מחפש DAC או DAC+מגבר ניטראלי במחיר משתלם

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
freedom_il פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #1 

אני מחפש DAC ניטראלי שיחזיק כמה שיותר זמן גם אם אחליף אזניות או אוסיף IEM BA בלי שאני ארגיש צורך להחליף או לשדרג ושיעבוד עם כמה שיותר מכשירים גם בעתיד (ניידים וiPad) אבל זה פחות קריטי ואני מוכן להסתפק רק בתמיכה במחשב במחיר נמוך (ואני מתכוון למכשירי אנדרואיד שמתחילים להכניס תמיכה בפרוטוקול).
אני רוצה משהו ניטראלי ובטוח לא באסי כי אני אוהב את האיזון של VSONIC GR07 BE ולא רוצה לשנות כלום מבחינת תדרים אלא רק להוסיף DAC.

המועמדים הם:
C5D של JDSLabs
FiiO E17, E18
ODAC
HiFimeDIY Sabre U2 Asynchronous

ה C5D כבר קצת עובר את התקציב המתוכנן אבל יש את FiiO E18 שאמור להיות על הנייר מאוזן וגם הוא עם צ'יפ DAC של TI (משהו ברמה דומה או יותר טוב מזה שב C5D). ב E18 יש PCM1795 וב C5D יש PCM5102A.
ב E07 וב E17 יש את אותו צ'יפ של Wolfson. אני מניח שיותר טוב ממה שיש בגלקסי S3 (שגם משתמשים ב Wolfson) אבל אי אפשר לדעת כמה יותר טוב ולכן אני חושש מהם: http://www.wolfsonmicro.com/products/dacs/WM8740/

אפשר פשוט לקנות ODAC אבל אני לא בטוח כמה הוא יוכל לדחוף את האזניות ללא מגבר. בנוסף, הוא קצת יקר רק בשביל DAC ללא אפשרות לחבר למכשיר נייד או iPad.

אחרון חביב, יש את HiFimeDIY Sabre U2 Asynchronous:
http://hifimediy.com/index.php?route=pr ... uct_id=123
אסינכרוני בגלל שכל המכשירים שכתבתי עליהם עד עכשיו הם ככל הנראה אסינכרוניים וזה משפר את האיכות והתזמון. ה DAC במכשיר הזה הוא אותו DAC שנמצא ב ODAC. ה ODAC גם הוא אסינכרוני עם רכיבים דומים (ב HiFimeDIY יש USB controller טוב יותר). אם מוסיפים לו את המוצר הזה: http://hifimediy.com/index.php?route=pr ... uct_id=122
מקבלים משהו די זהה ל ODAC.
עם חיבור של HiFimeDIY ל USB Hub עם מקור כוח חיצוני (ולא ישירות למחשב), אפשר לקבל גם איזון מתח דומה בעלות של כמה דולרים.

yossi126
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 778
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #2 

שאני אבין, אתה מחפש DAC לאוזניות IEM?
כשהיו לי את ה JH13
היה לי 80% מהסאונד מ Cowon D2. ובבית היה לי DAC בשווי חצי מה JH13.
ועוד משהו, אסינכרוני אולי נמדד טוב יותר, אבל לא בהכרח נשמע טוב יותר. תלוי בעוד הרבה גורמים מסביב (מנסיון).

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3449
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 281 פעמים

שליחה #3 

FiiO E17, E18 (היה לי)
מאוד לא ניטראלי

ODAC (היה לי)
C5D של JDSLabs (יש לי)
ניטראלים, עם עדיפות ל ODAC

אגב, הסי5 לבד בתור מגביר עדיף מאשר ה C5D

HiFimeDIY Sabre U2 Asynchronous (היה לי)
הדאק שלו כמעט ברמה של ODAC. כמעט.
יותר ניקוד במחיר\תועלת

ברשמימה הזאת, חוץ מה C5D (שהוא משולב עם מגבר) אין פה שום דבר שאמור לדחוף אוזניות רציניות ללא תוספת הגברה.

freedom_il פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

תודה eyal, אתה ממש אנציקלופדיה של ציוד אזניות :lol:

אם ככה, אני מניח שה E18 לא יתאים כל כך לאזניות VSONIC GR07. דווקא קראתי שהוא יותר ניטרלי מה E17 וקיוויתי לפידבק חיובי כי המחיר די מתאים לי.

בקשר ל C5 מול ה C5D קראתי את זה בעוד כמה מקומות. למרות זאת, אם כבר הולכים על זה, עדיף נראה לי להוסיף את ה 60$ ולקבל הכל בחבילה אחת שעובדת עם מלא מכשירים ללא תוספות כבלים ומתאמים ב C5D.

בקטגוריית מחיר הנמוכה יש גם את UD110v2 של Stoner Acoustics. אני לא יודע מה עדיף בינו לבין HiFimeDIY Sabre U2 Asynchronous.

