 8O
תודה!
עופר

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #14 

מזל טוב - אחלה סט
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שליחה #15 

יפיפיה אמיתית.
אני מבין שמדובר במכונת HX.
מנסיון - התקנת מד טמפרטורת חליטה בראש משפרת לאין שיעור את התוצאה בכוס (במיוחד באספרסו אבל גם בהפוך).
לגביי קולינג פלאש - לאחר התקנת המד תוכל לבחון את התנהגות המכונה ולכייל בהתאם לחץ דוד וללמוד את רוטינת הקולינג פלאש המייטבית .
בדר"כ מדובר בטמפרטורת דוד שבין 1.0 ל 1.2 bar - בכדי להגיע ל 93 מעלות בחליטה. קרא בספר המשתמש.

תהנה!!
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

redyoyo פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

סרטון חליטה מה12.1.14:
[url=]
קצת התארך, לצלם וגם להפסיק את המכונה.. אשמח לכל תובנה.

תודה

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

הזרימה בסדר אך השוט קצת ארוך כפי ששמת לב לבד.

דבר אחד מציק לי, רואים שחסר את הפסים החומים שבזרם הקפה כשהוא נחלט בטמפרטורה נכונה וכמובן כשהוא טרי.
כנ"ל לגבי הקרמה, אין טייגר סקין (כתמים קטנים חומים).

נסה לקצר את הקולינג פלאש ב 2-3 שניות או שתמתין עוד כעשר שניות אחריו לפני החליטה ותראה אם זה משתפר.
לטריות הקפה חשיבות מכרעת, הקפד על קפה טרי עד כשבועיים שלושה גג מתאריך הקליה.
לפני השוט הראשון של הבוקר (או לאחר המתנה ארוכה) טחן 3-4 גרם ראשונים וזרוק לפח.

לא כדאי גם לאחסן את כל הקפה בהופר של המטחנה היות והוא לא אטום וגם לא חוסם אור ותמיד יש קצת לחות מהמכונה ובמטבח בכלל.
עדיף לשפוך כמות יומית בכל יום מחדש ואת שאר הקפה לאחסן בשקית מקופלת היטב בארון חשוך, קריר ויבש.

redyoyo פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #18 

תודה רבה כפיר. עכשיו הבנתי גם מה זה טייגר סקין שנכתב עליו רבות, ישנם פעמים שאני רואה וגם כאלו שלא.
את הקולינג פלאש אני מפסיק אחרי שאני רואה שהמים מתייצבים מהראש ולא יוצאים אדים וממתין עוד כ20 שניות בערך עד החליטה.
הקפה בין 10 ימים. אני ממשיך בנסיונות, אני אשתדל להעלות סרטון יחד עם הקולינג פלאש.

תודה

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”