הגיעו וסוף סוף האזנתי להן: VSONIC GR07 BE - עודכן עם ביקורת

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
freedom_il פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #1 

אני ממש מתרשם מהן לטובה. בדיוק מה שחיפשתי: צליל חמים עם קצת פחות באס מ V-Moda שיש לי ובאס יותר מדוייק.
בנוסף פירוט מצויין עם מידים מפתיעים. בנוסף במה יותר גדולה מכל מה שהכרתי עד עכשיו וגם עומק ממש טוב לאזניה עם דרייבר דינמי. באופן כללי חוויה euphonic.
רציתי גם לדעת מעניין אתכם לשמוע יותר פירוט וביקורת קצרה? אמנם אני לא חיית אזניות ותיקה אבל יצא לי להיות בעלים או להאזין ל 6-7 אזניות שאפשר להגדיר איכותיות לאורך זמן אז יש לי קצת עם מה להשוות.

בנוסף, קיבלתי את הטיפים ההיברידיים של ה MKII ולא של ה BE, כלומר לא הצבעוניים המכוערים שהתבאסתי בגללם אלא השחורים עם קצת צבע בפנים (רואים בתמונה). כמה צחקתי שראיתי את זה :lol:
אוף טופיק: היה פה מישהו שרצה להחליף את הצהוב שחור שלו בשחור צהוב. אם הוא קורא את זה, מוזמן לדבר איתי בפרטי.
האריזה
 האריזה
נערך לאחרונה על ידי freedom_il ב 01/01/2014 23:33, נערך פעם 1 בסך הכל.

filler
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

אשמח לשמוע יותר פירוט וביקורת קצרה :).

avilavi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1019
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #3 

filler כתב:אשמח לשמוע יותר פירוט וביקורת קצרה :).
...
:wink:

תתחדש!

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #4 

filler כתב:אשמח לשמוע יותר פירוט וביקורת קצרה :).
...
(Y) (Y)

תתחדש ותהנה! 8) (f)

freedom_il פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

טוב אז הנה הביקורת לאזניות VSONIC GR07 BE אחרי סך הכל כמה ימים של האזנה בלבד.

נתחיל בפרטים "טכניים" ונעבור לעיקר – איכות האודיו.
נוחות: 8/10. קודם כל יש מבחר מאוד גדול של טיפים ומתוך 10 זוגות היברידיים בטוח אפשר למצוא משהו שמתאים. האזניות האלה אמורות להיות בשימוש כשהחוט מעל ומאחורי האוזן. אם מנסים להשתמש בהן כמו IEM סטנדרטיות, לא רק שזה פחות נוח אלא גם שומעים פחות טוב.
אטימות: כשמוסיקה מנגנת, עם טיפ מתאים, כמובן שאין זליגה של רעש מבחוץ אבל כשיש שקט, לא הצלחתי למצוא טיפ שחוסם את הרעש לגמרי בלי להציק באוזן אבל הגעתי להתאמה קרובה למושלמת ונוחה עם לפחות 2 שונים. איכות האודיו טובה ודי דומה עם כל טיפ שמתאים. די צפוי, ככל שההתאמה טובה יותר, אפשר להשתמש בווליום יותר נמוך ותגובת הבאס משתפרת לו דווקא בעוצמה אלא באיכות.
איכות הבנייה טובה למרות המראה ה"תעשייתי" והחיבור של הכבל בזווית 90 מעלות עם מגרעת מאפשר להשתמש במכשירים ניידים בלי להוריד כיסויים.

טוב עכשיו לעיקר:
בשעה הראשונה חשבתי שעשיתי טעות עם הבחירה ב Bass Edition אבל לאחר burn in קצר כבר הבנתי שהבחירה שלי הייתה מדוייקת. הסגנון הוא די חם אבל ללא הקרבה של המידים או הטרבל. בכמעט כל האזניות שניסיתי עד היום, הבאס בקטע שקט נשמע אחר ובד"כ יותר חלש מאשר בקטע רועש אבל באזניות האלה, כאילו יש לבאס ערוץ משלו. הוא קונסיסטנטי בלי להפריע לצלילים האחרים ובלי שמפריעים לו.

איך שמעתי? כמעט רק מה iPad Air. יש לו by far את ה DAC והמגבר הכי טובים שיש לי. ניסיתי כל מקור אחר עם או בלי FiiO E06 ושום דבר לא קרוב.
אגב, אני מחפש DAC לא יקר. במידה ואני לא אמצא משהו יותר זול ששווה לרכוש אני בטח אקנה C5D.

אז מה שמעתי? שירים נבחרים ממספר דיסקים. בעיקר דברים שאני מכיר או ששמעתי די הרבה לאחרונה כדי שיהיה לי רפרנס להשוואה. איכות 320 ו flac בלבד.

