Top 10 Worst movies 2013
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73314
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3164 פעמים
-
Huber
- חבר במועדון HT

הוא אמריקאי, לרובם העולם מתחיל בצפון בגבול עם קנדה ונגמר בדרום בגבול עם מקסיקו
אם כבר העלית את הנושא, אלו סרטים זרים נכנסו אצלך השנה לרשימה הזו?
אם כבר העלית את הנושא, אלו סרטים זרים נכנסו אצלך השנה לרשימה הזו?
The Act of Killing
Stray Dogs
Blue Is the Warmest Color
גם כנס העתידנים צריך להיות שם. ואולי גם הסרט הסעודי ההוא שביימה אישה. תרם הספיקותי.
היו עוד כמה שראיתי השנה אבל מסתבר שהם מ-2012 (Amour, Caesar Must Die).
באמריקאים: Frances Ha ואולי Prisoners?
Stray Dogs
גם כנס העתידנים צריך להיות שם. ואולי גם הסרט הסעודי ההוא שביימה אישה. תרם הספיקותי.
באמריקאים: Frances Ha ואולי Prisoners?
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...
- doc-oren
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 245
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
בהחלט "עשרת הסרטים ההוליוודיים", למרות שאני מסכים לחלוטין עם מספר 1 ברשימה. כל סרט ששאמאלאן נוגע בו עם מקל מזנק ישר לראש רשימת הגרועים. אישית לא אהבתי גם את הסרט הגדול הראשון שלו; שיצאתי מהאולם עם החברים שלי אחרי שראינו את "החוש השישי" אמרתי להם שמדובר בבלוף מתובל במניפולציות רגשיות זולות.
הוא אפילו גרוע יותר ממייקל צ'ימינו. אותו במאי משונה שחתום על "חזיז ורעם" המאוד חביב, על "צייד הצבאים" המופתי ובהמשך ביים את הקטסטרופה התקציבית "שערי החופש" (Heaven's Gate) ועוד כמה יצירות זניחות לפני שנעלם. הוא לפחות הוא נתן לנו סרט אחד באמת גדול ואפילו הדעות על הגרסה הארוכה של "שערי החופש" לא כאלו שליליות.
ולגבי צרות האופקים של רושם הביקורת - הוא אמריקאי ומכוון לקהל אמריקאי, למה אתם מצפים?
אני זוכר שנעשו בשנת 2000 כמה סקרים של "השיר הטוב במיליניום", לא פחות. וכמה מגזינים נחשבים (אז עדיין היו בעיקר "מגזינים" מנייר ממש ולא אתרי אינטרנט) בחרו "ברפסודיה בוהמית" של קווין. להקה בריטית ששרה באנגלית והייתה פעילה בעשורים האחרונים של האלף.
לא אף ביצוע מרטיט לב של מאות מזמורים גרגוריאנים מרהיבים, שירת הרנסנס, אינספור אריות אופרה קורעות לב, אף לא ביצוע אחד של קטע הרקוויאם של מוצרט או "משירת האדמה" של מאהלר בזמרתה מרוממת הרוח של קת'לין פרייר. גם לא שירים של ענקי הזמר המצרי והלבנוני. שום נציג של השירה הפרסית הקלאסית ובוודאי שלא ממחוזות מזרחה משם. לא במקום הראשון ואפילו לא בעשיריה הפותחת. כל המקומות האלו מלאו בשירים באנגלית מ-50 השנים האחרונות.
הוא אפילו גרוע יותר ממייקל צ'ימינו. אותו במאי משונה שחתום על "חזיז ורעם" המאוד חביב, על "צייד הצבאים" המופתי ובהמשך ביים את הקטסטרופה התקציבית "שערי החופש" (Heaven's Gate) ועוד כמה יצירות זניחות לפני שנעלם. הוא לפחות הוא נתן לנו סרט אחד באמת גדול ואפילו הדעות על הגרסה הארוכה של "שערי החופש" לא כאלו שליליות.
ולגבי צרות האופקים של רושם הביקורת - הוא אמריקאי ומכוון לקהל אמריקאי, למה אתם מצפים?
אני זוכר שנעשו בשנת 2000 כמה סקרים של "השיר הטוב במיליניום", לא פחות. וכמה מגזינים נחשבים (אז עדיין היו בעיקר "מגזינים" מנייר ממש ולא אתרי אינטרנט) בחרו "ברפסודיה בוהמית" של קווין. להקה בריטית ששרה באנגלית והייתה פעילה בעשורים האחרונים של האלף.
לא אף ביצוע מרטיט לב של מאות מזמורים גרגוריאנים מרהיבים, שירת הרנסנס, אינספור אריות אופרה קורעות לב, אף לא ביצוע אחד של קטע הרקוויאם של מוצרט או "משירת האדמה" של מאהלר בזמרתה מרוממת הרוח של קת'לין פרייר. גם לא שירים של ענקי הזמר המצרי והלבנוני. שום נציג של השירה הפרסית הקלאסית ובוודאי שלא ממחוזות מזרחה משם. לא במקום הראשון ואפילו לא בעשיריה הפותחת. כל המקומות האלו מלאו בשירים באנגלית מ-50 השנים האחרונות.
-
Huber
- חבר במועדון HT

