נקודה מתוקה sweet-spot

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
fz12 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 95
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הזמנתי מערכת ספות 2+3 עם 4 הדומים נשלפים. הספה עם שלושת המושבים תהיה מול הטלווזיה ושלושת הרמקולים הקידמיים. באם ארצה לשבת בנקודה המתוקה אז אני צריך לשבת במשב האמצעי שהוא ללא הדום נשלף!. אבל באם ארצה לשבת במשב עם הדום אצטרך לשבת במושבים הצדדים של התלת ספה .ז"א בסטיה של 50 ס"מ מה sweet-spot האם זה קריטי?? אני מאזין לסטריאו וגם לסרטים האם מישהו מהחברים נתקל כבר בבעיה זו? או איך פותרים באם יש בו זמנית 2 מאזינים? עיצות ופתרונות יתקבלו בברכה! אני חשבתי על 2פתרונות משלי שלא לרוחי: שהרמקולים יזוזו באופן לא סימטרי כלפי הטלוויזיה או אזיז הרמקולים וגם הטלוויזיה כך שהטלוויזיה המרכז שלה יתלכד עם קו האמצע של אחד המושבים בעלי הדום. כך שאוכל להנות גם ממושב נוח יותר ל ישיבה אודה למי שיכול לעזור בסוגיה זו!

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17925
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #2 

תראה תמיד עדיף לשבת בנקודה המתוקה.
לגבי קולנוע לא מדובר בסוף העולם כי יש רמקול סנטר שנועד לאפשר גם לאלו שלא יושבים בנקודה הזו להנות מחווית קולנוע טובה.
מבחינת דו ערוצי למיטב נסיוני והבנתי אין פתרון וכדי להנות כמו שצריך חייבים לשבת בנקודה המדוברת.

fz12 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 95
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 0

נקודה מתוקה sweet-spot

שליחה #3 

אז אני מבין שבנושא שמיעת סטריאו הכלל של נקודה מתוקה sweet-spot הוא כלל שמקפח - באם מאזין נוסף אפילו שיישב ליידי מידת הנאתו תהיה פחותה ממני. האם מישהו חושב אחרת? אודה באם יגיב!

ngold7
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 843
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 133 פעמים

שליחה #4 

הכיול האוטומטי נועד(בין השאר) לעזור לזה. הרעיון המרכזי הוא לא לשבת מימין לרמקול הקדמי ימני וכנ"ל משמאל.
אכן מי שישב בנקודת הכיול הראשונה יהנה יותר אבל עם כיול נכון ומיקום נכון של הקדמיים הבעיה פחות משמעותית.
אין אפשרות(למיטב ידיעתי) ליותר מנוקדה אחת. אבל ככל שהכיול והמיקום נכון כך ההנאה מכל האיזור שמע יהיה טוב יותר
.He who knows the past controls the future
.He who controls the future conquers the past

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17925
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #5 

ngold7 כתב:הכיול האוטומטי נועד(בין השאר) לעזור לזה. הרעיון המרכזי הוא לא לשבת מימין לרמקול הקדמי ימני וכנ"ל משמאל.
אכן מי שישב בנקודת הכיול הראשונה יהנה יותר אבל עם כיול נכון ומיקום נכון של הקדמיים הבעיה פחות משמעותית.
אין אפשרות(למיטב ידיעתי) ליותר מנוקדה אחת. אבל ככל שהכיול והמיקום נכון כך ההנאה מכל האיזור שמע יהיה טוב יותר
...
זה נכון לרב ערוצי ולא לדו ערוצי.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”