בעיה בתצוגת מסך בחיבור לטלויזיה
-
urik79
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4318
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 130 פעמים
היי
יש לי מחשב חדש ששמתי בסלון. למחשב יש כרטיס מסך r9 290.
המחשב מחובר בכבל HDMI לרסיבר (LX70) ומשם למסך (פנסוניק V20).
כאשר המחשב עולה, אזי תמונת העליה של ווינדוז היא לא ממורכזת, כלומר רואים אותה בצד ימין של המסך. בזמן הזה הטלויזיה מדווחת על רזולוציה של 1080P ב 50Hz.
רק כאשר מסך הכניסה של הווינדוז עולה התמונה היא ממרוכזת. בשלב הזה הרזולוציה היא 1080P ב 60Hz. הבעיה אחרי עליית הווינדוז הוא שהתמונה לא מכסה את כל שטח המסך, כלומר יש שוליים שחורים מסביב כל התמונה.
מה לא בסדר?
תודה
אורי
יש לי מחשב חדש ששמתי בסלון. למחשב יש כרטיס מסך r9 290.
המחשב מחובר בכבל HDMI לרסיבר (LX70) ומשם למסך (פנסוניק V20).
כאשר המחשב עולה, אזי תמונת העליה של ווינדוז היא לא ממורכזת, כלומר רואים אותה בצד ימין של המסך. בזמן הזה הטלויזיה מדווחת על רזולוציה של 1080P ב 50Hz.
רק כאשר מסך הכניסה של הווינדוז עולה התמונה היא ממרוכזת. בשלב הזה הרזולוציה היא 1080P ב 60Hz. הבעיה אחרי עליית הווינדוז הוא שהתמונה לא מכסה את כל שטח המסך, כלומר יש שוליים שחורים מסביב כל התמונה.
מה לא בסדר?
תודה
אורי
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
תחפש במסך עצמו מצב זום מתאים ל-PC. אני לא זוכר איך זה נקרא בפנסוניק, אבל חפש משהו כמו Screen Fit / Pixel 1:1 / PC Mode / Just Scan / "התאמה למסך" וכו.
אם זה לא יעזור, אז בהגדרות המתקדמות של כרטיס המסך יש חלון Scaling Options, שם ניתן לשנות את גודל המסך (overscan / underscan).
אם זה לא יעזור, אז בהגדרות המתקדמות של כרטיס המסך יש חלון Scaling Options, שם ניתן לשנות את גודל המסך (overscan / underscan).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
urik79
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4318
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 130 פעמים
תודה דורון,
במצב Just Scan (ככה זה נקרא בפנסוניק) המצב יותר טוב מאשר ב 16:9, אבל עדיין לא מכסה את כל שטח המסך.
אני אנסה לחפש את ההגדרות המתקדמות האלה מאוחר יותר.
יש לך מושג למה בעליית הווינדוז המסך לא ממרוכז?
במצב Just Scan (ככה זה נקרא בפנסוניק) המצב יותר טוב מאשר ב 16:9, אבל עדיין לא מכסה את כל שטח המסך.
אני אנסה לחפש את ההגדרות המתקדמות האלה מאוחר יותר.
יש לך מושג למה בעליית הווינדוז המסך לא ממרוכז?
כל מה שרציתי כל מה שקניתי
כל מה שאספתי זה לא מספיק
כל מה ששמרתי כל מה שחמדתי
בסוף הבנתי זה לא מספיק
כל מה שאספתי זה לא מספיק
כל מה ששמרתי כל מה שחמדתי
בסוף הבנתי זה לא מספיק
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
בהרבה מסכים גדולים ומחשבים חלון העלייה של ה-BIOS נראה זוועה.
פחות נתקלתי בזה כשכבר יש את חלון העלייה הגרפי של ווינדוז. אני מניח שאפשר לשנות את הרזולוציה של חלון העלייה, תנסה לחפש על זה ברשת אם זה ממש חשוב לך.
פחות נתקלתי בזה כשכבר יש את חלון העלייה הגרפי של ווינדוז. אני מניח שאפשר לשנות את הרזולוציה של חלון העלייה, תנסה לחפש על זה ברשת אם זה ממש חשוב לך.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"