אפא אתה מוצא את הסרטים הנידחים הללו?שלגון כתב:The Act of Killing
Stray Dogs
באמריקאים: Frances Ha ואולי Prisoners?...
כנס העתידנים מקבלת ביקורות פושרות עד גרועות להחריד, איך לדעתך הוא אמור להיכנס לרשימה של עשרת הסרטים הטובים של השנה?
מה לעשות, זה הטעם שלי בקולנוע. לגבי מידת הנידחות שלהם? אני לא יודע איך לענות על זה.Huber כתב:אפא אתה מוצא את הסרטים הנידחים הללו?שלגון כתב:The Act of Killing
Stray Dogs
באמריקאים: Frances Ha ואולי Prisoners?...![]()
כנס העתידנים מקבלת ביקורות פושרות עד גרועות להחריד, איך לדעתך הוא אמור להיכנס לרשימה של עשרת הסרטים הטובים של השנה?...
אבל אתה מוזמן לבדוק באיזה מסגרות (=פסטיבלים) הסרטים האלה הוקרנו ואיזה פרסים הם זכו בעולם.
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
-
Huber
- חבר במועדון HT

שלגון, מזמן הפסקתי להתייחס לפרסים/פסטיבלים/מבקרים. כפי שציינת, טעם הוא עיניין של טעם והרבה סרטים שזכו לתשבוחות בפסטיבלים כאלו ואחרים ומפי "מבקרי קולנוע" בעיניי נחשבו טרחניים ומשעממים 
- doc-oren
-
- חבר פעיל מאוד

