התחדשתי בנספרסו לטיסימה פלוס , מספר שאלות למבינים ...

פורום מכונות קפה אוטומטיות, מכונות קפה פודים ומכונות קפה לקפסולות נספרסו ותואמות
שלח תגובה
alophind פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1590
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

היי ,

1. האם ניתן לכוון שהחלב המוקצף יהיה יותר חם ? שמכינים לאטה הקפה יוצא פושר יחסית.
2. כיצד ניתן רק להקציף חלב ללא קפה ?
3. מה ההבדל בן לאטה לקפוצי'נו ?

בתכלס , אני אוהב לשתות הפוך ... אבל מה שקורה זה שהמכונה עושה הרבה קצף... אפילו שאני מכוון את החוגה להכי מעט הקצפה.

תודה.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #2 

אין פיתרון למיטב ידיעתי, מי שזה לא חם לו מספיק ו/או יותר מדי קצף בבעיה כשזה נוגע למכונה הזו. הפיתרון של חלק מהאנשים הוא פשוט לשים חצי מכמות החלב במכונה ולחמם את החצי השני במיקרוגל, ואז הערבוב ביניהם יוצר כמות טובה עבורם של קצף וטמפרטורה. אבל בשביל זה לא קנית מכונה שעושה הכל "לבד".

אם יש עוד אפשרות (ואם לא עברו שבועיים אמורה להיות אפשרות כזו) נסה להחליף לדגם עם אירוצ'ינו, זה יקל עליך מאוד כי זה מאפשר שליטה הרבה יותר טובה בכמות הקצף והטמפרטורה.

אחרת, תצטרך פשוט להתרגל. כעיקרון - זו הטמפרטורה "הנכונה". עבור חלק מהאנשים זה לא חם כמו שהם אוהבים.

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1403
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 126 פעמים

שליחה #3 

לגבי 1. תקפיד להשתמש בכוסות עבות ששומרות חום ותדאג לחמם אותם טוב לפני הכנת הקפה - זה יכול לשפר מעט את המצב.
לגבי 3. http://www.htcafe.co.il/article01723

adsagi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 601
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #4 

לגבי 2, תלחץ על לחצן ההקצפה, ומיד אחרי שהוא מסיים, תלחץ עליו שוב כדי לבטל את פעולה הקפה.

IA
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 142
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

קניתי את המכונה בינואר, וגם התבאסתי מהעניין. בתמיכה הטלפונית שלהם המוקדנית אמרה לי משהו דומה למה שקרמריקה אמר, שזו הטמפ' הנכונה לרתיחת חלב (70 מעלות או משהו כזה), בטמפ' גבוהה יותר ההקצפה פחות איכותית או משהו בסגנון. היא הוסיפה גם שבמדינות רבות לא נהוג לשתות קפה רותח כמו שהישראלים אוהבים.

האמת שבקיץ הבעיה כמעט ונפתרה לי - החלב עדיין לא יצא לגמרי רותח, אבל בחום שדי סיפק אותי ולא הרגשתי צורך לחמם את הקפה לכמה שניות במיקרוגל כמו שאני עושה בחורף. גם חימום הכוסות יכול לעזור. בדר"כ בחורף החלב שבמקרר קר יותר, בנוסף לכך גם הכוסות כמו שאר הדברים קרות יותר, ושני הגורמים האלה די משפיעים כנראה.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות אוטומטיות, פודים וקפסולות”