כאמור הוזמן: Intel® NUC Kit D34010WYK
זכרון: Kingston KVR16LS11/4 DDR3L-1600 MHz PC3-12800 4GB SODIMM
המחשב מתוכנן להריץ XBMC על OPEN ELEC לטובת הזרמת סרטים וסדרות מ – NAS וכמובן צפייה בתוכן IPTV.
המחשב מחובר באופן הבא:

ה – NUC עצמו נמצא בריכוז תקשורת עליון (קומה עליונה) ואילו הסוויץ' והנתב בריכוז תקשורת בקומה תחתונה.
טוב אז קודם כל במבט ראשון מבחוץ הקופסא נראית איכותית ודיי מושקעת כפי שעוד יתברר בהמשך

פתיחת האריזה מגלה משהו נחמד... מה שמראה על תשומת הלב, הרצינות והמחשבה שנתנו באינטל למוצר:
לאחר הפתיחה הקיט מגיע עם הצרכים הבסיסיים בלבד לצורך הפעלה ראשוני:
[*] מחשב ה - NUC
[*] ספק מתח
[*] כבל 220V (במקרה שלי המחשב הגיע עם כבל אמריקאי עם חיבור מיקי מאוס אשר שונה מחיבור הקומקומים הנפוץ)
[*] מתלה בתקן Vesa לטלויזיות וצגים
[*] מדבקה של אינטל i3
[*] מדריך משתמש מאוייר (מאוד מצומצם)
ו... זהו בעצם.

לטעמי קצת סגפני מדי, מתאם mini HDMI HDMI או לחילופין mini display port display port היה מקל את החיים.
עם הוצאת המחשב אפשר להמשיך להתרשם מאיכות הבנייה ושל המחשב. קודם כל הוא קטן!! הרבה יותר קטן ממה שנראה בתמונות. המחשב מאוד מרשים וזכה למבטי פליאה מכל מי שמסתכל על הפלא הקטן. בניגוד לגודל כשמרימים אותו הוא כבד יחסית לגודל שלו. בהתרשמות ראשונית הוא מרגיש בנוי היטב ומאוד שונה מכל מיני מחשבים אחרים שנמכרים באתרים סיניים.

הכיסוי הפלסטי העליון, בצבע שחור מבריק, מוגן במדבקה למניעת שריטות. החלק המרכזי הכסוף בתמונות בעצם הוא גוש אלומיניום אשר מרגיש מאוד איכותי וכנראה המשמעות המרכזית שלו היא פיזור חום טוב יותר.
לצורך הכנסת הזכרון הנייד יש צורך לפתוח ארבע ברגים בתחתית המחשב. לאחר הפתיחה ניתן להסיר את החלק התחתון של המחשב ומגלים את פנים המחשב אשר כולל חיבור לזכרון so-dimm, חיבור SSD, ממשק ה – IR .
בנוסף ישנם שני חיבורי COAX, כנראה לצורך חיבור מתאם wifi.

הכנסת זיכרון ה – ram מעט קשה בהתחלה וצריך לשים לב. דווקא בחלק הזה המחבר נראה דיי שברירי ולרגע חשבתי שהוא לא ישרוד את הכנסת הזכרון.

לאחר הכנסת הזכרון (במקרה שלי אין ssd, התוכן יוזרם מהרשת( וסגירת המחשב זהו בעצם והפלא מוכן לעבודה.
החיבורים אשר מסופקים עם המערכת:
[*] Mini HDMI 1.4a
[*] Mini DisplayPort 1.2 output
[*] Stereo analog audio jack (microphone in/headphone out/speaker out)
[*] 4 high-speed USB 3.0 ports (2 in the front panel, 2 in the back panel)
[*] Two additional high-speed USB 2.0
[*] Integrated Intel® PRO 10/100/1000 Network Connection
[*] Wireless antennae (integrated into the chassis)

לטעמי כמות החיבורים וסוג החיבורים קצת בעייתית, נושא ה – MINI HDMI וה – MINI DISPLAY PORT והעדר ממשק SPDIF קצת פוגמים בחיבוריות. יש לשים לב שאצל המתחרים (בעיקר Gigabyte Brix ו – ZOTAC) הממשקים הללו כן קיימים.
הפעלה של המחשב, לוגו מרשים של NUC ואז התקנת XBMC על OPENELEC (אני לא אפרט את כל השלבים, פחות רלוונטי, יש את השירשורים המתאימים). אני רק אציין שכצפוי זה לקח 3 דקות....
אפשר לשים לשני הפתחים המרובעים מעל כניסת התקשורת ויציאת הוידאו. הפתחים הללו נועדו לטובת פיזור החום על ידי המאוורר הפנימי. המאוורר הפנימי ממוקדם בכיוון הנסתר של הכרטיס.
בהפעלה אפשר לשמוע איבשה קלה מאוד של המאוורר הפנימי. אני לא חושב שזה מפריע או יכול להפריע בצפיה סרטים, מוסיקה או סתם עבודה על המחשב.
תחת הקונפיגורציה שתארתי ועם הזרמת וידאו לא הרגשתי כלל בחימום של המחשב.
בעיות שהתגלו:
1. בהתקנה הראשונה היה משום מה היה גמגום של הסרטים, בוצעה התקנה מחדש והתקלה נעלמה.
2. ה – CIR (Consumer IR) המובנה לא פועל ב – Openelec (להבנתי הבעיה איננה קיימת ווינדוס). אין בעיה לחבר IR חיצוני וזה עובד מצוין. לאחר שיטוט ברשת מצאתי את התיקון הבא אשר פתר את הבעיה לחלוטין:
- -- do these commands
cd
cd .config
nano autostart.sh
-- enter the following
#!/bin/sh
modprobe -r nuvoton-cir
echo "auto" > "/sys/bus/acpi/devices/NTN0530:00/physical_node/resources"
modprobe nuvoton-cir
-- press ctrl+x and then Y
-- do these commands
chmod 755 autostart.sh
reboot
Your done.
אני לא אכנס כאן לאיכות הוידאו ולאיכות ההזרמה. בסה"כ המכשיר עובדת בצורה מצוינת.
לטעמי המכשיר מצוין שעושה היטב את העבודה.