מי מבין בשיטת השידור nicam streo שנהוגה בישראל ?
אני לא מבין ,
שיטת השידור של ערוצי השמע של הטלוויזיה בישראל היא nicam streo ,
אבל כמעט כל מכשירי הטלוויזיה בישראל לא תומכים בכך ,
האם כתוצאה מכך שאין nicam streo בטלוויזיה יש איבוד באיכות השמע ?
כיום לרוב הטלוויזיות אין ממיר דיגיטלי מסוג dvb-t לקליטת הערוצים של עידן + ,
האם כתוצאה מכך שקליטת הערוצים נמצא בממיר ולא בטלוויזיה אז חשוב שבממיר יהיה את ה - nicam streo ?
יום טוב ותודה מראש
האם כתוצאה מכך שקליטת הערוצים נמצא בממיר ולא בטלוויזיה אז חשוב שבממיר יהיה את ה - nicam streo ?
יום טוב ותודה מראש
שאלה בקשר ל - nicam streo
יום טוב ותודה מראש
יום טוב ותודה מראש
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
טוב אז ככה :
NICAM STEREO הייתה שיטת שידור אודיו סטריאופוני בשידורי טלויזיה אנלוגיים לפי שהתחום הזה הפך כולו לדיגיטלי (הוט/יס/עידן+). זאת השיטה שנבחרה להיות הכי מתאימה מבחינה טכנולוגית לשיטת שידור PAL שנהוגה בארץ ובחלק ממדינות אירופה.
באירופה ניתן למצוא את השיטה הישנה יותר שנקראת GERMAN.
השידורים האנלוגיים של הוט כללו לקראת סוף שנות ה-90 שידור ב NICAM STEREO בעיקר בערוצים ששידרו מוזיקה, סדרות וסרטים. גם ערוץ 2 ששודר באוויר באפיק 22 שידר ב NICAM באיזשהו שלב.
לא הרבה אחרי פריסת השידורים הללו הכניסו הוט את הממיר הדיגיטלי ועשו מאמץ להעביר את כולם לשיטה הזאת ובסופו של דבר הפסיקו את השידור האנלוגי, אני מניח שהם די מבכים את ההוצאה הכספית שהשקיעו בהטמעת ה NICAM כיוון שיחסית מעט לקוחות שמו בכלל לב שהשידור סטריאופוני וטרחו לקנות ציוד מתאים (אני כן
).
זה לא נכון לומר שאין בארץ ציוד שיכול לקלוט NICAM STEREO, זה קיים בהמון דגמים של טלויזיות שנמכרו פה בשנות האלפיים וגם במכשירי וידאו HIFI STEREO.
זה פשוט יצא משימוש יחד עם כיבוי המשדרים האנלוגיים והמעבר הסופי לשידור דיגיטלי.
NICAM STEREO הייתה שיטת שידור אודיו סטריאופוני בשידורי טלויזיה אנלוגיים לפי שהתחום הזה הפך כולו לדיגיטלי (הוט/יס/עידן+). זאת השיטה שנבחרה להיות הכי מתאימה מבחינה טכנולוגית לשיטת שידור PAL שנהוגה בארץ ובחלק ממדינות אירופה.
באירופה ניתן למצוא את השיטה הישנה יותר שנקראת GERMAN.
השידורים האנלוגיים של הוט כללו לקראת סוף שנות ה-90 שידור ב NICAM STEREO בעיקר בערוצים ששידרו מוזיקה, סדרות וסרטים. גם ערוץ 2 ששודר באוויר באפיק 22 שידר ב NICAM באיזשהו שלב.
לא הרבה אחרי פריסת השידורים הללו הכניסו הוט את הממיר הדיגיטלי ועשו מאמץ להעביר את כולם לשיטה הזאת ובסופו של דבר הפסיקו את השידור האנלוגי, אני מניח שהם די מבכים את ההוצאה הכספית שהשקיעו בהטמעת ה NICAM כיוון שיחסית מעט לקוחות שמו בכלל לב שהשידור סטריאופוני וטרחו לקנות ציוד מתאים (אני כן
זה לא נכון לומר שאין בארץ ציוד שיכול לקלוט NICAM STEREO, זה קיים בהמון דגמים של טלויזיות שנמכרו פה בשנות האלפיים וגם במכשירי וידאו HIFI STEREO.
