שדרוג מטחנת קפה
שלום לכולם.
אני משתמש היום ב vbm domobar junior עם מטחנה פשוטה של graef.
אני לא מאד מרוצה מהמטחנה ומחפש את השדרוג. חשוב לי טעם הקפה ( אספרסו) ,יציבות ואחידות הטחינה. בעדיפות שניה חשוב לי שתהיה יחסית שקטה אם אפשר. צורה וגודל לא מאד משנים.
כרגע אני מתלבט בין k3 שאני יחסית מכיר מחברים לבין baratza vario.
על הנייר ולפי מה שראיתי פה בפורום ובפורומים בחול אני נוטה ל vario אבל יש שני דברים שמדאיגים אותי מעט.
1. האם הקפה באמת כל כך טוב עם ה vario?
2.ראיתי מספר אנשים שהתלוננו בעבר על בעיות משונות אבל הטענה היא שהרוויזיות החדשות יותר יציבות ואמינות.
אני אשמח לשמוע את דעת אלה שמשתמשים בוריו כבר זמן מה לגבי טעם הקפה והאמינות.
בנוסף אני יכול לארגן k3 אני אשמח לבצע השוואת טעם וטחינה עם וריו אם יש מתנדב שיכול לארגן וריו
תודה
אני משתמש היום ב vbm domobar junior עם מטחנה פשוטה של graef.
אני לא מאד מרוצה מהמטחנה ומחפש את השדרוג. חשוב לי טעם הקפה ( אספרסו) ,יציבות ואחידות הטחינה. בעדיפות שניה חשוב לי שתהיה יחסית שקטה אם אפשר. צורה וגודל לא מאד משנים.
כרגע אני מתלבט בין k3 שאני יחסית מכיר מחברים לבין baratza vario.
על הנייר ולפי מה שראיתי פה בפורום ובפורומים בחול אני נוטה ל vario אבל יש שני דברים שמדאיגים אותי מעט.
1. האם הקפה באמת כל כך טוב עם ה vario?
2.ראיתי מספר אנשים שהתלוננו בעבר על בעיות משונות אבל הטענה היא שהרוויזיות החדשות יותר יציבות ואמינות.
אני אשמח לשמוע את דעת אלה שמשתמשים בוריו כבר זמן מה לגבי טעם הקפה והאמינות.
בנוסף אני יכול לארגן k3 אני אשמח לבצע השוואת טעם וטחינה עם וריו אם יש מתנדב שיכול לארגן וריו
תודה
הוואריו אחלה מטחנה. הקפה באמת כל כך טוב בה
.
לי מעולם לא היתה בעיה איתה, וגם אם יש, השירות של Baratza יוצא מן הכלל, והם ישמחו לסייע לך, ולשלוח לך כל חלק חילוף אפשרי במחירים מאוד הוגנים.
לי הם שלחו בחינם [!] איזה קליפס שהתחיל לקרטע לי קצת.
מה שאני יכול לספר עליה לעומת הK3:
בארץ היא יקרה יותר, בחו"ל היא זולה יותר.
היא אוגרת הרבה פחות קפה מהK3 (אם אני זוכר נכון משהו כמו חצי גרם)
היא מרגישה ונראית הרבה פחות יציבה וחזקה מהK3, והיא הרבה יותר פלסטיקית, זה יכול לעצבן גם אותי לפעמים.
מבחני טעם למיניהם אני מבין שקראת לבד...
לי מעולם לא היתה בעיה איתה, וגם אם יש, השירות של Baratza יוצא מן הכלל, והם ישמחו לסייע לך, ולשלוח לך כל חלק חילוף אפשרי במחירים מאוד הוגנים.
לי הם שלחו בחינם [!] איזה קליפס שהתחיל לקרטע לי קצת.
מה שאני יכול לספר עליה לעומת הK3:
בארץ היא יקרה יותר, בחו"ל היא זולה יותר.
היא אוגרת הרבה פחות קפה מהK3 (אם אני זוכר נכון משהו כמו חצי גרם)
היא מרגישה ונראית הרבה פחות יציבה וחזקה מהK3, והיא הרבה יותר פלסטיקית, זה יכול לעצבן גם אותי לפעמים.
מבחני טעם למיניהם אני מבין שקראת לבד...
מעולה, ראיתי פה בפורום שמוכרים אותה באיזה חנות בראשון לציון ושהיבואן הוא סי קפה אבל לא איתרתי את החנות וסי קפה זאת כנראה לא החנות ברחוב הברזל( התקשרתי).
מישהוא יודע איפה ואם אפשר לקנות בארץ?
אם לא ואני מזמין מחול אז למיטב הבנתי ה mahlkonig home vario זהה, צודק?
