מגבר איכותי למחשב או ממיר סאונד מהמחשב לאוזניות?

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
rfe7 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 85
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

יש לי מערכת רמקולים למחשב שכוללת סאבוופר וכניסה חוטית לאוזניות(דגם ישן מאוד של לוג'יטק שנקרא Soundman sr-30), אבל מכיוון שאני לא שומע ברמקולים אלא רק דרך אוזניות הזנהייזר שלי(HD 380 Pro) אני חושב שאחליף את הרמקולים במגבר שולחני, אבל צריך שתהיה בו כניסה לאוזניות. יש כל כך הרבה חברות ודגמים שאי אפשר לדעת...

מה שכן, המליצו לי כשקניתי את האוזניות לא לקנות מגבר אלא ממיר שמשפר סאונד שמגיע מהמחשב אל האוזניות, דגם שנקרא Audioengine D1. אולי זה מה שאני צריך ולא מגבר?

תודה מראש

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

בכל מקרה אתה צריך ממיר (DAC) - רק נשאלת השאלה אם אתה רוצה/צריך גם מגבר.

לאוזניות שלך יש עכבה של 54 אוהם, ולכן כנראה שתפיק תועלת גם ממגבר ולא רק מממיר.

כמה שאל לפני שנתקדם:
חשבת על תקציב?
איזה מוזיקה אתה שומע?

נ.ב. ה-D1 הוא ממיר משולב מגבר והוא סבבה לגמרי, אבל לא בהכרח המוביל בקטגוריה שלו...

rfe7 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

epony כתב:בכל מקרה אתה צריך ממיר (DAC) - רק נשאלת השאלה אם אתה רוצה/צריך גם מגבר.

לאוזניות שלך יש עכבה של 54 אוהם, ולכן כנראה שתפיק תועלת גם ממגבר ולא רק מממיר.

כמה שאל לפני שנתקדם:
חשבת על תקציב?
איזה מוזיקה אתה שומע?

נ.ב. ה-D1 הוא ממיר משולב מגבר והוא סבבה לגמרי, אבל לא בהכרח המוביל בקטגוריה שלו...
...
תקציב - 1000-1200 ש"ח.

אני שומע מגוון רחב של מוסיקה - רוק כבד, טראנסים, שנות השמונים. אבל מה שחשוב לי, שזה גם מה שהוביל אותי לקנות את ה- HD 380 Pro, זה באסים טובים שמורגשים היטב.

אם ה- D1 לא הכי טוב אז איזה ממיר יותר מומלץ ממנו?

yossi126
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 778
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #4 

rfe7 כתב:יש לי מערכת רמקולים למחשב שכוללת סאבוופר וכניסה חוטית לאוזניות(דגם ישן מאוד של לוג'יטק שנקרא Soundman sr-30), אבל מכיוון שאני לא שומע ברמקולים אלא רק דרך אוזניות הזנהייזר שלי(HD 380 Pro) אני חושב שאחליף את הרמקולים במגבר שולחני, אבל צריך שתהיה בו כניסה לאוזניות. יש כל כך הרבה חברות ודגמים שאי אפשר לדעת...

מה שכן, המליצו לי כשקניתי את האוזניות לא לקנות מגבר אלא ממיר שמשפר סאונד שמגיע מהמחשב אל האוזניות, דגם שנקרא Audioengine D1. אולי זה מה שאני צריך ולא מגבר?

תודה מראש
...
עריכה: הודעה נמחקה. היתה צריכה להיות פרטית.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #5 

בתקציב הנתון, ובהינתן שאתה לא מתכוון להתנייד עם הממיר/מגבר שלך בשום שלב, אז לדעתי האופציות הכי טובות הן: יכול להיות שיהיו פה המלצות בתקציב הנתון שיהיו יותר מוכוונות לבאס, אבל אני אישית לא חושב שאתה צריך לטפל בבאסים דרך הממיר/מגבר, אלא דרך אקולייזר דיגיטלי בתוכנה שדרכה אתה מנגן קבצים מהמחשב שלך. (i)

נ.ב. שתי ההמלצות הנ"ל הן לממירים משולבים עם מגבר אוזניות שהינם נייחים/שולחניים. יש אלטרנטיבות שמאפשרות ניוד הממיר ו/או המגבר (למשל שילוב של Fiio E17 עם Fiio E09...), אבל ממה שהבנתי אתה מחפש פתרון שולחני ולכן נתתי את ההמלצות הללו מלכתחילה. (f)

rfe7 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

תודה לכולם על העזרה.

מצד שני, האם יש כזה הבדל בין סאונד מממיר DAC למה שאקבל ישירות מכרטיס הקול שבמחשב(הכרטיס שלי מותקן על לוח האם - OB)? איך אפשר לשפר את הסאונד ע"י הפיכתו לאנלוגי? הדבר לא כל כך ברור לי.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #7 

בכרטיס הקול שלך גם יש DAC, בהנחה שאתה מתחבר עם פלאג אוזניות רגיל שמקבל סיגנל אנלוגי. הממיר בכרטיס הבסיסי הוא גם, ובכן, בסיסי, וגם סובל מאימפלמנטציה בסביבה של מחשב אישי שמגיעה עם המון רעשים חשמליים מסביב.

