האם ניתן להשתמש בכבל רמקול ככבל לסאב אקטיבי?
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
שלום לכולם.
אני רוצה להעביר את הסאב לחלקו האחורי של הסלון, קרוב לספה הראשית, כך שיהיה מוסתר ולא יתפוס מקום.
באזור שבו אני מעוניין למקם את הסאב יש כבל דו גידי - של רמקול שהשחלתי בזמנו מתחת למרצפות.
אני רוצה להאריך אותו קצת בשני קצוותיו וגם להלחים לו כמובן קונקטורי RCA, כך שמצד אחד יתחבר לרסיבר ובצד השני לסאב.
האם הסיגנל יעבור כמו שצריך? כי סה"כ הכבל הוא לא כבל סטנדרטי לסאב - גיד מרכזי וסיכוך, אלא כבל דו גידי פשוט. בנוסף האורך יהיה בסביבות 6 מטרים אורך.
האם יהיו הפרעות או הנחתה באות (אות לא מוגבר - הסאב הוא אקטיבי) או ירידה כלשהי באיכות?
אני רוצה להעביר את הסאב לחלקו האחורי של הסלון, קרוב לספה הראשית, כך שיהיה מוסתר ולא יתפוס מקום.
באזור שבו אני מעוניין למקם את הסאב יש כבל דו גידי - של רמקול שהשחלתי בזמנו מתחת למרצפות.
אני רוצה להאריך אותו קצת בשני קצוותיו וגם להלחים לו כמובן קונקטורי RCA, כך שמצד אחד יתחבר לרסיבר ובצד השני לסאב.
האם הסיגנל יעבור כמו שצריך? כי סה"כ הכבל הוא לא כבל סטנדרטי לסאב - גיד מרכזי וסיכוך, אלא כבל דו גידי פשוט. בנוסף האורך יהיה בסביבות 6 מטרים אורך.
האם יהיו הפרעות או הנחתה באות (אות לא מוגבר - הסאב הוא אקטיבי) או ירידה כלשהי באיכות?
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

ביררתי קצת והבנתי שיש אפשרות חזקה שיהיו רעשי HUM.
אם אני אלביש על הכבל "פריט" זה יעזור להעלים את הרעש?
אם אני אלביש על הכבל "פריט" זה יעזור להעלים את הרעש?
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
מניסיון אישי - מאוד לא מומלץ, התוצאה הייתה רעה.
למה שלא תשתמש בכבל הדו-גידי כחוט משיכה ותשחיל כבל קואקסיאלי?
אם אתה פוחד שהוא לא יעבור, תשחיל כבל ללא ראשים ותלחץ אותם לאחר מכן.
למה שלא תשתמש בכבל הדו-גידי כחוט משיכה ותשחיל כבל קואקסיאלי?
אם אתה פוחד שהוא לא יעבור, תשחיל כבל ללא ראשים ותלחץ אותם לאחר מכן.
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

הכבל עובר בצינור יחד עם הכבלים לרמקולים האחוריים.
בזמנו הנחתי צינור שנועד לזה אבל הפועלים שהניחו את הרצפות קיפלו את הצינור ואי אפשר היה להשחיל כלום, היו צריכים לשבור אריח ע"מ לשחרר את הקיפול ורק אז אפשר היה להעביר את הכבלים. לאחר שהשחלתי את הכבלים הם הניחו מרצפת חדשה ושוב קיפלו את הצינור.
אני לא אשבור מרצפת בשביל זה, אין לי אחת חלופית ואין לי איך לשים חדשה.
אין איזה פתרון אלקטרוני שאפשר ליישם על החוט ע"מ שיעביר את האותו כראוי?
בזמנו הנחתי צינור שנועד לזה אבל הפועלים שהניחו את הרצפות קיפלו את הצינור ואי אפשר היה להשחיל כלום, היו צריכים לשבור אריח ע"מ לשחרר את הקיפול ורק אז אפשר היה להעביר את הכבלים. לאחר שהשחלתי את הכבלים הם הניחו מרצפת חדשה ושוב קיפלו את הצינור.
אני לא אשבור מרצפת בשביל זה, אין לי אחת חלופית ואין לי איך לשים חדשה.
אין איזה פתרון אלקטרוני שאפשר ליישם על החוט ע"מ שיעביר את האותו כראוי?
נערך לאחרונה על ידי CRAZYDIAMOND ב 30/12/2013 11:28, נערך פעם 1 בסך הכל.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
http://www.daytonaudio.com/index.php/ws ... ofers.html
לי יש כזה. עובד יופי.
נ.ב. כבל קואקס לא מורכב מגיד מרכזי וסיכוך, אלא מגיד מרכזי, בידוד, רשת הולכה וסיכוך. "הרשת" המתכתית שלפעמים מתייחסים אליה כמרכיב סיכוך היא מוליך לכל דבר וחלק אינטגרלי מהתווך בקואקס.
לי יש כזה. עובד יופי.
נ.ב. כבל קואקס לא מורכב מגיד מרכזי וסיכוך, אלא מגיד מרכזי, בידוד, רשת הולכה וסיכוך. "הרשת" המתכתית שלפעמים מתייחסים אליה כמרכיב סיכוך היא מוליך לכל דבר וחלק אינטגרלי מהתווך בקואקס.
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

ברור, אך כרגע הסאב ממוקם קרוב לרסיבר ומחובר בכבל RCA פשוט שעושה את העבודה, אני מודע לזה שהתכנון שלי קצת צולע אך זאת הדרך היחידה כרגע, הם פריט שמרכיבים על כבלים להפחתת רעשים יכול לעזור לי במקרה הזה? אני אשים אחד בכל צד של הכבל.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
אני בספק שפריט יעזור, למיטב ידיעתי הוא יותר אפקטיבי בניקוי רעשים בתדרים גבוהים ולא אלו המכוונים לסאב (אבל ייתכן ואני טועה).
שווה לך לנסות - תחבר ותראה.
אם יש רעשים, תנסה פריט.
אם לא עוזר - אז תחשוב על פתרון אחר (אלחוטי או משיכת כבל לאורך קירות וכו').
שווה לך לנסות - תחבר ותראה.
אם יש רעשים, תנסה פריט.
אם לא עוזר - אז תחשוב על פתרון אחר (אלחוטי או משיכת כבל לאורך קירות וכו').
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

מיקמתי מחדש את הסאב והשתמשתי בכבל הרמקול שהיה מושחל מתחת למרצפות, יש רעש HUM חלש וגם משום מה הסאב לא כבה אוטומטית - כנראה בגלל רעש ה- HUM, חוץ מזה הכל עובד.
כרגע אני משאיר את המצב כך ובעתיד ארכוש כבל קואקס ארוך ואלחים לו 2 ראשי RCA ואעביר אותו בצורה כזאת שלא יהיה נראה לעין.
כרגע אני משאיר את המצב כך ובעתיד ארכוש כבל קואקס ארוך ואלחים לו 2 ראשי RCA ואעביר אותו בצורה כזאת שלא יהיה נראה לעין.