תודה
מישהוא יודע איפה ואם אפשר לקנות בארץ?
אם לא ואני מזמין מחול אז למיטב הבנתי ה mahlkonig home vario זהה, צודק?
תודה
יש אותה בראשון במתחם הסינימה סיטי.
הייתי שם יותר מפעם אחת, כל יום מוכר אחר וגם המחיר קופץ מאחד לשני במאות שקלים (שישימו שלט, זה החוק!).
לדעתי מחיר אחרון ששמעתי היה 2300-2400.
במחיר הזה תיקח K3, לא מאמין שיהיה הבדל באיכות הקפה.
הייתי שם יותר מפעם אחת, כל יום מוכר אחר וגם המחיר קופץ מאחד לשני במאות שקלים (שישימו שלט, זה החוק!).
לדעתי מחיר אחרון ששמעתי היה 2300-2400.
במחיר הזה תיקח K3, לא מאמין שיהיה הבדל באיכות הקפה.
הואריו יכולה להיות בארץ בערך ב 2000 ש״ח ה k3 מוברשת עם מיכל נמוך כ 1800 לדעתי ההבדל לא גדול.
ההנחה שלי שמאצר משמעותית יקרה ומחוץ לתחום מבחינת מחיר .
אתה חושב שיש הבדל בטעם הקפה בין ה k3 לוריו? כזה ש ״בן אנוש ירגיש ? כנל לגבי עיקביות איכות הטחינה?
בנוסף אני נתקל גם בבאזרה bb005 כמתחרה אבל ממה שכתוב פה בפורום לא קיבלתי חוות דעת של בעד ונגד או השוואה ישירה פרק לעובדה שהיא קונית וזה לכאורה יכול לתת יתרון טעם למרות שאני לא מבין את הטיעון כי גם ה graef הפשוטה שלי היא קונית וזה בפני עצמו לא נותן לה יתרון .
חיפשתי מידע עליה בפורומים בחול ולא מצאתי הרבה. חיפשתי גם מידע על המטחנה המקורית של obel שעליה מבוססת ה 005 כבל לא מצאתי משהוא מיוחד.
יש פה מישהוא שיש לו ניסיון איתה ועם ה k3 או הוריו ויכול לספר על ההבדל?
תודה.
ההנחה שלי שמאצר משמעותית יקרה ומחוץ לתחום מבחינת מחיר .
אתה חושב שיש הבדל בטעם הקפה בין ה k3 לוריו? כזה ש ״בן אנוש ירגיש ? כנל לגבי עיקביות איכות הטחינה?
בנוסף אני נתקל גם בבאזרה bb005 כמתחרה אבל ממה שכתוב פה בפורום לא קיבלתי חוות דעת של בעד ונגד או השוואה ישירה פרק לעובדה שהיא קונית וזה לכאורה יכול לתת יתרון טעם למרות שאני לא מבין את הטיעון כי גם ה graef הפשוטה שלי היא קונית וזה בפני עצמו לא נותן לה יתרון .
חיפשתי מידע עליה בפורומים בחול ולא מצאתי הרבה. חיפשתי גם מידע על המטחנה המקורית של obel שעליה מבוססת ה 005 כבל לא מצאתי משהוא מיוחד.
יש פה מישהוא שיש לו ניסיון איתה ועם ה k3 או הוריו ויכול לספר על ההבדל?
תודה.
יש לי את ה BB005 עם טיימר.
יתרונות:
1. יפה וקטנה
2. טוחנת יחסית מהר וללא גושים (לפחות ללא הרבה גושים)
חסרונות:
1. מלכלכת
2. הטיימר די מיותר וגם קשה להיות עיקבי איתו.
3. נוחות שינוי רמת הטחינה
סיכום:
(7/10)
אינני יכול להשוות אותה למטחנות אחרות אבל נניח שיש לי איזשהו אידיאל בראש לאיך שמטחנה צריכה להיות והיא עדיין רחוקה מזה. בקיצור, אם הייתי יכול לקנות עכשיו מטחנה במקומה יש מצב שהייתי בודק את ה K3.
יתרונות:
1. יפה וקטנה
2. טוחנת יחסית מהר וללא גושים (לפחות ללא הרבה גושים)
חסרונות:
1. מלכלכת
2. הטיימר די מיותר וגם קשה להיות עיקבי איתו.
3. נוחות שינוי רמת הטחינה
סיכום:
(7/10)
אינני יכול להשוות אותה למטחנות אחרות אבל נניח שיש לי איזשהו אידיאל בראש לאיך שמטחנה צריכה להיות והיא עדיין רחוקה מזה. בקיצור, אם הייתי יכול לקנות עכשיו מטחנה במקומה יש מצב שהייתי בודק את ה K3.