אינדי: Lorde, Arctic monkeys: AM.
אני מתחיל בשני הדיסקים האלה כי בשניהם יש באס "רקע" ובאסים מסונתזים אלקטרונית בהרבה שירים. החוויה עם האזניות האלה ממש כיפית ונעימה. בנוסף לבאסים המידים וקולות הזמרים משני המינים נשמעים חלק ונעים ו"מקדימה". הן קצת דומות בחתימת הקול ל V-moda בגלל הדגש על הבאס אבל עם יותר פירוט והרבה יותר איזון ומיד. הבאס יותר מהיר ומפורט.

Beyonce Beyonce:
זה דיסק חוויתי לכל חובבי הבאס. עם האזניות האלה, זה כמעט כבר יותר מידי באס, לאחר כמה שעות burn in המצב השתפר פלאים. האימפקט של הבאס במרכז אבל הווקאל לא הולך לאיבוד. בנוסף, גם הגבוהים המסונתזים נשמעים היטב ובפירוט בלי לצרום. וכמובן הקול של ביונסה. מעולה.

הפרוייקט של עידן רייכל – בין קירות ביתי:
זה אחד הדיסקים הישראליים שמוקלטים באיכות הכי טובה שאני מכיר. פה שומעים במה מאוד מאוד רחבה. ממש אפשר לשים כל אחד מהנגנים במיקום שלו בכל שיר ששמעתי. אני מכיר את הדיסק הזה ממש טוב ולמרות זאת בהאזנה עם האזניות האלה עלה לי חיוך גדול על הפנים.

מירי מסיקה – הופעה אקוסטית בזאפה:
גם אחד מהדיסקים המוקלטים באיכות גבוהה מאוד. שומעים את הפריטה על הגיטרות במיקום מדוייק והקול של מירי מתוק ומדהים. כבר שמעתי מידים כאלה באזניות אבל אף פעם לא בשילוב עם במה כזו רחבה ומדוייקת ועם כאלה באסים מדוייקים.

Diana Krall – The look of love + Live in Paris:
עוד benchmark מעולה שמוקלט באיכות גבוהה. אחרי ששמעתי כמה שירים ומאוד נהניתי, החלטתי לנסות את ההופעה החיה בפריז ששמעתי כמה פעמים במערכת קולנוע (DTS 5.1). עד היום, לא התרשמתי מההופעה הזו בסטריאו, אולי בגלל שאני רגיל לשמוע את זה בסראונד והפעם סוף סוף אני מבחין בבמה רחבה ובהפרדה טובה של הכלים. שומעים נשימות חלשות ותזוזות של אצבעות על גיטרות. מרשים.

מוסיקה קלאסית:
יש לי כמה אוספים של מוסיקה קלאסית באיכות גבוהה (FLAC בעיקר) שאני שומע מידי פעם וגם כמה אופרות וכאלה. כמה קטעים הבהירו לי שפה האזניות האלה פחות מרשימות. אמנם הבמה רחבה ויש עומק ופירוט אבל בקלאסית כדי להרשים צריך ממש הרבה עומק ואפילו יותר פירוט. שום דבר לא נשמע רע, חס וחלילה. עוגבים ובאסים בשוט מענגים אבל אין פה וואו שהיה לי עם סגנונות אחרים.

רוק ומאטל:
התחלתי באלבום שמוקלט ממש טוב: Reload של מטאליקה. ממש מרשים! ברמה של אני יושב עם עיניים פעורות ולסת שמוטה ואשתי לא מבינה מה עובר עלי. פה GR07 BE האלה מתגלות בגדולתן. גיטרה באס ובאס של התופים לא נבלעים בצלילים אחרים גם כשיש קטעים רועשים, קולות הזמר צלולים והבמה נעימה.
חשבתי לעצמי, אולי מה שעבד עם Diana יעבוד גם פה ושמתי את ההופעה החיה שלהם עם הפילהרמונית של סן-פרנסיסקו S&M. עד היום לא הצלחתי ליהנות מההופעה הזו עם אזניות. כל כך הרבה כלים מנגנים בו זמנית יוצרים פשוט רעש וצרימה או שחלק מהכלים פשוט הולכים לאיבוד בהרבה מקרים. הפעם, עם ה GR07 BE, פשוט לא שמתי שהזמן עובר ושמעתי איזה חצי הופעה. שוב, הבמה עושה את זה.

בשיר Mr. Crawley של אוזי שמתי לב שמישהו עושה גרעפס ליד המיקרופון ברקע 10 שניות להתחלת השיר. אנקדוטה נחמדה על הפירוט.
עוד דוגמא לשיר בעייתי שהאזניות אכלו בלי מלח: Redneck של Lamb Of God. פה מדובר על מאטל כבד עם דאבל באס עצבני שתמיד הלך לי לאיבוד ללא סאב וופר (כלומר באזניות). שוב ה GR07 BE מצליחות להרשים.

