אני חושב שכעת שהמחשב יושב בסלון ומיועד לשבת שם , אפשר לנצל אותו גם לדברים אחרים כמו שליטה ובקרה של התאורה בסלון.
ככה, יש לי ידע ממש מעט באלקטרוניקה אבל שום דבר מעבר לזה. עוד לא התנסתי בבית חכם מעולם, לא התעסקתי עם מכשירים מורכבים או דברים כאלה ולכן אני צריך את עזרתכם.
בעקרון , מחשב הHTPC שיושב בסלון מופעל על ידי שלט של מייקסרוסופט שמיועד למדיה סנטר, וגם יש אפשרות לתכנת אותו שיפעיל דברים אחרים במחשב, ככה הבנתי לפחות.
השאלה שלי היא האם יש דרך לחבר את התארוה בסלון או אפילו יותר מזה, למחשב?
הכוונה היא לא שכל התאורה תפעל על הספק הקטן של ה-400 וואט שיש לי במחשב אלא רק לאפשר קישור ישיר בין התאורה למחשב ככה שהשלט של המחשב יוכל לכבות ולהדליק את התאורה דרך המחשב.. ואפילו יותר מזה - שבמחשב תיהיה תוכנה ייעודית שתציג סמלים של כל מנורה בבית ועל ידי לחיצה אני אוכל לכבות או להדליק..
מה שאני רוצה בעצם זה אולי לפרק את המפסק ובמקומו לחבר כבלים שייחוברו למחשב וכך על ידי הגדרת תוכנה מתאימה יהיה אפשר לשלוט עליה באמצעות השלט.
דבר כזה אפשרי בכלל? אפילו רק בשביל ON OFF.
אני יודע שיש מפסקים ייעודיים שמאפשרים כיבוי והדלקה באמצעות אינפרה אדום אך כל מפסק לפי מה שהנבנתי נורא יקר וגם זה לא בדיוק מה שאני רוצה, אני רוצה גם בקרה דרך המחשב על התאורה, ככה שאני אוכל להפיק את המירב מהשימוש של מחשב בסלון.
אשמח להסברים או להפניות לנושאים המתאימים.
אם זה אפשרי אני אשמח ללמוד ואפילו להתקדם לנושאים קצת מעבר ל ON OFF של תאורה
תודה רבה!