האמת שמצאתי שני לינקים מעניינים הראשון בגרמנית ומשווה את ה k3 m2d ואת ה bb005. אני מצרף את הלינק לתרגום של העמוד:
translate.google.co.il/translate?hl=en?sl=nl&tl=en&u=http%3A//www.rimprezza.de/Informationen-Service- ... 005-vs-M2D
השני הוא לינק שמצאתי הצבעה אליו פה בפורום שמשווה ל. Vario ול eureka mci (שעליה לא שמעתי).
http://www.home-barista.com/grinders/be ... 17489.html
בכל מקרה שני הלינקים מצביעים על תוצאות טובות של ה 005 במיוחד מבחינת טעם הקפה והאווריריות הקפה הטחון.
מישהוא פה השווה את הטעם של ה 005 לאחת המתחרות?
תודה.
translate.google.co.il/translate?hl=en?sl=nl&tl=en&u=http%3A//www.rimprezza.de/Informationen-Service- ... 005-vs-M2D
השני הוא לינק שמצאתי הצבעה אליו פה בפורום שמשווה ל. Vario ול eureka mci (שעליה לא שמעתי).
http://www.home-barista.com/grinders/be ... 17489.html
בכל מקרה שני הלינקים מצביעים על תוצאות טובות של ה 005 במיוחד מבחינת טעם הקפה והאווריריות הקפה הטחון.
מישהוא פה השווה את הטעם של ה 005 לאחת המתחרות?
תודה.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
ה bb005 רועשת יותר מה k3, בנויה פחות טוב אבל הטחינה שלה באמת יותר פלאפית וזה דומה לקוניות הקטנות האחרות.
ראש בראש ייתכנו הבדלים מינורים בין הקומפאק ובינה אבל מבחינת עקביות, איכות בניה וחבילה כוללת ה k3 מנצחת במיוחד בגרסה השחורה שעולה 1600 שקל.
לגבי הואריו לדעתי היא ממש לא מצדיקה את מחירה הגבוה בארץ, ב 1400-1500 היא הייתה המלצה אידיאלית לבית אבל במחיר שהיא מוצעת עם איכות בניה נחותה לעומת ה k3 לרבות המון פלסטיקים ומתגים עדינים היא מיותרת.
לך על ה K3(לדעתי עדיף על השחורה) לא תצטער...
ראש בראש ייתכנו הבדלים מינורים בין הקומפאק ובינה אבל מבחינת עקביות, איכות בניה וחבילה כוללת ה k3 מנצחת במיוחד בגרסה השחורה שעולה 1600 שקל.
לגבי הואריו לדעתי היא ממש לא מצדיקה את מחירה הגבוה בארץ, ב 1400-1500 היא הייתה המלצה אידיאלית לבית אבל במחיר שהיא מוצעת עם איכות בניה נחותה לעומת ה k3 לרבות המון פלסטיקים ומתגים עדינים היא מיותרת.
לך על ה K3(לדעתי עדיף על השחורה) לא תצטער...
- boazj
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
- נתן תודות: 155 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
מה ההבדל ב k3 בין הצבעים השונים ?
בדכ גימור במתכת כרום נחשב עדיף.
בהתלבטות דומה לגבי מטחנה לבריקולטה.
חבר, שגם חבר פורום, המליץ לי לעלות מעבר ל k3.
עדייו לא דיסקסטי איתו את הנושא 😄.
אבל האם יש טעם, ומה מומלץ בנקודת מחיר יותר גבוהה?
מבחינתי אפשר לרכוש בארץ או בחול.
שבת מקסימה.
בדכ גימור במתכת כרום נחשב עדיף.
בהתלבטות דומה לגבי מטחנה לבריקולטה.
חבר, שגם חבר פורום, המליץ לי לעלות מעבר ל k3.
עדייו לא דיסקסטי איתו את הנושא 😄.
אבל האם יש טעם, ומה מומלץ בנקודת מחיר יותר גבוהה?
מבחינתי אפשר לרכוש בארץ או בחול.
שבת מקסימה.
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
היי,
יש לי את ה BB005 ואני לא מצטער לרגע שקניתי אותה !
היא גם לא כזאת רועשת כמו שמתארים אותה.
טוחנת אוורירי מאוד, מהירה , בלי שום גושים ! כמו שהיה לי עם הרוקי.
אני כן מרגיש הבדל בטעם הקפה
אתה מוזמן לטעום קפה מימנה...
בקשר ללכלוך , סתם שטויות. אני עובר עם מתאם לידית והכל יורד ישירות לשם בלי שום לכלוך.
טיימר פשוט לומדים לעבוד איתו אחרי דקה וחצי.
