שלום,
יש לי מערכת קולנוע ביתית דיי ישנה עם כניסות אודיו RCA בלבד.
בחיבור לממיר שומעים מצויין, ובחיבור עם הסמארט LG, לא שומעים כלום! .
בינתיים אני נאלצת להשתמש בסאונד מהאוזניות..
מה אני מפספסת?
יש מצב שאני צריכה כבל אופטי/דיגיטאלי בשביל לשמוע?
אוקיי.
יש למסך שלך שתי יציאות אודיו:
1. דיגיטלית, בממשק אופטי - הוצאת סיגנל משם למערכת שלך לא תשתיק את הרמקולים של המסך, אבל דורשת מפענח (DAC) בדרך.
2. יציאת אוזניות, חיבור PL 3.5 mm.
את יכולה להשתמש ביציאת האוזניות עם כבל מתאים (מ-PL לשני חיבורי RCA), רק זכרי שזה ישתיק את הרמקולים המובנים במסך.
תודה על התגובה ועל הנסיון לעזור אבל כבר אמרתי שאני משתמשת בסאונד מהאוזניות עם הכבל שציינת.
הבעייה היא שהאיכות על הפנים ואפקט הסראונד הולך לאיבוד.
לגבי סעיף 1 , לא יוצא שום סיגנל! וזו הבעיה שלשמה אני מבקשת את עזרתכם. השתקת הרמקולים של המסך לא ממש מטרידה אותי.
ומה זה בכלל מפענח ואיך הוא יכול לעזור?
אפקט סראונד בטוח יילך לאיבוד, כי יציאת האוזניות היא סטריאו בלבד.
אגב, גם הסיגנל מהממיר (בהנחה שהוא נכנס דרך זוג כניסות RCA במערכת הביתית) הוא סטריאופוני... אולי במערכת עצמה מופעל אלגוריתם כלשהו (למשל Dolby Prologic) כדי לדמות צליל היקפי.
"אני נאלצת להשתמש בסאונד מהאוזניות" - אני הבנתי את זה שאת משתמשת באוזניות... להבא תבהירי בדיוק למה התכוונת.
עם איזה כבל חיברת? האם את בטוחה שהוא תקין?
לגבי מפענח - זו קופסה שלוקחת את הסיגנל הדיגיטלי (אופטי) ו"פותחת" אותו לסיגנל אנלוגי שיועבר בשני כבלים - RCA. הסיגנל יהיה סטריאו בלבד (כי זוג RCA לא תומך במשהו אחר), אבל יעבור צליל.
מפענח לדוגמה - http://www.daganm.co.il/rec/1182-%D7%9E ... 7%98%D7%99
באיביי יש מוצרים רבים דומים בחמישית המחיר (ואף פחות) לדעתי.
או! נראה לי שאתה מתחיל להתקרב...
גם אני חשבתי על אנלוגי/דיגיטאלי... יש מצב שהטלוויזיה שלי לא מקבלת אודיו אנלוגי??
חיברתי עם כבל אודיו RCA פשוט ותקין.
ועל פי מה שאני מבינה ממך... כבל אודיו RCA לא מעביר צליל היקפי??
דווקא יש לי סראונד מדהים בחיבור עם הממיר. אתה מגלה לי את אמריקה... והכי לא בציניות!
נלך מסודר:
1. אכן, כבל "רגיל" בעל זוג מחברי RCA (אדום / לבן) מעביר אך ורק סטריאו, ערוצי שמאל/ימין (RCA הוא שם המחבר. הוא יכול להיות גם על כבל דיגיטלי, אבל זה לא המקרה פה לדעתי).
2. את מקבלת סראונד מדומה - אלגוריתם כלשהי בתוכנה שנמצאת על מערכת הקולנוע שמגדיר לה להיכן לנתב כל ערוץ נכנס (איך לחלק את שמאל/ימין על שמאל קדמי, ימין קדמי, שמאל אחורי וכו'). זה אלגוריתם - יש שמרוצים ממנו יותר ויש שפחות. אני שמח שאת מהמרוצים.
3. אם המערכת שלך היא בסגנון של מה שאני מכיר, היא תנגן צליל רב ערוצי "אמיתי" (משמע - כפי שהערוצים הוגדרו ע"י מי שהקליט את התוכן) רק בניגוד מה- DVD המובנה בה. את יכולה לכתוב את הדגם ואנסה לבדוק.
4. הכבל שהשתמשת בו הוא מחיבור האוזניות לזוג RCA? יכול להיות שהוא בעייתי, או שפשוט מדובר באיכות הצליל ביציאת האוזניות.
5. שימוש ביציאה הדיגיטלית עם מפענח ייתן לך כנראה תוצאה טובה יותר.
תודה על ההסברים אורי.
המערכת נקראת E-BENCH KH-2400. עגלה זקנה אבל נותנת בראש
ואם נחזור לשורש הבעיה שלי:
למה אני לא מקבלת סיגנל בחיבור RCA רגיל בין הטלוויזיה למערכת? הרי למה הכניסות קיימות בשני המכשירים?? אמור להיות הכי פשוט..
בדקתי מחירים של המפענח הזה... נראה לי שאמשיך "לסבול" את הסאונד של יציאת האוזניות
בצילום של המחברים בטלוויזיה כתוב ברחל בתך הקטנה audio in
כלומר לשם מחברים את האודיו שרוצים שיושמע בטלוויזיה
את כנראה מחברת את כבליה- rca בין אודיו in בטלוויזיה ל- אודיו in ברסיבר
וכשכל צד מצפה לקבל אות ואף צד לא שולח אותו - יהיה שקט
כפי שהציעו לך לחבר כבל בין יציאת האוזניות בטלוויזיה לכניסת האודיו ברסיבר.
כבל שבצד אחד שלו פלג קטן ליציאת האוזניות בטלוויזיה כשבצד השני יהיה מחברי rca שיתאימו לכניסות בטלוויזיה- יש כזה לרכישה
את יכולה לרכוש כבל עם מחברים כאמור או מתאם קטן משקע אוזניות לrca ואליו לחבר הכבלים הקיימים שלך.
או האפשרות היקרה יותר שהוצעה לך- לחבר ממיר מדיגטאלי לאנלוגי
רק עכשיו ראיתי את הצילום (משום מה דרך הטלפון לא ראיתי אותו).
שימי לב שמעל היציאות יש כיתוב קטן בשחור (חרוט) בו נאמר PC Audio IN - משמע, אלו כניסות אודיו שמלוות את כניסת הוידאו מהמחשב.
מעל היציאה האופטית (אחת למעלה) כתוב Optica Digital Audio OUT - וזו היציאה היחידה מלבד האוזניות...
על כן, יש לך שתי אפשרויות:
1. להמשיך להשתמש בכבל מיציאת האוזניות לכניסות ה- RCA במערכת, ואולי לנסות להחליף לכבל איכותי יותר. יציאת האוזניות מושפעת מהמגבר הפנימי של המסך אז את יכולה לנסות גם להחליש את הווליום במסך לרמה נמוכה יותר ולהגביר מהמערכת עצמה במידת הצורך.
2. לקנות ממיר ולהשתמש ביציאה האופטית...