ועל סמך מה הצופה אמור לבחור את הסרט שבו הוא אמור לצפות? הרי יש לך זמן מוגבל ומבחר כה עצום!
שמתי לב שיש קורולציה מאוד גסה בין ביקורות לאיכות הסרט. באופן כללי - סרטים שזוכים לביקורות מאוד שליליות על ידי מבקרים רבים, הם באמת נוראיים לצפיה. על בסיס הרעיון הזה ד"א עובד האתר "עגבניות רקובות".
חשוב לציין שאין כאן סימטריה מושלמת -- בד"א סרטים שזכו לביקורות חיוביות רבות יהיו טובים לצפיה, אבל יש הרבה יוצאים מהכלל (סרטים סתמיים, משעממים ולעיתים סתם נוראיים).
מאחר שפרסים בפסטיבלים הם למעשה שקלול של פאנל מבקרים - גם כאן הקורולציה לא מושלמת - סרטים עטויי פרסים יהיו לרוב טובים לצפיה, אבל הרבה מאוד סרטים מצוינים עשויים לזכות להתעלמות, כאשר הדוגמא ההיסטורית המובהקת ביותר היא "האזרח קיין" שלא היה בדיוק אהוד המבקרים כשיצא ושזכה רק באוסקר על התסריט. אורסון וולס הפסיד את האוסקרים לג'ון פורד על How Green Was My Valley ולגארי קופר על "הסמל יורק", שני סרטים שדי נשכחו מאז (למעשה האוסקר היחיד שאורסון וולס קיבל היה על מפעל חיים).
אבל לא רק המבקרים לוקים לעיתים בעיוורון - גם מדדי "הדעה הפופולרית" (ובראשם IMDB) והביצועים בקופות הכרטיסים לא מהווים אינדיקציה מדויקת לאיכות של הסרט (ולהנאה ממנו).
אם הם היו אינדיקציה אז "The last airbender" של שאמאלאן (כן, שוב פעם הוא) היה נכשל בקופות וחותם את הגולל על כוונותיו הזדוניות להמשיך ולהחריב את המותג (מי שטרם ראה את הסדרה ויש לו ילד בגיל המתאים - שישב ויראה).
לכן אני מנסה לשקלל את מגוון הפקטורים הנ"ל ובנוסף לפעמים לנסות כל מיני דברים "אקזוטיים" יותר בזמן המוגבל שיש לי.[/b]
שמתי לב שיש קורולציה מאוד גסה בין ביקורות לאיכות הסרט. באופן כללי - סרטים שזוכים לביקורות מאוד שליליות על ידי מבקרים רבים, הם באמת נוראיים לצפיה. על בסיס הרעיון הזה ד"א עובד האתר "עגבניות רקובות".
חשוב לציין שאין כאן סימטריה מושלמת -- בד"א סרטים שזכו לביקורות חיוביות רבות יהיו טובים לצפיה, אבל יש הרבה יוצאים מהכלל (סרטים סתמיים, משעממים ולעיתים סתם נוראיים).
מאחר שפרסים בפסטיבלים הם למעשה שקלול של פאנל מבקרים - גם כאן הקורולציה לא מושלמת - סרטים עטויי פרסים יהיו לרוב טובים לצפיה, אבל הרבה מאוד סרטים מצוינים עשויים לזכות להתעלמות, כאשר הדוגמא ההיסטורית המובהקת ביותר היא "האזרח קיין" שלא היה בדיוק אהוד המבקרים כשיצא ושזכה רק באוסקר על התסריט. אורסון וולס הפסיד את האוסקרים לג'ון פורד על How Green Was My Valley ולגארי קופר על "הסמל יורק", שני סרטים שדי נשכחו מאז (למעשה האוסקר היחיד שאורסון וולס קיבל היה על מפעל חיים).
אבל לא רק המבקרים לוקים לעיתים בעיוורון - גם מדדי "הדעה הפופולרית" (ובראשם IMDB) והביצועים בקופות הכרטיסים לא מהווים אינדיקציה מדויקת לאיכות של הסרט (ולהנאה ממנו).
אם הם היו אינדיקציה אז "The last airbender" של שאמאלאן (כן, שוב פעם הוא) היה נכשל בקופות וחותם את הגולל על כוונותיו הזדוניות להמשיך ולהחריב את המותג (מי שטרם ראה את הסדרה ויש לו ילד בגיל המתאים - שישב ויראה).
לכן אני מנסה לשקלל את מגוון הפקטורים הנ"ל ובנוסף לפעמים לנסות כל מיני דברים "אקזוטיים" יותר בזמן המוגבל שיש לי.[/b]
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
החוש השישי הוא גימיקי, וכך גם הכפר שאני אישית העדפתי יותר. נטשתי את הבמאי הזה אחרי Signs האיום והנורא, אבל תמיד אזכור לו חסד נעורים בזכות "בלתי שביר" המופתי. סרט מצויין בכל פרמטר: משחק, עלילה ואפילו בימוי.doc-oren כתב:בהחלט "עשרת הסרטים ההוליוודיים", למרות שאני מסכים לחלוטין עם מספר 1 ברשימה. כל סרט ששאמאלאן נוגע בו עם מקל מזנק ישר לראש רשימת הגרועים. אישית לא אהבתי גם את הסרט הגדול הראשון שלו; שיצאתי מהאולם עם החברים שלי אחרי שראינו את "החוש השישי" אמרתי להם שמדובר בבלוף מתובל במניפולציות רגשיות זולות...
-
Huber
- חבר במועדון HT

