איזה מעבד לקנות

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #1 

עקב הפרעות חשמל מת לי המחשב. מדובר במחשב עתיק ומעפן כך שאין טעם לתבוע את חברת חשמל בכלל. בכל מקרה, הגיע הזמן להשתדרג.
השימושים של המחשב בסיסיים מאוד - גלישה באינטרנט, עריכת מסמכים ומשחקים לא כבדים - את רוב בגיימינג אני עושה על קונסולות. אני יודע שאני לא עומד לשדרג אותו הרבה זמן אחרי הרכישה הזאת.
האם ללכת על core i5 שכנראה יהיה טוב גם בעוד לא מעט שנים, או לבחור באיזשהו מעבד בסיסי שעולה משמעותית פחות אבל בלי ספק יתאים לצרכים שלי כרגע כמו G3220?

חוץ מזה, אשמח להמלצות לצ׳יפסט ביחד עם ההמלצה למעבד, כי זה כבר ממש סינית מבחינתי, אלא אם תגידו פשוט לבחור בלוח אם שיש בו כל מה שאני צריך וזהו.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #2 

ומה עם שאר החלקי מחשב? אתה לא צריך אותם?
אם אלו כל השימושים שלך אז G3220 יספיק לך או שאולי אתה יכול להתאמץ טיפה יותר וללכת על ה i3 כשההפרש מחיר ביניהם הוא באזור ה-200 שקל.

Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #3 

בשאר החלקים יש פחות התלבטות. זה לא שיש עשרות סוגי זכרון לבחור מביניהם, מארז צריך פשוט אחד שיהיה מספיק מאוורר, גדול ועם מקום לסדר את הכבלים, ספק מבית טוב עם כל החיבורים שאני צריך גם הוא לא משהו שקשה מדי למצוא. דיסק קשיח וכרטיס מסך כבר יש לי, אני בהחלט אשקול את נושא הi3.
אני יכול להרשות לעצמי לקנות גם i5, אבל מבעס אותי לקנות מחשב בלי כרטיס מסך, דיסק קשיח וציוד היקפי (ולא משנה שהסיבה היא שכבר יש לי אותם) במחיר של פלייסטיישן 4.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #4 

לדעתי אם אתה לא איזה גיימר או אחד שעובד על משימות שצריכות עיבוד חזק (עריכת וידאו או עיצוב גרפי) אז ה i3 יכול לתת לך פיתרון טוב.

stompy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1416
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #5 

מחשב מבוסס APU של AMD יעשה את העבודה.
welcome to the blockchain
things are about to change
open up the gates