האם כל מתאם מתח ל USB יתאים לטעינת סמארטפון?
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73349
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
שלום חברים.
יש לי זרוק בבית מתאם מתח ל USB שקיבלתי עם עכבר Logitech Performance Mouse MX. מכיוון שיש לי ים כבלים של USB ל MICRO USB, שקלתי להשתמש בו כמטען ספייר למשרד. השאלה היא האם כל מתאמי המתח ל USB זהים? אם לא, האם יש מצב לגרום נזק לסמארטפון?
למי שרוצה לדעת על מה מדובר, זה המתאם:
http://www.logitech.com/en-gb/promotions/4872
(תחפשו בדף Performance Mouse MX).
יש לי זרוק בבית מתאם מתח ל USB שקיבלתי עם עכבר Logitech Performance Mouse MX. מכיוון שיש לי ים כבלים של USB ל MICRO USB, שקלתי להשתמש בו כמטען ספייר למשרד. השאלה היא האם כל מתאמי המתח ל USB זהים? אם לא, האם יש מצב לגרום נזק לסמארטפון?
למי שרוצה לדעת על מה מדובר, זה המתאם:
http://www.logitech.com/en-gb/promotions/4872
(תחפשו בדף Performance Mouse MX).
-
Huber
- חבר במועדון HT

mp3lll, אני לא מדבר על כבל, אני מדבר על המתאם שמחבר את הכבל לשקע חשמל - ראה בלינק שנתתי ובווידאו שצירפתי.
בגדול כן כי כולם מוציאים מתח של 5V עם זרם של 500-2000ma (ככל שהזרם חזק יותר, זמן הטעינה אמור להיות קצר יותר).
הניסיון המעשי שלי מראה שיש סמארטפונים מפונקים שלא מוכנים להטען עם כל מטען וזה בעיקר עניין של ניסוי וטעיה. נזק זה לא גורם כי יש פה תקן אחיד של מתח וקוטביות.
הניסיון המעשי שלי מראה שיש סמארטפונים מפונקים שלא מוכנים להטען עם כל מטען וזה בעיקר עניין של ניסוי וטעיה. נזק זה לא גורם כי יש פה תקן אחיד של מתח וקוטביות.
-
Huber
- חבר במועדון HT

גיל, תודה. אם משהו חושב אחרת ויש לוהסבר למה, הוא מוזמן להגיב (או אפילו לחזק) 
- roypeles
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 95 פעמים
תלוי איזה מכשיר מדובר....
מכשירים החדשים, כמו גלקסי 3, 4 וכו' מבקשים כח הטענה של 1a עד 2a (הגלקסי 4 והנוט מבקשים 2a).
כך למשל, הטענה דרך שקע usb במחשב למכשירים אלה, תיקח זמן רב אם בכלל (אם המכשיר עם מסך דלוק, זה אפילו לא יטעין בכלל).
לכן, צריך לבדוק כמה השנאי, ואכן המדובר בניסוי וטעיה.
מכשירים החדשים, כמו גלקסי 3, 4 וכו' מבקשים כח הטענה של 1a עד 2a (הגלקסי 4 והנוט מבקשים 2a).
כך למשל, הטענה דרך שקע usb במחשב למכשירים אלה, תיקח זמן רב אם בכלל (אם המכשיר עם מסך דלוק, זה אפילו לא יטעין בכלל).
לכן, צריך לבדוק כמה השנאי, ואכן המדובר בניסוי וטעיה.
-
Huber
- חבר במועדון HT