יש לי את ה BB005 ואני לא מצטער לרגע שקניתי אותה !
היא גם לא כזאת רועשת כמו שמתארים אותה.
טוחנת אוורירי מאוד, מהירה , בלי שום גושים ! כמו שהיה לי עם הרוקי.
אני כן מרגיש הבדל בטעם הקפה
אתה מוזמן לטעום קפה מימנה...
בקשר ללכלוך , סתם שטויות. אני עובר עם מתאם לידית והכל יורד ישירות לשם בלי שום לכלוך.
טיימר פשוט לומדים לעבוד איתו אחרי דקה וחצי.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

לדעתי השחורה יפה יותר, השחור שיש בארץ זה שחור מטאלי שנראה ממש טוב באור.boazj כתב:מה ההבדל ב k3 בין הצבעים השונים ?
בדכ גימור במתכת כרום נחשב עדיף....
למטחנה יש בכל מקרה חלקים שחורים וזה נבלע בגרסה השחורה טוב יותר.
מעבר לזה השחור הרבה יותר פרקטי מבחינת כתמי מים שעלולים להגיע מהמכונה הסמוכה, בגרסה המתכתית המבריקה כל כתם שלא תנקה עלול שלא לרדת ועם הזמן יהיה חימצון והברק לא יהיה כפי שהיא חדשה ועוד לא הזכרתי שריטות קטנות שיבלטו יותר.
אגב גם השחורה זו מתכת צבועה, זה לא אומר שהגימור הכסוף איכותי יותר רק יקר יותר...
תודה כפיר , אתה יכול להסביר למה אתה מתכוון כשאתה אומר שזה דומה לקוניות הקטנות האחרות?כפיר_ש כתב:ה bb005 רועשת יותר מה k3, בנויה פחות טוב אבל הטחינה שלה באמת יותר פלאפית וזה דומה לקוניות הקטנות האחרות.
.....
לצורך העיניין היום יש לי graef שהיא קונית קטנה ופשוטה אבל מניח שלא לזה התכוונת.
שי, כשאתה אומר שאתה מרגיש הבדל בטעם אני מניח שבהשוואה ל רוקי, יצא לך להשוות ל k3? כמה תחזוקה היא דורשת וכמה קשה לטפל בה?
תודה על התשובות.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

כשאני משווה לקוניות אני משווה ללליט pl53, איבריטל וכו׳. הגראף לדעתי למרות הדסקיות הדומות נחותה פי כמה.
לדעתי שדרוג ממה שיש לך היום באמת יהיה שדרוג, הקומפאק מבחינת איכות בניה בליגה משלה כי שני האחרות הן מטחנות קטנות לבית והקומפאק יכולה לשמש גם כמטחנה לשוק מסחרי (לדוגמה לשימוש כמטחנת נטול).
לך עם הבטן שלך, תנסה ללכת ולראות בעצמך לפני שאתה מחליט.
אגב מבחינת גב, שירות ואחריות אף יבואן אחר של המטחנות הללו לא מתקרב ברמה לרוני מקפה רות שמייבא את הקומפאק וזה שיקול לא פחות מהותי.
הקומפאק מתומחרת בארץ במחירי דילר בגלל רוני אחרת מחירה היה חוצה בקלות את האלפיים...
לדעתי שדרוג ממה שיש לך היום באמת יהיה שדרוג, הקומפאק מבחינת איכות בניה בליגה משלה כי שני האחרות הן מטחנות קטנות לבית והקומפאק יכולה לשמש גם כמטחנה לשוק מסחרי (לדוגמה לשימוש כמטחנת נטול).
לך עם הבטן שלך, תנסה ללכת ולראות בעצמך לפני שאתה מחליט.
אגב מבחינת גב, שירות ואחריות אף יבואן אחר של המטחנות הללו לא מתקרב ברמה לרוני מקפה רות שמייבא את הקומפאק וזה שיקול לא פחות מהותי.
הקומפאק מתומחרת בארץ במחירי דילר בגלל רוני אחרת מחירה היה חוצה בקלות את האלפיים...
הם עושים פה יחצנות ל K3 , זה ברור...תלך עם מה שאתה מרגיש לנכון ללכת.
תבדוק את כל הדגמים שמעניינים אותך ואז תחליט
אם אתה רוצה לבדוק אצלי את המטחנה אתה מוזמן
כתווב לי למייל אי אפשר לשלוח לך פה פרטיות
[email protected]
תבדוק את כל הדגמים שמעניינים אותך ואז תחליט
אם אתה רוצה לבדוק אצלי את המטחנה אתה מוזמן
כתווב לי למייל אי אפשר לשלוח לך פה פרטיות
[email protected]