בעיות צפייה במחשב המחובר לטלוויזיה

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
Razz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 74
הצטרף: דצמבר 2013
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.

יש לי מחשב AMD ישן, עם מעבד 3200 (קצת יותר חזק מפנטיום 4). התקנתי בו כרטיס מסך חדש, ATI HD 5450. מערכת ההפעלה היא Windows XP SP3. אני מחבר אותו לטלוויזיה 46 אינץ' חדשה: SONY KDL 46EX720, בעלת רזולוציה מקסימלית של 1920X1080 בקצב רענון של 60 הרץ.

להלן הבעיות:

1. המקסימום שאני מצליח לכוון את ממשק ה"קטליסט" של כרטיס המסך לצפייה במחשב בטלוויזיה הנ"ל הוא 1920X1080, אבל רק בקצב רענון 30 הרץ ולא יותר, למרות שכרטיס המסך הזה תומך ב-60 הרץ עד כמה שידוע לי. אם אני מנסה יותר, מסך הטלוויזיה נהיה שחור לכמה שניות ואז חוזר ל-30 הרץ.

2. בצפייה במצב הנ"ל, העכבר זז הרבה יותר לאט והסרטים לא מנוגנים חלק. אפשר לצפות, אבל יש יותר מדי קפיצות. הנגן הוא MPC Home Theatre.

3. בצפייה ברזולוציה 1280X720, העכבר מתפקד כרגיל, הסרטים מנוגנים הרבה יותר חלק, אבל עדיין עם קפיצות קלות.

יש לציין שכאשר אני מחבר לאותה טלוויזיה מחשב נייד חדש, עם כרטיס מסך מובנה ומעבד i5, אין את כל הבעיות הנ"ל, ואני מצליח לצפות ברזולוציה ובקצב הרענון המרביים ללא קרטועים.

האם הבעיות הנ"ל הן בגלל המעבד הישן או כרטיס המסך? איך אפשר לפתור אותן?

תודה רבה.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
הצטרף: ספטמבר 2007
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #2 

לדעתי בגלל מערכת הפעלה מיושנת ולא רלוונטית.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

Razz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 74
הצטרף: דצמבר 2013
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #3 

תודה לך. זאת אומרת שאם אשדרג לווינדוס 7, זה עשוי לפתור את הבעיות האלה?

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”