מדובר על נקסוס 7 2013, יוטען עם מסך מכובה כמובן.
דרך אגב, גם הכבל משפיע על הטעינה.
קניתי מספר כבלים usb באיבי שיהיה לי ספייר, הכבל נראה איכותי מבחוץ ועבה. אחרי ניסיון הטענת המכשיר שלקחה הרבה זמן, הבנתי שמשהו לא בסדר בכבלים.
חתכתי את אחד הכבלים ובפנים אכזבה, היו מספר מועט של שערות נחושת דקות שכנראה לא מספיקות להעביר את הזרם הנחוץ.
קניתי מספר כבלים usb באיבי שיהיה לי ספייר, הכבל נראה איכותי מבחוץ ועבה. אחרי ניסיון הטענת המכשיר שלקחה הרבה זמן, הבנתי שמשהו לא בסדר בכבלים.
חתכתי את אחד הכבלים ובפנים אכזבה, היו מספר מועט של שערות נחושת דקות שכנראה לא מספיקות להעביר את הזרם הנחוץ.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46397
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5080 פעמים
צריכים להבין שיש הבדלים גדולים מאוד בין מטענים שונים מעבר ליכולת הטענה. בקישור הבא ניתן לראות את ההבדלים בצורה יותר מוחשית: http://www.righto.com/2012/10/a-dozen-u ... le-is.html
קיימים מטענים עם תאימות USB Battery Charging 1.2 Compliance Plan אשר לאורך זמן תורמים לזמן חיי סוללה ארוך יותר. גם לכבלים כפי שנאמר לפני יש חשיבות, בהם ההבדלים לרוב יגיעו בדמות טעינה איטית יותר והתחממות מוגברת של המטען.
תקלות חומרה בשל שימוש במטען לא מתאים? בהחלט: http://www.cypress.com/touch/Noise_Wars ... s_Back.pdf
קיימים מטענים עם תאימות USB Battery Charging 1.2 Compliance Plan אשר לאורך זמן תורמים לזמן חיי סוללה ארוך יותר. גם לכבלים כפי שנאמר לפני יש חשיבות, בהם ההבדלים לרוב יגיעו בדמות טעינה איטית יותר והתחממות מוגברת של המטען.
תקלות חומרה בשל שימוש במטען לא מתאים? בהחלט: http://www.cypress.com/touch/Noise_Wars ... s_Back.pdf
נערך לאחרונה על ידי ziv_r ב 30/12/2013 10:03, נערך פעם 1 בסך הכל.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46397
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5080 פעמים
חיובי. במטענים זולים יש בפירוש פשרות נראות לעין ולמדידה מבחינת המתח והזרם על מנת להציג פתרון זול יותר. הקישור שהצגתי מוקדם יותר מדגים זאת במפורש.
כמובן שיש המון מקרים בהם אנשים משתמשים במטעני $1 והכל תקין (או לפחות נראה ככה), אבל המכשירים נטענים לאט יותר, המטען יותר מתחמם, בעל סכנה גבוהה יותר להתלקחות, בעל הספק נמוך יותר, זרם עם ספייקים, פגיעה לאורך זמן בסוללה ובל נשכח את זה שתמיד צריך לקנות 2 מטענים ב- $1, כי תמיד אחד לא עובד.
כמובן שיש המון מקרים בהם אנשים משתמשים במטעני $1 והכל תקין (או לפחות נראה ככה), אבל המכשירים נטענים לאט יותר, המטען יותר מתחמם, בעל סכנה גבוהה יותר להתלקחות, בעל הספק נמוך יותר, זרם עם ספייקים, פגיעה לאורך זמן בסוללה ובל נשכח את זה שתמיד צריך לקנות 2 מטענים ב- $1, כי תמיד אחד לא עובד.
-
Huber
- חבר במועדון HT

אז אם כבר אנחנו פה, למה שלא נרשום אלו מטענים/כבלים כדאי להזמין ומהיכן על מנת לעזור לכולם?
- חיים
- חבר במועדון HT

- תגובות: 4883
- שם מלא: חיים לגו
- נתן תודות: 1232 פעמים
- קיבל תודות: 298 פעמים
הובר
אני תמיד עושה סלט עם המטענים וכמו שקודמי אמרו
אין בעיה להטעין,זה רק עיניין של יותר זמן
אני תמיד עושה סלט עם המטענים וכמו שקודמי אמרו
אין בעיה להטעין,זה רק עיניין של יותר זמן
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.