חיבור רמקולים 5.1 למחשב ולקונסלה יחד

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
UnDeadBaby פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 53
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אז ככה אני אסביר בפשוט מה אני רוצה
יש לי בחדר מחשב, טלוויזיה וPS3
למחשב מחוברים רמקולים 5.1
והקונסולה מחוברת לטלוויזיה
ככה שאת הסאונד של הטלוויזיה או מהקונסולה שומעים רק מהרמקולים המובנים של הטלוויזיה
רציתי לדעת אם יש אפשרות שהמערכת רמקולים של המחשב יכולים לשמש גם לטלוויזיה (ולקונסולה)
ויהיו בשימוש לא רק למחשב. תודה :)

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

אפשר, אך תלוי בסוג הרמקולים, והתקציב לשדרוג...
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #3 

אתה יכול להוסיף רסיבר ק"ב.

UnDeadBaby פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

יש לי רמקולים של לוגיטק X530
ותסביר לי מה לעשות כמה צריך להשקיע ואחליט אם זה שווה את זה..
חשבתי שיש אולי אופציה דרך הכרטיס וקול של המחשב לבצע מעבר משהו?
(אני לא ממש מבין ומקווה שלא הערתי הערה מטומטמת)

MONI
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1341
נתן תודות: 482 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #5 

אם יש לך ממיר , אתה יכול לחבר למפצל עם זוג RCA ולסאב ולשמוע את הטלוויזיה אבל רק סטריאו
ואת ה PS3 תוציא A/V multi out ותחבר למפצל RCA
ואת המחשב תחבר אנלוגית לחיבור PL העליון .

אולי הדרך קצת עקומה , אבל זה מה שהצלחתי לחשוב עליו , בלי להוציא כסף מיותר .
אה כן , וזה גם לא 5.1 8O
you can fool some people sometimes
but you can't fool all the people all the time !

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #6 

פעם היתה לי בעיה דומה עם רמקולים בול כמו שלך. הפתרון שלי בזמנו היה דיקודר של קריאטיב ddts-100 שרכשתי מיד2. אני לא יודע אם עדין מוכרים משהו בסגנון (בטוח יש משהו בסגנון באתרים סינים) אבל גם האפשרות של line in למחשב היא אחלה כי אני לא יודע עד כמה תזדקק לכניסה דיגיטלית שמקבלת סראונד מלא.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

לא אמרת איזה טלויזיה יש לך ואילו יציאות וכניסות יש לה.
אני חושב על שלוש דרכים (עקומות למדי) להשתמש ברמקולים האלו לשלושה מקורות שונים:
1. חיבור כל כניסה ברמקולים לממתג משלה, ולממתג לחבר את שלושת המקורות - מחשב, קונסולה וטלויזיה. בשביל להחליף, תצטרך לברור בשלושת הממתגים.
2. חיבור הקונסולה והטלויזיה לכניסות אודיו במחשב, את הרמקולים ליציאה מהמחשב, ולהחליף מקור כל פעם במחשב עצמו בהתאם למקור. בשביל זה תצטרך כניסות דיגיטליות במחשב משני ההתקנים.
3. שימוש ברסיבר - יקבל את כל המקורות, ויוציא סיגנלים נפרדים לרמקולים ולסאבוופר המוגבר שבמערכת.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #8 

רסיבר לא יתן לך פתרון. אתה מחבר רמקולים מוגברים עם שלושה חיבורי pl. אף רסיבר לא נותן לזה מענה. אני נתתי לך מוצר יעודי לרמקולים של מחשב. זה לא מחייב ממך להדליק אפילו את המחשב. זה דיקודר בלבד. מעין פרוססור פשוט. יודע לקבל גם חיבור סראונד ממחשב, גם סטאריו, גם קואקסאלי וגם אופטי. יש לי כזה כבר שנים ועושה עד היום יופי של עבודה למרות שכיום כבר לא מחובר אליו כלום חוץ מהמחשב בכבל אופטי

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #9 

Alon_Solo,
אלו לא רמקולים מוגברים.
נכון שהם מגיעים עם מחברי RCA למען הנוחות, אבל הם פסיביים והמגבר נמצא בסאב (יחד עם הקרוסאובר).
אם הם היו מוגברים, כל אחד היה צריך נקודת חשמל משלו.

אין שום בעיה טכנית לחתוך את מחברי ה- RCA ולפצל אותם לגידים שמתחברים לרסיבר (מניסיון עם מערכת זהה), או אם מעדיפים לא לחתוך - להכין מתאם מכבל דו-גידי פשוט שמחברים למחבר RCA נקבה.

הבעיה היחידה שיכולה להיות היא שהרמקולים האלו מוגדרים כ- 4Ohm מה שיכול להעמיס על רסיבר ביתי ממוצע (אצל החבר שעשינו את זה השתמשנו במרנץ ישן שעבד יפה מאוד).