doc-oren - לי יש 2 מקורות עליהם אני מסתמך, הראשון הוא IMDB שלרב לא טועה (לרב, כל עוד ההצבעות הן ברמה של לפחות כמה עשרות אלפים פר סרט) והשני הוא הת'רד הזה (כבר למדתי להכיר למי פה יש טעם קרוב לשלי)
לביקורות של מבקרי קולנוע מקצועיים לרב אני ל אמתייחס, לרב אלו אנשים פלצניים וטרחניים. לרב.
לביקורות של מבקרי קולנוע מקצועיים לרב אני ל אמתייחס, לרב אלו אנשים פלצניים וטרחניים. לרב.
doc-oren
הסכמתי עם חלק גדול ממה שאתה כותב בשתי התגובות שלך
רק לדעתי חבל להכניס את מייקל צ'ימינו לאותה הקטגוריה של שאמאלן.
אם תראה את הבלו-ריי עם הגירסה המלאה של Heaven's Gate
ש criterion הוציאו לפני כשנה אחרי השקעה רבה בשיחזור של הגירסה הזו
אתה תראה שאמנם יש לסרט את הבעיות שלו
אבל בסך הכל זה באמת סרט ממש טוב (וגם מאוד יפה מבחינה ויזואלית).
יש מספיק דוגמאות של בימאים פרפקציוניסטים עד טירוף
וגם מספיק כאלה שבשביל הטירוף שלהם לעשות את הסרט כמו שהם רוצים
כמעט הפילו אולפנים שלמים
ולפעמים הסרטים שלהם הצליחו ורק את ההצלחה זוכרים
ולפעמים הם לא הצליחו
ולדעתי לקטגוריה הזו צ'ימינו שייך
רק שבמקרה שלו כל הסיפורים מסביב לסרט הזה (שחלקם גם הוגזמו מאוד)
גרמו לכל מה שקרה איתו בהמשך
וזה ממש לא כמו שאמאלן שהוא פשוט בימאי ותסריטאי לא כל כך טוב.
הסכמתי עם חלק גדול ממה שאתה כותב בשתי התגובות שלך
רק לדעתי חבל להכניס את מייקל צ'ימינו לאותה הקטגוריה של שאמאלן.
אם תראה את הבלו-ריי עם הגירסה המלאה של Heaven's Gate
ש criterion הוציאו לפני כשנה אחרי השקעה רבה בשיחזור של הגירסה הזו
אתה תראה שאמנם יש לסרט את הבעיות שלו
אבל בסך הכל זה באמת סרט ממש טוב (וגם מאוד יפה מבחינה ויזואלית).
יש מספיק דוגמאות של בימאים פרפקציוניסטים עד טירוף
וגם מספיק כאלה שבשביל הטירוף שלהם לעשות את הסרט כמו שהם רוצים
כמעט הפילו אולפנים שלמים
ולפעמים הסרטים שלהם הצליחו ורק את ההצלחה זוכרים
ולפעמים הם לא הצליחו
ולדעתי לקטגוריה הזו צ'ימינו שייך
רק שבמקרה שלו כל הסיפורים מסביב לסרט הזה (שחלקם גם הוגזמו מאוד)
גרמו לכל מה שקרה איתו בהמשך
וזה ממש לא כמו שאמאלן שהוא פשוט בימאי ותסריטאי לא כל כך טוב.
- doc-oren
-
- חבר פעיל מאוד

ציינתי שצ'ימינו טוב יותר ממנו - אני בהחלט מתכוון מתי שהוא לראות את Heaven's Gate ולו בשל הסקרנות.
האמת שבאמת לא הוגן כלפי צ'ימינו להשוות אותו לשאמאלן בשום צורה שהיא.
ד"א - סיפורים מוזרים על צ'ימינו יש לא רק סביב הסרט הזה אלא בכלל (הבנאדם המציא לעצמו ביוגרפיה).
האמת שבאמת לא הוגן כלפי צ'ימינו להשוות אותו לשאמאלן בשום צורה שהיא.
ד"א - סיפורים מוזרים על צ'ימינו יש לא רק סביב הסרט הזה אלא בכלל (הבנאדם המציא לעצמו ביוגרפיה).
- michalosman
-
- חבר פעיל

- תגובות: 90
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
כנס העתידנים קצת אובר רייטד מדי לטעמי, למרות שאני מאוד מעריכה אותו על המקוריות.שלגון כתב:The Act of Killing
Stray Dogs
באמריקאים: Frances Ha ואולי Prisoners?...
היום אני מתיישבת לראות את פרנסס הא סוף סוף...