חיבור, שליטה ובקרה של התאורה בסלון למחשב מיועד?

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
SpOmA פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 84

שליחה

ככה, אני לאחרונה רכשתי מחשב שיושב בסלון ומתפקד כ HTPC, עם מערכת הפעלה של מייקרוסופט ותוכנת MEDIA CENTER.. שאלתי הרבה שאלות בפורום HTPC וכעת המחשב מופעל ומיועד להרצת מדיה כגון סרטים, שירים וגם משחקים בין היתר.

אני חושב שכעת שהמחשב יושב בסלון ומיועד לשבת שם , אפשר לנצל אותו גם לדברים אחרים כמו שליטה ובקרה של התאורה בסלון.

ככה, יש לי ידע ממש מעט באלקטרוניקה אבל שום דבר מעבר לזה. עוד לא התנסתי בבית חכם מעולם, לא התעסקתי עם מכשירים מורכבים או דברים כאלה ולכן אני צריך את עזרתכם.

בעקרון , מחשב הHTPC שיושב בסלון מופעל על ידי שלט של מייקסרוסופט שמיועד למדיה סנטר, וגם יש אפשרות לתכנת אותו שיפעיל דברים אחרים במחשב, ככה הבנתי לפחות.

השאלה שלי היא האם יש דרך לחבר את התארוה בסלון או אפילו יותר מזה, למחשב?
הכוונה היא לא שכל התאורה תפעל על הספק הקטן של ה-400 וואט שיש לי במחשב אלא רק לאפשר קישור ישיר בין התאורה למחשב ככה שהשלט של המחשב יוכל לכבות ולהדליק את התאורה דרך המחשב.. ואפילו יותר מזה - שבמחשב תיהיה תוכנה ייעודית שתציג סמלים של כל מנורה בבית ועל ידי לחיצה אני אוכל לכבות או להדליק..

מה שאני רוצה בעצם זה אולי לפרק את המפסק ובמקומו לחבר כבלים שייחוברו למחשב וכך על ידי הגדרת תוכנה מתאימה יהיה אפשר לשלוט עליה באמצעות השלט.

דבר כזה אפשרי בכלל? אפילו רק בשביל ON OFF.

אני יודע שיש מפסקים ייעודיים שמאפשרים כיבוי והדלקה באמצעות אינפרה אדום אך כל מפסק לפי מה שהנבנתי נורא יקר וגם זה לא בדיוק מה שאני רוצה, אני רוצה גם בקרה דרך המחשב על התאורה, ככה שאני אוכל להפיק את המירב מהשימוש של מחשב בסלון.

אשמח להסברים או להפניות לנושאים המתאימים.
אם זה אפשרי אני אשמח ללמוד ואפילו להתקדם לנושאים קצת מעבר ל ON OFF של תאורה :)

תודה רבה!

SpOmA פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

אוקיי, בשעה וחצי האחרונות חקרתי קצת את הנושא ויש לי עוד שאלות לא כל כך קשורות לנושא, אולי בעקיפין אבל בכל זאת יכול לעזור (הנחתי שלא כדאי שאני אפתח עוד נושא סתם ככה).

האם אפשר לקבל קצת פרטים על מערכת PCLBUS, מה היא בעצם עושה?
איפה ניתן לרכוש אותה בארץ?
כמה יעלה לי להתקין מערכת כזו? ומה היא הדרך הפשוטה ביותר לשליטה עליה מהמחשב?

בכל מקרה אני מחפש פתרונות זולים ולא דברים שיעלו אלפי שקלים.

OFERPELEG
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 49
שם מלא: עופר פלג

שליחה

SpOma,

ישנם אפשריות שונות לשליטה על גורמים חיצונים כמו חשמל חכם,מעגלי תאורה ומערכות audio\video באמצעות המחשב, רוב הפתרונות משלבים חומרה ותוכנה בקונפיגורציה ייעודית לציוד הנשלט,

בימים אלה אני עובד על פרויקט של מערכת שליטה מאוד חזקה מבוססת מסך מגע 10.4" בשילוב mini מחשב עם 8 יציאות RS232 דו כיווניות ,משדר IR ושילוב תוכנה יעודי עם GUI תלת-מימדי,

אשמח לכתוב מאמר מקיף ואינפורמטיבי בסיום הפרויקט...

אם אתה מעוניין ללמוד ולהתעסק עם תוכנת שליטה למחשב תריץ חיפוש בגוגל ל
pc control software, חלק מהחברות מאפשרות הורדת גרסת trail להתנסות בתוכנה.
HomeControl- יעוץ,מכירה,תמיכה ואינטגרציה למערכות בית חכם ומערכות שליטה ובקרה,מסכי מגע,יבוא ושיווק ציוד אודיו וודיאו.
מותגים בולטים: Creator, Smart HDL,Philips Pronto ,RTI,Crestron

YossiFogel
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 332

שליחה

SpOmA סליחה על התגובה המאוחרת.
לא נראה לי שמערכת שמבוססת על PLC-BUS תעזור במקרה שלך.
היא אכן יודעת לטפל היטב בבקרת תאורה ויודעת לעבוד עם מחשב מקומי, אבל מהיכרותי את התחום ובלי להיכנס באופן פרטני לצרכים שלך, אני יכול בוודאות לומר לך שהיא תעלה לך אלפי שקלים למרות שכמעט ולא תידרש לבצע שינויים תשתיתיים בבית (למעט אולי הרחבה של קופסאות המפסקים על הקירות). בכל מקרה, במידה ואתה עדיין מעוניין, אני יודע שחברת I-FEEL משווקת מוצרי PLC-BUS.