UnDeadBaby פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

תודה רבה לכולם, קראתי פה את ההמלצות וניסתי לעשות שיטה קצת משולבת מכל מה שאמרתם בלי רסיבר, והשיטה עם מינימום השקעה כספית מיותרת.
לקחתי כבל RCA נקבה לAUX וחיברתי את ה3.5 למחשב ואת הRCA שיוצאים מהטלוויזיה של הסאונד חיברתי לנקבה,
ואז במחשב הגדרתי את זה כ"קו נכנס" וככה הסאונד עבר מהטלוויזה לכרטיס קול במחשב ויצא לרמקולים באופן רגיל לחלוטין ומצויין,
ככה כמובן אפשר לשלב גם את הקונסולה (כי בכרטיס קול יש עוד מקומות פנויים) הבעיה היחידה שבווליום גבוה טיפה שומעים רעש של שלג
אבל אולי זה בכלל האיכות הנמוכה של הכבל (עשיתי רק ניסוי עם כבל זרוק שמצאתי בבית)
ובעצם ככה הכרטיס קול הופך להיות המקבל והמוציא לרמקולים מכל הנקודות שהכנסתי לשם.

אגבURILER זה מאוד דומה לשיטה שהצעת לי , רק שאני לא צריך להחליף במחשב איזה יציאה זה מחבר את כולם יחד (ובתאוריה למרות שלא צריך כולם יכולים להוציא סאונד יחד) אז זה אפילו טוב יותר מלהחליף במחשב כל פעם.

אם מישהו יש לו רעיון מועיל יותר, איכותי יותר שחושב שעדיף לי על מה שעשיתי אני אשמח לשמוע לפני שאקנה כבלים איכותיים יותר לחבר.

מה שגם המחשב הוא המקור ככה שאם הוא כבוי לא שומעים סאונד בטלוויזיה/קונסולה (למרות שזה לא קריטי המחשב דלוק כמעט תמיד)

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #11 

זו בדיוק הייתה ההצעה שלי, רק שאני חושב שעדיף שהמחשב לא ישמיע כמה מקורות במקביל (להשתיק את ה "Line In" אם אתה לא משתמש בטלויזיה / קונסולה.
אם לכרטיס הקול שלך יש כניסת אודיו דיגיטלית, תחבר את הקונסולה אליה - ואז המחשב יוכל לפענח את האות ולהשמיע לך 5.1 ולא סטריאו.

UnDeadBaby פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

Alon_Solo כתב:פעם היתה לי בעיה דומה עם רמקולים בול כמו שלך. הפתרון שלי בזמנו היה דיקודר של קריאטיב ddts-100 שרכשתי מיד2. אני לא יודע אם עדין מוכרים משהו בסגנון (בטוח יש משהו בסגנון באתרים סינים) אבל גם האפשרות של line in למחשב היא אחלה כי אני לא יודע עד כמה תזדקק לכניסה דיגיטלית שמקבלת סראונד מלא.
...
עברתי קצת באינטרנט לגבי הדקודר וזאת נראית אופציה טובה ואיכותית יותר, רק הסתכלתי על תמונות ולא הבנתי איך זה יעבוד בגלל שזה לא נראלי יתאים עם הרמקולים שלי.

זה נראה שצריך לחבר לשם את הרמקולים ואז יש לך יציאות לכל מה שתרצה וככה הרמקולים ישמשו לכולם
הבעיה שיש לי סאב שממנו יוצאים היציאות לרמקולים קדמיים אחוריים ומרכזי ובסופו של דבר זה יהיה חייב לעבור עם הסאב
ולא הסתדר לי איך זה יתחבר בלי לפגום ברמקולים, הכוונה הבנתי שה3 יציאות3.5 שבאות מהרמקולים למחשב יתחברו לדקודר ואז יש 3 RCA לצאת ולחבר כל אחד בהתאם למחשב טלוויזיה וקונסולה,
אבל ברגע שאחבר את הRCA למחשב הוא כבר לא אהיה 5.1 נכון? (לטלוויזה וקונסולה לא מפריע לי לא יהיה 5.1)
אז רק תמליץ לי אם עדיף השיטה שרשמתי למעלה או הדקודר, תודה מראש.

אני מוסיף פה תמונה של דקודר ושל האחורה של הסאב שלי , ותגיד לי רק אם זה אפשרי לחיבור טכנית
ואז אשקול להזמין מהאיטרנט דקדודר כזה או אחר אם זה לא יקר מידי.

http://img.tomshardware.com/us/2004/12/17/5/x530_3.jpg (האחורה של הסאב שלי)

http://gearmedia.ign.com/gear/image/cre ... ts_big.jpg
http://gearmedia.ign.com/gear/image/cre ... ut_big.jpg
(שתי סגנונות דקודרים לדוגמא שמצאתי באינטרנט)

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #13 

UnDeadBaby,
אם תשתמש בדיקודר הרמקולים שלך ימשיכו להתחבר לסאב, רק שהסאב יתחבר אל הדיקודר במקום אל המחשב.
כך, הדיקודר יקבל סיגנלים מהמחשב, מהקונסולה ומהטלויזיה במקביל, ויוציא את הסיגנל (אם יש צורך - לאחר פענוח) אל הסאב (וממנו אל הרמקולים).
הוא עובד בדיוק כמו רסיבר, רק ללא הגברת הסיגנל (כי הסאב מטפל בזה).

