ערב טוב
ברשותי נאד 7020 , זוג וורפדל יהלום 3 וזוג וורפדל יהלום 7.2
חיברתי את הפטיפון למגבר, וחיברתי פעם את ה 3 ופעם את ה 7.2 . בעת חיטוט במאחורה של המגבר, שמתי לב שהבורר היה על 4 אום.
מכיוון שראיתי שבמאחורה של הרמקולים כתובה התנגדות של 8 אום, אז העברתי את הבורר ל 8 אום והתחלתי לנגן את "הדלתות"
הבחנתי בצליל ממש שונה בין ה 7.2 לבין ה 3 , כאשר דווקא ה 3 בעל 25 שנות וותק, הרבה יותר צלול מאשר ה 7.2 שהוא צעיר בן 12.ששניהם נשמעו לי בסך הכל פחות "מלאים" מאשר אני זוכר אותם בעברם. ל דיאמונד 3 חסר "גוף".
האם יש קשר בין זה שהעברתי את הבורר מ 4 ל 8 אום ?
דבר נוסף ששיחקתי איתו זה המשקל על הזרוע של הפטיפון. יש לי אורטופון 30 וקראתי שהמשקל צריך להיות 1.5 גרם.
איך אני אמור לדעת כמה זה 1.5 גרם, אם המשקל הביתי בקושי מבחין בין 87 קילוגרם (שזה מה שהוא מראה שיש לי ) לבין 70 ק"ג חטובים (שזה מה שאני חושב שיש לי)
תודה על העזרה
סנטי
4 אום או 8 אום
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
ניסוי פשוט: תחזיר את המתג ל-4 אוהם, ותבדוק אם אתה עדיין שומע הבדלים ברורים בין הרמקולים (לעניות דעתי, אין קשר...)
את האורטופון קח למכולת/ירקן השכונתיים, ובקש לשקול אותו על המשקל שלהם - יש סיכוי סביר שהוא ייתן תשובה בטווח הדיוק של גרם בודד, ואולי אפילו עשירית הגרם. רוצה יותר טוב? לך לשען או לצורף, או למעבדת מדעים (פיזיקה/כימיה/ביולוגיה) בבי"ס תיכון...
את האורטופון קח למכולת/ירקן השכונתיים, ובקש לשקול אותו על המשקל שלהם - יש סיכוי סביר שהוא ייתן תשובה בטווח הדיוק של גרם בודד, ואולי אפילו עשירית הגרם. רוצה יותר טוב? לך לשען או לצורף, או למעבדת מדעים (פיזיקה/כימיה/ביולוגיה) בבי"ס תיכון...
תודה על התשובות.epony כתב:ניסוי פשוט: תחזיר את המתג ל-4 אוהם, ותבדוק אם אתה עדיין שומע הבדלים ברורים בין הרמקולים (לעניות דעתי, אין קשר...)![]()
את האורטופון קח למכולת/ירקן השכונתיים, ובקש לשקול אותו על המשקל שלהם - יש סיכוי סביר שהוא ייתן תשובה בטווח הדיוק של גרם בודד, ואולי אפילו עשירית הגרם. רוצה יותר טוב? לך לשען או לצורף, או למעבדת מדעים (פיזיקה/כימיה/ביולוגיה) בבי"ס תיכון......
אולי לא הסברתי עצמי כהלכה. אין לי צורך לדעת כמה שוקלת המחט, זו בעיה שלה ושל הדיאטה שלה.
השאלה היא איך אני אמור למדוד את המשקל שאני מעמיס על הזרוע בכדי שיהיה 1.5 גרם ?
כאשר היינו נערים, היינו יודעים כמה לחץ לשים על המחט וזה עבד, הבעיה היא שאני לא ממש זוכר מה עשינו אז...לך תזכור 30 שנה
אלה העקרונות שלי !! לא מוצאים חן בעינייך ?! ....יש לי אחרים ! (הפילוסוף הדגול גראוצ'ו מרקס)
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
בקשר לכיוונון המשקל של הראש/מחט, יש שפע מדריכים ברשת. תריץ בגוגל
how to set tracking force
ותמצא.
לגבי מדידה מדויקת יותר (היות שהסקאלה שעל משקולת הזרוע לא תמיד מדייקת) אתה צריך לקנות
משהו מפה
http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=di ... _sacat=293
בכמה עשרות שקלים. גם הם לא תמיד הכי מדויקים, אבל מניסיון - מספיק טובים.
אגב, זה לא מפתיע אותי שאתה כותב שהיהלום 3 נשמע טוב יותר מה-7. הזדמן לי להאזין לשני הדגמים בעבר (לחוד) וגם אני חשבתי שה-3 טובים יותר. אם תחליט פעם למכור אותם, זרוק לי מלה.
how to set tracking force
ותמצא.
לגבי מדידה מדויקת יותר (היות שהסקאלה שעל משקולת הזרוע לא תמיד מדייקת) אתה צריך לקנות
משהו מפה
http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=di ... _sacat=293
בכמה עשרות שקלים. גם הם לא תמיד הכי מדויקים, אבל מניסיון - מספיק טובים.
אגב, זה לא מפתיע אותי שאתה כותב שהיהלום 3 נשמע טוב יותר מה-7. הזדמן לי להאזין לשני הדגמים בעבר (לחוד) וגם אני חשבתי שה-3 טובים יותר. אם תחליט פעם למכור אותם, זרוק לי מלה.
.Anything can be done, but it's only done if it's done