הפתרון הזול ביותר אולי הוא דווקא הפתרון שפסלת מקודם.
קיימים בשוק מפסקים משולבים עם דימר שנשלטים ע"י פקודות IR מהשלט של הטלויזיה/ כבלים וכו'. (מאפשרים גם עמעום וגם On/Off)
כל דימר כזה עולה בערך 40$ וניתן לתיכנות גם באופן כזה שלכל אחד מהם יהיה לחצן ייעודי בשלט (כך אחד לא יפריע לשני לעבוד).
הדימרים האלה פשוטים להרכבה עצמית ולתכנות.לשם השוואה, יחידת מיתוג דומה ב-PLC-BUS עולה בסביבות 70$ ועליה תצטרך להוסיף את עלות ההתקנה, עלות המתאם, עלות התוכנה...

SpOmA פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

coppyman כתב:SpOmA סליחה על התגובה המאוחרת.
לא נראה לי שמערכת שמבוססת על PLC-BUS תעזור במקרה שלך.
היא אכן יודעת לטפל היטב בבקרת תאורה ויודעת לעבוד עם מחשב מקומי, אבל מהיכרותי את התחום ובלי להיכנס באופן פרטני לצרכים שלך, אני יכול בוודאות לומר לך שהיא תעלה לך אלפי שקלים למרות שכמעט ולא תידרש לבצע שינויים תשתיתיים בבית (למעט אולי הרחבה של קופסאות המפסקים על הקירות). בכל מקרה, במידה ואתה עדיין מעוניין, אני יודע שחברת I-FEEL משווקת מוצרי PLC-BUS.

הפתרון הזול ביותר אולי הוא דווקא הפתרון שפסלת מקודם.
קיימים בשוק מפסקים משולבים עם דימר שנשלטים ע"י פקודות IR מהשלט של הטלויזיה/ כבלים וכו'. (מאפשרים גם עמעום וגם On/Off)
כל דימר כזה עולה בערך 40$ וניתן לתיכנות גם באופן כזה שלכל אחד מהם יהיה לחצן ייעודי בשלט (כך אחד לא יפריע לשני לעבוד).
הדימרים האלה פשוטים להרכבה עצמית ולתכנות.לשם השוואה, יחידת מיתוג דומה ב-PLC-BUS עולה בסביבות 70$ ועליה תצטרך להוסיף את עלות ההתקנה, עלות המתאם, עלות התוכנה...
...
אוקיי קודם כל תודה ולא נורא שזה מאוחר\
דבר שני, רציתי לציין שמאז ההודעה כבר הספקתי לרכוש מפסק אינפרה אדום אחד והוא עובד באופן מעולה, אם כי המחירים טיפה יקרים בכל זאת, 200 שקל לערך זה לא כזה זול בשביל מפסק, וכשמדובר ב-4 מפסקים לפחות, הסיפור מתחיל להיות יקר
אז בנתיים יש לי מפסק אחד ואולי אחרים יבואו בהמשך..

וגם בנתיים אני מוותר על כל ההתעסקות עם בית חכם, עד שיהיה לי מספיק כסף ואמצעים לה'שקיע בזה כמו שצריך, כי בתכלס אני באמת אוהב את הנושא, רק שקצת קשה לי ליישם דברים ממנו היום, אז אולי בעתיד.

תודה רבה!

YossiFogel
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 332

שליחה

תתחדש על המפסק. אני חושב שעשית בחירה נבונה.

אם אתה מבואס קצת בגלל המחיר שלו, אני אגלה לך שביחד איתו גם קיבלת בונוס בצורת משהו שיכול להגן לך על הבית ללא תוספת תשלום.
בהנחה שאנחנו מדברים על אותו מפסק, יש לך שם אופציה לגרום לו לפעול באופן רנדומלי. כלומר הוא ידליק ויכבה את האור באופן עצמאי מעת לעת. כך מי שנמצא מחוץ לבית יכול לחשוב שמישהו שולט על התאורה מבפנים...

בכל מקרה, אשמח לסייע לך כשתחליט להתעסק עם התחום הזה.

פורקולה
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17

שליחה

יש בקר של חברת AMX דגם NI 2000 שיכול לפתור לך את הבעיה הוא יודע לשלוט על מוצרים בIR בRS232 ויש לו מגעים יבשים לשליטה על חשמל דרך ממסרים כאשר אפשר להוסיף לו יחידת ממסרים שנשלטת ע"י RS232 אבל הבקר הזה שריך שיכתבו לו תוכנת פיקוד בשפת C

חזור אל “בית חכם ובקרה”