מעבר לכך, יש משמעות לא מבוטלת לשליטה בווליום שהיא בחומרה (קרי, מגבר חיצוני) ולא בתוכנה (הווליום של תכנת הנגן ו/או של מערכת ההפעלה...)

עיבוד הסיגנל ע"י ממיר חיצוני ייעודי בהגדרה ייתן לך שיפור על ההמרה שמתבצעת בכרטיס הקול המובנה, וזה נכון גם למחיר USB פיצי ב-$50 כמו ה-HiFiMediy...

rfe7 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

epony כתב:בכרטיס הקול שלך גם יש DAC, בהנחה שאתה מתחבר עם פלאג אוזניות רגיל שמקבל סיגנל אנלוגי. הממיר בכרטיס הבסיסי הוא גם, ובכן, בסיסי, וגם סובל מאימפלמנטציה בסביבה של מחשב אישי שמגיעה עם המון רעשים חשמליים מסביב.

מעבר לכך, יש משמעות לא מבוטלת לשליטה בווליום שהיא בחומרה (קרי, מגבר חיצוני) ולא בתוכנה (הווליום של תכנת הנגן ו/או של מערכת ההפעלה...)

עיבוד הסיגנל ע"י ממיר חיצוני ייעודי בהגדרה ייתן לך שיפור על ההמרה שמתבצעת בכרטיס הקול המובנה, וזה נכון גם למחיר USB פיצי ב-$50 כמו ה-HiFiMediy...
...
מה ההבדל בשליטה בווליום ע"י חומרה מאשר בתוכנה? ומה הכוונה ברעשים חשמליים?

eladi7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 412
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #9 

rfe7 כתב:תודה לכולם על העזרה.

מצד שני, האם יש כזה הבדל בין סאונד מממיר DAC למה שאקבל ישירות מכרטיס הקול שבמחשב(הכרטיס שלי מותקן על לוח האם - OB)? איך אפשר לשפר את הסאונד ע"י הפיכתו לאנלוגי? הדבר לא כל כך ברור לי.
...
DAC - פירוש - digital to analog converter
המרת אותות דיגיטליים (0111001101010) לאנאלוגיים (סיגנל ופעימות וולט לדרייבר - רמקול) כלומר השפה שהרמקול מבין
הDAC על הלוח אם ברוב המקרים (גם בחדשים ביותר) לא איכותי וממש לא יספק את הסחורה למי שמחבר ציוד שמסוגל ליותר ולמעשה מהווה את החוליה החלשה במערכת,וכלל אצבע במערכות סאונד למיניהם (ובשאר תחומים בחיים) קובע שחוזקה של שרשרת נקבע לפי החוליה החלשה שבה..
לפני שאתה רץ למגברים לסוגיהם תשקיע במקור - כלומר בכרטיס הקול :wink:
תתפלא ותופתע מאוד כמה איכות עוד אפשר להוציא עוד לפני הגברה ראויה...
ועם כל האיכות הזו בשלב מתקדם ועם הגברה איכותית אתה כבר לא תתפלא,אתה תהיה במקום אחר לגמרי
:lol:
מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #10 

rfe7 כתב:
epony כתב:בכרטיס הקול שלך גם יש DAC, בהנחה שאתה מתחבר עם פלאג אוזניות רגיל שמקבל סיגנל אנלוגי. הממיר בכרטיס הבסיסי הוא גם, ובכן, בסיסי, וגם סובל מאימפלמנטציה בסביבה של מחשב אישי שמגיעה עם המון רעשים חשמליים מסביב.

...
מה ההבדל בשליטה בווליום ע"י חומרה מאשר בתוכנה? ומה הכוונה ברעשים חשמליים?
...
הנמכת ווליום דיגיטלית בתוכנה יכולה לפגוע ברזולוציה של האות. אות אודיו סטנדרטי מכיל 16 ביט של אינפורמציה, והנמכה דיגיטלית מצמצמת אותו עד כדי פגיעה באות עצמו ממש. חפש בגוגל על אופטימזציה של שמיעת אודיו במחשב וההמלצה ראשונה כמעט בכל מקום תהיה לקבוע את הווליום של מערכת ההפעלה על 100% מהסיבה הזאת בדיוק..! :oops:

"רעש חשמלי" זה כינוי כולל למכלול השפעות הקרינה האלקטרומגנטית ממקורות שונים על אות חשמלי.
במחשב ביתי יש ספק כוח פנימי, כרטיס גרפי עתיר ביצועים, כוננים קשיחים שמסתובבים במהירויות אדירות וכיו"ב - כולם מייצרים אותות אלקטרומגנטיים אשר יכולים להשפיע על ניקיון הסיגנל שיוצא לאוזניות. סיגנל דיגיטלי, בהיותו מורכב אך ורק מאפס ואחד, הרבה פחות חשוף להשפעות הללו, ולכן הוצאת פעולת ההמרה מדיגטלי לאנלוגי מחוץ למחשב מביאה להפחתה מהותית בהשפעת הרעש הנ"ל על איכות סיגנל האודיו. (i)

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”