שלט תחליפי לממיר YES

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
TBerger פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
שם מלא: Tamir Berger
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום רב לכם,
אני מנוי של YES כבר הרבה שנים ויש לי 4 ממירים שניים MAX ושניים MAXTotal.

קיימת בעיה קשה עם השלטים של YES (ואולי גם של HOT) בשל המבנה (הלא טוב) שלהם.
רוב הכפתורים בשלט, למעט חמשת הכפתורים המרכזיים, הם בעצם לא כפתורים אלא צבע מוליך על גבי הגומי, שנוגע במגעים במעגל המודפס. עם הזמן (הדי קצר) הצבע מתחיל לדהות כתוצאה מהלחיצות או מלחות ואז הכפתורים מפסיקים לפעול אחד אחרי השני.
כיום כל השלטים שיש לי לא פועליםף ואני לא רוצה להוציא כל שנה 200 ש"ח לשלטים.

שאלתי היא, האם קיים שלט תחליפי שמישהו רכש או מכיר ופועל בכל הפונקציות שיש לממירים (כולל הקלטה, הרצה וכד') וכן לפחות יוכל לכבות, להדליק, להעביר את הטלוויזיה למצב וידאו ולשלוט על הווליום שלה.
קיימים בשוק מאות שלטים אוניברסליים. האם כולם מתאימים? האם יש פרוטוקול מיוחד לממירים של YES? מה אומר למעשה קוד בשלט,האם תדר שונה האם הפרש זמנים בפולסים?

תודה מראש על עזרתכם.

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6111
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 994 פעמים

שליחה #2 

אני יכול לומר לך שמניסיון שלטים אוניברסליים של פיליפס עושים את העבודה - הם עולים בסביבות ה-70 שקלים אם אתה משיג במכירות קבוצתיות באתרי המכירות פה בארץ, הם ניתנים להתאמה של כל כפתור וכפתור מהשלט המקורי של יס לדוגמה אבל זה לא משתלם כי זה כבר במחיר של החלפת שלט ומה עשית בזה כאשר שלט חלופי של יס עולה 48.52 שקלים?

תניילן את השלטים, אל תפיל אותם.. יחזיקו מעמד... יש לי שלטים של יס כבר מעל 10 שנים עובדים כמו מיום קבלתם.. לא החלפתי מעולם... הכל עניין של איך שומרים על הציוד בבית... ובבית עם ילדים ברור שהשלטים לא יחזיקו זמן רב.

אם יש לך אייפון אתה יכול לקנות מתאם נטקואץ' זה עולה ממש ממש זול ודרכו אתה שולט על הממיר של יס/הוט

TBerger פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
שם מלא: Tamir Berger
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

מה צריך לבדוק?

שליחה #3 

קודם כל תודה.

אני מניילן אבל נגד נפילות קשה לי לשמור על כולם (יש 6 בבית כולל אותי) וגם עם ניילון הלחצנים דורשים לחיצה חזקה יותר עם הזמן כי הצבע דוהה, בעיקר בלחצנים שמשתמשים בהם הרבה כמו הדלקה וכיבוי של הטלוויזיה, מעבר ל AV ועוד.

לגבי השלט של פיליפס:
1. האם ידוע לך אם שיטת העבודה שונה, כלומר לא צבע שנוגע במגעים אלא לחצן אמיתי. אומנם גם לחצן אמיתי יכול להתקלקל אבל הרבה פחות, מנסיוני למשל בשלט של יס 5 הכפתורים המרכזיים שהם לחצן לא התקלקלו אף פעם. אם השלט של פיליפס בנוי יותר טוב אז מירב הסיכויים שיחזיק הרבה יותר זמן ואז ההפרש של 20 ש"ח כדאי.
2. האם יש דגם מומלץ או מספיק לבדוק שיש את כל הכפתורים הדרושים ושהשלט הוא לומד?

תודה רבה.

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2611
שם מלא: יואב בן חורין
נתן תודות: 233 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #4 

גם אני כמו רבים סובל מהשלטים של יס
ניסיתי הרבה שלטים.
כולל ההרמוני 1
ואין תחליף לנוחות של השלט של יס... לי לפחות.
ארגונומית הוא יושב לי הכי נוח ביד. (אולי פשוט התרגלתי).

פעם הייתי מפרק ומתקן לבד, אבל בדכ התפסים היו נשברים...
אז כיום מידי פעם קופץ לדואר ומחליף שלט.

לפי החוזה של יס, הם אחראים לממיר, ובהגדרה של ממיר זה כולל שלט, כלומר, הם גם אמורים להיות אחראים גם לשלט.
פעם הייתי מתקשר, רב עם נציג שירות שלא מבין בכלל מה ההבדל בין מחט ל....
ובסוף אחרי כמה נציגים בכירים היו מזכים אותי.

היום, אני מודה, כבר התייאשתי.... מחליף בדואר וסובל בשקט.

מקווה שאחרי שיס יסיימו עם כל הפרוייקטים החדשים, או במקביל, יחפשו פתרון הולם לנושא התבלות השלטים המואצת.
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”