השחרת חלונות ברכב, המלצות? מה החוק?
-
miko79
- חבר ותיק

- תגובות: 1121
- שם מלא: עומר
- נתן תודות: 128 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
שלום, אני מחפש להכהות את החלונות של הרכב, קרוז 2012 בצבע שחור.
אני רוצה לעשות רק משהו חוקי ושיעבור טסט.
אני מחפש הגנה נגד קרינה, ומניעת סינוור מהשמש לילדים מאחורה.
אני מאשקלון, אין לי בעיה להגיע לאשדוד-ראשון וחולון.
מחפש המלצה למקום ומחירים.
מה מותר במסגרת החוק, רק חלונות אחוריים?
הכהה כלשהי בחלונות מקדימה?
הכהה כלשהי בשמשה האחורית?
תודה, עומר.
אני רוצה לעשות רק משהו חוקי ושיעבור טסט.
אני מחפש הגנה נגד קרינה, ומניעת סינוור מהשמש לילדים מאחורה.
אני מאשקלון, אין לי בעיה להגיע לאשדוד-ראשון וחולון.
מחפש המלצה למקום ומחירים.
מה מותר במסגרת החוק, רק חלונות אחוריים?
הכהה כלשהי בחלונות מקדימה?
הכהה כלשהי בשמשה האחורית?
תודה, עומר.
- fLy
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1813
- נתן תודות: 515 פעמים
- קיבל תודות: 272 פעמים
ציטוט מאתר אחר לאחר פנייה למשרד התחבורה:
--------------------------------------------------------------
בס"ד
20/12/04
למר ש., שלום,
שלחתי את פנייתך, לאגף הרכב ולהן התשובה שנתקבלה:
א. תקנה 356 לתקנות התעבורה, קובעת שאין לצפות שמשות ברכב בחומר ציפוי כל שהוא, בין בהתזה, בין בהדבקה ובין בדרך אחרת.
ב. לנוכח האמור, המצב כיום הוא שאין אישור לצפות שמשות ברכב מעבר לכהות המקורית שנעשה בתהליך ייצור השמשה.
בברכה,
איריס דנינו
חוק חופש המידע
----------------------------------------------------
לינק למקור: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=497760
דורון.
--------------------------------------------------------------
בס"ד
20/12/04
למר ש., שלום,
שלחתי את פנייתך, לאגף הרכב ולהן התשובה שנתקבלה:
א. תקנה 356 לתקנות התעבורה, קובעת שאין לצפות שמשות ברכב בחומר ציפוי כל שהוא, בין בהתזה, בין בהדבקה ובין בדרך אחרת.
ב. לנוכח האמור, המצב כיום הוא שאין אישור לצפות שמשות ברכב מעבר לכהות המקורית שנעשה בתהליך ייצור השמשה.
בברכה,
איריס דנינו
חוק חופש המידע
----------------------------------------------------
לינק למקור: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=497760
דורון.
אם אני לא טועה אתה יכול רק להחליף את הזכוכית עצמה בחלון לזכוכית כמו שאתה רוצה.אני רוצה לעשות רק משהו חוקי ושיעבור טסט....
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
הוא קיבל ציפוי בהדבקה, אין "זכוכיות כהות מהיצרן"Avi_h כתב:חמי שילם קצת יותר וקיבל זכוכיות כהות מהיצרן בטויוטה קורולה....
- Avi_h
- חבר ותיק

- תגובות: 1762
- נתן תודות: 79 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
אמיר,Amir64 כתב:הוא קיבל ציפוי בהדבקה, אין "זכוכיות כהות מהיצרן"Avi_h כתב:חמי שילם קצת יותר וקיבל זכוכיות כהות מהיצרן בטויוטה קורולה.......
אני שמח שבחרת לחלוק את דעתך אבל היא לא נכונה. הזכוכית היא ללא ציפוי ואתה יכול לנסות לגרד כמה שתרצה. אין מדבקה.
אגב, באופן תיאורטי, אתה יכול לעשות זאת בעצמך עם הכלים הנכונים ואני אסביר:
במעבדות אופטיקה יש צבעים מיוחדים שמשמשים להשחרת עדשות. % ההשחרה הוא פקטור של זמן ההשהיה של הזכוכית בנוזל המחומם. כמובן שיש גוונים שונים. התוצאה היא זכוכית בגוונים והצבע לא יורד לפחות לא בטווח של שנים.
בהינתן מיכל מספיק גדול עם אמצעי לחימום המים תוכל לטבול את שמשות הרכב בתמיסה אבל לא בטוח שהעלות תהיה ריאלית.
אני לא יודע אם זה התהליך שעושים במפעל אבל זה גם יעבוד.
המחיר של הצבע מאוד גבוה משתמשים במעט בכל עבודה. זה בא בבקבוקונים קטנים.
גם אני בספק, אבל אם הנושא ייהפך לבעייתי (הרבה עבריינים על העיניין) אז מן הסתם הם יוסיפו אותם. הכלי עצמו הוא מאוד פשוט.fLy כתב:ובמכון הטסטים יש כלים לבדוק את אחוז הכהות??
אני בספק....
בכל מקרה אתה צריך להבדיל בין קיום תקנות וחוקים לבין אכיפתם. זה שלרוב לא בודקים או שקשה לבדוק זה לא אומר שהתקנות לא קיימות.
משה
- maladjusted
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 638
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
http://www.holesinthenet.co.il/holesint ... tory-11105
מסקנה: כדאי לוודא שמותר חוקית להשחיר חלונות באוטו אחרי שמביימים מוות, ובכלל כדאי לא לבצע עוד עבירות באותו זמן.
דרך אגב, השמשה האחורית (בנוסף לחלונות אחוריים) בפורד פוקוס מליסינג באה כהה. זה נחמד כי זה מונע סינוור, אז אני מניח שזה חוקי.
מסקנה: כדאי לוודא שמותר חוקית להשחיר חלונות באוטו אחרי שמביימים מוות, ובכלל כדאי לא לבצע עוד עבירות באותו זמן.
דרך אגב, השמשה האחורית (בנוסף לחלונות אחוריים) בפורד פוקוס מליסינג באה כהה. זה נחמד כי זה מונע סינוור, אז אני מניח שזה חוקי.
נערך לאחרונה על ידי maladjusted ב 07/01/2014 16:46, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- קרוקס44
- חבר ותיק

- תגובות: 2073
- נתן תודות: 153 פעמים
- קיבל תודות: 101 פעמים
לפני שנים כשהיה לי לנדקרוזר אשתי הטילה וטו על טיולים עד שאני מכהה את החלונות באוטו.
מצאתי בית עסק ענק לזגגות רכב שעסק בהשחרת חלונות והיה לו אישור של משרד התחבורה לכך הפרוצדורה לקחה יום שלם הם היו מפרקים את הזכוכיות מהרכב ומכניסיים אותן לתנור ובתהליך כימי הם היו מכהים אותן
ומאז התחלנו לטייל.....
מצאתי בית עסק ענק לזגגות רכב שעסק בהשחרת חלונות והיה לו אישור של משרד התחבורה לכך הפרוצדורה לקחה יום שלם הם היו מפרקים את הזכוכיות מהרכב ומכניסיים אותן לתנור ובתהליך כימי הם היו מכהים אותן
ומאז התחלנו לטייל.....