UnDeadBaby פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

uriler כתב:זו בדיוק הייתה ההצעה שלי, רק שאני חושב שעדיף שהמחשב לא ישמיע כמה מקורות במקביל (להשתיק את ה "Line In" אם אתה לא משתמש בטלויזיה / קונסולה.
אם לכרטיס הקול שלך יש כניסת אודיו דיגיטלית, תחבר את הקונסולה אליה - ואז המחשב יוכל לפענח את האות ולהשמיע לך 5.1 ולא סטריאו.
...
כן זה כבר אפשרי להשתיק כל אחד בשימוש אחר כשאין צורך...
ואני אנסה לגבי הקונסולה הענין הקונסולה מחוברת בכבל HD לטלוויזה, ואז אולי הסאונד יעבוד מהקונסולה כביכול לטלוויזיה שתעביר אוטומטית למחשב ולרמקולים כמו שהטלוויזיה עצמה משמיעה את הסאונד. ונקווה שיעבוד ב5.1
למרות שלא נראלי היגיוני בגלל החיבור של הטלוויזה לכרטיס קול, אבל לא קריטי גם ככה אבל נראה בהמשך.
uriler כתב:UnDeadBaby,
אם תשתמש בדיקודר הרמקולים שלך ימשיכו להתחבר לסאב, רק שהסאב יתחבר אל הדיקודר במקום אל המחשב.
כך, הדיקודר יקבל סיגנלים מהמחשב, מהקונסולה ומהטלויזיה במקביל, ויוציא את הסיגנל (אם יש צורך - לאחר פענוח) אל הסאב (וממנו אל הרמקולים).
הוא עובד בדיוק כמו רסיבר, רק ללא הגברת הסיגנל (כי הסאב מטפל בזה).
...
העניין שהחיבור הוא מהסאב לדקודר ואז למחשב וככה שהוא מתחבר למחשב הוא לא מתחבר על 3 חיבורים בכרטיס הקול
כמו שקורה שאני מחבר ישירות את הסאב אל המחשב וככה זה יעלים את אפקט ה5.1 (זה מה שנראלי)

למרות שעשיתי מעבר מרופרף באינטרנט והמחירים של הדקודר יקרים מידי בשביל להשקיע בלקנות אחד שיש לי פתרון כמעט חינמי.
וגם אין מבחר דקודרים ואיכויות.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #15 

כדי לשמר את ה- 5.1, הדיקודר מתחבר אל המחשב באחת משתי דרכים:
1. חיבור דיגיטלי (Coaxial / Optical).
2. 6 חיבורים אנלוגיים - אלו ששת מחברי ה- RCA באדום לבן בחלקו העליון (בתמונה הראשונה שלך). במחשב יש לך שלוש יציאות PL, כשכל אחת מקבילה לזוג כניסות RCA (זוג קדמיים, זוג אחוריים, סנטר + סאב).
אם תשתמש בדיקודר, ותבחר בחיבור אנלוגי, תצטרך להוציא את הסיגנל מהמחשב דרך כבלי Y (מפצלים מ- PL לשני RCA).

לגבי הנקודה הראשונה - כרגע אתה תקבל מהקונסולה / מהטלויזיה סטריאו בלבד, ולא 5.1
בשביל 5.1 אתה צריך חיבור דיגיטלי או 6 ערוצים אנלוגיים (3 PL או 6 RCA מונו).

UnDeadBaby פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

uriler כתב:כדי לשמר את ה- 5.1, הדיקודר מתחבר אל המחשב באחת משתי דרכים:
1. חיבור דיגיטלי (Coaxial / Optical).
2. 6 חיבורים אנלוגיים - אלו ששת מחברי ה- RCA באדום לבן בחלקו העליון (בתמונה הראשונה שלך). במחשב יש לך שלוש יציאות PL, כשכל אחת מקבילה לזוג כניסות RCA (זוג קדמיים, זוג אחוריים, סנטר + סאב).
אם תשתמש בדיקודר, ותבחר בחיבור אנלוגי, תצטרך להוציא את הסיגנל מהמחשב דרך כבלי Y (מפצלים מ- PL לשני RCA).

לגבי הנקודה הראשונה - כרגע אתה תקבל מהקונסולה / מהטלויזיה סטריאו בלבד, ולא 5.1
בשביל 5.1 אתה צריך חיבור דיגיטלי או 6 ערוצים אנלוגיים (3 PL או 6 RCA מונו).
...
בסדר לחסוך את הבלאגן לא מפריע לי שהקונסולה / טלוויזיה יהיו על 2 , קריטי לי 5.1 רק במחשב וזה מספיק לי,
תודה לכולם על העזרה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”