בעיית buffer / cache בזמן ניגון וידאו ממקור לא מקומי

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
curajo פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

אני לעיתים מנסה לפתוח קובץ וידאו (720p/1080p) ממקור שהוא לא מקומי. לצורך העיניין על איזשהו share שנמצא באינטרנט ואני נתקל בבעיות Playback באופן קבוע. זה לא משנה אם אני מנסה לנגן את הקובץ דרך XBMC או דרך Media Player Classic. יש לציין שהמקור הוא איננו WEB-י ולא מדובר על קריאת קובץ מ-URL אלא ממש מ-Share.
מקריאה ברשת הבנתי שיש אנשים שהצליחו לגרום לנגן מדיה שלהם לעשות Buffering או Cache מספק כך שהוידאו יתנגן בצורה חלקה וללא בעיות.
אני מוכרח להודות שלא הבנתי אם מדובר על פונקציה בתוך הנגן עצמו או שמדובר על ה-Codec שנמנצא בשימוש או על משהו אחר שאני מפספס. ראיתי את הנושא של Haali splitter מוזכר יותר מפעם אחת.

אני פונה לחכמי הדור (אתם) כדי לנסות למצוא פתרון לנושא :) יש מישהו שיודע איך אפשר ליצור/לקנפג/לייעל את הנגן שלי כך שתמיד ידאג לשמור שיהיה לו מספיק ב-Cache כדי לנגן סרט כמו שצריך (קצת באופן ש-YouTube עושה).
אינני יודע אם זה משנה אבל אני משתמש ב-FFDShow כרגע.

אשמח לתגובות/הצעות.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

תתחיל מזה שתספר לנו כיצד אתה מחובר, קווית או אלחוטית? מהי מהירות הקו שלך? מה מהירות השרת שמתוכו אתה עושה SHARE.?
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 879 פעמים

שליחה #3 

השאלות שצריכות להיענות הן:
1. באיזה פרוטוקול אתה עובד מול השרת שלך ? nfs, ftp, sftp, smb, http וכו'...
2. מהו קצב העברת הנתונים (שים לב להבדל בין bit ל-byte) ?
3. מהו הקצב של הוידאו + אודיו, כלומר bitrate.

לאחר שענית לעצמך על השאלות הנ"ל ווידאת שמבחינת היחס בין קצב התקשורת לקצב נתוני הוידאו סביר אז תקרא את הנ"ל:
* לא כל תוכנה משתמשת בחוצץ לכל פרוטוקול, XBMC כן מאפשרת זאת.
* כברירת מחדל XBMC תשתמש בחוצץ רק לפרוטוקולי רשת כמו http, rtmp וכו'.., ניתן לשלוט על גודל החוצץ.
* שימוש בחוצץ עבור כל פרוטוקול, ועבור כל כתובת, גם מקומית (אם אתה מתחבר לרשת VPN פרטית אז אתה מקבל IP מקומי, לדוגמה התחברות מרחוק לשרת הביתי שלך), אפשרית רק עם גרסת alpha של XBMC Gotham.
* אני ממליץ לך לקרוא ביתר עיון את סעיף network בדף הויקי העוסק ב-advancedsettings.xmk.

curajo פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

מדובר על כונן של Bitcasa, שבפועל מתחת לפני השטח עובד בפורט 443.
שאני מנגן סרט ומסתכל מה קורה, נגיד בעזרת תוכנה כמו Netlimiter, אני רואה שנפתחים מס' threads ב-443 מול כתובות IP שונות של השרת. למשך מס' שניות קצב העברת הנתונים עומד על בין 5-15 מגה ביט (MBit) ואח"כ צונח וממריא כמו גל סינוס.

אני לא יודע להגיד מהו ה-Bitrate, אני יכול רק להגיד שמדובר על וידאו באיכות 1080p שקודד ב-x264.
לפי מה שקראתי ב-wiki ראיתי ש-XBMC יכול לעזור בפרוטוקולים כמו FTP/HTTP אבל מכיוון שמדובר על 443 אני משער שזה לא נופל תחת הקטגוריה הזו.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”