בקשר למה שהמכשירים אמורים לדחוף, אני לא מתכוון לאזניות קשות להנעה. אני די מתמקד ב IEM.
לכן אם אני מסתכל על C5D בנתונים:
Max Output @ 600Ω 4.146 VRMS
Max Output @ 150Ω 3.580 VRMS
Max Output @ 32Ω 1.182 VRMS

ועל HiFimeDIY Sabre U2 Asynchronous:
510ohm 1.5Vrms
330ohm 1.3Vrms
30ohm 1Vrms

ברור שה C5D בערך פי 2-3 יותר חזק אבל בנתונים שמפורסמים מדובר על מצב High gain. המצב שאני צריך הוא Low Gain בכל מקרה (ל IEM יעילות יחסית) והוא בערך חצי מזה, כלומר דומה מבחינת הספק ל HiFimeDIY. ב IEM שמגיעות עד 100 אוהם במקרה קיצוני גם בדרייברי BA, יש מצב שזה יותר ממספיק, לפחות מבחינת ווליום נטו.

מה אתם אומרים (איל)? אני בכיוון לגבי האבחנות שלי?

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 776
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 83 פעמים

שליחה #5 

אם כבר FIIO אז ה E12 , כל השאר לא ממש יתאימו ל IEM .
אתה צריך להסתכל על output impedance יותר מכל.

בכל מקרה אני חושב שזה בזבוז כי ה FIIO רק יגרעו מהצליל באוזניות שממילא לא צריכות הגברה.

ה HIFIMEDIY יהיה מעולה.
נערך לאחרונה על ידי LQDForce ב 02/01/2014 12:14, נערך פעם 1 בסך הכל.

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3449
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 281 פעמים

שליחה #6 

לגבי ה UD110, אני משתמש בו כדאק חיצוני בינתיים (...אמרנו שזה עדיף מאשר C5D, שאותו הצ'יפ דחוף בפנים)
אהבתי אותו יותר מאשר ה HiFiMeDIY מסיבות של גודל, וכמה ניאנסים מזעריים.
אבל יתרון לגודל כנראה נתן גם עוצמה, כי השני הרגיש חזק יותר )
בהתכתבות שלי עם היצרן של סטונר, הוא אמר לי שזה פוגע בסטונר כשאני מחבר לו אוזניות שדורשות (ועכשיו אני עם אתימוטיק דורשניות)

אז כן, אם יש לך אוניות IEM מאוד רגישות, אז ה הייפיימידיו יעשה את העבודה. הוא היה חזק יותר מהמסטול (סטונר )
ואם אי פעם תעבור לאוזניות גדולות ש"דורשות ", אז תוסיף מגבר.

בהחלט לך על ה HiFi...סופי.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #7 

אני נוטה להסכים... ב-$50 התמורה שמקבלים מהסטונר וההייפיי פשוט פנטסטית! (Y)
אם יש לך עוד $100, אז ה-ODAC נותן תמורה לא פחות טובה בשביל המחיר... (i)

את ה-C5 לא בדקתי, אבל אני אהיה מופתע מאוד אם הוא יהיה עדיף על ה-ODAC. :wink:

freedom_il פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

תודה eyal ו epony.
אני אעשה השוואה על הנייר של הייפיי אסינכרוני ו ODAC לרגע סתם בשביל הקטע:
קודם כל אנחנו מדברים על זה: http://www.jdslabs.com/products/39/odac-objectivedac/
שיש בו קונטרולר USB ו DAC ES9023. אולי יש בו גם אסילטור לשעון אסינכרוני? נראה לי שכן ושזו החתיכה הקצת יותר גדולה מהנגדים על הלוח ליד הקונטרולר USB של Tenor.
בחיבור למקור מתח USB מיוצב, ככל הנראה, ככל הנראה נקרא ODAC Standalone: http://www.jdslabs.com/products/46/standalone-odac/

בהייפיי יש מיקרוקונטרולר USB SA9023 שתומך גם בכניסת 88.2Khz מה שלא נתמך ב TenorTE7022L שנמצא ב ODAC.
בהנחה ומשתמשים בהייפיי עם מקור USB מיוצב כמו היציאות הצהובות מלוח אם (אלה שעובדות גם כשהמחשב כבוי ומספקות זרם גבוה יותר) או אותו מקור USB צהוב מ Docking station שגם הוא עובד בלי קשר לאם יש לפטופ מחובר או לא או בחיבור ל USB Hub עם מקור מתח חיצוני (שנאי) אני מניח שמדובר על 95% לפחות אותו דבר כמו ODAC.
למה ODAC עולה הרבה יותר? אני מניח שנעשו בו קצת אופטימיזציות שקשורות לייצוב המתחים וחוץ מזה הוא מורכב בארה"ב עם מארז מתכת יפה לעומת ההייפיי שמורכב בסין בתוך חתיכת פלסטיק זולה ולך תדע באילו תנאים. ה ODAC הוא מוצר מספיק טוב שיהיו לו קונים במחיר הזה. דבר אחרון, להייפיי אין אחריות :( גם זה שווה כסף.

ל C5D ולסטונר יש את אותו צ'יפסט בדיוק. אני מניח שהמרחק ביניהם קשור בעיקר לשידוך עם המגבר.

לסיכום הוזמן HiFimeDIY Sabre U2 Asynchronous. אין להם כרגע במלאי אבל בטח ישלח עוד כשבוע (ויקח לו להגיע 3-4 שבועות אחרי זה...).

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”