זה פשוט יצא משימוש יחד עם כיבוי המשדרים האנלוגיים והמעבר הסופי לשידור דיגיטלי.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
נכון להיום למעט כמה נקודות בהן עדיין יש שידור אנלוגי של הוט אין שום שידור של NICAM בארץ.
אגב, גם בצפיה בקלטות VHS ישנות אין שום משמעות ל-NICAM מכיוון שמכשירי הוידאו התומכים בסטריאו (6 ראשים) אינם שומרים את אות ה-NICAM כמו שהוא אלא מפענחים אותו בזמן ההקלטה ומקליטים אות HiFi VHS סטנדרטי. בנוסף, לאף מכשיר וידאו שיצא לי להיתקל בו לא היה מודולטור NICAM כך שבחיבור לטלויזיה באמצעות כבל ה-RF היה מתקבל סאונד מונו בלבד. הדרך היחידה לשמוע סטריאו היא חיבור RCA או SCART ואז השמע הוא אנלוגי סטנדרטי.
אגב, גם בצפיה בקלטות VHS ישנות אין שום משמעות ל-NICAM מכיוון שמכשירי הוידאו התומכים בסטריאו (6 ראשים) אינם שומרים את אות ה-NICAM כמו שהוא אלא מפענחים אותו בזמן ההקלטה ומקליטים אות HiFi VHS סטנדרטי. בנוסף, לאף מכשיר וידאו שיצא לי להיתקל בו לא היה מודולטור NICAM כך שבחיבור לטלויזיה באמצעות כבל ה-RF היה מתקבל סאונד מונו בלבד. הדרך היחידה לשמוע סטריאו היא חיבור RCA או SCART ואז השמע הוא אנלוגי סטנדרטי.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
גם לי יש... מקלט NICAM, לא משדר NICAM.גיל37 כתב:לי יש וידאו עם NICAM.. עלה הון תועפות בזמנו אבל היה מכשיר מדהים..
כמובן שזה כבר לא שימושי היום....
תודה לכל המגיבים ,
דרך אגב הבנתי שבקרוב מאוד תכנס שיטת שידור חדשה dvb-t2 שתאפשר לקלוט ערוצים נוספים ב- hd ,
כדי לקלוט את הערוצים הנוספים צריך יהיה להחליף את המקלטים הנוכחים ,
וכדאי לשים לב כבר מעכשיו לרכוש טלוויזיה שיש בה כבר ממיר dvb-t2 ,
דוגמה לטלוויזיה כזאת בלינק :
http://www.galsale.co.il/Product.asp?Pi ... ap&lang=he
עצה נוספת שימו לב שבטלוויזיות החכמות שיהיה עברית מלאה שתאפשר גם לקרוא בעברית בגלישה לאתר וואלה
דרך אגב הבנתי שבקרוב מאוד תכנס שיטת שידור חדשה dvb-t2 שתאפשר לקלוט ערוצים נוספים ב- hd ,
כדי לקלוט את הערוצים הנוספים צריך יהיה להחליף את המקלטים הנוכחים ,
וכדאי לשים לב כבר מעכשיו לרכוש טלוויזיה שיש בה כבר ממיר dvb-t2 ,
דוגמה לטלוויזיה כזאת בלינק :
http://www.galsale.co.il/Product.asp?Pi ... ap&lang=he
עצה נוספת שימו לב שבטלוויזיות החכמות שיהיה עברית מלאה שתאפשר גם לקרוא בעברית בגלישה לאתר וואלה
הייתי צריך לחזור לפוסט הקודם שלך כדי להבין למה התכוונתNegativeIQ כתב:גם לי יש... מקלט NICAM, לא משדר NICAM.גיל37 כתב:לי יש וידאו עם NICAM.. עלה הון תועפות בזמנו אבל היה מכשיר מדהים..
כמובן שזה כבר לא שימושי היום.......
אכן המכשירים האלה לא שידרו אות NICAM לטלויזיה דרך יציאת ה - RF אז השתמשו או בחיבורי RCA רמקול ימין ושמאל או ב- SCART.
ואם כבר חפרנו על הנושא אפשר לציין ש-NICAM יכול לשמש לא רק לאודיו בסטריאו אלא לשידור במספר שפות כאשר ניתן לשלב למעשה 3 ערוצי שמע שונים L, R, MONO וגם לזה לא היה שימוש בארץ.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78822
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5383 פעמים
כל השרשור הזה מעט הזוי ומרגיש כמו פרסום סמוי לאתר ששמת את הלינק אליו...