שיר אחרון: The flower of carnage מפס הקול של Kill bill – כאן יש ווקאליסטית מדהימה עם קול גבוה, כלו נגינה עם גבוהים קשים להשמעה שעוברים חלק ובמה פשוט לא הגיונית עם האזניות האלה. הכינור, חצוצרה ואיזה כלי מיתר בצד שמאל קדימה, גיטרה בימין קצת אחורה והזמרת פשוט שרה לך משהו בין הלחי לאף בתוך הפרצוף. לא רע בלשון המעטה. :lol:

אה, גם שמעתי איתן כמעט שעתיים מוסיקה אלקטרונית בתכנית הרדיו של Pete Tong ( אני מוריד מוקלט ואפשר להוריד מ http://www.livesets.at/ . מומלץ למי שמתעניין בטרקים חדשים בג'אנר). זה אמנם לא מוסיקה שאני מכיר מקודם אבל היה כיף יותר מבדרך כלל.

לסיכום:
אתם לא מכירים אותי אבל אני לא נוטה להמליץ על דברים גם אם יש לי אותם או שאני ממליץ בהסתייגות. השנה התחלתי מסע חיפוש אזניות והחלפתי 3 זוגות אזניות (החזרתי או מכרתי ביד 2). בסוף חזרתי ל V-Moda הישנות שכבר מזמן רציתי להחליף אבל על ה GR07 BE אני לא מתכוון לוותר. האזניות מומלצות כמעט לכל ג'אנר פרט לאולי קלאסית.
אני ממליץ עליהן בלב שלם, בטוח שבמחיר שבו רכשתי אותן ב lendmeyourears.

עכשיו צריך DAC. אתם מוזמנים לעזור להמליץ על DAC או DAC עם מגבר עם חתימת צליל לא חמה (ה FiiO E06 קצת חם ופשוט לא עושה לאזניות האלה טוב בכלל, בלי קשר לעובדה שזה מוצר זוליקו ובהתאם איכותו).

filler
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #6 

freedom_il כתב:טוב אז הנה הביקורת לאזניות VSONIC GR07 BE אחרי סך הכל כמה ימים של האזנה בלבד.
.
.
..
...
הזמנתי את האוזניות הללו לפני כשבועיים מ-LMUE ואני שמח לשמוע שכנראה עשיתי בשכל.
בנוגע ל-DAC, אני אישית מחפש DAC+AMP נייד וזול שיחובר לסמסונג נוט 2 שלי. התקציב לא גבוה, והגעתי למסקנה שכנראה ה-FiiO E07K זו האפשרות הטובה ביותר לתקציב נמוך. ובכל מקרה, נראה לי קצת מוזר להשקיע יותר ב-DAC מאשר באוזניות, אז כנראה שאני לא אקנה משהו מעבר ל-400 ש"ח.
האם יצא לך להאזין ל-E07K? מה דעתך על השילוב שלו עם ה-GR07 BE?

atraf
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 915
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #7 

תתחדש, אני חושב שהיית צריך לחכות עם הביקורת לאחר הburnin של לפחות 50 שעות (בערך בנקודה הזאת אני התחלתי ממש להרגיש בשינוי).
אני חושב שבהתחלה התגובה הראשונית שלי הייתה בהלה, הכל צרם לי וממש הציק לי להשתמש בהם, השינוי לאחר הברנין ממש מורגש, הבאס מתחדד, הטרבל מתעדן הכל נהיה פשוט יותר טוב, בקיצור תחכה קצת ותחווה את דעתך בשנית למרות שאני רואה שאתה כבר נהנה :)

avilavi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1019
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #8 

תודה על הביקורת (Y)

אגב,
גם בשיר הזה, אם תתרכז ממש טוב, תוכל לשמוע גרעפס בסוף :lol:

freedom_il פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

atraf, אני די מסכים. אני בערך ב 40 שעות. אולי אני ארגיש בעוד שיפור אבל השינוי מהשעות הראשונות גדול מאוד. בשעתיים הראשונות חשבתי שאם הצליל לא משתנה אני ממש מתבאס (חוזר לזה שגם על דברים שקניתי אני לא תמיד ממליץ). לשמחתי המצב השתפר ומשתפר.

filler, בקשר ל DAC אני פותח שירשור.
אני מחפש DAC שיחזיק כמה שיותר זמן בלי שאני ארגיש צורך להחליף או לשדרג ושיעבוד עם כמה שיותר מכשירים גם בעתיד (ואני מתכוון למכשירי אנדרואיד שמתחילים להכניס תמיכה בפרוטוקול).
את ה E07 לא שמעתי אבל אין לי בעיה להשקיע קצת יותר.

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”